Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
'Hrvatska' šutnja: Srbi na sva zvona o 'pokrštavanjima koja i dalje traju' PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Četvrtak, 24 Travanj 2014 09:49

NEIZBJEžNO JE.....

dodati ovom tekstu, da u Hrvatskoj nikada nije bilo pokrštavanja Srba,jer je to vijek bilo zabranjeno. Osim toga pravoslavci i katolici ima iste sakramente. Istina je da je u Hrvatskoj poslije OLUJE došlo do nacionalnog izjašnjavana - preimenovanja. Prešo 50 tisuća Srba se više ne izjašnjavaju kao Srbi već kao Hrvati, a što genetski oni to i jesu. Pravoslavlje nije sinonim za Srpstvo

Urednik

 

 

PAVKOVIĆ O "FAŠISTIČKOJ PROPAGANDI"

  • Vijesti
  • Hrvatska
  • 'Hrvatska' šutnja: Srbi na sva zvona o 'pokrštavanjima koja i dalje traju'.
  • Ipak

'Hrvatska' šutnja: Srbi na sva zvona o 'pokrštavanjima koja i dalje traju'. Ipak, reagirao nije nitko...

  • Autor: S.V.
  • Datum: srijeda, 23. travnja 2014. u 12:42
  •  

"Izjava predstavnika Srba da se u Hrvatskoj i dalje "pokrštavaju Srbi" ravno je najgoroj "fašističkoj propagandi". Govoriti bez ikakvog dokaza, da je od hrvatskog Domovinskoga rata pa do danas u Hrvatskoj prekršteno čak oko 30 tisuća Srba, ne bi smjelo ostati bez odgovora", kaže se u Pavkovićevom priopćenju.

Izjave predsjednika Asocijacije izbjegličkih udruženja iz Hrvatske Milojko Budimir o masovnim pokrštavanjima Srba nakon Oluje nisu, čini se, nikoga dotakle. Medijska šutnja i nereagiranje na ovako radikalne izjave ljute Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) koji se o tome oglasio priopćenjem:

 

"Izjava predstavnika Srba da se u Hrvatskoj i dalje "pokrštavaju Srbi" ravno je najgoroj "fašističkoj propagandi"! U Hrvatskoj, na žalost, malo tko reagira na laži i klevete koje nam svako malo neprestano podmeću Srbi, pa tako neke njihove neodržive izjave se ponekad prihvaćaju i kao istine.

Čini se da je nekima stalo da nas pojedinci neopravdano blate, jer na primjer na ono što je prigodom obilježavanja pravoslavnog Uskrsa izjavio predsjednik neke tzv. Asocijacije izbjegličkih udruženja iz Hrvatske Milojko Budimir moralo je reagirati, a nije, čak i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, a o ostalima kojih se to tiče, da i ne govorimo. Budimir je, kako prenosi srpski portal Telegraf, "ocijenio izuzetno zabrinjavajućim što se veliki broj onih koji su u Hrvatskoj obilježili pravoslavni Uskrs više ne izjašnjavaju kao Srbi", te je ukazao da "ima informacije da je od rata do danas na teritoriju Hrvatske pokršteno 30.000 Srba"! Budimir je rekao da je to izjavio i nedavno umrli mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan, uz to još istaknuvši da je tako veliki broj Srba "pokršteno u Hrvatskoj nakon akcije "Oluja 95"! (Pa, nakon "Oluje" su, koliko znamo, gotovo svi Srbi iz tzv. Krajine pobjegli kao zečevi u Srbiju! op.p.)

Predsjednik ovog beogradskog udruženja vjeruje da je "tzv. Hrvatska pravoslavna zajednica osnovana upravo da bi se još jednom izvršila podjela među preostalim Srbima u Hrvatskoj" te je podsjetio i da projekt asimilacije i prekrštavanja Srba u Hrvatskoj nije ništa novo"! Također je naglasio da "posebno zabrinjava to što se prilikom posljednjeg popisa stanovnika, od 200.000 popisanih, njih oko 40 tisuća izjasnilo da su Srbi pravoslavne vjere, a 160.000 da su samo pravoslavne vjere". To po Budimiru znači da se "nakon formiranja takozvane Hrvatske pravoslavne zajednice, ide za tim da se Srbi prikažu da su hrvatske pravoslavne vjere"- upozorio je njihov predsjednik.

Ova izjava o "prekrštavanju Srba" nije ni malo naivna, a ponavlja se još od komunističkog suđenja bl. Alojziju Stepincu, kad su Srbi za njega govorili da je bio "jedan od inicijatora prekrštavanja pravoslavnih Srba, te da je do sredine 1943. bilo prekršteno oko 240.000 Srba!"

Međutim, izjavljivati, bez ikakvog dokaza, da je od hrvatskog Domovinskoga rata pa do danas u Hrvatskoj prekršteno čak oko 30 tisuća Srba, ne bi smjelo ostati bez odgovora, a još manje bez krivične odgovornosti onih koji nešto takvoga izjavljuju, ali i podupiru.

Na ove laži prvi je trebao reagirati "najveći Srbin među Srbima" Milorad Pupovac, a potom njegov kompanjon Vojislav Stanimirović, ali oni šute, a šutnje također znači i – odobravanje!

Po Ustavu RH ispovijedanje vjere i nacionalno izjašnjavanje je individualno pravo svakog pojedinca, pa stoga i u svezi sve naglašenijeg problema nacionalnog opredjeljivanja tzv. Srba u Hrvatskoj, Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti mogu se i u nacionalnom pogledu tako izjašnjavati. Ovo pravo, rekao je i Ivo Matanović, tajnik i urednik HPZ Hrvatske, nije ničim zapriječeno, dapače, ustavom i Zakonima je zajamčeno.

Stoga još se jednom pitamo, što na ovakve izjave ne reagira Državno odvjetništvo, Vlada, pa i predsjednik države, kad se zna da je zabranjeno svako manipuliranje većinskog naroda nad manjim narodom i narodnostima, a poglavito nije dopušteno miješanje stranih država u slobode nacionalnog izjašnjavanja ljudi druge države. Srbija, odnosno njezini predstavnici, nemaju pravo preko svoje srpske pravoslavne crkvesvojatati državljane Republike Hrvatske i to samo zato jer se oni hrvatskim pravoslavcima imenuju.

Obzirom da će se prema svemu sudeći uskoro bl. Alojzija Stepinca proglasiti svecem, ova lukava, bezobrazna i krajnje pokvarena priča o tolikom broju "prekrštenih pravoslavnih Srba" od devedesetih naovamo nije ništa drugo nego još jedan nekažnjeni srpski zločin! Međutim, s obzirom da je nama koji smo bili među onima koji su branili i obranili hrvatsku državu sve jasno i u svezi ovoga, čudi nas jedino taj muk, ta tišina hrvatske politike i političara da se u Hrvatsko na silu "prekrštavalo pravoslavne Srbe", dok su pak s druge strane ti isti i te kako glasni ako se nekom Srbinu koji živi u Hrvatskoj samo "pomakne crijep" na krovištu!

Stoga očekujemo prije svega od hrvatskih organa gonjenja da budu tek pola toliko aktivni kao što su bili u "slučaju Šimunić" kad je ovaj častan sportaš samo povikao "Za dom", jer ovo što izjavljuju Srbi o masovnom ""prekrštavanju" ravno je "fašističkoj propagandi"!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

 

 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg