Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas167
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan167
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9612
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586724

Trenutno na stranici: 11
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Gerasimov plastenik za srpske korijene PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 02 Travanj 2010 20:02


(Tekst preuzet sa Portala Internetske novine, a Internetske su pak preuzeli iz Novog lista)

Sve u svemu tekst je zanimljiv i po tome, kako njegovo episkopsko preuzvišenstvo barata i sa znanjem o elementarnom kanonskom zakonu vjerskih zajednica. Napose zakonu SPC, kojoj gori pod petama, jer ilegalno djeluje u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, odnosno Republici Hrvatskoj u kojoj ova Crkva nikada nije registrirana. On očito zaboravlja da je njegov prethodnik Ilija Garašanin još prije 140 godina sa svojim načrtanijama sve praoslavce na Balkanu proglasio Srbima i da to  za njega nije bio genocid , a sada, kada se ti isti ljudi vraćaju svojim korjenima, tj. napuštaju srpstvo, to je za njega genocid..Svašta iz Gerasimove glave......

Više o tome svakako ćete pročitati u tekstu koji slijedi

Urednik

_________________________________________________________________________
Srijeda, 31.3.2010.

Gerasimov plastenik za srpske korijene

Nakon svega što je ovdje ispisano o duhovnoj sljedbi Ante Pavelića koja je zajunila obnoviti Hrvatsku pravoslavnu crkvu, za svoj se prostor u Trafici izborio i episkop gornjokarlovački Gerasim Popović. On je u jučerašnjem intervjuu Novom listu svoju priliku da pojasni zašto je u pismu Jadranki Kosor inicijativu zadarskih ustašoida nazvao duhovnim terorizmom iskoristio i da tom dežurnom pojmu terorizma pridoda još jednu riječ kojoj njezini korisnici učestalom upotrebom potiru stvarno značenje i pretvaraju je u frazu nalik "recesiji" ili "korupciji". Ta riječ je – kako ste pogodili?! – genocid.

Episkop Gerasim smatra da je negiranje postojanja Srba i srpskih pravoslavaca u Hrvatskoj "vrsta genocida", a sam se istodobno upušta u odricanje prava makedonskim i crnogorskim pravoslavcima da budu ono što jesu. Potpada li i to – dosljedno episkopovoj retorici – pod neku "vrstu genocida" ili "duhovnog terorizma" i imaju li te riječi ikakvog značenja, e to neka pokuša dokučiti onaj tko ih koristi kao poštapalice.

Ne bih o genocidu, ne bih o terorizmu, ali moram o zatucanosti i nesnošljivosti što ih gospodin Gerasim propovijeda kada govori da je Makedonsku pravoslavnu crkvu osnovao Tito, a Crnogorsku lokalni boljševici koji su isturili Miraša Dedeića kao crkvenog poglavara Mihaila. Kada u istom rečeničnom slijedu kaže da je "tako i u Hrvatskoj", očekujete da i o ustašama progovori kao o frakciji Komunističke partije Hrvatske, a o "obnovitelju" HPC-a Ivi Matanoviću kao agentu Vatikana i Kominterne...

Ali – episkop tada izvali nešto još sumanutije. Izvali episkop Gerasim da su "Matanovićevi korijeni pravoslavni", da je "postao prebjeg iz srpskog i pravoslavnog u hrvatsko i katoličko" i da se izmišljanjem HPC-a zapravo "želi vratiti svojoj vjeri". U takvom viđenju svijeta, gdje su se protiv Srpske pravoslavne crkve urotili njezini boljševizirani otpadnici, posve je moguće da i Ante Pavelić figurira kao titoizmom nadahnuti izdajnik svetosavlja i svojih srpskih korijena, pa očekujem da gospodin Gerasim i o tome kaže koju pametnu.

No, više od toga bi me zanimalo da episkop gornjokarlovački objasni zašto je pri skiciranju amoralnog lika nesuđenog patrijarha hrvatskih pravoslavaca kao ključan podatak istaknuo da se raščinjeni Jelisej Lalatović oženio Hrvaticom. Onaj tko takvim podatkom maše po novinama, o Jeliseju ne govori ništa posebno. A o sebi time kazuje više nego što je želio reći. Kao što to već biva kad iz čovjeka koji popuje o "duhovnom terorizmu" i nekoj "vrsti genocida" progovori neka vrsta duhovne bijede.

 

 

Боже, чья-нибудь голова, наверное.

Во всяком случае, "Новая книга сергея лукьяненко"я с тобой не разговариваю, заявил Чиун, а потому буду "Капитан америка игры скачать"весьма признателен, если ты соизволишь как "Басовый ключ фортепиано"можно скорее удалить из моей комнаты свою белесую шумную тушу.

Но эта коллекция была столь "Песня наша дружба светлая крепкая скачать"великолепна, что получила право быть единственным предлагаемым к продаже лотом.

Я понимаю, что у Миштиго заведено на вас весьма пухлое досье.

Никогда, взорвался он, если будешь продолжать сидеть здесь!

Я пододвинулся к ближайшему ко мне углу, "Queen альбом скачать"а он отбежал к самому дальнему.

Сердце "Обещание" остановилось, волосы зашелестели, с перекошенных губ сорвался "Великие мифы" крик, заставивший других пассажиров обернуться.

Я "Игры богов" понял, что пора наконец успокоить эту "вклад 11 5" исстрадавшуюся душу.

Так и считалось "Утомленные счастьем или Моя случайная любовь" в кругу ее знакомых, "Средние века Кн. для чтен. по истории Чубарьян" миледи.

Но прежде чем я это сделаю, я "Все к твоим ногам" хочу, чтобы "12 ульев или Легенда о Тампуке" вы очень внимательно меня выслушали.

Чиун наклонился и двумя "Комнатные цветы. Ассортимент от А до Я. Особенности выбора и покупки. Золотые правила ухода. Использование в фитодизайне. Календарь цветения и работ." руками оттянул водолазку на шее "Покушение на власть субъект власти" Римо.

Произошла бы взаимная аннигиляция.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg