Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas164
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan537
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7274
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613294

Trenutno na stranici: 8
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Hrvatska pravoslavna zajednica naljutila Srbe: 'Temeljite se na Anti Paveliću i krivi ste što nas je PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 26 Travanj 2014 11:36
  • Hrvatska pravoslavna zajednica naljutila Srbe: 'Temeljite se na Anti Paveliću i

Hrvatska pravoslavna zajednica naljutila Srbe:

'Temeljite se na Anti Paveliću i krivi ste što nas je

sve manje u Hrvatskoj!'

  • Autor: Snježana Vučković
  • Datum: utorak, 22. travnja 2014. u 19:35

"Stvarnost je jasna: veliki broj pravoslavaca u Hrvatskoj ne želi da ih se poistovjećuje sa Srbima. Oni su Hrvati i mi im moramo omogućiti slobodu vjere. Srbima se to ne sviđa", tvrdi Ivo Matanović.

Predsjednik Asocijacije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir ocijenio je izuzetno zabrinjavajućim što se veliki broj onih koji su u Hrvatskoj obilježili pravoslavni Uskrs više ne izjašnjavaju kao Srbi, te ukazao kako ima informacije da je od rata do danas u Hrvatskoj pokršteno 30.000 Srba! Te informacije, kazao je Budimir, mogle su se doznati od pokojnog mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, Jovana, koji je tvrdio kako je nakon Oluje 1995. došlo do masovnog pokrštavanja Srba.

Budimir je naglasio da posebno zabrinjavaju rezultati posljednjeg popisa, na kojem su se "Srbi u velikoj mjeri odrekli svog nacionalnog identiteta":

"Posebno zabrinjava to što se prilikom posljednjeg popisa stanovnika, od 200.000 popisanih, njih oko 40.000 izjasnilo da su Srbi prvoslavne vjere, a 160.000 da su samo pravoslavne vjere. To znači da se, nakon formiranja Hrvatske pravoslavne zajednice, ide za tim da se Srbi prikažu da su hrvatske pravoslavne vjere", upozorio je Budimir. Za sve krivi Hrvatsku pravoslavnu zajednicu koja je po njegovu mišljenu osnovana upravo da bi se još jednom izvršila podjela među preostalim Srbima u Hrvatskoj.

Hrvatski pravoslavni vjernici čija je namjera obnoviti Hrvatsku pravoslavnu crkvu, prije četiri godine uspješno je registrirana, njihov statut ovjeren, a središnji simbol pečata i zastave im je istokračni pravoslavni križ na podlozi u obliku povijesnoga hrvatskog grba. Oni za sebe kratko kažu: Mi nismo Srbi!

Prilikom registracije koja je jako naljutila Srpsku Pravoslavnu Crkvu, predsjednik Udruge hrvatskih pravoslavaca Ivo Matanović rekao je:

- Stvarnost je jasna: veliki broj pravoslavaca u Hrvatskoj ne želi da ih se poistovjećuje sa Srbima. Oni su Hrvati i mi im moramo omogućiti slobodu vjere. Naš cilj je osnivanje autokefalne crkve u Hrvatskoj, kakve postoje i u Makedoniji i u Crnoj Gori. Crkva u Hrvatskoj treba biti samostalna, imati svog poglavara, a ne biti vezana uz Srpsku pravoslavnu crkvu. Zakon je na našoj strani, uspjeli smo. Imali smo velike pritiske i otpore, iz Vlade RH, ali posebno od Srpske pravoslavne crkve koja je preko Eparhije dalmatinske, sa sjedištem u Šibeniku, izdavala priopćenja da uznemirujemo svećenstvo i pravoslavne Srbe u Hrvatskoj. Ali uspjeli smo, unatoč njihovim pamfletima da imamo “militantni i proustaški karakter“.

Iguman Jelisej koji je najavio uspostavljanje Hrvatske pravoslavne crkve, neovisne o Beogradu, objasnio je:

- Mi ne osnivamo novu vjersku zajednicu, mi je samo obnavljamo. Hrvatska pravoslavna crkva bit će potpuno neovisna o Beogradu i o bilo komu drugomu i proglašena primarnom i glavnom pravoslavnom crkvom u državi Hrvatskoj. Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država – kazao je o svojim težnjama Iguman Jelisej.

Zašto je SPC ovu Udrugu nazvala ustaškom, vidljivo je iz pisma koje je, u želji da se spriječi registracija hrvatskih pravoslavaca, predsjedniku Josipoviću poslao episkop dalmatinski Fotije:

"Problem je to što se ova Udruga temelji na tekovinama NDH i Ante Pavelića, o čemu njihovi predstavnici otvoreno govore. Ako takva udruga može biti registrirana i time dobiti legitimitet, onda smo u opasnosti da se vratimo u razdoblje Drugog svjetskog rata kada je vladala ideologija krvi i tla, koja je iza sebe ostavila bezbrojne leševe nevinih i apokaliptičnu pustoš", kazivao je pomalo teatralno episkop Fotije.

Da nije riječ o nikakvim "pokrštavanjima" nakon Oluje, već o činjenici da su se mnogi pravoslavci izjasnili pravoslavnim Hrvatima, a ne Srbima, za portal Dnevno potvrdio je akademik i predsjednik Udruge hrvatskih pravoslavaca Ivo Matanović:

-         Po popisu iz 2001. vidljivo je da se 11.000 osoba izjasnilo kao hrvatski pravoslavci. Već 2011. po popisu nas ima 30.000! Brojke ne lažu i idu u prilog tome da su se pravpslavci koji na hrvatskom tlu žive stotinama godina konačno identificirali i jasno se nazvali Hrvatima, nikako Srbima. To se, naravno, malo kome sviđa. Mi smo često izloženi pritiscima, ali i medijski smo loše zastupljeni. Ja ponosno najavljujem da će uskoro zaživjeti Hrvatska pravoslavna Crkva koja će imati obrede na hrvatskom jeziku. Također, osnivamo zajedničku Udrugu katoličkih i pravoslavnih vjernika. Bit će to prva takva udruga u svijetu i prvi korak koji bi vodio do ujedinjenja i jačanja kršćanstva – kazao je akademik Ivo Matanović.

· Prije 12 sata/i

Ivica John Metzger · Morton Grove, Illinois

·

· ·

· 2 · Prije 16 sata/i

Srecko Felix Korpar · Česti komentator · Radno mjesto MP kod poslodavca Regnum

Nekoliko "nepostojecih" (prema velikosrpskoj propagandi) Hrvata pravoslavne vjere: Dimitrija Demeter, August Harambasic, Petar Preradovic, Dusan Plavsic, Novak Simic, puk. Kosanovic, gen. Borojevic, gen. Dragojlov, Nikola Tesla, Savo Besarovic, Rade Griva, ... Sapienti sat, kaj ne?!

Odgovor ·

· 4 · 24. travanj u 8:18

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

U kontextu postojanja i autokefalnosti KATOLICIZMA, nedvojbeno je da bezbozna vatikanska teroristicka organizacija nema sto traziti na teritoriju suverene RH. O religioznim potrebama katolickih krscana u Hrvatskoj mora i smije jedino brinuti Hrvatska Katolicka Crkva a ne Vatikan ! Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad katolickom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država !

Odgovor ·

· 24. travanj u 20:26

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

Srecko ,aj ne srackaj sa svojim nisko intiligentnim primjedbama, bar promjeni ime u Sracko ili Sricko.....jer Srecko je previse srpski.


Nijedan Hrvat u Kanadi ili Australiji nikad neće reći da je Australac ili Kanađanin nego isključivo Hrvat, prema tome ta glupost koju pokušavate da izvedete nem veze svezom!

Odgovor ·

· 2 · 24. travanj u 2:53

Marko Jabukovcanin · Česti komentator · Gornjogradska Gimnazija

Nitko njima ne brani da budu Srbi. Zašto ne dozvoliti drugima da budu Hrvati pravoslavne vjere? Zar ne postoje i druge pravoslavne crkve osim Srpske? Imaš Grčku, Bugarsku, Rusku, Ukrajinsku, Makedonsku, Rumunjsku, Poljsku itd.

Odgovor ·

· 1 · Prije 18 sata/i

Srecko Felix Korpar · Česti komentator · Radno mjesto MP kod poslodavca Regnum

U kontextu postojanja i autokefalnosti pravoslavlja, nedvojbeno je da bezbozna i velikosrpska teroristicka organizacija SPC nema sto traziti na teritoriju suverene RH. O religioznim potrebama pravoslavnih krscana u Hrvatskoj mora i smije jedino brinuti HPC!

Odgovor ·

· 9 · 23. travanj u 22:16

mionamonika (prijavljuje se koristeći yahoo)

Apsolutno se slažem i podržavam da se to isto primeni po reciprocitetu na klerofašističko terorističku katoličku organizaciju na teritoriji suverene RS koja se u istoriji pokazala kao najgenocidnija organizacija pa stoga u Srbiji nema šta da traži, a Bunjevci su već uveliko otpočeli odvajanje od njih!

Odgovor ·

· 3 · 24. travanj u 2:45

Ivica Krsnik

mionamonika
pa to se zna da se Bunjevce terorizira i prekrštava

Odgovor ·

· 1 · 24. travanj u 6:12

Srecko Felix Korpar · Česti komentator · Radno mjesto MP kod poslodavca Regnum

Ivice, s polupismenim srbo-turo-vlaskim olosem koji se skriva iza debilnog pseudonima "mionamonika" je blago receno nepotrebno raspravljati o bilo cemu. To ti je bacanje "bisera pred svinje". Autokefalna Hrvatska pravoslavna crkva jest imperativ, a velkosrpsko smece, narocito smece SPC-e, isto tako imperativno treba cim prije napucati u deponij (ljudskog) otpada - smradogenetski Beogradski pasaluk, gdje pripadaju svime sto jesu.

Odgovor ·

· 4 · 24. travanj u 7:17

Pogledaj još 5

Ivanka Markovic · Česti komentator · Zagreb

Postoje crkvene knjige i dokumenti i provjerljivo je jesu li srbi pokrštavani i koliko. Osim toga isti ti srbi da su u bilo kojoj zemlji na svijetu i imaju državljanstvo,kako bi se zvali? Osim toga naši srbi su stoljećima u hrvatskoj,pa zašto im je tako teško biti hrvat praoslavne vjeroispovjesti.

Odgovor ·

· 4 · 23. travanj u 12:53

Radenko Đuranović · Česti komentator · Radi u: Pizza Piccolo Ealing

dali to isto pravilo vazi i za hrvate u srbiji da su to srbi katolicke vere i za hrvate u bilo kojoj drzavi ma gde god da se nalaze dali bi to po tebi bilo korektno prema tim ljudima da im ti iz zagreba govoris kako ce se oni izrazavat i osecat, zasto je tesko prihvatit nekoga tko je drugaciji i druge vere i koji zeli da je to sto jeste i da to sa ponosom i svojom voljom kaze a ne kako se drugima to svidja u hrvatskoj, zalosno je kada jedan mladic sa kojim sam razgovarao kaze da mu je otac madjar a mati srpkinja i on se izjasnjava kao hrvat ,a ja mu kazem da je on hrvat koliko sam ja kinez ,nije mi jasno zasto se boji da prizna da je madjar jer se uvek gledalo po ocevoj liniji, posle sam ga shvatio i razumio upravo zbog takvih ivanka kao sto ste vi on se boji priznat ono sto jeste ,i da ima sto manje problema i da bi mogao la... Prikaži više

Odgovor ·

· 1 · 23. travanj u 15:26

Tommy Gunn · Česti komentator · Radi u: DynCorp International

Radenko Đuranović ajde, srbine, pa pustite da ljudi budu ono što žele.... pa ako hoće biti Hrvat pravoslavne vjere ili Srbin katoličke, pa što se to koga tiče?!...pa prestanite dijeliti sugestije o tome što treba odnosno što ne treba biti.....live and let live.....pa zar je to vama srbima tako teško?!

· 24. travanj u 20:30

Tommy Gunn · Česti komentator · Radi u: DynCorp International

haha..... probajte ponovo preći drinu i dunav, pa ćete "videti kakvu dobrodošlicu će da vam prirede pokatoličeni Srbi"..... srbi, vi ste narod sjeban u glavu od megalomanije.... koji vam je qrc?! pa nitko ne želi biti srbinom, vi ste koljači i silovatelji, i život s vama do sada je bio samo tuga i patnja, a dio hrvata iliti, kako vi velite, "pokatoličenih srba", je preuzeo vaše ponašanje i vratio vam istom mjerom što je žalosno, jer mi smo bolji od vas..... vi ste. većina, ne svi, siledžije i nasilnici, pokvarenjaci i kurve, koji su kadri dići ruke na svog susjeda u ime jednog nakaznog projekta zvanog "velika srbija".....i što ikog boli qrc kako se netko želi izjašnjavati?! hoće li biti Srbin ili Hrvat pravoslavne vjere, ili Srbin katoličke ili pravoslavne vjere, što se to nekoga tiče?! sloboda vjeroispovijesti je ustavno pravo,... Prikaži više

Odgovor ·

· 2 · 24. travanj u 1:49

Marija Mari Anic · Česti komentator

često puta sam u životu čula konstataciju ;"ja sam Hrvat pravoslavne vjere"....zbog upornosti Srba u Hrvatskoj ,ti su Hrvati bili zbunjeni....bilo bi pošteno da se ljudi izjašnjavaju slobodno,onako kako se osjećaju ,bez bilo čijeg pritiska...

Odgovor ·

· 3 · 23. travanj u 5:49

Ludi Mačak · Česti komentator

Ma srbi lažu kad zinu! Tako su i 90- tih lagali, krali , palili , silovali i ubijali, a sve to u ime velike srbije! Ništa im ne vjerujte. Pogan i barbarski narod je to, pa kad im mitropolit jovan laže kakvi su tek ostali !?

Odgovor ·

· 5 · 23. travanj u 3:58

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

alo pokatoliceni srbi su danasnji hrvati , to je sve direktiva vatikana ,dajte malo procackajte po knjigama , opasuljite se

Odgovor ·

· 24. travanj u 20:35

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

Ludi Mačak razumijes ti jako dobro ,samo se pravis lud kao i 70% tzv. samozvanih hrvata !

Odgovor ·

· Prije 16 sata/i

Goran Marić · Lister Videregående skole avd. Lyngdal

dobro ajde objasnite otkud toliko hrvatskih pravoslavaca, ako su krajisnici ustvari pravoslavni hrvati, dajte mi istorijsku podrlogu dakle otkud toliko hrvata pravoslavaca, gde su se stvorili itd? citao sam vise puta o ovome a niko ne zna objasniti.

Odgovor ·

· 23. travanj u 1:29

Sad Ovdje · Česti komentator

Vrlo jednostavno. Za vrijeme turske okupacije, Turci su davali olakšice pravoslavcima jer su bili njihovi vazali i, logično, poturčenim islamiziranim Hrvatima, Srbima, Vlasima i ostalima. Zatim, nakon odlaska Turaka, Srpska pravoslavna crkva, od početka 19.st. podržavateljica velikosrpskih bolesnih ideja, počinje svoju u Hrvatskoj i BiH predobro poznatu šovinističku politiku uvjeravanja da su svi pravoslavci Srbi, a katolici Hrvati, što NIJE točno. Točno je da velika većina tzv Srba iz Hrvatske i BiH (˝prečani˝) su, zapravo, porijeklom Hrvati, POPRAVOSLAVLJENI i ISLAMIZIRANI, ne bi li ipak lakše živjeli pod turskom okupacijom. Turci su sve katolike smatrali neprijateljima (u kasnijoj fazi osmanske imperije), tako da su ovi, logično, i znatno teže živjeli u turskom feudalnom sustavu. I tako generacije prolaze, masa nepismenih i neukih ljudi se počne držati tradicije koju su im roditelji usvojili i počnu se smatrati ovima ili onima, do vremena kad istina doista počne izlaziti na vidjelo čak i kad ju nitko ne traži. Priče o nekim velikim iseljavanjima stanovništva iz područja ondašnje Srbije i naseljavanje u Hrvatskoj su obična fikcija; toga je bilo, ali svakako ne niti približno koliko se to hoće predstaviti, a zapravo, falsificirati istinu, zbog potvrde velikosrpskih mitova i legendi. Velika je šteta što su i hrvatski i srpski narod podnijeli toliko bezumnih, besmislenih žrtava i materijalne štete uslijed zahtjeva velikosrpske šovinističke politike SPCa i srpskih tajnih društava sa svojim eksponentima u politici. Valjda Bog zna zašto je to tako moralo biti..

Goran Marić · Lister Videregående skole avd. Lyngdal

Sad Ovdje dobro ajde sad mi objasni zasto su turci imali od koristi konverziju stanovnistva u pravoslavlje?, msm turci kao islamska sila cilj im je bio sirenje islama po evropi, turska nije nikakva pravoslavna sila. dakle zasto su turci katolike prevodili u pravoslavlje, umesto u islam koji im je i bio cilj i drzava religija? apsurdno je da islamska sila koja ima problem i na granici je sa pravoslavnim ruskim carstvom od katolika pravi pravoslavce, potencijalne prijatelje rusije koje rusija moze koristiti da prave pobune u korist pravoslavlja. meni ova hrvatska teorija ne pije vodu ni malo jer je puna nelogicnosti. a vlah u turskoj imperiji nije bila etnicka pripadnost nego je to naziv za seljaka, da se razumemo

Odgovor ·

· Prije 20 sata/i

Pogledaj još 1

SPICEBOYS VOICE· Česti komentator (prijavljuje se koristeći Hotmail)

Ideje o nasilnom pokrštavanju srba, rađaju se smo u njihovim beogradskim glavama, kao reakcija i sram od gubitka dijela vlastitog puka koji je napokon progledao. Kada bi znali istinu, bilo bi im jasno da se u katoličkoj crkvi teško krste i hrvati koji nemaju sve sakramente a kamoli..... ! Episkop dalmatinski ..Fotije, opet je popio antifriz, pa mu se pričinjavaju krv i leševi. Hrvatska pravoslavna crkva je nužnost i pravo srpskog naroda u hrvatskoj. Sličnost sa onom u NDH je samo u tome što je Pavelić znao da to pitanje mora riješiti, s obzirom da je bio pravnik, jer ne bi mogao organizirati ustaške jedinice u tadašnjoj vojnoj krajini, sačinjene uglavnom od srba, kao i nekoliko generala, te općenito srpsko pitanje u NDH.

Odgovor ·

· 3 · 22. travanj u 23:44

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

U kontextu postojanja i autokefalnosti KATOLICIZMA, nedvojbeno je da bezbozna vatikanska teroristicka organizacija nema sto traziti na teritoriju suverene RH. O religioznim potrebama katolickih krscana u Hrvatskoj mora i smije jedino brinuti Hrvatska Katolicka Crkva a ne Vatikan ! Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad katolickom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država !

Odgovor ·

·

Pogledaj još 2

name_d28 (prijavljuje se koristeći yahoo)

Srbi nikako da progutaju što Hrvatska postoji. Ne znam, kad im toliko smeta, zašto ne odsele odavle? Pa nije valjda da ih ni njihova "braća" u Srbiji neće? I svima smeta Hrvatska, svi trkeljaju protiv nje, ali svi bi - u nju. Ja to ne razumijem. Meni da nešto toliko smeta ne da ne bih tu živio, nego bih gledao da odem što dalje. I što im smeta ako postoje Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti? Ili pak Srbi koji se izjašnjavaju kao Hrvati (srpskog podrijetla)? Dokle će se ponašati tako primitivno i hoće li ikada shvatiti da se to zlo, primitivizam i mržnja nikada ne isplate?

Odgovor ·

· 13 · 22. travanj u 16:57

Boro Ratković · Česti komentator

Ines Pavić
Problem leži u nama. Mi smo do boli tolerantan narod, toliko da i našem koljaču "NUDIMO" oprost i suživot, što je apsurd!!!

Odgovor ·

·

 

Nikola Pratnemer · Česti komentator · Obrtnicka skola Bjelovar

Bio sam na stranicama hrvatskih pravoslavaca..odlični tekstovi koji nemaju veze sa bljezgarijama velikosrpske politike..čak suprotno..temeljito ju raščlanjuje..sveu svemu puna ppodrška hrvatskim pravoslavcima koji su od nacertanija bili manipuliranje od srpske pravoslavne crkve..nedajte se da vas razbucaju naši jugoslavenski politicari

Odgovor ·

· 13 · 22. travanj u 14:58

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

U kontextu postojanja i autokefalnosti KATOLICIZMA, nedvojbeno je da bezbozna vatikanska teroristicka organizacija nema sto traziti na teritoriju suverene RH. O religioznim potrebama katolickih krscana u Hrvatskoj mora i smije jedino brinuti Hrvatska Katolicka Crkva a ne Vatikan ! Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad katolickom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država !

Odgovor ·

· 24. travanj u 20:41

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

BROJNA SVJEDOCENJA O POKRSTAVANJU I DIVLJANJU HRVATA NAD SRBIMA http://forum.burek.com/brojna-svedocenja-o-pokrstavanju-srba-t75749.25.wap2.html

Odgovor ·

· Prije 15 sata/i

Marija Bilic · Česti komentator · Gothenburg

Hvala bogu da su jednom shvatili da vjera i nacija nije ista stvar i da prekinu sa Beogradom! Nije cudno da se to srbima ne svida jer nece moci stvarati veliku srbiju od Hrvatske.

Odgovor ·

· 11 · 22. travanj u 14:37

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

U kontextu postojanja i autokefalnosti KATOLICIZMA, nedvojbeno je da bezbozna vatikanska teroristicka organizacija nema sto traziti na teritoriju suverene RH. O religioznim potrebama katolickih krscana u Hrvatskoj mora i smije jedino brinuti Hrvatska Katolicka Crkva a ne Vatikan ! Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad katolickom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država !

Odgovor ·

· 24. travanj u 20:41

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

BROJNA SVJEDOCENJA O POKRSTAVANJU I DIVLJANJU HRVATA NAD SRBIMA http://forum.burek.com/brojna-svedocenja-o-pokrstavanju-srba-t75749.25.wap2.html

Odgovor ·

· Prije 15 sata/i

Tyrex Rex· Česti komentator (prijavljuje se koristeći Hotmail)

Koliko je ova inicijativa dobra za Hrvatsku državu jednako je tako dobra i za pravoslavni narod u njoj. Uspjeh ove (ili sličnih) inicijativa značio bi konačno okretanje domačih pravoslavaca prema Zagrebu (što je sasvim prirodan odabir) .Budimo iskreni,pravoslavci su odabirom Srbije postali žešči Srbi nego oni u Šumadiji.
PS.
SPC je previse uronjena u politiku svo vrijeme svojeg djelovanja na ovim prostorima da bi odgovor bio lišen svake politike.

Odgovor ·

· 4 · 22. travanj u 14:30

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

U kontextu postojanja i autokefalnosti KATOLICIZMA, nedvojbeno je da bezbozna vatikanska teroristicka organizacija nema sto traziti na teritoriju suverene RH. O religioznim potrebama katolickih krscana u Hrvatskoj mora i smije jedino brinuti Hrvatska Katolicka Crkva a ne Vatikan ! Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad katolickom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država !

Odgovor ·

· 24. travanj u 20:41

Marko Maki Perezic · Radi u: Radim gde stignem :)

BROJNA SVJEDOCENJA O POKRSTAVANJU I DIVLJANJU HRVATA NAD SRBIMA http://forum.burek.com/brojna-svedocenja-o-pokrstavanju-srba-t75749.25.wap2.html

Odgovor ·

· 1 · Prije 15 sata/i

Lega Petrovic · Česti komentator · Osijek

Koji to seronja briše komentare?

Odgovor ·

· 1 · 22. travanj u 13:29

Tošo Aranžer

neka vam je dugovječno i sretno.

Odgovor ·

· 7 · 22. travanj u 12:43

Vladimir Španović · Česti komentator

Primljeno na znanje!

Odgovor ·

· 2 · 22. travanj u 11:37

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg