Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas91
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan877
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7614
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613634

Trenutno na stranici: 14
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
JOŠ MALO O „HRVATSKOM“ PRAVOSUDJU PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 12 Lipanj 2010 16:47

JOŠ MALO O „HRVATSKOM“ PRAVOSUDJU

 

Čini mi se kako su odgovorne institucije u našoj zemlji, uključujući i „hrvatsko“ pravosudje došli do zaključka kako se broj samoubojstava hrvatskih branitelja presporo povećava. Takodjer „hrvatske“ medije takve stvari više uopće ne zanimaju, pa stoga ne čudi što se o sudbinama hrvatskih branitelja se manje govori i sve manje piše. Moguće se računa s tim da će tako prije nestati posljednja smetnja pri uspostavljanju bratstva i jedinstva kakvo je bilo nekada, koje je pitanje još prošlu godinu načeo Zoran Pusić, a ove godine nastavio Milorad Pupovac, zalažući se za to da se iz hrvatskog Ustava izbaci zabrana udruživanja u svrhu stvaranja neke nove Jugoslavije.

Kao jedan od primjera odnosa prema hrvatskim braniteljima svakako treba navesti odnos pravosudja prema trojici hrvatskih branitelja , optuženih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen krajem 1991. godine u Pakračkom kraju u Ribnjacima, koji već peti dan štrajkaju gladju. Radi se o Željku Tutiću, Tomici Poleto i Antunu Iveziću, koji su u pritvoru od 21. Ožujka 2008.g., dakle, već dvije godine i tri mjeseca. Da stvar bude bolja, njima je nepravomoćna presuda ukinuta i vraćena na prvostupanjski postupak prije skoro 3 mjeseca, ali su oni još uvijek u pritvoru, očekujući u njemu novo sudjenje koje će biti zakazano tko zna za kada.

Za to vrijeme, njihove su obitelji ostale bez sredstava za život, ali to takodjer nikoga ne zanima.

Ako se uzme u obzir koliko je četničkih ratnih zločinaca „naše“ pravosudje pustilo da se brani sa slobode, doista se čovjek mora zapitati zašto postoje dvostruka mjerila u ovakvim slučajevima, jedno za hrvatske branitelje osumnjičene da su počinili zločin, a drugo za četnike.

Prisjetimo se malo zločina u Berku, Belom Manastiru, Dalju, Mikluševcima, Lovasu, Veleprometu u Vukovaru, da dalje ne nabrajamo.

U svim tim slučajevima, hrpa četnika puštena je da se brani sa slobode, iako su neki slučajevi bili iznimno teški i čak se radilo o optužbi za genocid. Dobar dio četnika koji su pušteni da se brane sa slobode jednostavno je odšetao u Srbiju i time postao nedostupan tom „našem“ pravosudju, uskrativši tako svaku mogućnost njihovim žrtvama da dobiju pravdu, pa makar i post mortem.

Pitanje koje se postavlja je to, čije je to uopće pravosudje koje mi imamo u našoj zemlji i za koga i za čiju dobrobit radi?

Ne znam za vas, ali da sam ja kojim slučajem osumnjičenik, rado bih imala neko srpsko ime i prezime i bila osumnjičena za zločin nad Hrvatima. Time bih u startu imala daleko veću mogućnost za blažu kaznu i puštanje da se branim sa slobode, uz mogućnost da iz Hrvatske jednostavno nestanem.

Ova trojica ljudi borili su se za Hrvatsku. Obzirom da je prvostepena presuda poništena, oni su još uvijek samo osumnjičenici za ratni zločin, što tehnički znači da su nevini jer im krivica još nije dokazana. I ti ljudi, koji su branili našu zemlju, danas su spremni ponovno umrijeti, ovaj put ne za slobodu Hrvatske, nego za neko imaginarno hrvatsko pravosudje.

Do kada ćemo to dopuštati?

 

Diana Majhen

 

http://img269.imageshack.us/img269/396/baajic.jpg

 

 

Пока еще "Скачать гостовские шрифті"настоящие военные действия не начинались, но группы "самый маленький автокредит"индейцев, опустошавшие владения "Книга минус 60"белых, одновременно появлялись в разных местах.

вскричал Снежок, "Скачать лилия ким одна душа на двоих"рассмотрев китов.

с "Скачать игры на айфон китайский"хохотом продолжал Робладо, дымя своей сигарой.

В обществе "Купить книги бориса акунина"его не любили, так "Видео игры рыцари"как было определенно известно, что "Играть в игры секс в постели"он доносил на своих коллег.

Что "Скачать видео 2"и говорить, при таких обстоятельствах "Creation master 12 скачать"сундучок представлялся им весьма заманчивой вещью.

Враг не показывался, видны были только его следы.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg