Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas91
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan877
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7614
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613634

Trenutno na stranici: 14
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Puko moleban - vjernici otkazali poslušnost- napuštaju SPC i kad je u pitanju molitva za Kosovo PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 23 Srpanj 2010 21:00

Kosovo se ne brani na 35 stepeni

Puk'o moleban

Pripremile: e-Novine


Photo: Milica Jovanović

 

Nepodnošljiva julska vrućinčina odnela je pobedu nad verom, nadom i srcima junačkim koja kucaju za oteto & raspeto Kosovo. Čak ni prohladna unutrašnjost hrama koja dobro dođe na ovu jaru, nije privukla veći broj raskuvanih ljubitelja molebana. Daleko je hram svetog Save, ko će da se cima do njega. A i nezgodan je termin, kraj radnog vremena, vreme je ručku, kome je do molebana u pet popodne

 

Poziv patrijarha Irineja pravoslavnom rodu da se danas u 17 h okupi ispred Hrama svetog Save (to je ona ružna, džinovska zgradurina pored Narodne biblioteke), "gde će biti služen moleban za željeni mir i povoljno rešenje konačnog statusa Kosova i Metohije, kolevke srpskog naroda" - nije urodio plodom. Uprkos činjenici da je 90 posto ljudi u ovoj zemlji pravoslavno, te da je Kosovo srce Srbije, najskuplja srpska reč, polutar srpske planete i nuklearno jezgro našeg kolektivnog identiteta - u hramu na Vračaru okupilo se jedva stotinak vernika, računajući tu i brojne fotoreportere raznih medija. Nepodnošljiva julska vrućinčina odnela je pobedu nad verom, nadom i srcima junačkim koja kucaju za oteto & raspeto Kosovo. Čak ni prohladna unutrašnjost hrama koja dobro dođe na ovu jaru, nije privukla veći broj raskuvanih ljubitelja molebana. Daleko je hram svetog Save, ko će da se cima do njega. A i nezgodan je termin, kraj radnog vremena, vreme je ručku, kome je do molebana u pet popodne.

 

Ispostavilo se da institucija u koju srpski narod i srpske narodnosti imaju najveće, tako reći neograničeno, naivno, dečje poverenje ne može da prikupi značajniji broj svojih članova i simpatizera čak ni kad je u pitanju odbrana najveće svetinje. Ili je možda problem u tome što je moleban zakazan u nedoba, dva sata nakon saopštavanja odluke Međunarodnog suda pravde (greška je verovatno nastala zbog različitih časovnih zona - srednjeevropske i srednjevizantijske). Postoji osnovana pretpostavka da su vernici ispravno i racionalno zaključili da ne vredi plakati nad prolivenim mlekom, te da moleban nema moć da deluje retroaktivno i da izmeni prošlost. Mada smo pre skloniji mišljenju da je presudio uticaj letnje vreline. Čak ni činjenica da je lead vocal u Hramu svetog Save bio sam patrijarh koji je pozvao fanove na koncert svog benda Irinej & The Charlatans, nije mnogo pomogla, kao ni to što je pojka (crkvenoslovenski: svirka) bila besplatna.

 

Mala, ali odabrana publika: Hram svetog Save, 22. jula, 17:13 h

Photo: Milica Jovanović

Ako se setimo kako se prošli put završio moleban za Kosovo - razbijanjem Beograda, spaljivanjem ambasada neprijateljskih država i mrskih antisrpskih Mekdonaldsa, te kolektivnom pljačkom prodavnica u centru grada u okviru akcije "Kosovo za patike" - masovno neokupljanje građana u Hramu svetog Save je dobra vest. Pogotovo za radnje koje prodaju obuću.

 

Судя по первому впечатлению, Юма была абсолютно плоской.

Она знала это, потому что они смотрели на нее и посылали ей воздушные поцелуи.

Они-то, наверно, как раз на это рассчитывают.

Мы не собираемся метаться, словно бык на арене лишь бы что-нибудь сделать.

Потом решил сделать и то и другое.

Не говорите мне о долге, зашипел Чиун.

Так "Диктую по буквам Б как Батист" и следует поступать "Умножающий печаль" во всяком деле, сказал "Логика Найди отличия" я.

Ничто не "Секреты древнейшей диагностики организма Кн.3" могло ему помешать, "Легенды Невского проспекта" ведь он был "Тень легионера" одним из клонов.

Накройте Прокруста "Если никто не говорит о замечательных вещах" своими плащами.

Я поднял "Action Script 3.0 для Adobe Flash Professional CS5 Офиц. учебный курс" кружку и сделал "Я сижу на берегу" глоток.

Джек что-то "Амстердам Nota bene Путеводитель ABBYY Michelin" о нем рассказывал хозяйке.

радостно воскликнула она, увидев входящего брата.

Komentari (2)
 • pravoslavac  - Srbi napuštaju SPC - Odbili se moliti i za Kosovo
  Bilo kako bilo, iz gore napisanog iščitavamo da Srpski vjernici napuštaju crkvu. Zakazana današnja(22.07.2010.) Sveta misa - Moleban za spas Kosova u crkvi sv. Save, kako pišu srpske novine, u crkvi se okupilo jedva stotinjak vjernika.Pa i kad se radi o obrani okupiranog Kosova - sve do jučer najveće svetinje- srpskih crkvenih dostojanstvenika, ovi današnji Srbi.očito je, više ne haju.Naime srpski vjernici konačno su shvatili da se na lažima i teroru ne stvara država. Kako je cjelokupno srpsko stanovništvo sastavljeno od više naroda i narodnosti, a ponajviše Vlaha i Cincara i to sve, opet, na prevaru i prisilom, Božjom providnošću narodi su shvatili da više nemaju što, a ni za koga boriti se u Srbiji.
  Vlasi su već zatražili svoju autonomiju i to ne samo vjersku već i teritorijalanu. Kako doznajemo od naših prijatelja bugarskih pravoslavaca iz Južne Srbije (cca 800 tisuća žitelja i preko 5000 km2 teritorija) se također žele odvojiti, a možda i pripojiti Bugarskoj.
  Kako vidite, proročanstva braće Tarabić, a o tome, da će Srbi jednoga dana sve oteto morati vratiti. Ispunjava se i točno vremenski poklapa i to baš onako kako su Tarabići predvidjeli.
  BRE, KUKU LELE . PROKLETI DA SU BRAĆA TARABIĆI!
 • pravoslavac  - Nastavak
  očanstva braće Tarabić se obistinjuju. U dlaku se i vremenski poklapaju.
  BRE, KUKU LELE - PROKLETI BILI TI TARABIĆI
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg