Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas183
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1447
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8184
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614204

Trenutno na stranici: 9
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Mate Kovačević: Narod protiv režima PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 10 Prosinac 2013 17:02

Mate Kovačević: Narod protiv režima

E-mailIspisPDF

Nije poznat instrumentarij kojim će sadašnji režim uvesti zabranu održavanja referenduma, nu ta bi odluka mogla izazvati masovne prosvjede u Hrvatskoj, što neki režimski jastrebovi i priželjkuju. To bi im, naime, bio povod da policiju upute na prosvjednike. Model je to koji se već danima reklamira na ukrajinskom primjeru


Sustavni pokušaji režima da rastroji hrvatsku naciju te dovede u pitanje prirodno i političko funkcioniranje institucija hrvatske države naišli su na snažan i široki otpor naroda. Taj se otpor manifestirao i na nedavno održanom refrendumu, koji je potaknula nevladina inicijativa "U ime obitelji", a na kojem su hrvatski izbornici dvotrećinskom većinom glasova odlučili da instituciju braka treba zaštiti narodnim referendumom od nepredviljive političke samovolje sadašnjega režima. Posvemašnji je poraz vladajućih, kojeg ne može prikriti ni jednostrana propagandistička kampanja s javne televizije, kao da je u vlasništvu provladinih udruga.

Poraz je još veći kad se zna da su se u protureferendumsku pa i protuobiteljsku promodžbu uključili predsjednik države Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, gotovo cijela vlada na čelu sa svojim predsjednikom Zoranom Milanovićem, ali i niz od sedamdesetak provladinih udruga, koje financijski redovito servisira hrvatski državni proračun. Ideja uništavanja obitelji nije neka posebna novotvorina. Naime, ona se latentno provlači komunističkom ideologijom još od pojave Engelsovih protuobiteljskih pamfleta, u kojima je tu ustanovu označavao buržujskom tvorevinom. Nu narod se na referendumu nije odlučivao samo o položaju obitelji, što svjedoče i pojedine izjave glasača koji su glasovali protiv zaštite obitelji.

Mnogi od njih tvrde kako su zaokružili protiv, samo zato što su povjerovali u propagandne poruke da će ustavna zaštita braka dovesti u pitanja njihova manjinska i ljudska prava. S druge pak strane masovna potpora ustavnoj zaštiti braka očitovala se i u manjku povjrenja hrvatski izbornika sadašnjoj vlasti, koja je državu, zbog zaštite komunističkih zločina i zličinaca najprije dovela u sukob s Europskom komisijom, a potom nasilnom ćirilizacijom Vukovara pokušala prikriti suočavanje s jugokomunističkim zločinima te u zamjenu za početak suočavanja s prošlošću pokušala na europskoj razini podmetnuti pitanje srpske manjine.

Na takvo nasilje i manipulacije nije nasjela ni Europska komisija, a još manje hrvatski branitelji koji su ustrojivši Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara uspjeli potaknuti javnost i prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje još jednoga referenduma, kojim bi se zaštitili od bešćutna odnosa režima prema stradanju Vukovaru, ali i nasilna postavljanja dvojezičnih ploča. Masovna potpora naroda Vukovarcima razbjesnila je režim pa njegovi vođe sada prijete kako nikad ne će dopustiti održavanje referenduma. Pokušaj da se ograniči očitovanje narodne volje, što je preduvjet svakoga demokratskog sustava, nije opet nikakva novina. Naime, totalitarni režimi - komunizam i fašizam - ograničavali su na istovejtan način prava svojim narodima.

U Hrvatskoj nitko razuman ne dovodi u pitanje bilo čija prava pa tako ni prava srpske manjine, nu nasilna ćirilizacija Vukovara, iza koje se skriva projekt drugoga srpskog Memoranduma, nije samo štetna za hrvatsku državu, nego i za srpsku manjinu, koju su uvijek kad im je nedostajalo argumenta u političkoj borbi izvlačili bivši komunisti, kako to i danas rade njihovi ideološki sljedbenici. Posjetivši nedavno Vukovar, bivši čelni čovjek Prijelazne uprave, američki general Jacques Paul Klein nedvojbeno je uputio poruku i sadašnjoj vlasti kad ih je podsjetio na snažno zauzimanje  predsjednika Franje Tuđmana za ostankom srpske manjine u Hrvatskom Podunavlju, nasuprot pokušajima Gorana Hadžića i velikosrpke politike da ih presele u Vojvodinu, kako bi time u međunarodnoj javnosti potaknuli pitanje ugroženosti srpske manjine u Hrvatskoj.

Nasilna ćirilizacija podsjeća upravo na slično otvaranje pitanje, a što pokazuje i najnoviji tzv. non paper srbijanske vlade, koja na temelju hrvatske režimske proizvodnje srpskoga manjinskog pitanja, sad po diplomatskim krugovima Europske unije lobira protiv hrvatske države. Kleinova pak poruka srpskoj etničkoj manjini kao i hrvatskoj vlasti možda se najbolje očituje u izjavi kako na primejer u Francuskoj postoji mnogo etničkih skupina, koje gvoore različitim jezicima, nu bez obzira na to, svi su oni Francuzi.

Takav razboriti pristup problemu teško je očekivati od sadašnjega hrvatskog režima, ali i pojedinih političkih predstavnika srpske manjine, kao što je Milorad Pupovac, koji i dalje smatra kako mu je Beograd glavni grad. Nije poznat instrumentarij kojim će sadašnji režim uvesti zabranu održavanja referenduma, nu ta bi odluka mogla izazvati masovne prosvjede u Hrvatskoj, što neki režimski jastrebovi i priželjkuju. To bi im, naime, bio povod da policiju upute na prosvjednike. Model je to koji se već danima reklamira na ukrajinskom primjeru. Nu ne bi trebalo zaboraviti kako su proruski pristaše na vlast u Ukrajini doveli sadašnjega predsjednika Janukoviča, koji državu pokušava odvojiti od Europske unije i što tješnje je povezati s Rusijom.

Model povratka Ukrajine pod rusko interesno područje sličan je modelu, po kojem Srbija pokušava dominirati u susjednim državama, a vidljiv je u već poznatom srpskom drugom Memorandumu. Trenutno je Hrvatska, zahvaljujući sadašnjoj režimskoj politici na udaru srpske strategije.

Mate Kovačević

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg