Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas179
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1443
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8180
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614200

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
PARASTOS KOD SPOMENIKA ČETNICIMA U VUKOVARU PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 4
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 21 Rujan 2010 06:46

W: Proslijediti: link srpske Novosti
X

|

Željko Tomaševic


PARASTOS KOD SPOMENIKA ČETNICIMA U VUKOVARU

Postovani i dragi prijatelju Josipe i svi casni ljudi,

Saljem ovu poveznicu (link) dalje, ali nije mi je lako poslati dalje a suzdrzati se od osobnog osvrta, tim vise sto sam i sam, kao posiljatelj prosvjednog pisma protiv obnove spomenika u Srbu, zajedno s njegovih kasnijih 2.508 supotpisnika, od sada vec ocevidnog hrvatomrsca i politikantskog povjesnicara Ive Goldsteina, svrstan u skupinu onih koji "ustaski bulazne":

Dakle, Vlada Republike Hrvatske koju cine i dokazani bivsi duznosnici i nositelji zlocinackog komunistickog sustava i duznosnici okupacijskih vlasti paradrzave tzv. Srpske krajine" iz redova SDSS-e, vec je 27. srpnja ove godine podigla spomenik ne bilo kakvih zrtvama pa tako ni zrtvama srpskog naroda, nego cetnicko-fasistickim i komunistickim ubojicama nevinih zrtava, genocidnim istrjebljivacima svega nepravoslavnog civilnog nevinog puka i svecenstva s podrucja istocne Like i dodirnog dijela Bosne.

To je puno tezi i sablazniji institucionalni zlocin, nego mozebitno podizanje spomenika bilo kojoj zrtvi, pa i srpskoj zrtvi iz vremena osloboditeljske akcije "Oluje"!
Podizanjem spomenika tim zrtvama, Vlada RH ne bi ni pravno ni moralno mogla pasti nize od razine na koju je vec pala (a to je razina pune kaznene odgovornosti) podizanjem spomenika cetnickom pokolju kojeg slavi spomenik u Srbu, a gdje su prigodom njegova otkrivanja, razumu nestvarno, čak polagani i vijenci zlocincima, a ne zrtvi, jer njihovih (cetnicko-srbopartizanskih) zrtava u Srbu, u tom "ustanku" pokolju i masakru, nije ni bilo!

U uvodu ovog clanka zlocinackih namjera, citira se izjava "povjesnicara" Ive Goldsteina, da su se protivnici podizanja spomenika u Srbu "informirali iz nekih ustaskih pamfleta"!

Osobno sam se, a pretpostavljam i svi oni na koje upucuje takav uvod, prije svega informirao upravo iz jugokomunisticke poslijeratne literature, ali dijelom i iz cetnickih pisanih izvora koji sadrze izvorne dokumente i fotografije.

Začudo da nam ovakvi vrli politicki "novinari" i "povjesnicari", nikako ne mogu ili ne zele navesti, koja su to povijesno istinita znanstvena djela iz razdoblja komunisticke diktature ili, po njima demokratskog bivseg jugokomunistickog sustava zajamceno slobodnog za znanstveno izucavanje povijesti i svekolikih povijesnih i drustvenih zbivanja, kojima mozemo pokloniti vjeru, ne drzeci ih ideolosko-politickim pamfletima kompartijskog jednoumlja?

Povjesnicar zvanjem, za koga upravo njegovi kolege povjesnicari tvrde, da s obzirom na specijalizaciju iz povijesti bizanta nije kompetentan tumaciti hrvatsku povijest, svjesno i ciljano iznosi povijesno lazne podatke o tomu, da su Srbi u tri mjeseca prije ustanka u Srbu bili masnovno terorizirani, itd., "i to sve prije negoli je opalila prva ustanicka puska"!
Da ovakve povijesne krivotvorine nisu vec visekratno izjavljivane od ovog "povjesnicara", sveucilisnog predavaca povijesti, vec od kakvog ostrascenog neukog Srbina, mozda bi moglo biti predmetom podsmijeha ili zanemarivanja.
"Povjesnicaru" Ivi Goldsteinu ne moze biti nepoznat podatak, da je prvi mnostveni cetnicki zlocin protiv hrvatskog naroda u tom dijelu Like pocinjen vec 02. travnja 1941. u Gracacu kad su poklani seljaci pridošli na gracacki sajam, dakle svega dva dana nakon proglašenja tadasnje hrvatske drzave. Dakle, cim se ta drzava bila proglasila i dok jos nije pravo ni zazivila, a kamoli vec mogla pociniti mnostvene zlocine protiv srpskog puka na njezinom drzavnom podrucju.
To jasno govori, da tamosnji pravoslavni puk, ocevidno pod jakim utjecajem prihvacenog i zivljenog velikosrpstva u razdoblju Kraljevine Jugoslavije, nije zelio prihvatiti nikakvu hrvatsku drzavu, kao uostalom i u kasnijim razdobljima sve do 1991/1995., a jednom dijelu sprskog puka je hrvatska drzava ocevidno "nuzno zlo" i dan danas!

"Povjesnicaru" Ivi Goldsteinu ne moze biti neoznat i podatak, da je do proglasenja hrvatske drzave najprije doslo 08. travnja 1941. u Bjelovaru, a tek potom 10. travnja u Zagrebu, pa s tim u svezi bitan podatak da su cetnicke postrojbe starojugoslavenskog odreda "Dusan silni", odmah po tom narodnom proglasenju hrvatske slobode, 08. travnja pocinili mnostveni zlocin maskara i pokolja seljaka Hrvata u mjestu Donji Mosti!
"Povjesnicaru" Ivi Goldsteinu ne bi smjeli biti nepoznati podaci o nekaznjavanim mucenjima, ubojstvima i svekolikim oblicima teroriziranja i protjerivanja Hrvata u Kraljevini Jugoslaviji!
Ako su mu ti podatci nepoznati, neka procita sto o tomu pise knjizevnik Miroslav Krleza, osim ako i Miroslav Krleza nije imao razdoblja "ustaskog bunila" u kojima je "ustaski bulaznio"!

Razmatrajuci te i brojne ostale podatke, koji bi nas mogli upucivati na zakljucak sto je bilo prije, "kokos ili jaje?", odnosno "tko je koga prije" pa tko se, kad su u pitanju Hrvati i Srbi, na ovim prostorima uistinu osvecivao kome, zakljucak sigurno ne bi smio bilo kome davati sablaznjivo pravo opravdavanja pocinjenih zlocina!

Ipak, upravo po zvanju povjesnicar, Ivo Goldstein sebi uzima sablaznjivo pravo, da na temelju povijesnih lazi i krivotvorina o uzroku i posljedici, daje pravo i opravdanje pocinjenja, njegovom mnostvenoscu  i posljedicom, genocidnog cetnicko-fasistickog (moglo bi se ispricati fasizmu sto ga se dovodi u svezu ili izjednacava s kanibalizmom cetnistva) i tek manjim dijelom i komunistickog zlocina nad nevinim civilnim pukom, a takvu i toliku pobijenu, kao i do danasnjeg dana prognanu i obespravljenu zrtvu, prijezirno omalovazava, drzeci je nevrijednom spomena u odnosu na velicanstvenost toboznje "anfifasisticke naravi" ustanka u Srbu, ustanka "velicanstveno" zapocetog pokoljem hrvatskih hodocasnika i okoncanog potpunim istrjebljenjem svega hrvatskog puka s toga prostora, sve to na podrucju pod stvarnim vojnim nadzorom talijanskih fasistickih okupacijskih vlasti te uz njihovu vojnu i materijalnu pomoc cetnicikim ustanicima, pruzanu im na temelju prethodno sklopljenih dogovora o medjusobnoj suradnji!

Da li je bilo tko od onih koji "ustasoidno bulazne", trazio podizanje spomenika bilo kojem ustaskom zlocinu nad civilnim pukom, pocinjenim bilo gdje pa tako i u lickim mjestima koje "povjesnicar" ovim zlocinackim pamfletom spominje (neovisno o vjerodostojnosti njegovih navoda o broju zrtava), kao sto on podrzava i "znanstveno" opravdavava podizanje spomenika cetnistvu u Srbu?
Uistinu bi trebalo ukazati "povjesnicaru" i "humanisti" Ivi, da bi "institucije pravne drzave trebale obaviti svoj posao"!

Posebno je zapanjujuce, da takva razina i razmjer mrznje prema hrvatskoj zrtvi i njezinom znanstvenom istraživanju i utvrdjenju, a time zakljucno i prema hrvatskoj narodu i hrvatskoj drzavi, dolazi od osobe koja se pretpostavljeno osjeca ili deklarira pripadnikom kroz povijest toliko stradajuceg zidovskog naroda!
Razmatrajuci razmjere stradanja hrvatskog naroda samo u proslom stoljecu, koji ukljucuju brojnost njegovog fizickog unistenja, zatiranja identiteta, izgona u tudjinu, osporavanja i kaznjavanja i spomena uspostave slobodne domovine, prispodobiva su povijesnom stradanju i progonstvu upravo zidovskog naroda!

Stoga bi "povjesnicar" Ivo, kad bi se uspio oslobodio ovakvih svojih, u javnim izjavama iskazivanih osjecaja, koje mnogi dozivljavaju kao osjecaje njegove iracionalne nesnosljivosti prema hrvatskom narodu, pa se se prisegnuvsi casti istine, prihvatio znanstvenog pristupa utvrdjenju povijesnih dogadjaja utemeljenom na dokazivim cinjenicama,  mozda bi mogao shvatiti, da primjerice, sam spomen cetnickog pokreta ili marsala Tita, vecini Hrvata budi osjecaje istovjetne onima koji se bude Zidovima pri spomenu nacizma i Hitlera!

U takvom slucaju, inventura "povjesnicara" Ive za posljednjih 15 godina, sigurno ne bi ukazivala, "da su baš Hrvati često sami sebi najveći remetilački faktor", a da bi bas "onaj dio hrvatskih Srba, koji je za vrijeme rata bio upregnut u kolo zločinačke politike", mogao "u poslijeratnom vremenu, u okviru jedne pametne politike integriranja, biti dio istinskog procesa ozdravljenja" hrvatskog drustva!
Ili sto bi narod drugim rijecima rekao, za zdravlje hrvatskog drustva najbolje je Hrvate ili ukloniti kao stalni "remetilacki faktor", ili ih, "pametnom integracijom" bas onog dijela Srba koji je bio upregnut u kolo zlocinacke politike, a ne onog dijela Srba koji su se "upregli" u "kolo" obrane i izgradnje hrvatske im domovine, Hrvate kao u doba jugokomunisticke diktature, opet staviti pod budni nadzor i progon "institucija pravne drzave"!

Uvazavajuci narodnu spoznaju da "nije svako zlo za zlo", ili "da u svakom zlu ima i ponekog dobra", tako nam i ovakvi "kulturni" listovi poput srpskih "Novosti" koje financira hrvatska drzava iz drzavnog proracuna,i u njima objavljivani ovakvi, buducom mogucom posljedicom i zlocinacki pamfleti, pomazu nesto i doznati, a bolje je znati nego ne znati, jer se u znanju lakse i (o)cuvati!
Pitanje je samo gdje zastaju ili se gube odgovori hrvatskih povijesnih znanstvenika?

Srdacan pozdrav i s postovanjem,
Zeljko
Komentari (3)
 • Nobile Brazza
  Što reči o čovjeku koji ne pripada judejcima od kojih je i naš gospodin Isus Krist nego ,Tursko-Mongolskom plemenu zvani Kazari (a danas tako zvani Židovi Aškenazi )koji osim iskrivljene židovske vjere nemaju nikakvo genetsko srodstvo sa Židovima .Neka ode u Izrael i tamo uči Kazarsku djeci o njihovoj povijesti ,a Hrvatsku povijest prepusti stručnim povijesničarima .
 • Nikola
  Muka mi je od Vas svih skupa.
  Necu komentarisati ovaj tekst,nije vrijedno.
  Samo se pitam,dali ste Vi ljudi bolesni??
  Jer ako niste bolesni ili umno poremeceni,onda se postavlja pitanje tko vas placa za ovakve "umotvorine"??
  Posto ja nemogu da vjerujem da jedan normalan,mada dokon covijek moze da pise takve gluposti.Pri tome ne mislim samo na ovaj tekst.

  Toplo Vam preporucujem,molim Vas za Vase dobro,posjetite doktora vidjet cete da ce Vam biti mnogo lakse poslije.
 • karla  - glllllllllupooooo
  glupost
  :evil: :evil:
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg