Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas88
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan874
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7611
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613631

Trenutno na stranici: 11
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Autokefalnost Hrvatske pravoslavne crkve -ponovno aktualiziran tekst o utemeljenju HPC PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 13 Kolovoz 2010 19:16

Čitajte forum.hr

www.forum.hr/showthread.php

 

Autokefalnost Hrvatske

 

pravoslavne crkve

 

 

 

Ponedjeljak, 15 Oľujak 2010

Episkop Jelisej slijednik hrvatskog pravoslavlja

Brojni pravoslavni vjernici u državi Hrvatskoj, i Hrvati pravoslavne vjeroispovijest u drugim država svijeta, nemaju nikakve veze sa srpskim ili bilo čijim pravoslavljem. Hrvati imaju ljudska prava i ekumensku obvezu obnašati svoju vjeru skladno s vjerskim propisima pravoslavne crkve. Radi toga veseli iskorak zadarskog igumana Jeliseja i inicijative odbora za osnivanje "Hrvatske pravoslavne crkve".

Pravoslavna crkvena autokefalnost je čimbenik i temelj državne i nacionalne samobitnosti i organizacione samostalnosti pravoslavne vjerske zajednice u jednog državi.

Kako hrvatska riječ "samo-stalnost" na grčkom jeziku znači "auto-kefalu", popularno rečeno autokefalnost, onda se crkvena jurisdikcija odnosi isključivo na autokefalnost pravoslavne crkve u granicama jedne države, i ne može imati jurisdikciju nad pravoslavnim vjernicima u drugoj državi, bez obzira na nacionalne korijene. Ovu riječ „autokefalnost“ nedavno je uporabio i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, pozivajući slijednike kršćanske katoličke vjeroispovijesti, da se odreknu univerzalnosti i osnuju svoju „Autokefalnu katoličku crkvu“. Kako znamo, da predsjednik Mesić ima brojne savjetnike po svim sektorima, a tako i vjerničkog života, onda pretpostavljamo da bi „ON“ morao znati što govori, ali očito je da ne pita, a da pita saznao bi, da je crkvena autokefalnost isključivo povezana s pravoslavljem, a nikada s katolicizmom.

 

Propis o autokefalnosti pravoslavnih crkava donesen je na “Ekumenskom koncilu u Halcedonu“ davane 451. godine, dakle u doba ranog Bizanta, i kao takav je bio i ostao temeljni akt ustrojstva nacionalnih-državnih pravoslavnih crkava.

 

Edikt o autokefalnosti glasi:

 

„ Pravoslavne crkve su vezane uz državu i ne mogu imati izvandržavnu jurisdikciju“!

 

Nije više bitno, da li je inicijativa osnivanja "Hrvatske pravoslavne crkve" proistekla iz nužde hravtskih pravoslavni vjernika, ili radi Mesićeve priče o autokefalnosti, ili kao odjek kolumne "Pogledi" na portalu HKD Napredak, već je bitno, da je svjesno ili nesvjesno pokrenuta rasprava o vrlo znakovitom predmetu, autokefalnosti pravoslavlja, koje mora biti pod isključivom jurisdikcijom dotične države, za razliku od katolicizma koje ima univerzalnu pripadnost.

 

Katolik znači univerzalan, pa prema tome „katolička“, dakle „globalna“, univerzalna crkva u liku Rimskog pape, predstavlja stolicu Sv. Petra. Katolička crkva nije ograničena na vrijeme, mjesto (državu), društvo (rasu, kulturu, bogatstvo...).

 

Evanđelje po Mateju (28:18-20) govori: ...Tada im se približi Isus te im reče: „Dana mi je sva vlast, nebeska i zemaljska. Zato idite i učinite sve narode učenicima mojim! Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga! Učite ih da vrše sve što sam vam zapovjedio! Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta.“...

 

Predsjednik Mesić, po svom čaršijskom šarmu“, opredijelio se na prozivke „auto-kefalnosti“/samo-stalnosti katoličke crkve u Hrvata, koja je „katolički“ / univerzalna i dodirnuo ljudske slobode, „osobnu autokefalnost duha pojedinca ili jedne državne zajednice“. U natruhu ideja i riječi Mesića nalazimo „tajnu nit“ koju je provlačio Jakov Blažević, dok je vodio montirani sudski proces protiv zagrebačkog nadbiskupa Stepinca.

 

Do javnosti dopiru istine o hrvatskom katolicizmu i pravoslavlju čija je sudbina bila zatajivana i prikrivana od komunističkih vlasti. Otkrivaju se tajni dosjei i sve više uskrsavaju duhovi pravednika, mučenika i žrtava. Istine izlaze iz grobova i otkrivaju se monstruozni zločini komunizma, počinjeni u poslijeratnim vremenima „mira“. Sve do nedavno, bilo je zabranjeno govoriti, ne samo o Alojziju Stepincu, nego i o tisućama pravednika, među kojima su i brojni vjerski poglavari.

 

Dana 29. lipnja (6. mjeseca) godine 1945. uhićeni su, a već sutradan, 30. lipnja strijeljani:

 

- poglavar Hrvatske pravoslavne crkve, mitropolit Grigorij Ivanović Maksimov – Germogen, s brojnim predšasnicima Hrvatske pravoslavne crkve.

 

- poglavar Evangelističke crkve u Hrvatskoj, biskup Philipp Popp

 

- poglavar Islamske zajednice Ismet efendi Muftić, zagrebački muftija

 

Prisjetimo se, Hrvatska pravoslavna crkva osnovana je 06. 06. 1942. godine, na temelju važećeg ekumenskog propisa o autokefalnosti pravoslavnih crkava, po kojem su osnovane sve autokefalne crkve u svijetu, pa tako i Hrvatska pravoslavna crkva 1942. u okvirima ratne države NDH, jer pravoslavne crkve ustanovljavaju svoju autokefalnost tek nakon stjecanja državne samostalnosti.

 

Dajemo pregled osnivanja autokefalnih pravoslavnih crkava:- Rusija 1589.,

 

- Grčka 1830.,

- Crna Gora 1852 (ukinuta 1918.),

- Rumunjska 1864.,

- Bugarska 1870.,

- Srbija 1879.,

- Albanija 1917.,

- Gruzija 1917.,

- Hrvatska 1942. (ukinuta 1945.)

 

Pojedine vjerske zajednice u nekim državama su osnovale autokefalne pravoslavne crkve nakon političke zrelosti i društvene organiziranosti;

 

- Makedonija 1951.,

- Japan 1970.,

- US Amerika 1971..

 

Od nedavno imamo i obnovljene autokefalne pravoslavnu crkve u oslobođenim državama:

 

- Ukrajinska (Kijevska), obnovljena 1995.

- Crne Gore, obnovljena 2006.*

 

Navedimo činjenicu, da je na osnovu autokefalnog propisa iz Halcedona, za cijelo području kraljevine Srba, Hrvata i Slovenca (SHS) godine 1920. ukinuta hrvatska pravoslavna crkva pod nazivima Grčko katolička i Grčko istočna. Uredbom o osnivanju Srpske pravoslavne crkve s jurisdikcijom nad svim pravoslavcima kraljevinu Srba-Hrvata-Slovenca (SHS), kasnije nazvana Jugoslavija, kralj Petar I. Karađorđević izjednačio je pravoslavlje svih naroda Jugoslavije sa srpstvom, i tako izvršio kulturocid nad hrvatskim nacionalnim bićem. "Prekrštavanjem“ u srpsko pravoslavlje, brojni su hrvatski građani izgubiti svoj vlastiti identitet (hrvatski, ruski, ukrajinski, bugarski, bjelohrvatsko-rusinski, makedonski, crnogorski, rumunjski, grčki, albanski...). Za vrijeme Habsburške monarhije, hrvatsko pravoslavlje je djelovalo unutar Karlovačke crkvene autokefalnosti.

 

Predočavamo vam popis pravoslavnih crkava iz 1855. godine, iz "Kataloga autokefalnih crkava", objavljenog u Ateni iste godine. Po tome popisu, u svijetu je 1855. godine bilo deset autokefalnih crkava:

 

"Pomjesne crkve, sa svojom samostalnom upravom ili samoupravne crkve (autokefalne) su:

 

- Carigradska

- Aleksandrijska

- Antiohijska

- Jeruzalimska

- Ciparska,

- Ruska,

- Karlovačka (Srijemski Karlovci-Austrija/Hrvatska...)

- Sinajska,

- Crnogorska i

- Crkva u Kraljevini Grčkoj".

 

Kako je Srbija, u to vrijeme, bila sastavni dio Turske, nadležnost nad srpskim vjernicima je imala Carigradska crkva.

 

Nakon Prvog svjetskog rata, 1918. godine, oduzet je Hrvatskoj istočni Srijem i Srijemski Karlovci, da bi se ponovno ujedinjenje dogodilo u ratnom vihoru 1941. godine. Slijedom crkvene jurisdikcije manastira u Srijemskim Karlovcima, godine 1942. metropolit obnovljene Hrvatske pravoslavne crkve postaje pravoslavni svećenik ruskog porijekla, Grigorij Ivanović Maksimov – Germogen, iz manastira u Srijemskim Karlovcima. Godine 1945.

 

Osnivanjem nove države, Republike Hrvatske, godine 1991., nameće se potreba da Hrvatska osnuje svoju autokefalnu pravoslavnu crkvu, a po slijedu "kraljevstva Hrvata", nositelj hrvatske pravoslavne autokefalnosti trebala bi preuzeti "Crvena Hrvatska", otjelovljena u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, i radi toga je prihvatljiva inicijativa igumana Jeliseja, koji potječe baš iz tih krajeva.

 

Ova nužna kretanja naići će na brojne napade, jer je radi o ljudskim pravima u državi Hrvatskoj, a i među pravoslavljem je učestala praksa nadmudrivanja i ucjenjivanja, tako da se pravoslavne crkve međusobno priznaju ili ne priznaju. Ne-priznavanje nečije autokefalnosti i proglašavanje nečijih crkvenih „šizmi“, više je političko stremljenje gubitničkih apetita neokolonijalnih preokupacija, nego vjerskog karaktera.

 

Dodatni kamen spoticanja za obnovljenu Hrvatsku pravoslavnu crkvu će biti i crkvena imovina, koju je 1918. godine Srpska pravoslavna crkvu prisvojila od hrvatske Grčko katoličke i Grčko istočne crkve.

Tomislav Grgo Antičić

 

 

Comments (8)

 

15-03-2010 10:28

 

Tocno osnivanje HPC-a nuzno!!!

Svi su zaboravili koliko je pravoslavaca bilo u vojsci NDH i hrvatskoj drzavnoj upravi. Hrvatska nema problem s pravoslavcima vec sa cetnicima i komunistima. Tesko ce biti to ostvariti iako je nuzno potrebno kada nam vladaju komunisti koji opet spasavaju cetnike i unistavaju Hrvatsku na svim frontama.

 

IHP

 

T. Kralj - Crocop

Registered

 

 

Crocop

 

 

15-03-2010 11:14

 

To srpska..

..pravoslavna Crkva u DRŽAVI HRVATSKOJ služi(kao pridjev) samo velikosrpskom programu i da s tim Beograd vješto manipulira u svojim velikosrpskim aspiracijama i ambicijama,osvajajući unazad 100g. hrvatske povijesne prostore!Ti "posrbljeni" i to baš zbog "pravoslavlja" ljudi sa Srbijom nemaju,ama baš nikakve sveze sa Srbijom(tek nekih 8%po realnim povjesničarima)?Recimo prezime Martić(Srbi nemaju Sv.Martina),Babić(od "babo" za oce u primorskoj i priprimorskoj Hrvatskoj)Šešelj, Opačić, Zelenbaba..itd..itd..Pravoslavna vjera i dogma je gotovo ista našoj katoličkoj..ali "velikosrpci" su je unakazili sa "Sv.Savom,koji je VEĆI Svetac od INRI-ja"!Tako da ako ti ljudi koji se nazivaju Srbima misle živjeti u HRVATSKOJ DRŽAVI "moraju" prihvatiti pridjev HPC,jer RAT samo 50-ak godina miruje i kod NOVOG RATA nama HRVATIMA uopće neće biti bitno kako se vjerska "margina" zove,tj.VJERUJEM da u DR.HRVATSKOJ(i to do Drine) neće biti niti jednog Srbina,ali će biti 100 tis.ili 200.tis. KINEZA!MFP!

Registered

 

Mijo

 

 

 

15-03-2010 16:18

 

Crocop i Mijo

Pisac teksta o HPC-kao i komentatori pogađaju bit!Ali ako ste slušali reakciju gospodina episkopa dalmatinskog gosp. Fotija,koji traži od Josipovića da se suprostavi(zabrani)pokušaja oformljenja HPC, očiti je dokaz da neki pravoslavni "prvosveštenici"žive izvan prostora i vremena!Jako im je žao Jugice gdje su drmali u svim republikama, a to su mogli pod Brozovom diktaturom u vojno milicijskoj državi kakova je bila Jugoslavija!Hrtvatska valjda ima ustav i zakone i zna se kako to ide kada se formira jedna crkvena zajednica,pa ne može jedan Fotije biti iznad zakona i propisa koji postoje u RH.Ali očito misli da može,jer vidi ovu do kraja puzajuću hrvatsku elitu, koja se svemu i svačemu dodvorava!Sada je na ispitu pravnik Josipović da tom Fotiju očita lekciju, a to ćemo vidjeti!

Registered

 

 

Franjo

 

 

16-03-2010 10:23

 

Tri vrste Pravoslavaca u Hrvatskoj

Pozdravljam obnovu Hrvatske pravoslavne crkve u našoj novoj Državi!

 

I sam sam o tome pisao još sredinom ljeta 1992.g., u svom velikom članku "Vlaško pitanje u Hrvatskoj", kao odgovor na jedan veliki članak u "Slobodnoj Dalmaciji" pod naslovom "Hrvatska pravoslavna crkva nije rješenje".

 

O tome sam pisao i početkom 1993.g. u jednom svom velikom članku "Treba nam 'Hrvatska pravoslavna crkva'", koji je bio objavljen u Novom listu u Rijeci 10. travnja 1993.g.

 

Jedno vrijeme sam bio i u prepisci s jednim našim Pravoslavcem, rođenim u zaleđu Obrovca i Benkovca, a tada slikarom u Zagrebu, koji je imao licencu hrvatskog episkopa iz manastira Hilandar na Svetoj Gori. Brat ili bratić mu živi u Zadru.

 

Dakle, inicijativa je krenula iz Zadra i to me posebno veseli. A zašto?

 

Zato što su naši hrvatski Pravoslavci iz zaleđa Zadra jedini autohtoni hrvatski Pravoslavci, koji su ustvari bizantski Pravoslavci! Naime, kada je palo Zapadno Rimsko carstvo, nije palo i (naše) kršćanstvo. Njegov novi zaštitnik je bio Bizant, odnosno Konstantinopolis.

Kasnije, kada je pao Konstantinopolis i kad su prema nama u Bosni i Hrvatskoj nagrnuli Turci, za repovima njihovih konja su došli i Vlasi iz Makedonije i Novog Pazara i Sjenice (Tada već kao Hrvati!!), a kasnije i Vlasi iz Rumunije (preko tada moćnog Smedereva!) i - ukratko - stigli na teritorij današnje Hrvatske. To je druga vrsta Pravoslavaca na tlu Hrvatske.

 

Treća vrsta Pravoslavaca je stigla ovamo kao okupacijska vojska kralja Aleksandra Gedže "Oslobodioca", koji je 1921. g. Hrvatsku pravoslavnu crkve proglasio "Srpskom pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj"! I ovamo poslao svoje najgore srpske popove i učitelje!

A oni su čak i na našim dalmatinskim otocima počeli graditi svoje pravoslavne crkve!!

 

Sapienti sat!

 

To je treća vrsta Pravoslavaca na tlu Hrvatske!

 

E, a nakon naše velike pobjede u ovom Domovinskom ratu, odoše i njihovi žandarski i kaplarski "vjernici" nazad otkuda su i došli u Hrvatsku!

 

No, Račan i Mesić su ih na svaki način nastojali vraćati. Međutim nedovoljno! Ne ide pa ne ide! I neće ići! Uzalud im je njihov Rade Čačić obnovio 35.000 kuća!

 

Stoga je dobro da su se probudili oni prvi i pravi hrvatski Pravoslavci, jedini autohtoni hrvatski Pravoslavci, koji sada većinom žive u Zadru.

 

To je dobra vijest! Podržimo ih u njihom poduhavtu OBNOVE Hrvatske Pravoslavne crkve!

 

A gospodin Fotije (ili Focije?!) neka se i dalje jezi! Nema mu više pomoći ni od Mesića, ni od Račana. A ja vjerujem - ni od novog Predsjednika dr. Ive Josipovića. Probudit će se i on (čini mi se da se i ON već budi!). A ovaj tekst i jest namjenjen njegovom bržem buđenju!

 

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(kršten u crkvi Velike Gospe Sinjske)

Registered

 

Ante Rokov Jadrijević

 

 

 

16-03-2010 20:20

 

Manekeni kršćanstva

Ustavno je pravo svakog da pristupi bilo kojoj vjerskoj zajednici..stoga ne vidim problem u osnivanju hrvatske pravoslvne crkve....Više me kao katolika i vjernika žalosti ovo molariziranje tkz. vjernika koji se vesele tuđoj nevolji...pozivaju na osvetu..rušenje kuća..mržnju..sve osobine poželjnog novokomponiranog katuličanstva.. ZA T. KRALjA koji govori o četnicima komunistima i ljubljenoj mu NDH

A ako već govorimo o ustaško-četničkoj suradnji, bilo službenoj, bilo neslužbenoj, raspolažemo sa posve eklatantnim primjerima.

 

Najeklatantniji jest onaj Davida Sinčića, od listopada 1941. Velikog Župana i ujedno Stožernika Velike ustaške Župe Bribir-Sidraga sa sjedištem u Kninu, koji je sklopio jasni sporazum sa četničkim vođama, vojvodom Momčilom Đujićem, Brankom Bogunovićem i Manom Rokvićem, dogovorivši snabdijevanje hranom, oružjem, streljivom. Ustaški pukovnik Vjekoslav Servatzy čak šalje 10 puškomitraljezaca. Cijena svega - naravno, borba s partizanima.

 

Ne moram ni napominjati da su dinarski četnici najviše okrvavili noževe krvlju Hrvata Dalmacije, Dalmatinske Zagore, Kninske i Drvarske krajine, tj. Hrvata katoličke vjeroizpoviesti, za neke ovdje prisutne.

 

Nadalje, tu su sporazumi sa četničkim vojvodama Urošom Drenovićem (zabilježeno i slikama), Cvijetinom Todićem, Cvijetinom Đurićem, Brankom Stakićem, popom Savom Božićem itd.

 

Od saveza u vojno-taktičkoj domeni to su istodobni napadi V. ustaškog stajaćeg djelatnog zdruga Rafaela Bobana iz pravca Bugojna u pravcu Prozora za vrijeme trajanja Unternehmen Weiss, ili za neke ovdje Bielog podhvata, istovremeno napadi i borbe s četničkim skupinama koje su pristizale iz Mostara i utvrđivale obranu na postavima uz obale Neretve

Registered

 

 

zub

 

 

16-03-2010 20:26

 

za T . KRALjA

Treba napomenuti i slobodan prolaz Dinarske četničke divizije kroz Liku na putu ka hrvatskom i slovenskom Primorju, bez ikakvog uključivanja ili ispriječivanja ustaško-domobranskih snaga iz Gospića ili Otočca, na primjer IV. ustaškog stajaćeg djelatnog zdruga Delka Bogdanića kao najmoćnijeg potencijalnog protivnika...

Registered

 

zub

 

 

 

17-03-2010 00:56

 

"Manekeni UDBE" !! Oliti "Zubčanici U

Gosp. ZUB(Čanik), znate li da je od 7.000 četnika ras-popa Momčila Đujića, čak njih 4.500 prešlo u Titove "partizane"? I to nakon 15-dnevne bitke za oslobođenje KNINA (od četnika!!). A ostatak je kroz Istru nekako stigao i do Trsta, a potom i do Palmanove, iza Soče, a blizu naše "Gradisce". A odatle su neki od njih - oni mlađi vraćani u našu Istru - u Buje, Umag. Rovinj i Pulu, na mjesta komandira milicijskih stanica!

 

Učite, učite, makar i u svojim 80-tim godinama života!

 

Gosp. ZUB-Čanik, Vi koje se često ovdje - na našem hrvatskom AMAC-u deklarirate kao "Stoka sitnog zuba", trebali biste znati nešto i on "Otrićkom sporazumu" u kolovozu 1942.g., između četničkih "partizana" majora Đoke Jovanića i majora Boška Rašete s talijanskim oficirima - o nenapadanju i zajedničkoj borbi protiv Pavelićeve NDH !!

 

Trebali biste - također - znati nešto i o povijesnoj činjenici da su već početkom maja 1941. godine Srbi u sjevernoj Dalmaciji tražili priključenje Italiji !!

 

Sve Vam to piše u knjizi dr. Fikrete Jelić-Butić "Četnici u Hrvatskoj" (1941.-1945.), Naklada Globus, Zagreb 1986. g., str. 45. i str. 32.

 

Dakle, učite, učite i samo učite, pa makar i u svojim 80-tim godinama!! (Lenjin!).

 

Tako ćete konačno shvatiti zašto je "Lika dala tristo generala (a od toga 250 partizanskih, odnosno Titovih četnika!!).

 

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Registered

 

 

Ante Rokov Jadrijević

 

 

17-03-2010 23:04

 

Za zuba i njegove salvete o NDH

Kao prvo hvala sjajnom g. Anti Jadrijevicu na odlicnom upisu za Zuba.

 

Kao prvo zabranjujem g. Zubu podvaljivanja tipa ljubljenoj mu NDH.. Vidi gore njegov upis gdje mi podmece nekakvo (neobjektivno) obozavanje NDH. Ja ustvari ne mislim nista lose o NDH ali to sta g. Zub svojim podmetanjem implicira ide samo na etiketizaciju i omalovazavanje moje osobe za sto molim Urednistvo da pri jos jednoj takvoj provokaciji, nepristojnom izrazavanju svoga misljenja blokira jer nakon pobjede Josipovica moramo racunati sa jacom infiltracijom vucjeg copora na svim domoljubnim preostalim stranicama koje nisu na bilo koje nacine unistili ili posvadjali.

 

Zub pise o nekakvom pustanju cetnika od strane NDH, neznam odakle ste to prepisali ali ne bi me cudilo da je istina jer je NDH kao i danasnja Hrvatska ispunjavala EU-hasko-cetnicke kriterije nama nesklone Europe a tada Njemacke i Italije. Vase pisanje je los pokusaj konstrukcija tipa dogovor Tudjman-Milosevic ili Padijeve salvete. Zasto ne pisete o onome sta se Hrvatima desavalo i desilo kroz dvije Jugoslavije o cemu vasi partizani ili povjesnicarski neznalice tipa T. Jakovina sute i kriju kao zmija noge.

 

Ako mislite na ljubljenu NDH kao hrvatsku drzavu ili pravo na hrvatsku drzavnost onda ste u pravu. Ja volim bilo koji i bilo kakav oblik hrvatske drzave a ne volim bilo kakvu Jugoslaviju ili Jugoslavije koje ce uvijek biti instrument za genocid nad Hrvatima i umnazanje Srba na racun Hrvata kroz posrbljivanja ili istreljivanje Hrvata. NDH je bila izraz i teznja Hrvata na elementarna ljudska prava i pravo na drzavu koje imamo kao jedna od najstarijih drzavotvornih nacija u Europi. Problem NDH je bio da je bila u jako nepovoljnim okolnostima u koje je dovedena zbog hrvatskih Jugoslavena tipa Macek i ostalih idiota prije njega koji su nam bez rata doveli velikosrpske fasiste na vlast koji su posrbili 300.000 Hrvata a sam Bog zna koliko ih je zbog toga iselilo. Zasto ne pisete o tome kako je Jure Francetic morao sa prosvercanim oruzjem naoruzati Crnu Legiju da bi spasio Sarajevo koje su Nijemci i Talijani namijenili dati Srbima (cetnicima) o cemu je jedna gospodja odlicno pisala u Fokusu. Tada smo imali embargo na uvoz oruzja, tada je NDH ocigledno na trpljenju talijansko-cetnicke koperacije ispunjavala perverzne EU-haske kriterije i bezuvjetno-bezumno ulazila u nacisticku EU tada kao i Hrvatska danas.

Pitanje za vlasnika Fokusa, zasto ne obnovi fokus koji je bio jako kvalitetno izdanje i koji je samo zbog Kim Bong Sanadera ugasen. Ugasili su ga titoisti oko Mesica kojima nije vise pasalo pisanje svjedoka komunisickog genocida pa su preko Sanadera ugasili Fokus koji je politicki bio njegov bilten. Sada Sanadera vise nema i ne vidim zasto ne bi Fokus bio obnovljen, sjajne su novine bile i posebno pisma citatelja su bila odlicna i informativna.

 

Nije li ta g. Fikreta Jelic-Butic ciju knjigu g. Jadrijevic citira spaljena u svome stanu nakon te knjige pod misterioznim okolnostima ( o ovome je pisao g. M. Ivkosic). Cak je i Lordan Zafranovic u svome filmu \"Pad Italije\" to prikazao kako se ustase ubijalo a cetnike pustalo ili molilo da prijedju u partizane.

 

To Zub isto nezna ali ce opet izmisljati protiv Hrvata, NDH i moje malenkosti. G. Zub ako ste Hrvat zasto mrzite sami sebe, svoj narod i njegovo najosnovnije pravo da bude svoj na svome.

Ni po kojoj logici ako se uzme popis stanovnistva krajem 19 st. i pocetkom 20 st. ne moze 90-te biti 8,5 miliona Srba a samo 5 miliona Hrvata bez genocida, iseljavanja i posrbljavanja Hrvata. To svi vide osim tkz. hrvatskih povjesnicara, CK i ostale gamadi koja i dalje prica o dobrom Titi i Jugoslaviji bez koje bi Hrvata bilo koliko i Nizozemaca ili cak Rumunja ali lijepo je moci reci da smo \"mal\" ustvari poklan, unisten i protjeran narod a sve zbog jugoslavenskog autofastickog kanibalizma koji vas ocigledno jako fascinira g. Zub ili grupi Zub, to bi molio Urednistvo da vidi ciji IP se krije iza toga nicka.

Za kraj samo misao vratite nam pravoslavce i hrvatske Srbe evo vam nasih Jugoslavena i komunista, nosite ih sve gdje hocete. Zasto Beograd ne bi bio centar hrvatskih komunista i Jugoslavena kojima ce stalno tepati kako su srbi veliki i jaki a Hrvati mali i jadni.

 

Hrvatski komunisti su napravili jedinstven zlocin protiv Boga, covjeka i svoga doma kroz osnivanje II. Jugoslavije sa nesagledivim i do sada vidljivim posljedicama.

 

IHP

 

T. Kralj - Crocop

Registered

 

Croco

 

 

 

 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg