Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas173
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2370
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9107
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615127

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
POKAJNICA - ISPOVJEDNICA EX KOMUNISTA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Četvrtak, 16 Listopad 2014 12:47
POKAJNICA . USPOVIJEDNICA EX. KOMUNISTA
 
Dajem o sebi slijedeće životopisne podatke:
______________________________________________________________
Ja Ivo Jovanović, rođen 1.04. 1953. Od oca Ante i majke Ankice, rođen sam u Omišu, a roditelji u okolici Banja Luke. Dragovoljno prihvaćam odrednice Zakona o LUSTRRACIJI te se ovim putem želim javno i iskreno ispovjediti pred Bogon i Hrvatskim narodom. kojem državotvorno i genetski pripadam. Moja ispovjest se sastoji od dva dijela:
1.- Gospodine svevišnji Bože. kroz proteklo vrijeme moga života. A to je punih 60 godina. Počinio sam puno grijehova, a najteža koja sam počinio je moje članstvo u savezu komunista u vremenu od 1972. Pa sve do današnjih dana (i poslije 1990.g. ostao sam u komunističkom  svjetonazoru. Do tog vremena kao komunista, a od 1990. Kao član SDP-a, što je sve isto –antibožstvo, samo pod drugim imenom.
Moji grijesi sastojali su se, kako kada. Ponašao sam se kako su mi moji partijski drugovi naređivali. Nisam išao u crkvu. Nisam se vjenčao u crkvi. Svoju djecu nisam krstio javno u crkvi ( to je moja supruga, koja nije bila član SK, uradila tajno – bez moga znanja). U nekoliko navrata, više se niti ne sjećam u koliko, krivo sam pred sudom i nekim drugim političkim institucijama, svjedočio protiv mojih prijatelja i sunarodnjaka, a koji su zbog toga morali trpjeti posljedice. Ovog ti puta, dragi Bože mogu navesti i jedan drastičan moj grijeh, a odnosi se na prijavu miliciji jednog mog susjeda i prijatelja iz djetinjstva, a zvao se je Dražen Draženović. Prijavio sam ga iz vrlo niskih pobuda, jer mi nije platio piće. Kako bi mu se osvetio. sjetio sam se slike Dr. Ante Pavelićaa, koju je moj prijhatelj Dražen nosio sa sobom u džepu, a na kojoj je bio uslikan i njegov otac Jozo, koji je bio nadporučnik u ustaškoj vojsci. Rekao sam tada policiji kako on maše sa tom slikom i prijeti: „kada mi dođemo na vlast, vi ćete komunisti na jarbolima visjeti“.
 Dakako nije mi ovo rekao, nego samo sliku pokazao, u namjeri da mi se pohvali…. Zbog ovog mog svjedočenja, Dražen je odležao u uzama 5 godina, a njegov otac Jozo 12 g. jer je tek ovom prijavom bio otkriven da je bio ustaša. Nažalost otac je mog prijatelja Dražena umro u Zenićkim uzama, a on –Dražen još i danas je živ i živi u Zagrebu. Čujem da je umirovljen kao ratni vojni invalid Domovinskog rata.
Eto, dragi  Bože moj! Za sva ova moja nedjela, molim Tvoj oprost  i da mi, ne samo na vječnom počinku mog zagrobnog života, već molim Te i da mi i na ovom svijetu omogućiš svojom milošću miran san.
BOŽE ISKRENO SE KAJEM!
AMEN!
Drugi dio moga pokajanja:
2- Dragi moj hrvatski narode!
I tebi se iskreno ispovijedan i kajem, kao što sam se ovom prigodom javno i Bogu ispovjedio, za sva nedjela što sam kao član Saveza komunista činio za vrijeme komunističke vladavine, a i za vrijeme  slobodne Hrvatske koje, u zabludi, činim još i danas.
Zato, dragi moj hrvatski narode, molim te za oprost i iskreno moje kajanje, jer želim se vratiti u krilo mog poštenog hrvatskog naroda, da sa njime živim u slozi. Ne tražim od vas da mi se klanjate i sa strahom poštovanja obraćate, već samo to da me javno ne blamirate i ne pljuete po meni.
Sa vana san i - Za dom spremni!
AMEN!
U Zadru, 27.srpnja 2014.g.
Hrvatski Akademik Ivo Matanović
Predsjednik udruge Hrvatskih
pravoslavnih vjernika
Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg