Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas162
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan535
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7272
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613292

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Srpska pravoslavna crkva protiv svih PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 8
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 19 Listopad 2010 19:16

 

DA TI PAMET STANE........

Govori se u narodu, "lažeš ko Srbin", što se često puta ne uzima za zlo. A kad se radi o lažovima crkvenih najviših dostojanstvenika u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, onda ti pamet stane. Umjesto bilo kakvog objašnjenja evo vam izvatka iz dole citiranog teksta:

“Rаtničkо u srpsкоm narodu jeste оnо štо predstavlja odbranu svoga doma i svojih bližnjih. Маlо је primеrа kаdа је tо ratničko bilо u službi оsvајаčkih ciljеvа. Naprotiv, gоtоvо svi srpski rаtоvi imаli su isključivo odbrambeni karakter” (Boško Obradović u Pravoslavlju od 15. oktobra 2005)"

I na posljetku još dva citata: "tamo gdje se prospe srpska krv i gdje padnu srpske kosti, to mora biti srpska zemlja (Vladika Nikanor)"

Srbi ne mogu da žive sa Hrvatima ni u kojoj državi - ni u kakvoj Hrvatskoj (Patrijarh Pavle piše Karingtonu)" 

Poslije gore citiranog postavlja se pitanje, pa zašto se Srbi vraćaju u državu u kojoj ne mogu da žive? Ili, možda, više se ne osjećaju Srbima. Ako je posrijedi ovo drugo, onda neka se vraćaju. Vrata su im širom otvorena. Vratit će se svojim korjenima - Hrvatskim pravoslavlju - tamo gdje su vjekovima bili i tako se imenovali.

Urednik

______________________________________________  

 

Srpska pravoslavna crkva protiv svih

Pripremile: e-Novine :

sveto_trojstvo_photo-srbija-licnosti-karadzic_radovan-Pavle_Karadzic_Mladic_01_h_207801747

Sveto trojstvo SPC: Pavle, Radovan i Ratko

Photo: Stock

Postoji nesumnjiv dokaz o tome da Crkva, kao nikada pre, ima političku moć i veliku političku podršku, a njeni poslenici arbitriraju u stvarima morala i vrše veliki uticaj na ukupno društvo i državu, što predstavlja pomak prema stvarnoj klerikalizaciji. Danas se ideologija Srpske pravoslavne crkve temelji na idejama Nikolaja Velimirovića i Justina Popovića. Kako to u praksi izgleda, svedoče izjave crkvenih delegata i njihovih deputata...

Afirmišući ideologiju nacionalizma, utemeljenu na kolektivnom identitetu, umesto naglašenog individualizma i partikularizma, koji su uspostavili intelektualni krvotok i preobrazili Evropu, SPC se organizuje nasuprot pojedincu i njegovoj slobodi, čineći od njega plašljivog, poslušnog i neukog jadnika, koji se čvrsto drži slova dogme i hrani se opasnim, zamršenim, ultrakonzervativnim, desničarskim i retrogradnim mitovima i idejama.

Pokušajima liberalizacije, modernizacije i promocije novih emancipatorskih pokreta i pojava, te neprekidnim promenama u ekonomskoj i društvenoj sferi, Crkva suprotstavlja vrednosti snažne i centralizovane „crkvene države“ i odbrambeni militarizam, te pokušava da negira svojstva razuma i na racionalnoj spoznaji utemeljenu interpretaciju prirode, društva i države.

Upravo ta nesposobnost  SPC da, u objektivnom svetu, odabere skladne i logične odgovore na pitanja koja su nametnuta tranzicijom, globalizacijom, alter-globalističkim konceptom, kao i često odsustvo neposredne humanosti i razumevanja za druge i različite, vodi srpsko društvo u bolesno i licemerno.

+++

“Pokrivanje glave je simbol pokornosti žena mužu i crkvi; to je znak vlasti muškaraca nad ženama, to je princip uzvišenosti i časti” (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998).

“Crkva smatra da je svaki odnos između muškarca i žene izvan braka blud” (Protojerej Dejan Dejanović, NIN, aprila 2002. Zaglupljivanje devojčica).

“Kada crkva kaže da žena treba da se boji muža, to znači da ona treba da bude u stalnom trepetu da ne povredi ljubav prema njemu” (Akademsko sebeukidanje, Vreme, 21. oktobra 2004, vladika jegarski Porfirije).

“Veliki pesnici među ženama mogu se na prste izbrojati, i to uzimajući u obzir čitavu ljudsku istoriju“ (Šta treba da zna svaka pravoslavna devojčica, Svetigora, Cetinje, 2000).

“Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće“ (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998).

“Mesto žene u svetu za poslednjih dve hiljade godina nije se nimalo izmenilo. Sve ono čemu uči Sveto pismo, čemu uči Crkva, i dalje je životno i aktuelno, i mesto žene u svetu ostaje neizmenjeno...” (Pravoslavna žena u savremenom svetu, časopis Istina, izdanje Pravoslavne eparhije dalmatinske).

“Majke začinju jer je to skopčano sa uživanjem i zadovoljstvom, ali neće da rađaju i podižu decu, jer je to naporno i tobož ugrožava njihov komoditet“ (Božićna poslanica patrijarha Pavla).

sumpor_i_arkan

 

Sumpor i Arkan, lekovi za dušu: Amfilohije, higijeničar

Photo: Stock

“Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha“ (Patrijarh Pavle, u Božićnoj poslanici, 1995)

“Da bi se u našem narodu više rađalo, mi smo ustanovili orden Majke Jugovića. Majke su pre mogle da otpreme i po devet sinova u carevu vojsku, da se bore za slobodu otadžbine i svoje vere pravoslavne. I danas ima takvih majki, mada vrlo retko“ (Vladika raško prizrenski Artemije, 1994).

“Nama je vrhovni komandant patrijarh Pavle“ (Željko Ražnatović Arkan, oktobar 1991).

“Tamo gde se prospe srpska krv i gde padnu srpske kosti, to mora biti srpska zemlja“ (Vladika Nikanor).

“..Gledam televiziju... Srebrenica... Trnovo… Godinske bare... Streljanje muslimana iz Srebrenice u Godinjskim barama... Nataša Kandić osuđuje Srbe za genocid nad muslimanima... Mučnina... Tuga... Nespokoj... I dalje gledam televiziju, оpеt bјеsni Irodijada, оpеt trаži glavu srpskоgа naroda na tanjiru. Što ne pročita “Na Drini ćupriju”? Luda li je, Bože dragi... “  (sveštenik Milorad Ostojić u Pravoslavlju od 15. marta 2006. u rubrici Reagovanje).

“Rаtničkо u srpsкоm narodu jeste оnо štо predstavlja odbranu svoga doma i svojih bližnjih. Маlо је primеrа kаdа је tо ratničko bilо u službi оsvајаčkih ciljеvа. Naprotiv, gоtоvо svi srpski rаtоvi imаli su isključivo odbrambeni karakter” (Boško Obradović u Pravoslavlju od 15. oktobra 2005).

“Smatramo da je najbolji odnos između države i crkve onaj koji je već bivao i pre, to je simfonija – saglasnost između države, odnosno društva i crkve“ (intervju patrijarha Pavla, Danas, 5-7. januara 2002).

“Posle patrijarha se ne govori i njegove odluke se ne komentarišu“ (Velimir Ilić, ministar u vladi Srbije).

“Eparhija žička smatra da prvo treba doneti Ustav kojim će se pravoslavlje proglasiti državnom verom, a SPC državnom crkvom, pa onda na toj osnovi pisati Zakon“ (Milan Radulović, ministar vera u vladi Vojislava Koštunice).

“Srbi treba da slede jedini ispravni put, put Crkve, a ne da prate izdajnike i jajare“ (Vladika Filaret na Slobodnoj Evropi, 25. maja 2005).

“Svi oni koji se protive verskoj dogmi, kao temelju moralnog vaspitanja, predstavljaju sledbenike satane“ (Saopštenje Informativne službe SPC od 24. novembra 2000, povodom protivljenja uvođenju veronauke u državne škole).

mir_boziji_mitraljez

Mir Božji, mitraljez se rodi: Filaret, mirotočivi

Photo: www.pcnen.com

“Do razdvajanja Srbije i Crne Gore može doći samo protivno volji naroda, putem nasilja, krađe, ucena i pretnji. Zato će SPC ignorisati eventualnu odluku Crne Gore o samostalnosti“ (mitropolit Amfilohije Radović, na javnoj proslavi pravoslavne Nove godine, u Podgorici, 13. januara 2002).

“Crkva je tokom cele svoje istorije, uključujući i XX vek, morala da ostavi po strani svoje primarne dužnosti, kako bi se aktivno uključila u borbu za ujedinjenje srpstva, u kojoj je sveštenik morao da bude i učitelj, i sudija, i da uzme pušku da brani sebe i svoju porodicu“ (intervju patrijarha Pavla, Danas, 5.-7. januar 2001).

“Kosovo nam je drugo ime za najviša načela, za istinu i pravdu, za poredak i pravo, a Kosovski zavet nam je primenjeni Novi Zavet. Zato je pitanje Kosovo i Metohija neodvojivo od pitanja Srbije i sudbine srpskog naroda...“ (Poruka Patrijarha Pavla, u Pravoslavlju,  od 15. marta 2007).

“Pustite te evroslinavce po Beogradu, ima ih jedan kombi da ih skupite, dve Nataše, dve Sonje, dva, ne znam kako se zove, Mirko Ðordevic, nažalost bili se dokopali prethodne vlasti, takozvane dosovske, gde se šljam okupio, nazadnjaci koji su usred Beograda demonstrirali svoja prava na nastranosti” (Manastir Ćelije - Beseda pod šatrom vladike Atanasija, 7. aprila 2004).

“Ove grupe nemaju nikakve veze sa Crkvom, a isto tako ni sa bićem srpskog naroda. To su izdajnice i nikakve žene. Ne želim da ulazim u to ko ih organizuje, ko ih plaća da bi se odevale u posebnu uniformu (crninu) i u koju svrhu baš u Beogradu propagiraju da srpske majke ubijaju svoju nerođenu decu“ (SPC povodom protesta Žena u crnom, Ženskog parlamenta i Beogradskog ženskog lobija ispred Patrijaršije, marta 1993).

“Lezbejke su najopasnije zbog toga što su najkrivlje za pad nataliteta. Za razliku od pedera, koji jesu zlo, ali ne ugrožavaju natalitet, lezbejke bih sudski gonio“ (Marijan Rističević, poslanik u Skupštini Srbije, 2002).

“Feministkinje su za ubijanje nerođene dece. Na sreću, one nemaju nikakve veze sa bićem srpskog naroda“ (Vasilije Kačavenda, vladika zvorničko-tuzlanski, 1993).

“U mom kraju, u mom selu, Srbin je čovek, komunisti nisu Srbi govorili smo, to su Turci, ne može samo krv i meso da bude karakteristika Srba” (Manastir Ćelije - Beseda pod šatrom vladike Atanasija, 7. aprila 2004).

“Dojučerašnji marksisti koji i danas ispovijedaju svoj ateizam, sa takvim duhovnim otpadom pokušavaju da grade državu na laži” (Mitropolit Amfilohije).

“Biti Srbin znači biti obavezno pravoslavac… Srbin ne može biti ateista… Srbin nekršten ne biva” (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, 1998, prema pisanju lista Vreme).

“Ateizam je krivac za ratove i siromaštvo i moralni sunovrat“. (Milan Radulović, republički ministar vera, Politika, 5-7. januar 2002).

“Srbofobija i bogoborstvo komunističkih hordi... učinili su itekako veliku pustoš na duhovnom polju srpstva“ (Pravoslavlje, 1. februara 2001).

necemo_loj_ocemo_znoj_atanasije

Nećemo loj, hoćemo znoj: Atanasije uči decu da je čistoća bar pola zdravlja

Photo: STOCK

“U grobnici srpskog naroda, odnosno SFRJ, školstvo je bilo sazdano na temeljima ateizma... Vekovima je bogoljublje krasilo srpski nacion, a danas smo beslovesna rulja koju svaki hohštapler uspeva da zavede i prevari“ (Pravoslavlje, 1. februar 2001).

Srbi ne mogu da žive sa Hrvatima ni u kakvoj državi. Ni u kakvoj Hrvatskoj“ (Patrijarh Pavle u pismu lordu Karingtonu, avgusta 1991).

“Ima ljudi s neprijatnim znojem, šta da radite, jadni muslimani pošto jedu loj” (Manastir Ćelije - Beseda pod šatrom vladike Atanasija 7. aprila 2004).

“Albanci, Muslimani i Romi, sa višom stopom rađanja, odstupaju od racionalne, humane reprodukcije, što ugrožava prava drugih naroda. To je sveopšta zavera protiv srpskog naroda i žene tih naroda rađaju iz separatističkih, fundamentalističkih razloga i zato bi Srpkinje trebalo da rađaju iz patriotskih i moralnih razloga: treba mobilisati volju za rađanje”. (…) “Ponovo smo kao narod ugroženi, jer osjećamo da se od nas traži da se odreknemo sebe. Kao da nam je rečeno: Odreci se sebe - identiteta, istorije, kulture, a mi ćemo onda razmisliti da li da te primimo”. (Grigorije, vladika zahumsko-hercegovački, Pravoslavlje,  2005).

“Postoji plan o sistematskom pokrivanju cele Srbije i Crne Gore mrežom sekti. Taj plan dolazi sa Zapada sa ciljem da se nad srpskim narodom planski i sistematski sprovodi zlo koje je vladika Nikolaj dobro primetio: duhovni genocid preko mnogobrojnih sekti - protestantskih, dalekoistočnih i satanskih“ (aktivni oficir Vojske Jugoslavije, Pravoslavlje, 1. februar 2001).

“Pojava i pojačan medijski nastup adventista ili u našem narodu poznatih kao sekta subotara predstavlja božiju opomenu i zvona na uzbunu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenim vernicima i njenom sveštenstvu“ (Ljubomir Ranković, protođakon i glavni urednik radio-stanice „Glas Crkve“ iz Valjeva).

“Postoji planetarna jevrejska zavera protiv hrišćanskog pravoslavlja, posebno protiv srpskog naroda i Rusije“ (list Logos, studentsko glasilo Bogoslovskog fakulteta, 1994).

“Među Srbima neće biti poremećenih ljudi koji bi hteli da nas zaraze smrtonosnom bolešću zapadne kulture. Daleko im lepa kuća sa njihovom naprednošću“ (Pravoslavlje, 1. juli 2002).

“Crkvu odvojiti od škole isto je kao majku odvojiti od deteta...“ (izjava Kancelarije za veronauku pri Patrijaršiji, Politika, 2. decembar 2002).

“Moderna edukacija i razvijanje nove svesti koja se sprovodi u edukatorskim radionicama jeste perfidno pranje mozgova dece. U naše vreme, nažalost, dolazi do sklapanja braka između postkomunističkog ateizma i zapadnog kapitalističkog hedonizma i iz takvog čudovišnog braka rađaju se monstrumi“ (Sinod Srpske pravoslavne crkve, 1.9.2002. povodom letnjeg kampa za edukaciju mladih u Sremskoj Mitrovici).

Sex_drugs_rocknroll_SPC_u_vreme_prohibicije

Sex, drugs & rock'n'roll: SPC u vreme prohibicije

Photo: Dragan Kujundžić

“Ali se zgražavam nad licemerjem i zapadnih nazovi hrišćana i zapadnih neljudskih državnika i organizacija i institucija kao što su evropska zajednica, Savet bezbednosti, Evropski parlament, licemera iz Svetskog saveta crkava i licemera iz Vatikana“ (Atanasije Jevtić, iz zbornika Jagnje božje i zvijer iz bezdana, Svetigora, Cetinje).

“Novi Beograd, najveći satanski eksperiment, vrhunac komunističkog egzibicionizma... sam po sebi nesreća, duhovni gulag, duhovni Goli otok, grad novog: novi blokovi, nova „svetilišta“, nove škole, nova obdaništa, nove prodavnice, nov studentski grad, nova hala sportova, nov auto-put - za novu decu, za nove studente, za nove ljude. Grad u pustinji, grad bez crkvi, grad bez rodbine, grad bez istorije, grad obezboženih, grad nekrštenih, grad rasrbljenih, grad mrtvih duša, grad budućih arijevaca, grad gde je do vrhunca dovedeno zlo“ (Pravoslavlje, 1. februar 2001).

*Svi citati preuzeti iz priručnika „Šta svaka građanka i građanin treba da znaju o Srpskoj pravoslavnoj crkvi“ Koalicije za sekularnu državu

Дверь "Гляжу в озера синие скачать песню"открыта, и я слышал "Скачать контре по сети"шаги.

И речи нет о "Аленка скачать песню"том, чтоб я потерял память.

Это пойдет "Игры на телефон скачать зомби ферма"им на пользу, "Скачать рождество песню молодость"ответила она.

Тогда она "Скачать фильмы живая сталь"довольно легко поднялась.

У них у "Скачать учебники по химии"всех были схожие психологические "До небес скачать из фильма достучаться до небес"портреты.

Каждая видимая им "Игра в шахматы с человеком"линия представляла собой результат "Игра тарзан скачать"отдельного заклятия, наложенного словом или жестом.

Komentari (7)
 • djordje  - sramota nad sramotama
  Zahvaljujem se uredniku što je pronašo ovaj tekst. Nama običnim smrtnicima to nije dostupno. Dvojio sam se što da radim....da predjem hrvatskim pravoslavcima ili ostanem sa ovim crkvenim srpskim lažovima koji su nas obmanjivali čitavo jedno stoljeće.-
  Zbogom Srbi i selite se iz Hrvatske čim prije, to za vas bolje. Ostavite nas Hrvatske pravoslavce da živimo u slozi sa braćom Hrvatima, kako smo to nekada radili..
 • Ivica


  Urednice vidimo lijepo ste se potrudili, za svaku pohvalu.
  Zamolio bih Vas da na isti nacin obradite i Katolicku crkvu.
  Izjave velecasnih,Biskupa,raznih crkvenih dostojanstvenika,mozda nekoliko ovogodisnjih skandala.....???

  Pa da onda usporedimo te dva teksta i vidimo razliku.
 • Stevan  - Provokacija
  Gospodine Ivice, sudeći po vašem imenu vi ste katolik. Malo me čudi zašto insistirate na razlikama između katolika i srpskih pravoslavaca. Zapravo vi insistirate na skandalima obiju crkava. Očito ste vi ateista i provokator. Udruga hrvatskih pravoslavaca je utemeljena za HRVATE, a ne Srbe niti srpske pravoslavce. Zato s moje strane preporučam uredniku
  da bude oprezan na ovakove komentare tipa izvjesnog Ivice (vjerojatno Jovice.
  Moram odati priznanje uredniku na odabiru tekstova, a pogootovu kad se radi o srpskoj pravoslavnoj crkvi kojoj sam, sve donedavno i lično formalno pripadao. Zapravo nisam pripadao nikakvoj crkvi, bio sam na ulici i u službi veliko Srba koji su me i u rat natjerali da ratujem protiv svojih susjeda Hrvata iz Otočca. Evo neka se i ovo zna. Ja sam od prije mjesec dana dušom i tijelom Hrvat pravoslavac.
  Srdačan pozdrav svim ljudima dobre volje.
  Bog i Hrvati!
  Stevan Mileusnić
 • Ivica
  Naravno da nisam Ivica,jednostavno ne mogu da vjerujem da je netko Djordje ili Stevan i da se potpisuje sa Bog i Hrvati ili da protjeruje Srbe iz CRO.Znaci;ne vjerujem da ste pravoslavci i Srbi.
  Slijedece:
  Ja sam zivio sa svim mojim komsijama u slozi,s lijeve strane moje kuce Madjar,s desne strane Ceh preko puta Hrvat,desno od njega Srbin itd,itd
  Ni sa kim nisam imao problema prije rata.
  Niti imam sada.

  E sad,za Stevana
  mene nitko nije natjerao da uzmem pusku u ruku i pucam u svoje komsije.
  Proglasavan sam dezerterom od strane Hrvata i od strane bivse JNA.Ali nisam uzeo pusku u ruke i okrvavio ih.
  To sto ti kazes da su te natjerali,mozes da pricas nekom drugome.
  I sada si kao pronasao sebe u HPC,koja velica eNDeHaziju??
  A istovremeno kazes da nisi isao u pravoslavnu crkvu,kako onda znas da ta crkva ne valja??

  Drugim rijecima prodao si vjeru za veceru.
  Ili nisi taj koji se potpisuje.

  Postovanje

  Nikola


 • Josip  - Nikola, ne gledaj usko
  Poznajem Dušana, Stevu i Stojana, Hrvate i moje suborce iz rata. Tu našu 91' ne ćemo i ne možemo nikad zaboraviti. U početku sam zbog imena mislio da su Srbi, ali bili su dobrovoljci i Hrvati, kao i ja, kad su mnogi drugi davali petama vjetra. Nikad ih nisam pitao iz koje su vjere potekli. Nije mi bilo bitno, kad sam u njih stekao povjerenje i shvatio da su isto što i ja i isto tako ugroženi. Vremenom smo izgubili kontakt, životi su nam se razišli. Ali, možda se opet negdje sretnemo...
 • CARICA MILICA
  u potpunosti se slažem
 • Max
  .........Izdajnici Srbije imaju svoja imena i prezimenahttp://zlj13051967.wordpress.com/
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg