Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas159
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan532
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7269
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613289

Trenutno na stranici: 4
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
„NE MOŽE SRPSKO PRAVOSLJAVLJE U HRVATSKOJ IMATI VJERSKO - POLITIČKI MONOPOL PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 27 Travanj 2010 20:29

UVODNO SAMO........

Poznati hrvatski pravnik i domoljub Krešimir Pavelić(ništa u rodu sa Dr. A. Pavelićem) na portalu Dragovoljac.com objavio je poveći napis o srpskom posrbljavanju Vlaha i ostalih žitelja koji se nekada nisu Srbima zvali. Između ostalog on navodi:

IM.

 

„NE MOŽE SRPSKO PRAVOSLJAVLJE

U HRVATSKOJ IMATI VJERSKO -

POLITIČKI MONOPOL

 

I tako dolazi do savezništva između Slovenaca i Srba 1918. i stvaranja velike Srbije pod nazivom Kraljevina SHS, odnosno od 1929. Kraljevina Jugoslavija.

Srpska crkva i njezini vladari ostvarili su svoj plan konačnog privođenja vlaškog življa sa područja današnje RH i BiH u Srpsku crkvu, ali znatan dio tih Vlaha iako su pravoslavne vjere ne žele biti Srbi.

To se pokazalo kao činjenica već pokraj 19 stoljeća i početkom 20. stoljeća.

Iskoristivši ratno stanje jedan dio pravoslavnog življa uz pomoć vlasti NDH 1942. g. osniva Hrvatsku pravoslavnu crkvu.

Međutim, nakon propasti NDH orjunaško – četnička zločinačka organizacija donijela je odluku da cjelokupna crkvena hijerarhiju stavi pred streljački vod. 1945. Svi od reda su pobijeni, na čelu sa partijarhom Germogenom.

Međutim, danas u RH ima preko 40 tisuća miješanih brakova između katolika i pravoslavaca. Mnoga njihova djeca krštena su u Srpskoj crkvi, ali se ne osjećaju Srbima, već Hrvatima.

Ali svi oni koji žele pripadati Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi jesu ustaše i fašisti.

Njih treba onemogućiti, jer pripadnici pravoslavne vjere u Hrvatkoj i BiH, pa čak u Makedoniji i Crnoj Gori mogu biti samo Srbi.

Znaju li nešto o tome HDZ, SDP, HSS, HSLS, HNS te Hrvatski Državni Sabor i Vlada ? Izgleda da ne znaju.

Jer da su znali ne bi bilo došlo do stvaranja Koalicijske Vlade sa četničkim ministrom Stanimirovićem, koji je izjavio, nakon okupacije Vukovara 1991. g. , kako su zauzeli posljednje ustaško uporište.

Dakako, zaboravio je reći da su tom prilikom iz vukovarske bolnice iznijeli 264 hrvatska ranjenika i uz četničke orgije eve do jednog masakrirali na Ovčari.

Svima onima koji se protive utemeljenju Hrvatske pravoslavne crkve treba reći da pročitaju članke 14 i 41 Ustava RH, pa će im biti jasno kako ne mogu spriječiti osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve.

Na kraju držim potrebitim naglasiti da više u RH ne može srpsko pravosljavlje imati monopol kakav su imali od vremena Vuka Karadžića, pa sve do 1941. g., odnosno od 1945, pa sve do naših dana.

Svetosavci kažu da „ sve ono što je ustaško za njih je neprihvatljivo“.

Iz toga možemo zaključiti da je sve ono što je četničko za njih prihvatljivo.

Uostalom, zar četnici nisu proglašeni u Srbiji i tzv. Republici Srpskoj antifašistima.

To će se dogoditi i 27 srpnja ove godine u RH prilikom obnavljanja spomenika četničkom ustanku u Srbu-Lici, simbolu borbe protiv svake suverene Hrvatske.

Dakako novac za obnavljanje tog spomenika dala je Vlada RH kako bi žrtve nagradile svoje krvnike.

Eto, to je na žalost naša današnja politička stvarnost.

 

Krešimir Pavelić, dipl.iur.

ex.politički tajnik H S P - a

 

 

 

Komentari (4)
 • Mladen-pravaš
  Ex HSP, ex HDSP, ex HPP, ex HP-HPP itd. itd. Ex pripadnik izmišljene Hrvatske zaštitne policije (HZP) u Istri koja nije nikada postojala. Tamo je postojala Hrvatska zemaljska obrana (HZO). Još jedan pokušaj samoreklamiranja tzv. pravaša, koji je, gle čuda, završio pravo u hrvatožderskoj YU i od iste dobio zaposlenje kao pravnik u Gradskoj čistoći Zagreba. Čovjek koji je izjavio da u Kuranu piše da treba ubijati kršćane. Takvu fobiju spram muslimana NE MOŽE IMATI nitko tko se osjeća starčevićancem i pravašem. Da pogodim, njegov odgovor će biti da sam udbaš, Jugoslaven itd
 • banjanin
  Gospodine Mladene zelio bih ,ako je moguce uspostavti kontakt s vama.Glede privatnosti ne bi trebalo biti problema jer mislim da ce nam je urednici garantirati.Pozdrav!
 • pravoslavac  - Pozivamo sve one koji se zele družiti
  da svoje adrese ostave- upute na uredništvo, gdje im je zajamčena tajnost. Na ovaj način ćete moći međusobno komunicirati, a da se ne morate predstavljati svekolikoj javnosti.
  Drago mi je da jedan pravaš,dakle desničar i drugi pravoslavac, nekadašnji tzv. Srbin žele međusobno zbližavanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi...
  Joj, puno sam već rekao...
  Bog Vas blagoslovio!
  Urednik
 • Mladen-pravaš
  Gospodine banjaninu što se mene tiče nema problema glede uspostave privatnog kontakta među nama. Moju e-mail adresu ostavit ću kod urednika, pa ga slobodno kontaktirajte. Srdačan pozdrav svim našim pravoslavcima
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg