Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas258
mod_vvisit_counterJučer616
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2992
mod_vvisit_counterProšli Tjedan3990
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9979
mod_vvisit_counterProšli Mjesec14908
mod_vvisit_counterUkupno2571224

Trenutno na stranici: 4
0 198.143.37.153
MOZILLA 5.0,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Hrvatska Pravoslavna Zajednica
Na 66.obljetnicu smrti hrvatskih pravoslavnih svećenika svi umoreni proglašeni su mučenicima-svecima PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 86
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 09 Srpanj 2011 09:59

 

DSC05926

 Na današnji nadnevak 29/30 lipnja godine gospodnje 1945. partizanski Titovi krvnici u Zagrebu osudili su i odmah pogubili 42 hrvatska pravoslavna svećenika na čelu sa patrijarhom Germogenom Ivanovićem Maksimovim.

DSC05883

Ispred improvizirane grobnice na groblju Miroševac u Zagrebu danas je održana svečana liturgija – parastos za sve umorene hrvatske svećenike. Pred oko četrdesetak nazočnih kršćanskih vjernika i nakon uvodnog izlaganja predsjednika Zagrebačkog gl. Odbora Srećka Cvitanovića Svetu liturgiju predvodio je, njegova svetost Ikonom Emil Angelov, svećenik iz Bugarske prijateljske pravoslavne crkve, koji je na dostojanstven način i po pravoslavnom obredu molio sa nazočnima, nakon molitvenog ceremonijala uslijedio je blagoslov nazočnih i posveta kruha, vina i koljiva, čime su se počastili svi nazočni.

play
Misa zadušnica - parastos na Miroševcu 2011. 

play
Misa zadušnica - parastos na Miroševcu 2011. 2.dio

Jedan od sudionika današnjeg svečanog obilježavanja bio je i gospodin Mihajlo Schardt, jedini preživjeli svećenički pripravnik i osobni Germogenov pomoćnik, koji je uspio prigodom uhićenja pobjeći krvnicima i sakriti se kod prijatelja. Danas živi u Kanadi. Njemu je pripala čast da u ime svih nazočnih proglasi sve umorene svećenike…

DSC05885

HRVATSKIM PRAVOSLAVNIM MUČENICIMA,

 

a što prevedeno na hrvatski pučki izričaj znači SVETIMA. Čast nam je, također, izvijesti svekoliku hrvatsku i svjetsku javnost da je na nadnevak 23. Rujna 2010.g. i Ruska Istino Pravna Pravoslavna Zagranična Crkva RIPC u Odesi proglasila sve umorene svećenike pravoslavnim mučenicima. Poslije i ove vijesti koju je moja malenkost, po prvi puta, javno iznijela i obznanila,

 

među nazočnima zavladalo veliko veselje i izražaji svijetlih lica, a koji su, poslije Svete mise, svi odreda javno odali priznanje pokretačima i promicateljima nastavka rada Hrvatske pravoslavne crkve. To je danas Udruga hrvatskih pravoslavnih vjernika, a već sutra bit će to Vjerska zajednica u statusu svih ostalih vjerskih zajednica u RH.

Sve slike sa parastosa na groblju Miroševac pogledajte na izborniku - galerija slika.

 

Poslije Sv. Mise nastavilo se sa druženjem u obližnjem kafe restoranu gdje su se vjernici međusobno upoznali, razmijenili mišljenja….

 

Возмущение пробудило былую "Дети Хурина"гордость Пойндекстера.

Дикие обитатели прерий "Маугли"тревожат их "Кулинарные секреты итальянской мамы"меньше, чем обычных путешественников.

Вы глупейшая "Тернер. Жизнь и творчество в 500 картинах"игра природы, какую "Фотосъемка при слабом освещении. Практическое руководство"я когда-либо видел.

Мы были "Красный Дракон"голодны, но надеяться на завтрак "Искусство программирования на C++"не приходилось.

Я хочу, чтобы "Лондон"кот выздоровел как "Визуальный мерчандайзинг. Витрины и прилавки для розничной торговли"можно скорее.

Кажется я разбил "Стихотворения. Проза"дно у этого стакана.

 
Molitveni poziv za Hrvatsku pravoslavnu zajednicu PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 115
LošeOdlično 
HPZ - Duhovnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 22 Studeni 2010 15:33

germogenWEB

Molitveni poziv za

Hrvatsku pravoslavnu zajednicu

Nedavno je na ovome portalu izišla vijest o registraciji ove Udruge, a već odavno na njemu stoji poziv za njeno materijalno darivanje. Ovo oboje je važno, jer bez toga ne može biti Udruge, a također se ne može postići njen konačni cilj-Hrvatska pravoslavna Crkva.

Međutim, isto tako moramo biti svjesni kako nema Crkve niti bilo kakve duhovne zajednice bez pomoći od našeg Gospoda i Boga. Moramo si posvjestiti kako ova zajednica nije politička organizacija ni folklorno društvo, već duhovna zajednica, a za sve takve je rečeno da Bog prebiva u njima, jer sam Hrist kaže: gdje su dvojica ili trojica u moje ime sabrana, i ja sam među njima. Naposljetku, ako Bog da, da se formira Crkva, tada će i ta Crkva biti dio Njegovog Sveopćeg Tijela.

Zato, neka svaki član ili simpatizer ove Zajednice upućuje Bogu molitve, iskrena srca i duše, za njen uspješan rad i rast. Znajmo, da se mnogi naši pravoslavni vjernici suočavaju sa mnogim teškoćama u životu: obiteljskim, poslovnim, financijskim, zdravstvenim..molimo za njih. Budimo solidarni sa svakim od njih. Hrist nas je pozvao da posredujemo za ljude i pomažemo im, ispunimo svoje poslanje. Molimo da Sveti Duh pokrene istinsku duhovnu obnovu među pravoslavnim narodom u Hrvatskoj, kako bi ova zajednica, a jednog dana i Crkva, bila uistinu Hristova i kršćanska, da se pravoslavlje u ovoj zemlji konačno pokaže u svom živom, kršćanskom obliku, i da bude na lijek i spasenje svakome čovjeku.

Neka svatko navečer prije spavanja, umirivši duh i tijelo, zaziva Gospoda za ovu zajednicu (vidi članak o molitvi Isusovoj), a nakon toga neka izmoli ovu molitvu:

Gospode Bože naš, Sveta i životvorna Trojice!

Od vremena sv. Apostola Pavla i Tita, ne prestaješ sijati vjeru kršćansku u našoj zemlji. Proslavio si je tisućama znanih i neznanih svetaca, mučenika i ispovjedalaca. Već dvije tisuće godina pomažeš ljudima ove zemlje i našem narodu da nađu smisao svog života u Evanđelju Tvoga Sina. Molimo te danas za obnovu naše hrvatske Crkve, raširi glad za istinskim Evanđeljem u srcima hrvatskih pravoslavnih vjernika, daj da se ova zajednica širi, daj da raste u Tvojoj ljubavi. Providi joj mogućnosti da jednog dana postane istinska Hristova Crkva na ovim prostorima.  Pomogni svakom hrvatskom pravoslavcu u njegovim svakodnevnim teškoćama, a Udruzi daj snage i vjere da izdrži sve teškoće. Pokreni u ovoj zemlji istinsku duhovnu obnovu među pravoslavnima, neka svatko može vidjeti, gledajući hrvatskog pravoslavca, kako je velik naš Hrist Gospod. Neka se kroz ovu zajednicu neprestano slavi neizrecivo i veličanstveno Ime Tvoje, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvijek i u vjekove vjekova. Amin

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg