Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas118
mod_vvisit_counterJučer353
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan471
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9750
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602787

Trenutno na stranici: 8
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Hrvatski iseljenici u Australiji na veličanstven način obilježili 20. obljetnicu hrvatske državnosti PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 26 Lipanj 2011 10:26

Hrvatski iseljenici u Australiji na veličanstven način obilježili 20. obljetnicu hrvatske državnosti

 

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Melbourneu i hrvatskih iseljenika u Viktoriji, Južnoj Australiji i Tasmaniji, u Melbourneu je u petak 24. i subotu 25. lipnja 2011. na veličanstven način obilježena 20. obljetnica proglašenja državne samostalnosti Republike Hrvatske.

U petak navečer 24. lipnja u čuvenoj Kraljičinoj dvorani u Parlamentu Viktorije, u Melbourneu, održan je svečani prijem na kojem je nazočilo 400 visokih uglednika iz svih segmenata australskog društva i hrvatske iseljeničke zajednice. Uz premijera Vlade Viktorije Ted Baillieua, predsjednika Parlamenta Kena Smitha i veliki broj ministara, članova parlamenta, konzularnog zbora, poslovnih ljudi, znanstvenika, članova akademske zajednice, poznatih umjetnika i športaša, čelnika australskih veterana i  najviših predstavnika različitih vjerskih zajednica, među kojima se ove godine, po prvi puta, istakla i Hrvatska pravoslavna zajednica - na prijem su se odazvali i predstavnici svih hrvatskih iseljeničkih organizacija iz Viktorije, Južne Australije i Tasmanije.

Prijem u Parlamentu uveličali su i veterani Domovinskog rata, umirovljeni časnici Hrvatske vojske, brigadir Krešimir Pavelić i pukovnik Bruno Čavić, iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, koji su za tu prigodu došli iz Hrvatske. Posebno velik odaziv bio je od strane članova druge generacije hrvatskih iseljenika koji zauzimaju vrlo utjecajne pozicije u australskom društvu. Veliko zanimanje nazočnih privukao je dolazak australske i hrvatske nogometne legende Marka Viduke.  Prema izjavi predsjednika Parlamenta Kena Smitha, bio je to najveći i najsvečaniji prijem u Parlamentu Viktorije u zadnjih nekoliko godina.

Nakon što je poznati tenor Mirko Oršulić otpjevao hrvatsku i australsku himnu, na prijemu su govorili premijer Vade Viktorije Ted Baillieu, ministar financija u sjeni Tim Holding i generalni konzul Republike Hrvatske u Melbourneu mr.sc. Antun Babić. Premijer Baillieu je u svom govoru istaknuo veliku ulogu koju su hrvatski iseljenici odigrali u izgradnji vrlo uspješnog multikulturalnog društva u Viktoriji i Australiji. Premijer je također rekao kako se divi velikim postignućima i razvoju Republike Hrvatske u samo desetak godina nakon ratnih stradanja kroz koje su prošli Hrvatska i hrvatski narod. Na kraju govora premijer Baillieu čestitao je Hrvatima u Viktoriji Dan državnosti Republike Hrvatske. Ministar financija u sjeni Tim Holding pridružio se premijeru u pozitivnoj ocjeni uloge hrvatskih iseljenika u Australiji i čestitici za Dan državnosti.

Generalni konzul Babić u svojem govoru dotaknuo se sve boljeg razvoja bilateralnih odnosa između Hrvatske i Viktorije, te Australije u cjelini i zahvalio se premijeru Baillieu i ministru financija u sjeni Holdingu na dolasku na prijem i prijateljskom odnosu prema Hrvatima u Australiji i Republici Hrvatskoj. Babić je izrazio i zahvalu hrvatskim iseljenicima koji u cijelosti sponzorirali održavanje ovog do sada najznačajnijeg prijema i najpozitivnijeg javnog predstavljanja Republike Hrvatske i hrvatske zajednice u Melbourneu.

Posebnu veliku pozornost nazočnih privukla je pismena čestitka za Dan državnosti Republike Hrvatske predsjednika Židovske zajednice u Viktoriji Johna Searla, u kojoj je naglašeno da su Republika Hrvatska i Izrael dvije mlade države u usponu, te da je Republika Hrvatska u kratkom vremenu postigla jako puno. Joh Searle je zatim zamolio da njegova čestitka za Dan državnosti bude prenesena Vladi Republike Hrvatske i svim nazočnima na prijemu u Parlamentu Viktorije.

Podizanje hrvatskog barjaka na središnjem trgu u Melbourneu

U subotu 25. lipnja, također u organizaciji Generalnog konzulata u Melbourneu, na središnjem gradskom trgu u Melbourneu, Federation Squareu, održana je svečana ceremonija podizanja barjaka Republike Hrvatske. U nazočnosti preko petsto članova hrvatske zajednice u Melbourneu i intoniranje hrvatske himne, hrvatski barjak zajednički su podigli brigadir u mirovini Krešimir Pavelić i generalni konzul Antun Babić. Nakon toga generalni konzul Babić, brigadir Pavelić i pukovnik Čavić prigodnim su se riječima obratili nazočnom mnoštvu. Od pola noći u petak 24. lipnja do pola noći 25. lipnja na glavnom gradskom trgu u Melbourneu bilo je izvješeno osam hrvatskih barjaka, a na velikom ekranu tijekom dana prikazivani su promotivni turistički filmovi o Hrvatskoj.

Proslava 20. obljetnice uspostave hrvatske države u Viktoriji zaokružena je, uz nazočnost nekoliko stotina hrvatskih iseljenika, svečanim akademijama u Centru Hrvatske Zajednice u Geelongu i Hrvatskom katoličkom centru u Springvaleu.

Boris Jakovac, koordinator hrvatskog programa na Radio postaji 3ZZZ.

Melbourne, 25. lipnja 2011.

Jozo Ćuk

Денщик был большим мастером "Игры винкс гонки бесплатно"создавать панику.

Он, "Скачать карты для майнкрафт город"господин лейтенант, как пить дать, "Песня ника скачать"сломает штык, ведь стена-то каменная, "Программы для прошивки эбу"а сталь она ломкая.

Обе очень хорошенькие, но "Nero express скачать бесплатно русская версия торрент"совершенно непохожи друг на друга.

За мысом "Чарты радио рекорд скачать"скрывалось ущелье, "Скачать видеолюбитель"где находилась пещера; второй такой же кряж огораживал "Кристина стивен кинг скачать"ущелье с "Скачать доживем до понедельника"южной стороны.

Я опомнился, только когда "Скачать cкрипты php"Ринггольд уже ушел далеко.

Джек побежал и указал точное место.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg