Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Mate Kovačević: Jedinstvena vukovarska kolona PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 24 Studeni 2013 10:46
 

Mate Kovačević: Jedinstvena vukovarska kolona

E-mailIspisPDF

Ako se o podjeli u Vukovaru može govoriti, onda je to podjela između jedinstevene kolone hrvatskoga naroda i njegove otuđene političke kaste, koja se u svojim državnopravnim koncepcijama Republike Hrvatske očito dijametralno razlikuje od želja hrvatskoga naroda


 

Svi koji su u ponedjeljak pohodili Vukovar, a poglavito televizijski gledatelji razvidno su mogli pratiti kako je u hodnji od Grada do Memorijalnoga groblja bila samo jedna kolona ljudi, koja se u tišini, prepuna emocija, ujedinjeno slijevala prema groblju vukovarskih junaka, gdje je svečanu euharistiju predvodio nadbiskup đakovačko-osiječki mons. Đuro Hranić.

Nerazumljivu odluku političkoga vodstva na čelu s predsjednikom države Ivom Josipovićem, predsjednikom Sabora Josipom Lekom i predsjednikom Hrvatske vlade Zoranom Milanovićem da zbog mjesta na začelju ne sudjeluju u Koloni sjećanja za vukovarske žrtve može biti razjašnjiva iz političkih razloga i povrijeđenih osobnih taština, nu nju iz ljudski razloga prema nemoćnim žrtvama divljačke mržnje u srpskoj agresiji na Hrvatsku teško je moguće bilo čim opravdati. Naknadno objašnjenje, kako je državno vodstvo spriječeno da uđe u kolonu nije vjerodostojno, osim prorežimskim medijima, jer se i nakon takve odluke političkoga vodstva u Koloni sjećanja, jasno u tv-prijenosu moglo vidjeti kako s mnoštvom ljudi stupaju na primjer ministri Vesna Pusić i Mirando Mrsić. Oni su vjerojatno napustili Kolonu tek kad su doznali da je političko vodstvo, zbog položaja na začelju Kolone odlučilo bojkotirati skupni pohod vukovarskom groblju. To se jasno može vidjeti iz premijerove ljutnje koju je demonstrira u večernjim televizijskim vijestima izjavom: "Ne znamo jesmo li nepoželjni, ali znamo jesmo li bili fizički prepriječeni da se priključimo Koloni sjećanja, odnosno, da budemo na njezinu čelu. Nije li time potvrdio kako mu je više stalo do mjesta na čelu kolone, nego do sjećanja na žrtave jugokominističke agresije? Time je doista pokazao kako je u Vukovaru bila jedna i jedinstvena Hrvatska, nasuprot svom oholom i taštom političkom vodstvu, koje je, očito zbog svjetonazorskih i ideoloških razloga odlučilo bojkotirati Kolonu sjećanja.

Milanović je i tu bio nedvojbeno jasna, optuživši narod kako da "slabije prihvaća progresivan pogled na svijet, odnosno na prava manjina i pravo na različitost". Koliko pak predsjednik SDP-a Hrvatsku želi zatočiti u svoj ideološki tor potvrdio je i izjavom kako on ne "bio ono što jest da se ne zalaže za pravo na različitost i za prava manjina". U Hrvatskoj nitko noramalan nije protiv manjinskih prava pa niti protiv prava srpske etničke manjine, ali je zato hrvatski narod, kako se to moglo vidjeti i u Vukovaru masovno protiv nasilnoga uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, po kojem još uvijek slobodno šeću srpski ubojice i počinitelji zločina nad vukovarskim stradalnicima. Dapače, mnogo je pokazatelja kako su neki od njih ušli u državnu upravu, a neki čak i u redsratvo te Državno odvjetništvo.

Tu politiku djelovanja iz hrvatskih institucija, možda najbolje demonstrira Milorad Pupovac, koji sa saborske govornice čita labradorovski uradak poštanske dopisnice, pokušavajući zabiti ljudski i politički klin između hrvatskoga naroda i Bošnjaka. To je predložak kojim su se tijekom rata služile miloševićevske snage u BiH. Dakle, hrvatski se narod usprotivio predstavnicima svoje izabrane vlasti, koja se iz dana u dan, a poglavito nakon sukoba s EU oko suočavanja s komunističkom prošlošću, sve više pretvara u režim blizak nekadašnjoj srbokomunističkoj ideologiji. Možda zato taj režim i ne poštuju "razliku" između žrtve i agresora, odnosno razliku između zločinca i njegove silovane, maskrirane, mučene i likvidirane žrtve?

Pokušaj vladinih dužnosnika da odgovornost za svoju blamažu u Vukovaru svale na HDZ, Crkvu ili pak, kako Milanović kaže, na trojicu sposobnih organizatora, samo je opetovanje retorike nekadašnje jugokomunističke politike, koju je bivši predsjednik CK SKH Ivica Račan još u praskozorje demokratskoga pokreta prijetio javnosti HDZ-om kao strankom opasnih namjera. Nije mi ni na kraj pameti braniti HDZ-ovu politiku, jer su oni i sami dovoljno snažni kao najjača oporbena stranka, nu koristiti vlastiti bojkot vukovarske Kolone sjećanja za stjecanjem dnvenopolitičkih bodova u stranačkom nadmetanju s oporbom, kako to čine Vesna Pusić, Ivo Josipović i Zoran Milanović nije ništa drugo nego još jedno ponižavanje hrvatske žrtve u Vukovaru.

Ono što Račanovim komunistima nije uspjelo 1989., a ni nakon pobjede na izborima 2000., kad je HDZ proglasio kriminalnom organizacijom to sad očito na ideloškom, gospodarskom, pravosudnom i medijskom polju pokušavaju realizirati njegovi epigoni. Pa ako se o podjeli u Vukovaru može govoriti, onda je to podjela između jedinstevena hrvatskoga naroda i njegove otuđene političke kaste, koja se u svojim državnopravnim koncepcijama Republike Hrvatske očito dijametralno razlikuje od želja hrvatskoga naroda.

 

 

 

Mate Kovačević

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg