Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas172
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2369
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9106
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615126

Trenutno na stranici: 8
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Izgradnja pravednih odnosa Hrvatske i Srbije PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 9
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 14 Rujan 2014 16:08
Izgradnja pravednih odnosa Hrvatske i Srbije
 
 
 

Odnosi Hrvatske i Srbije trebaju biti temeljeni, s obzirom na povijestna iskustva, na razumnom oprezu i preventivi od strane Hrvatske, i urednom plaćanju ratne odštete, povrata pokradenog hrvatskog blaga i obilježavanju stratišta Hrvata u Srbiji, sve to dragovoljno od strane Srbije te zajednički glede interesa koje možemo dijeliti. Svemu tomu treba dodati i povrat teritorija kojeg je omraženi diktator Tito prodao Srbiji – hrvatskog istočnog Srijema s gradom Zemunom, povrat pravoslavnih crkvenih građevima na teritoriju Domovine, formalno otetih uspostavom SPC 1923., a koje su gotovo sve bile negdašnje katoličke crkve, iz čijeg su okružja Turci protjerali katoličke Hrvate i naselili vlaško stanovništvo koje su kasnije svećenici SPC nasilno posrbili i tako odgodili njegov prirodni uklop u hrvatsku naciju.

Izgradnja pravednih odnosa Hrvatske i Srbije, u kojoj stalno treba biti ponavljano i ponovo utvrđivano da je Hrvatska žrtva zločinačke, neljudske srbske agresije, ključni je čimbenik za stabilizaciju i razvoj čitave hrvatske regije. Ističemo kako je Hrvatska pravoslavna crkva jedan od tri oslonca okupljanja hrvatske nacije u Republici Hrvatskoj, Domovini i svijetu.

Veliki je značaj HPC za očuvanje duhovnog, nacionalnog, kulturnog  naslijeđa i identiteta Hrvata pravoslavaca.  

Hrvatski patrijarh bit će ustoličen na prostoru gdje je hrvatska nacija višekratno teško biološki nastradala od zločinačkog srbskog agresora, koji je uz to provodio i otimanje teritorija Domovine, teška materijalna uništavanja gospodarstva Domovine i pljačkao osobnu i državnu pokretnu i nepokretnu imovinu svih pripadnika hrvatske nacije, neovisno o njihovom podrijetlu ili pripadnosti kulturnom krugu, kao i neovisno o njihovoj vjeri.

Hrvatski pravoslavni svećenici i vjernici su masovno pobijani od tzv. svetosavaca, a zapravo poganskih srbskih pljačkaških hordi, samo zaogrnutih kršćanskim plaštom, radi zavaravanja žrtve i svjetske javnosti.

Hrvatski pravoslavci živi su, postojeći ljudi na hrvatskoj zemlji, nisu samo broj Hrvatskog zavoda za statistiku, a čine jedan od tri temeljna vjersko/kulturološka stupa suvremene interkulturalne hrvatske nacije te HPC nije samo crkva živih, nego i stotina tisuća onih koju su vjeru i ime posvetili svojom krvlju, hrvatskih pravoslavnih mučenika, kako klera, tako i laika.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg