Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas128
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2325
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9062
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615082

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Napuštene srpske crkve devastiraju Srbi nevjernici PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 17 Svibanj 2010 21:10

"PUSTO MLIJEKO I MAČKE LOČU"

Ne branimo lopove, dapače oštro osuđujemo krađe a i vandalizam naravno. Međutim u ovom slučaju radi se o sveopćem rasulu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Prema popisu iz 2001.g. od 201 tisuće stanovnika koliko se ih izjasnilo kao Srbi, samo se 26 tisuća  izjasnilo kao vjernici SPC, a 14 tisuća kao vjernici - hrvatski pravoslavci.Ostatak od 161 tisuća izjasnili su se, kako koji,a najviše vjerski neopredjeljeni ili ti agnostici. Iz ovoga se dade zaključiti da među Srbima vlada kaos ili ti opće rasulo. Iz pravoslavnog tiska dade se iščitati da su Srbi opet uznemireni. Traže sebe u praznom prostoru. Očito je da su se  tzv. Srbi ili ti Vlasi "otrijeznili". Mnogi svaćaju da oni ne pripadaju Srbima već iskonskim Vlasima, odnosno Hrvatima kojima je mjesto među Hrvatima, pa se tako i službeno žele nazivati. I sam episkop Fotije je svojevremeno izjavio da se je preko 30 tisuća njegovih vjernika pravoslavaca prekrstilo i otišli  k katolicima. Ovaj podatak se može uezeti kao točan, ali ne i u pogledu prekrštavanja. Prekrštavanja su i zakosnki zabranjena, a između katolika i pravoslavaca nema razlike u sakramentima, pa stoga nije niti potrebno da se netko, ako želi pohađati više katoličku  nego pravoslavnu crkvu mora pokrštavati. To su čiste izmišljotine episkopa Fotija.

Razlog je u tome, što više nije rentabilno srbinom se zvati u naprednijoj i civiliziranoj Hrvatskoj, od recimo Srbije. Osim toga preko 90% tzv. Srba u Hrvatskoj niti genetski nisu Srbi, već romanizirani Vlasi, koji potječu od Ilira. Kako su Iliri izgubili svoj identitet, tako su i Vlasi bili prisiljeni da se asimiliraju u narode na prostorima gdje su se tada zatekli. Tako su i hrvatski Vlasi postali Hrvatima, bosanski, Bosancima, makedonski, Makedoncima, srpski, Srbima itd...

Ovu činjenicu i povjesnu istinu konačno su prihvatili i hrvatski pravoslavci, pa je za očekivati da će se započeta preobrazba tzv. Srba još ubrzanije nastaviti, a poglavito osnivanjem HPZ, odnosno autokefalne HPC.Svakako će se time zaustaviti i devastacija pravoslavnih crkava u Hrvatskoj, jer će one biti napunjene sa vjernicima, a ne zjapiti prazne kao do sada.

Iz srpskog vjerskog tiska uzeli smo, između ostalih, samo ova dva primjera, pa i pogledajte.

Urednik

Ivo Matanović

**************************************************************************

"NEPOZNATI POČINIOCI

PONOVILI SVOJE NEDJELO

Poslije samo dva dana od zadnjeg skrnavljenja hrama Sv.Georgija u Kninu, nakon kojeg su policijski službenici izvršili uviđaj, ova svetinja je ponovo na udaru vandala. Provalnici su po istom scenariju provalili ulazna vrata i ispreturali kompletan oltar i to na dan kada pravoslavni Srbi slave svog velikog svetitelja, Sv.Vasilija Ostroškog.

Provalnici su svojom smjelošću pokazali da im ništa nije sveto i da nemaju ni straha Božijeg, kojeg bi trebalo da imaju kad se već ne plaše policije.

Kninski Srbi su uplašeni za svoju sigurnost i ogorčeni što se sve ovo dešava upravo u vrijeme kada molitveno proslavljaju nekoliko velikih praznika.

 

HRAM SV.GEORGIJA U KNINU

PONOVO NA METI VANDALA

 

U poslednjih tri godine, hram Sv.Georgija je po peti put provaljen i o tome je obavještena kninska policija koja je izvršila uviđaj i traga za počiniocima.

Poslije nekoliko sličnih napada i savjeta policije postavljena su nova, jača ulazna vrata ali ni to nije spriječilo vandale da razvale i ta vrata i ispreturaju cijeli hram. Iako je cijeli događaj okarakterisan kao djelo iz koristoljublja, teško se oteti utisku da se ne radi samo o tome. Pogotovo je ovaj nemili događaj povrijedio kninske Srbe, jer se desio samo nekoliko dana nakon hramovne slave ove drevne kninske svetinje i nekoliko dana uoči Spasovdana, koji ova parohija slavi kao svoju drugu slavu."

 

 

Человек, о котором идет речь, откликается "Песни приколами скачать"на имя Томас Скривнер.

Слишком долго, думала она, я "Книга борис акунин скачать"должна ждать.

Энергия до сих пор не изменила ему, она пульсировала в драконовом родимом пятне.

Героизм это всего лишь вопрос обстоятельств и целесообразности.

Берега усеивали осколки "Ревность каста скачать"обсидиана и мелкий песок, который отражал солнечные "Сергея тармашева скачать"лучи, а те, в свою очередь, рассыпаясь крошечными фейерверками, создавали иллюзию ночного звездного "Изготовление автомобильных ключей с чипом"неба.

Я люблю Тота, но не собираюсь связывать себя его обещаниями.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg