Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas129
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2326
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9063
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615083

Trenutno na stranici: 7
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Raspad vaskolikog srpstva PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 21 Srpanj 2010 21:18

DOBRE VIJESTI IZ SRBIJE.....

Po uzoru na Hrvatsku Pravoslavnu Zajednicu, koja je nedavno utemeljena u Hrvatskoj, i Vlasi u Srbiji se osamostaljuju i osnivaju svoju  Autokefalnu crkvu. Kao i hrvatski Vlasi ili ti tzv. Srbi, konačno su shvatili da oni nisu Srbi već pripadnici Rumunskog-Vlaškog naroda, a Hrvati hrvatskog naroda - dakle Hrvati, odnosno Rumuni. Osim toga konačno su shvatili da su oni, od kada su ih Srbi posrbili, služili Srbima kao topovsko meso u svim dosadašnjim ratovima na Balkanu, pri čemu su svaki puta izvlačili "deblji kraj". 1941/45.g. doživjeli su Jasenovačku tragediju i sve druge koje su se dogodile u to vrijeme - i to opet sve samo zato jer su za račun Srba napali braću Hrvate. Tu istu pogrešku napravili su i 1991/95. g. podigavši ustanak na istim mjestima kao i četrdesetih godina. I ovoga puta su doživjeli egzodus. Preko 500 tisuća tzv. Srba moralo se je iseliti k "braći" u Srbiju, kamo su ponovno bili regrutirani za rat protiv Albanaca na Kosovu. I ovoga puta su izgubili rat i opet primorani da se vraćaju na svoja stara ognjišta. A gdje drugdje nego opet među Hrvate. Očitro im sudbina tako odredila. Ovog puta, uvjereni smo, izabrali su pravi put i pravu stranu -

HRVATSKU PRAVOSLAVNU ZAJEDNICU  i konačno rekli svojim dosadašnjim naredbodavcima:

Zbogom Srbi - daleko vam kuća od nas bila!

Kako iščitavamo u javnim glasilima i Vlasi će se u Srbiji uskoro osamostaliti i reći "braći"

Srbima, adios!

Urednik


RASPAD VASKOLIKOG SRPSTVA –

KONAČNO OTRIJEŽNJENI VLASI

Bojan Aleksandrovic sluzi parastos na vlaskom jeziku

- 8 min - 24 velj 2008 - Učitao korisnik PaunEsDur

Bojan Aleksandrović, paroh Malajnice i Remesiane i protojerej Dacie Ripensis, služi parastos na vlaškom dijalektu na devetogodišnjoj ...

www.youtube.com/watch?v=RRSj6KtJWv8 - more videos »

• SerbSlavR1a1

Vlasi govore jezik slican Rumunskom, ali to nije rumunski, niti su oni Rumuni, ako neko zeli da ih asimiluje u rumunsku naciju, to je isto kao da Srbi zele da asimiluju Makedonce ili Slovence.

SerbSlavR1a1 1 week ago

@SerbSlavR1a1

Српски језик има ПРЕКО 6600 турских речи које су ушле у његово биће, па нико тај језик не назива турским! Стручне речи на којима почива свеколико научно знање српскога народа, у највећој мери су латинског порекла, па да ли ико српску елиту назива Латинима?! Те латинске речи Власи разумеју од рођења, па да ли је ико због тога тражио да се речи латинског порекла избаце из српског језика, или да тај језик назове простим, јер га говоре Власи у Хомољу чувајући стоку?!

Vlasi govore jezik slican Rumunskom, ali to nije rumunski, niti su oni Rumuni, ako neko zeli da ih asimiluje u rumunsku naciju, to je isto kao da Srbi zele da asimiluju Makedonce ili Slovence.

@SerbSlavR1a1

А што се тиче тога јесу ли Власи Румуни или нису, данас се то препушта фактору "свести", то значи свако се изјашњава како мисли и како хоће, и имати било шта против тога коси се са људским правима. О тим стварима је најбоље говорити у првом лицу, јер се тада најмање греши.

Vlasi govore jezik slican Rumunskom, ali to nije rumunski, niti su oni Rumuni, ako neko zeli da ih asimiluje u rumunsku naciju, to je isto kao da Srbi zele da asimiluju Makedonce ili Slovence.

Хајде да коначно нешто научимо из области лингвистике: сваки европски народ има свој књижевни језик, а овај пак има своје дијалекте. И Румуни као народ имају свој књижевни језик: румунски, а овај тзв. "влашки језик" јесу, у ствари, дијалекти тога језика, и то банатски и мунтенски! То је наука, а све остало је чисто лупетање лаика!

Ne razumem Vlašji ali ne vidim ništa loše u tome što se parastos služi na vlaškom, Vlasi su pravoslavni narod a istorijski su deo SPC tako da zašto i da se ne služi na Vlaškom ako već svešzenik zna.Ja sam Srbin iz Šumadije i mislim da bi bila velika šteta za našu zemlju kada bi Vlaški jezik izumrao!

Doamne ajuta pe toti Romanii .

Preotul Boian a fost decorat de Basescu cu medalia ´´MERITUL CULTURII´´.

ROMANIA ESTE CU ROMANII din serbia.

Traiasca ROMANIA MARE !

DromihetesElDacio 1 year ago 4

see all

All Comments (88)

• SerbSlavR1a1

1 week ago

@PaunEsDur moze svako tvrditi sta mu je volja, ali je nesto sasvim drugo ono sto jeste. Ja mogu tvrditi da sam Rumun, ali nisam, ili da tvrdim da sam Slovenac, niti mogu postati niti bi me iko prihvatio da jesam.

@PaunEsDur vlaski jezik i rumunski su 2 jezika, bas kao sto su srpski i makedonski, to i sami vlasi tvrde.

SerbSlavR1a1 1 week ago

• SerbSlavR1a1

1 week ago

@esad71 da li si bio u Rumuniji? imaju 30% reci koje su poreklom srpske ili slovenske, naprimer. visnje, izvor, voda, platit, skupo, jeftino, vazduh, prijatelj, dragi, gazda, vreme, oci, itd itd.

A tek da ne pricamo o prezimenima i o stalim stvarima, nego rumunski narod to nije zaboravio, i Srbe smatraju svojom bracom.

Cak stavise po nekim istoricarima (iz engleske literature) su do sredine 19tog veka narocito po selima govorili 75% slovenskim jezikom.

SerbSlavR1a1 1 week ago

• jivady

1 month ago

Fratia romano-sarba o sa tina atunci cand o sa le respectati drepturile vlasi/romanilor din Serbia.Cand n-o sa mai umblati cu prostii gen "vlahii nu sunt romani" abia atunci puteti vorbi de fratia romano sarba.Noi romanii nu prea avem nevoie de prietenia voastra! Asa ca nu intindeti coarda prea mult ca o sa se rupa !

jivady 1 month ago

• SerbSlavR1a1

3 months ago

rumuni i srbi braca, DNK testovi su to potvrdili, svasta moze covek izmisliti ali krv da promeni ne moze

SerbSlavR1a1 3 months ago

 

 

 

Komentari (2)
 • pravoslavac  - Raspad srpstva
  Čitajte proročanstva braće Tarabić!!!!
  Braćo Hrvatski pravoslavci, nemate više što čekati. Primite ruku pomirnicu braće Hrvata i učlanjuj te se u Hrvatsku pravoslavnu zajednicu.
  Iduće godine je popis stanovništva u državi i to vam je jedinstvena prigoda da se imenujete svojim pravim imenom . Hrvatom pravoslavcem!
  Ne dozvolite da vas Pupovac i njegovi trabanti ponovno uvuku u treću pobunu protiv Hrvata, koju upravo 27.srpnja 2010.g. ponovno i na istom mjestu kao i 1991.g.Srbi organiziraju u Srbu.
 • pravoslavac  - BRE KO' NAS RAZJEDINI.....?
  Kuku lele. Odoše Makedonci, Crnogorci, Hrvati i evo sada i Rumunski Vlasi, a kako čujemo osniva se i Bugarska vjerska zajednica u Crnoj Travi (Južna Srbija). Ne zaboravite, čitava Južna Srbija je okupirani Bugarski teritorij za vrijeme Balkanskog rata - sve od Pirota i Leskovca do Bujanovca i Krive Palanke - oko 850 tisuća žitelja.
  Zabrinjavajuće je, što još hrvatski pravoslavci ili ti tzv. Srbi čekaju?
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg