Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas39
mod_vvisit_counterJučer388
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan39
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9318
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602355

Trenutno na stranici: 4
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Ispis iz pravoslavne crkve našim vjernicima traže katolički župnici PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Četvrtak, 12 Kolovoz 2010 21:01

Ispis iz pravoslavne crkve našim vjernicima

traže katolički župnici - (što nije istina ops. uredništva)

Pročitajte još

* Nakon više od 500 godina kršćanska misa u Istanbulu

* Unatoč skandalima - katolika sve više

* Stotine mrtvih u ratu između muslimana i kršćana u Nigeriji

* Svađa u Crkvi zbog islamskog vjeronauka

* Prisutnost svećenika na pokopu Ljubomira Zaradića: Crkva prekinula stigmatizaciju samoubojica

 

Dalmatinski episkop Fotije je u izjavi za srpsku agenciju “Srna” upozorio da se u eparhiji dalmatinskoj djeca pravoslavnih roditelja sve češće krste u rimokatoličkoj crkvi, ali i da odrasli pravoslavci primaju katoličke sakramente. Rekao je i da u Dalmaciji ne postoji puna sloboda vjeroispovijedanja, pa Srbi idu linijom manjeg otpora i priklanjaju se katoličkoj crkvi. Naveo je da ima konkretne podatke o takvoj praksi u Splitu, Zadru i Šibeniku, ipak ne navodeći broj “pokrštenih” u proteklim godinama. Fotije ne tvrdi da se događa prisilno pokrštavanje, nego da se pravoslavci utapaju u dominantnu većinu rimokatoličkog stanovništva.

Provjerili smo u splitskoj pravoslavnoj crkvi jesu li zabilježili masovnija krštenja djece pravoslavnih roditelja u katoličkoj crkvi. Protojerej Nikola Škorić nas je primio, ali s nama nije htio razgovarati o navedenoj tematici, napominjući da nema dozvolu komentiranja riječi nadređenog episkopa. No, jedan ugledni član srpske zajednice, blizak Pravoslavnoj crkvi, koji je htio ostati anoniman, dao nam je nekoliko konkretnih podataka.

Ja vam mogu govoriti samo o splitskoj parohiji koja pokriva područje od Marine do Makarske, uključujući Split i naselja. Sada, koliko je meni poznato, pravoslavni svećenici u splitskoj parohiji imaju zavedeno 514 pravoslavnih obitelji. Procjene su da na području eparhije ima oko pet tisuća takvih obitelji, ali kamo su “nestali” ti silni vjernici i zašto ne dolaze na službe, to treba upitati katoličke svećenike. Oni su ih prigrlili - kaže on, kritizirajući svoje sunarodnjake da se prelako odriču svoje vjere.

- Pravoslavci, posebno mlađi muškarci koji se žene, dolaze po krštenicu i traže ispis iz svoje crkve jer se žele vjenčati s katolikinjom u katoličkoj crkvi, a ispis i krštenicu je tražio mjesni katolički župnik, iako je to nepotrebno. Ne može se tek tako tražiti ispis iz jedne crkve i odlazak u drugu - kaže on.

Od poznatog aktivista koji prati stanje ljudskih prava u Dalmaciji Tonća Majića tražili smo da prokomentira navedene tvrdnje.

- Mislim da nema pokrštavanja u smislu prisle, nego se takva djeca i roditelji, misleći da će im biti lakše funkcionirati u društvu, utapaju u masi. Lakše im se izjašnjavati da su Hrvati i reći da im djeca idu na katolički vjeronauk, nego se otvoreno u Dalmaciji izjašnjavati kao Srbin i aktivni pravoslavac - kaže Majić, a s njim se slaže i Semina Lončar iz splitskog Centra za razvoj demokracije, navodeći da ljudi srpske nacionalnosti traže pomoć, ali se nitko nije žalio da ih se prisiljava na ‘učlanjenje’ u katoličku crkvu.

 

В эти дни я должен быть в Городе.

Капитан Сагнер хотел отрапортовать, но генерал "Потап и настям скачать"отмахнулся.

Да ведь им этого мало-украсть нашу воду, что нам дороже всего на свете.

Он сидит, слегка "автокредит 24"наклонившись вперед, словно для того, чтобы лошади удобнее было "ставки по автокредитам"щипать траву.

Друзья чувствовали, что у них нет ничего общего со "погашение потребительского кредита"всей этой шайкой разбойников, с ними их просто "Грачева татьяна скачать книги"столкнула случайность.

Зеб, не выпуская голову из рук, долго с нежностью всматривался в лицо погибшего.

Он становится "Скачать безплатно программу для чтения rar" на дыбы, пятится и тянет за "музыка скачать криса ри" собой нападающих прямо в полосу лунного света.

Это "скачать винкс через торрент" был человеческий голос, вернее голос ребенка, причем "скачать контру зомби" не младенца, а девочки лет десяти.

В то "план квартиры в панельном доме" время как другие были агатово-черными, эта ярко "мгновенья нью йорка скачать" алела, густо-багровая, словно замаранная кровью.

Зеб посмотрел на нее "саксофон мелодии скачать" с удивлением, но, прежде чем он успел "группы зодиак скачать" догадаться, что тут произошло, из хакале донесся "скачать сталкер мод повелитель зоны на сталкер зов припяти" звучный храп так храпеть мог только Фелим.

А потом оно сверяется контрольными "характеристику с места работы скачать" зеркалами.

Это был песчаный участок, усеянный камнями и лишенный травы.

И в самом деле, через несколько часов все четверо почувствовали такие муки голода, что теперь уже не отказались бы и от самой грубой и невкусной пищи.

Мы их застигнем "Благоустройство усадьбы" в минуту сладкого свиданья.

На мужчинах легкие полотняные штаны, ярко окрашенные рубашки и шляпы из пальмовых листьев.

Я буду оберегать его, как только могу.

Старуха была еще очень слаба, она потеряла много крови и говорила с трудом, еле слышно.

Вот она, эта железистая "любовница смерти скачать" вода, господин лейтенант,-торжественно провозгласил он.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg