Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
INSERTI IZ EPARHIJE DALMATINSKE PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 07 Svibanj 2010 20:45

TKO O JAMAMA NEGO SAMI JAMARI...

Po ne znam koji puta opet se oglašava SPC - Eparhija Dalmatinska upirući prstom u novo utemeljenu HPZ. I dalje gospoda lamentiraju o jamama onih drugih, a ne svojima u koje su slali sami svoje vjernike, Hrvatske pravoslavce da se bore protiv svoje braće Hrvata. Da posjetim, u Drugom svjetskom ratu nagovorili su svoje vjernike po Hrvatskoj i BiH da odbiju poslušnost legalno izabranoj hrvatskoj vlasti, pa su si time prouzročili "Jasenovac" i mnoga druga progonstva. Tu istu pogrešku napravili su i 1990.g. pa su svoje vjernike natjerali u egzodus. Slavna "Oluja" rastjerala je pravoslavno pučanstvo po svijetu. Snimajući terene gdje obitavaju tzv. Srbi ili ti Hrvatski pravoslavci ustanovili smo da preko 85% pravoslavnog pučanstva okreće glavu svojim dojučerašnjim dušobrižnicima i napokon se vraćaju svojim korjenima - hrvatskom pravoslavlju. Javno izjavlju da više neće biti topovsko meso "čarapanima", već se žele vratiti svojoj braći Hrvatima, tamo gdje su bili sve do Prvog svjetskog rata.

Novinarka Beogradski novosti gospđica Biljana Stjelja korektno je opisala stanja u Srpskim pravoslavnim crkvama, ali samo dio toga. Stanje je puno tragičnije. Sve su srpske crkve prazne, pa su vjernici prisiljeni potražiti duhovnu hranu u drugim crkvama, navodi novinarka Međutim ona je vidjela samo jedan manji dio toga, a onaj drugi veći dio vjernika otišli su tražiti duhovnu hranu u drugim kršćanskim  crkvama, ponajčešće u katoličkim. Od uspostave nove hrvatske vlasti u RH u samo 3 Dalmatinske županije iz pravoslavlja je izašlo preko 50 tisuća. Većina njih u katoličanstvo, a onaj drugi dio luta po praznom prostoru - vraćaju se komunizmu ili lutaju po praznini. Upravo u toj praznini kamo su se sklonuli tzv. bivši Srbi, odnosno pravoslavci - HPZ pronašla je svoje vjernike. Do današnjeg dana formalno se ih učlanilo više od 1700, a još  deset puta toliko ih čeka da HPC profukcionira u pravom smislu riječi, pa će se i oni pridružiti.

Kao ekskluzivu za javnost, ovog puta mogu izjaviti

da će se uskoro u jednom ličkom selu održati

prva javna Sv.misa  koju će predvoditi ugledni svjetski

episkopi  i koja će biti za svekoliku svjetsku

javnost snimana od nekoliko domaćih i

svjetskih televizijski kuća.


Mislim da sam vam, dragi čitatelji, ovime sve rekao, a time i odgovorio gospodi iz Dalmatinske aparhije.

Urednik

Insert iz službeni vijesti Dalmatinske eparhije

"Na sajtu „Hrvatske pravoslavne zajednice“ pojavio se javni poziv Srbima koji pohađaju Srpsku pravoslavnu Crkvu da se distanciraju od srpskih sveštenika i okupe oko tzv. Hrvatske pravoslavne Crkve. Također se pozivaju i „dobronamjerni pravoslavni svećenici“ da se priključe ovoj organizaciji.

Ovaj poziv je povezan sa nedavnim bogohulnim, zlonamjernim i lažnim tekstom Biljane Stjelje novinarke Večernjih novosti u kom se govori o lošem stanju u splitskoj parohiji, a na koji je naša Eparhija dala demant.

Sada smo potpuno sigurni da je ovaj tekst naručen, i to baš kod novinara u Srbiji, koji su zbog sitnog interesa oblatili Srpsku Crkvu to jest parohiju Srpske pravoslavne Crkve u Splitu. Pošto znamo odakle vjetar duva, možemo pretpostaviti da će i oni koji su naručili i napisali ovaj tekst zajedno sa izvršiteljem na terenu g. Rusićem postati jedna družina sa raščinjenim i oženjenim kaluđerom i pokvarenim i pakosnim djedom. Na žalost ove bijedne družine, njima neće pristupiti niko od sveštenika i sveštenomonaha Eparhije dalmatinske, a također niko od vjernika, jer ne daju jame i kosti njihovih očeva koji su tu završili od strane očeva osnivača tzv. Hrvatske pravoslavne zajednice."

 

Никто не смог бы выдержать такого удара и остаться в седле.

Издашь в Москве скажут, советский Бурбаки.

Я знаю это, "Скачать бутырка метеорит"мисс Пойндекстер, но представьте себе, что вы заблудились бы в зарослях, где и коренной техасец с трудом находит дорогу,-вряд ли вам помогло бы тогда ваше искусство наездницы.

Поедем, я покажу вам, где меня ждать.

Важная часть его снаряжения лассо.

Связь с Би-центром только через продуправление.

Вопрос был только в том, кого они ищут.

Как преданный Брат он отказывался слушать тех, кто "google chrome скачать и установить"говорил, что это всего лишь терапевтическое дилетантство и способ контроля над "скачать песню парень парень мышцы качай"сознанием через коллективное внушение.

Над ним возвышалось огромное дерево с горизонтально "драйвера на джойстик скачать"вытянутыми ветвями.

В этой стране на протяжении тысячи миль, от ее северной границы до южной, архитектура однообразна и однотипна.

В свободу вламываться в "гипноз самоучитель аудиокнига"чужие дома, грабить, насиловать, порабощать тех, кого вы любите.

Поначалу она хотела только показать новеньким их личную лабораторию и упорхнуть.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg