Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
„PREOBRAŽENJE“ PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 19 Srpanj 2010 20:15

Svim mojim prijateljima sa Facebooca a i drugih portala prezentiram slijedeće:

„PREOBRAŽENJE“

Uređujem više portala, kao i više hrvatskih državnotvornih udruga, za one koji me manje poznaju, želim se najprije predstaviti. Rođen sam 09.02.1929.g. u Šimićima kod Banja Luke, sa stalnim boravkom u Zadru,dakle starac od 81 g. i kusur mjeseci. Nu bez obzira na moje godine ja sam još uvijek vrlo djelatan. Predsjednik sam Zdruga udruga hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva, zatim predsjednik Obrednog društva bojovnika Domoovinskih ratova,Član predsjedništva Stranke Hrvatskog oslobodilačkog pokreta te glavni tajnik i utemeljitelj Udruge Hrvatske pravoslavne zajednice, o kojoj upravo želim nešto više reći.

Prije nekoliko godina rodila se ideja kod nas nekolicine hrvatskih domoljuba za obnovom Hrvatske pravoslavne zajednice, one iste kakova je bila još za vrijeme Austrougarske, a zatim ponovno utemeljena i registrirana 1942.g.

Koncem 2009.g. pomenuta grupa ljudi, na čelu sa mojom malenkošću, kreirala je web stranicu pod imenom :

www.hrvatskipravoslavci.com

Potom podnijeli zahtjev prema Uredu državne uprave za registraciju udruge pod nazivom:

Udurga Hrvatska Pravoslavna Zajednica sa sjedištem u Zagrebu, Voćarska 11

O samom značaju i ciljevima Udruge, rekli smo u samom predgovoru (uvodu) na spomenutoj stranici, pa Vam ovog puta neću više ponavljati. Otvarajte stranicu i sami prosudite značaj ove preobrazbe jednog dijela Hrvata koje su Srbi dekretom za vrijeme balkanskih ratova posrbili i preimenovali u Srbe. Radi se naime o Hrvatskim pravoslavcima ili još preciznije romaniziranim Ilirima – Vlasima, koji su zbog turbolentih zbivanja na kraju postojanja velike Ilirije-početak nove ere, izgubili svoj nacionalni identitet i sve nacionalne temeljnice koje čine jedan narod narodom. Našavši se tako u takovoj sutuaciji, svoj preobražaj našli su kod drugih naroda koji je zavladao sa njima.

Tako su, primjerice i naši hrvatski Vlasi postali dio hrvatskog naroda. Teorija o tzv Srbima u Hrvatskoj, da su oni došli iz Srbije ne pije vodu. Oni nisu od nikuda došli već su tu od vajkada postojani. Njihova transformacija u Hrvate se dogodila zbog gibitka svoje antropološke komponente koja čini jedan narod narodom.

Budući je početkom iduće 2011. godine redovita inventura broja stanovnika u RH, potrebito je za taj popis se dobro pripremiti i ljudima tzv. Srbima, odnosno Hrvatskim pravoslavcima objasniti značaj njihovog nacionalnog preobražaja. Već na prošlom popisu preko 14 tusuća tzv. Srba se preimenovalo u Hrvatske pravoslavce, a prema anketama koje smo proveli, iduće godine očekuje se da će ova brojka preći 100 tisuća.

Stoga Vam se, dragi prijatelji, obraćam s vim tekstom da se učlanite u Udrugu Hrvatska pravoslavna zajednica. Bez obzira na vjersku pripadnost, svaki državljanin RH - punoljetnik može postati članom Udruge Hrvatskje pravoslavne zajednice.

Klikom na pristupnicu možete ju povećati a potom ispuniti i poslati na adresu:

mailom, faksom ili poštom na : www.hrvatskipravoslavci.com; fakksom na 023-224-523 – 224-300 ili poštom na: Hrvatska pravoslavna Zajednica 23000 Zadar- Trg Petra Zoranića 1

Za sve druge informacije koristite kontakt – gore navedene brzoglase ili još 098-175-3697 (Ivo Matanović- Zadar) i 098-184-4666(Srećko Cvitanović- Zagreb)

 

 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg