Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas127
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2324
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9061
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615081

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
POLITIKA SMRZNUTIH LIGNJI PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 21 Srpanj 2010 09:26

SATIRIČNI OSVRT MARKA FRANCIŠKOVIĆA: Politika smrznutih lignji

Utorak, 20 Srpanj 2010 12:24

E-mail Ispis PDF

POLITIKA SMRZNUTIH LIGNJI

Kronika mraka, TANP (Telegrafska Agencija Nove Pravde)

Delegacija Ureda smrznute lignje kao i Veliki Smrznuti Lignjun došli u Srbiju. Surčin okupan suncem. Mnogo velika vrućina počela otapati sve skupa pa su odmah počeli puzati predvođeni Velikim Smrznutim Lignjunom. Ozarena lica pokazuju njihovu neizmjernu sreću što mogu puzati kao najviši predstavnici Hrvatske. Ovo je dan za pamćenje.

***

Susret visokih delegacija Hrvatske i Srbije održan u srdačnom i prijateljskom raspoloženju. Izmjenjeno više od 1.346 osmjeha i 237 naklona sa hrvatske strane. Srbi su bili sretni zbog toga i to je bilo jako lijepo za vidjeti. Tu sveopću sreću. Ovo je nada za mir u svijetu i nestanak svih bolesti, izjavio je Veliki Smrznuti Lignjun.

***

Obiđena knjižara u Beogradu sa vrhuncem u primanju knjige o sretnim jugoslavenskim vremenima koja su nam pokvarili pokvareni nacionalisti, a koje je Hrvatska svečano obećala dovesti u red da ne uznemiruju opravdane srpske težnje za izgubljenim teritorijem i svim privilegijama koje su imali. Kako je bilo lijepo za vidjeti Velikog Smrznutog Lignjuna sa plav-bijel-crvenom zastavom i crvenom petokrakom ispred njegova srca i osmjeha od uha do uha. Cijeli Beograd je aplaudirao, bio je istinski impresioniran podaništvom hrvatske strane iako je bilo nekih primjedbi da se moglo još malo više puzati. Takvi su, sva sreća, manjina u Srbiji, pa nema razloga za prekid ovako dobrog puta suradnje, dominirajuće je mišljenje u srbijanskim političkim krugovima. Također, zaključeno je kako je agresija Hrvatske na Srbe bila nepotrebna jer se nestanak Hrvatske - po ovdje viđenom - mogao izvesti mirnim putem. Veliki Smrznuti Lignjun se sa tim mišljenjem složio i potvrdio svoju mirotvornu orijentaciju odsviravši pjesmu ''Spremte se, spremte, četnici'' na klaviru po notama koje su mu dali domaćini. Treba imati toleranciju, rekao je poslije, to je pokazatelj našeg humanizma i europskih vrijednosti za koje se zalažemo.

***

Evo odmah i potvrde da se sve isplatilo i da je Hrvatska ovim svojim pokajništvom za zločin protiv Jugoslavije već na dobitku. Mirotvorstvo i tolerancija su put prosperiteta, sad je to dokazano. Veliki gospodarski uspjeh Hrvatske: dogovoren i potpisan izvoz hrvatskih smrznutih lignji u Srbiju. Srbi naprosto poludjeli za hrvatskim smrznutim lignjama.

***

Hrvatski gospodarski uspjeh još bolji od početnih očekivanja. Lep kao greh poduzetnik & političar, narodni heroj pretvorbe & privatizacije, ekskluzivnom koncesijom potpisanom u Beogradu iz Hrvatske će izvoziti hrvatske smrznute lignje pod etiketom ''Srpske lignje iz Srpskog Jadrana''. Upitan da komentariše ovu gospodarsku inicijativu, Lep kao geh rekao je da nema te cijene koju nije spreman naplatiti od svog naroda za svoj dobitak jer njegov dobitak je dobitak za cijelu Hrvatsku te da je najvažnije razvijati regionalnu gospodarsku suradnju čiji je on dokazani predvodnik još iz vremena vladavine mračnog hrvatskog nacionalizma.

***

U Hrvatskoj su građani svoje oduševljenje svim ovim uspjesima pokazali masovnim izlaskom na Varšavsku ulicu. Tu im se obratila Borbena Baba i rekla da je već krajnje vrijeme da Hrvatske nestane kao i da je svaki spolni odnos muža i žene nasilje nad ženama jer da je dovoljno vidjeti o čemu se tu radi i kako to izgleda i sve je jasno. Također je naglasila da muškarci smrde jednako kao i hrvatstvo te samo takvim energičnim promjenama i odmakom od primitivizma religije, nacionalizma i patrijarhata ulazimo u civilizirani svijet 21. stoljeća. Okupljeni su je začarano gledali dok je zajahala metlu i odletjela u bolju budućnost.

***

EU daje punu potporu sporazumu Hrvatska - Srbija o smrznutim lignjama. Iz predpristupnih fondova financirati će se institut Ruđer Bošković kako bi u smrznute lignje bili ubačeni geni najvećeg sina svih naroda i narodnosti sa područja bivše Jugoslavije.

***

Dionice Zagrebačke burze u velikom rastu. Investitori i tržište kapitala su krenuli punom parom kupovati sve, a Hrvatska im se trudi što jeftinije prodati sve što ima jer je rečeno da je tako najbolje pa se onda tako i radi. Jasan i logičan ekonomski koncept za čiju je provedbu ministar financija primio već sedmu nagradu Svjetske banke. Guverner Rokasteinerinski je nešto rekao, ali nitko ga nije apsolutno ništa razumio, no kako se stalno po medijima piše kako je on genijalan i kao takav ključan u hrvatskoj ekonomskoj stabilnosti svi su mu pljeskali i komentirali da mu se mora dati puna potpora u njegovom udjelu u razgradnji Hrvatske prema sporazumu o smrznutim lignjama.

***

Ministar kulture Kardinalović rekao je da će njegovo ministarstvo uraditi sve da se kulturni sadržaji što prije usuglase sa smrznutim lignjama, a prvi korak je velika retrospektiva u muzeju suvremenih smrznutih lignji gdje će biti postavljena njegova privatna kolekcija smrznutih lignji koju je za vrijeme hrvatske agresije spasio od devastacije od strane povampirenih Hrvata koji su htjeli smrznute lignje žive baciti u vatru. Za to svoje izlaganje života riziku u vremenima najgoreg mraka Kardinalović je predložen za orden i novčanu nagradu u iznosu koliko god može uzeti. Hrvati su spremni platiti svaku cijenu samo da prestanu biti Hrvati i konačno budu priznati kao nacija integrirana u smrznute lignje.

***

Održana je književna večer gdje je poznati pisac Muljenko Pergović predstavio svoj roman ''Patnje mlade smrznute lignje''. Roman govori o neopisivim patnjama jedne malodobne smrznute lignje za vrijeme diktature nacionalizma na čelu s Prvim Predsjednikom, ratnog zločinca koji je dokazano viđen kako osobno naređuje genocid nad smrznutim lignjama. Po provjerenim informacijama ovaj roman je vodeći ovogodišnji kandidat za Nobelovu nagradu za književnost.

***

Filmski redatelj Dalibukva Tatanović je počeo snimati prve kadrove animiranog filma za djecu ''Homolignja'' kojim namjerava srušiti sve tabue i tako nove naraštaje uputiti u sve čari koje se čovjeku pružaju kada se oslobodi okova Božjih zapovijedi.

***

HBK na čelu sa mons. Srakićem i Bozanićem potvrdili su po jubilarni 666 put svoju jednodušnu potporu ulasku Hrvatske u EU, a kako sporazum o smrznutim lignjama ima potporu europskih činovnika to je njima bilo dovoljno da svemu daju svoj blagoslov. O svemu detaljno možete pročitati u Šutnji Koncila, glasilu HBK. Preporučuje se pročitati urednički komentar u kojemu se također po tko zna koji put opetovano upozorava na opasnosti komunizma i obnove Jugoslavije i kako je ovaj odlučan hrvatski put u EU pod svaku cijenu najbolji način da ne upadnemo u tu opasnu zamku. ''Stvarnost nas ne zanima'', naslov je komentara glavnog urednika, s podnaslovom ''Bitno je što prije ući u EU pod svaku cijenu i svatko tko to ne želi gorjeti će u paklu''.

***

Poznati borac za prava smrznutih lignji, prof. Jarko Duvovski, u svojem desestosatnom nastupu na HRT-u upozorio je na stalni rast antilignjizma među rigidnim desničarsko-klerikalno-nacionalističko-fašističkim elementima za koje nema tolerancije. Moraju se zabraniti riječi ''panula'' i ''peškafondo'' jer to su alati i metode kojima su Hrvati vjekovima izvršavali genocid nad lignjama. Posebno se moraju sankcionirati oni koji se u javnosti pojavljuju sa velikim slovom ''P'' jer to je slovo zločina i trebalo bi ga izbaciti iz abecede. Razlog više za što hitnije uvođenje azbuke. Iz tog razloga prikladno je da se ubuduće izlovom lignji i lignjuna bavi isključivo međunarodna zajednica i njene mirovne snage naoružane nuklearnim, biološkim i kemijskim oružjem koje je nužno potrebno da obeshrabri svaki pokušaj očuvanja hrvatske opstojnosti. Po prof. Duvovskom toleranciju moramo pod svaku cijenu očuvati kao vrednotu modernog svijeta, a posebno Europske unije koja će pomno promatrati kakvo je stanje antilignjizma u Hrvatskoj te sukladno tome odlučiti o tome kada se može proglasiti službeni nestanak Hrvatske kao države i Hrvata kao naroda. ''Tek tada moći ću mirno spavati.'' na kraju razgovora s patnjom svih smrznutih lignji na licu reče prof. Duvovski.

***

Po povratku u Hrvatsku Velikom Smrznutom Lignjunu je pozlilo što se morao vratiti da odradi posao za svog Velikog lignjunskog meštra jer mu je u Beogradu bilo tako lijepo da nikada nije htio otići. ''Zašto?'', pitao se u sebi, ''Zašto mi moji gospodari daju ovako mučan i opasan zadatak? Što ako ti Hrvati shvate koliko su opasni po Novi lignjunski poredak? Ako skopčaju da mogu biti slobodni? Sve nas mogu slistiti u jednom danu! Tako se bojim. Toliko me strah. Što ako otkriju da će ih njihov moćni i netolerantni Bog zaštititi i dati im pobjedu kao i već toliko puta prije? Onda smo svi nastradali! Neće valjda do toga doći, a toliki posao je odrađen i sve ide savršeno po planu. Moram vjerovati obećanjima Velikog lignjunskog meštra. Moram, nema mi druge. Još malo i Hrvatske i Hrvata neće biti. Moj posao biti će završen i dobiti ću obećanu nagradu.'' Na lice Velikog Smrznutog Lignjuna opet se vratio onaj njegov poznati smrznutolignjunski osmjeh.

 

 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg