Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
U povodu 65. Spomendana pogubljenja hrvatskih pravoslavnih svećenika PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 03 Srpanj 2010 06:16
U povodu 65.Spomendana

hrvatskih pravoslavnih svećenika

 

Na informativni poziv potomaka svećenika Hrvatske Pravoslavne Crkve bio sam nazočan na obilježavanju 65. spomen godišnjice njihova pogubljena u Zagrebu, po presudi Vojnog suda II. J. Armije koji ih je osudio na smrt 29. lipnja 1945. godine vješanjem i strijeljanjem. Ta monstruozna presuda je izvršena odmah u noći 30. lipnja 1965. godine na nepoznatome mjestu, tako da im se još uvijek ne zna za tjelesne ostatke. Među osuđenima se nalazio i arhiepiskop, metropolit cijele Hrvatske Pravoslavne Crkve Grigorij Ivanovič Maksimov Germogen. Na mjestu spomen grobnice na Miroševcu našla se rodbina s grupom hodočasnika iz udruge Hrvatskih pravoslavaca kao i prijatelji obnove HPC-a. Među inima bila su i dvojica pravoslavnih svećenika ruskoga podrijetla koji su održali vjersku spomen molitvu i obred. Svakako tu se našao i istaknuti pokretač obnove HPC-a u Republici Hrvatskoj gospodin Ivo Matanović sa svojim sinom Hrvojem. Nakon što su svećenici održali svoju molitvu i riječ spomena na ove mučenike HPC-a, bilo je nekoliko govornika od koji su bila i dvojica ratnih branitelja iz vremena Domovinskoga rata, Srećko Cvitanović i Siniša Novak. Gospodin Siniša potječe iz miješanoga braka katolika i pravoslavkinje koji se izuzetno zauzima za obnovu Hrvatske Pravoslavne Crkve, tvrdeći kako u Državi Hrvatskoj mora biti nacionalna Hrvatska Pravoslavna Crkva kojoj je sjedište u vlastitoj državi Hrvatskoj, a ne ni u kakvome Beogradu što bi htjela nastaviti srpska svetosavska crkva. Svi nazočni, kako članovi Hrvatske pravoslavne udruge tako i prijatelji Hrvatske Pravoslavne Crkve žele da se čim prije ta želja i ostvari. Stoga se pozivaju svi pravoslavci u Hrvatskoj, a i šire, da se što prije učlane u svoju HPC! Već duže vremena takve ideje kruže inozemstvom među hrvatskim državljanima, posebice u Kanadi i Amerikama. HPC želi imati onu ulogu koja pripada Hrvatima i Hrvatskoj, spoj između Katoličke i Pravoslavnih Crkva u Europi. Tu mislimo i na Grkokatoličku Crkvu Hrvata koja ima pravoslavne obrede a poštuje nasljednike Svetoga Petra u Rimu. Mole se svi oni bivši katolički svećenici koji zbog celibata nisu mogli dobiti crkvenu dozvolu za ženidbu, kao i oni koji žele postati članovima HPC-a da se jave na adresu:

Ivo Matanović, Ive Zadranina 1/D, 23000 Zadar, brzoglas: 023-214-300,

098 – 17 – 13 - 696, ili - Srećko Cvitanović, Ilica 421, 10000 Zagreb, brzoglas: 098-184—49-55, a možete ih kontaktirati i preko mail adresa:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Vama odani

Mate Ćavar - Zagreb

 

 

Мистер Надлер "Шить легко и просто Мастер-класс для начинающих…" или я свяжемся "Малыш олененок. Забавные игры. Книга-игрушка" с тобой в конце этой "преимущества вкладов" недели.

Нападение мистера Пинкера отвлекло "Ты лжец Как научиться обманывать и манипулировать другими людьми" внимание полицейского от преследуемого "Спартанец" им субъекта и позволило тому "Зеленые призраки Франц. готическая проза" скрыться.

Подумаешь, большое дело "Мой первый атлас в картинках" я этого не замечаю.

Советник "Тайна богатой наследницы" бросил на нее "Низкий жанр" предупреждающий взгляд.

который одобрил сам президент "Адвокат в судопроизводстве" Соединенных Штатов.

Это подарок одного из моих мужей, я только забыла которого.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg