Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas173
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2370
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9107
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615127

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
HOĆE LI SUD ZA LJUDSKA PRAVA U STRASBOURGU SUDITI SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI I REPUBLICI HRVATSKOJ ? PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 26 Ožujak 2010 13:06HOĆE LI SUD ZA LJUDSKA PRAVA U STRASBOURGU SUDITI


SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI I REPUBLICI HRVATSKOJ ?


HČSP razmišlja o tužbi protiv SPC


Europski sud za ljudska prava (ECHR) u Strasbourgu osudio je Hrvatsku za diskriminaciju i kršenje prava petnaestoro romskih učenika iz Međimurja te joj naložio isplatu odštete od 4.500 eura po učeniku i 10.000 eura za sudske troškove, objavio je u utorak 16.03.2010. ECHR.

 

HČSP će ovih dana razmotriti prijedlog kojega je iznio međunarodni tajnik stranke, Ivan Lozo, da se radi slučaja hrvatskog branitelja, Roma pravoslavne vjere, Rajka Jovanovića pred Europskim sudom za ljudska prava podigne tužba protiv Srbske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj a i protiv Republike Hrvatske.

 

Naime, prije pola godine srpski pravoslavni svećenik na pravoslavnom groblu sv. Spasa u Šibeniku, nije dopustio da se Rom pravoslavne vjeroispovijesti Rajko Jovanović, koji je tijekom rata bio pripadnik 113. brigade HV, pokopa uz vojne počasti, premda je to bila izričita želja pokojnika i njegove obitelji. Svećenik je zabranio vojsci da uđe na groblje te se protivio pokrivanju lijesa hrvatskom zastavom uz vojne počasti. Da bi se ublažio incident Jovanovićeva rodbina je otvorila lijes i tijelo prekrila hrvatskom zastavom da mu u smrti donekle sačuvaju dostojanstvo a počasni vod je napustio groblje. Radi ovoga neviđenog incidenta nitko nije pozvan na odgovornost ali to ne smije ostati nekaznjeno.Koliko je nama poznato inicijativa «Hrvatska pravoslavna crkva» pokrenuta je uprava radi ovoga slučaja i dobri su izgledi da će, ukoliko hrvatske vlasti odbiju registaciju «Hrvatske pravoslavne zajednice» ista biti registrirana silom Europskog suda za ljudska prava.

 

Zagreb, 24. ožujka 2010.

Josip Miljak

predsjednik HČSP-a

В небольшой роще, последней в долине, "потребительский кредит 12 годовых"Карлос остановился.

Да провались я "Почему библию называют книгой книг"к самому дьяволу в преисподнюю, если на тебя возвожу поклеп!

В "Валерий демин книги"свою очередь, прилипала является добычей для других "Ключ для монтесумы 2"рыб, вроде, например, двузуба или "Агата кристи два корабля скачать"альбакора.

Потом протянул руку и "Конфиг скачать стандартный"коснулся его неровной поверхности.

Вы увидите, что на стенах хижин "Аудиокнига чехов жалобная книга"висят гирляндами длинные связки зеленого и красного стручкового "Скачать видео куннилингус"перца, а кое-где и пучки сухих лекарственных трав, которыми "Скачать getting up игру"пользуется ``негритянская медицина''.

Правда, это подозрение возникло "Бесплатно скачать книги веллера м"лишь на секунду и, возникнув, тотчас вызвало в юноше глубокое раскаяние.

Komentari (2)
 • pravoslavac  - Tužba protiv SPC zbog kršenja ljudskih prava
  Zahvaljujemo se gospodinu Josipu Milhjku što je u ime HČSP podržao HPZ. Međutim, omaškom je rekao da se HPZ pokreće upravo zbog slučaja oko ukopa Roma pravoslavca Rajka Jovanović koji se je želio ukopati sa hrvatskom zastavom.
  S isprikom, moramo pojasniti svekolikom čitateljstvu ovog portala da se crkva hrvatskih pravoslavaca obnavlja i da je ona već bila utemeljena još za vrijeme Austrougarske vladavine na ovim terenima. Dakle HPZ ne obnavlja se radi slučaja Jovanović već radi nasušne potrebe i velikog broja hrvatskih pravoslavaca kojima je to pravo do sada bilo uskraćivano preko SPC i komunističkih krvnika diktatora.
  Napominjemo da postojeća SPC u Hrvatskoj nije nikada službeno registrirana. Ona na ovim terenima djeluje ilegalno.
  urednik.
 • Sjeverac  - Tuziti SPC. Dobra ideja!
  Pa mislim da bi bila dobra ideja tuziti SPC medjunarodnom sudu za ljudska prava ito ne samo radi nepriznavanja prava Hrvatima na svoju Pravoslavnu Crkvu nego i drugim narodima s podrucja bivse drzave! Trebalo bi pokrenuti i postupak pred medjunarodnim sudom i o nacinu na koji su Svi pravoslavni Hrvati pretvoreni u Srbe od 1918 pa na ovamo! Po meni je to bilo nasilno odnarodjivanje!Treba postaviti pitanje legalnosti njezinog djelovanja na u nasoj drzavi!
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg