Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas179
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1443
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8180
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614200

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
RASPAD VASKOLIKOG SRPSTVA –SRPSKA CRKVA RASPADA SE NA DVA DIJELA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 13
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 12 Studeni 2010 11:33

RASPAD VASKOLIKOG SRPSTVA –SRPSKA

CRKVA RASPADA SE NA DVA DIJELA

Kao uvod ..pa zatim….

Između ostalih komentara izdvojili smo ovaj dole kao sublimat svih drugih, iz koji se dade razabrati da su Srbi u grču i velikom strahu od raspada vaskolikog srpstva. Posebno ističemo da mnogih od njih ističu famoznu Tarabićevu šljivu iz Kremonskih proročanstava braće Tarabića kao metaforu propasti vaskolikog srpstva.

Ništa neobično za narod koji nakon zločina i pljački drugih naroda padne na dno dna. Božja je zadnja, veli se u narodu, a kako Božja nikada nije zadnja ova sintagma gubi smisao za dijalektiku. Propast srpstva i svetosavlja nije tragedija - ako se uzme u obzir da je ono građeno na zločinima. Bila bi tragedija kada bi nastla propast PRAVOSLAVLJA. Nu, ni to se neće dogoditi, jer je Božjom providnošću osviješćen svekoliki kršćanski narod, pa tako i pravoslavni narod Balkana, koji je na vrijeme uvidio da ih srpska pravoslavna crkva vodi u propast.

Najčešće vodila ih je u osvajačke ratove i u zločine nad drugim narodima, pa su se u zadnji čas odmakli od sotona. Hvala Bogu da je tako. I naš Hrvatski pravoslavni narod, nadamo se, uskoro će se potpuno odvojiti od posrnulih Srba te skupa sa braćom Katolicima, Grko-katolicima i drugim nominacijama kršćana  graditi KRŠĆANSKO JEDINSTVO.

U svakom slučaju u nastavku pročitajte tekst kojeg smo prenijeli iz srpskog tiska

«@Dusanka : Onaj koji hoće da osnuje novu Srpsku crkvu, u svakom slučaju podeliće ceo srpski narod na dva dela. Podeliće se i država na dva dela. Čak i da je Vladika Artemije direktan Hristov potomak, napraviće štetu od koje se Srbi više nikad neće oporaviti.

Nova Srpska crkva napraviće raskol u svim srpskim sredinama na svetu. Podeliće se i RS kao i dijaspora na svim kontinentima. Ovo je sve previše daleko otišlo i tu nisu čista posla. «

Urednik

  ***************************************************************************  

Artemije osniva svoju crkvu 

 Penzionisani vladika raško-prizrenski Artemije Radosavljević i grupa bivših monaha manastira Crna reka obavestili su Sinod Srpske pravoslavne crkve da će, ako im se ne vrati Raško-prizrenska eparhija, osnovati novu "istinsku Svetosavsku crkvu”. Vladika Artemije Da je "slučaj Artemije" odavno prešao granice Srbije jasno svedoči i to što ga je u manastiru Šišatoac posetio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Konuzin, a nema sumnje da će najava osnivanja nove crkve još više produbiti sukob između penzionisanog vladike i SPC.

U svakom slučaju, uoči drugog redovnog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, koje će se održati 17. novembra u manastiru Svetog Arhangela Mihaila u Rakovici, penzionsiani episkop Artemije pismeno je otkazao poslušnost Svetom arhijerejskom saoboru SPC.

Povod za ovo pismo, koje je Artemije, kako kaže, napisao u ”egzilu u manastiru Šišatovac” Svetom sinodu je ”privremena zabrana svih sveštenodejstava” uvedena od Sinoda. - Čast Nam je obavestiti Vas da se sa istom odlukom, kao nekanonskom, ne slažemo, da je ne primamo, i da joj se ne možemo povinovati - piše Artemije u prvom licu množine, što za odbegle monahe i bivše klirike iz manastira Crna reka, koji su se privremeno okućili na imanju ”grešnog Milije kraj Čačka”, predstavlja najavu da ”nisu usamljeni i da će uz podršku nekih arhijereja, ako im se ne vrati Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska eparhija, osnovati novu istinsku Svetosavsku crkvu!”

Kako Nas Sinod smatra umirovljenim, tj. lišenim uprave nad Eparhijom raško-prizrenskom, nastavlja Artemije, Sinod je izašao iz svoje nadležnosti i pokazao se nedoslednim. - Možda bi neko hteo da zaključi da je razlog donošenju i izracanju navedene kazne Naše pismeno obraćanje Sinodu od 13. septembra 2010. godine.

Međutim, Naša izjava je ovde izokrenuta... i nikakvoj se, ubuduće, Vašoj nekanonskoj odluci nećemo povinovati... Navedeni kanoni nemaju veze sa navedenim optužbama. Odnose se na skitajuće prezvitere, đakone i niže klirike. Dovođenje Nas u vezu sa ovim odredbama smatramo uvredom Našeg episkopskog dostojanstva i nedopustivim.

Mi nismo ostavili našu Bogom Nam darovanu eparhiju, nego smo iz nje prognani Vašom voljom - piše u u pismu koje je datirano još 13. oktobra, a juče upućeno najvećem crkvenom telu SPC. I nama, takvom kakvim ste Nas predstavili, nastvalja Artemije, obraćate se kao ”bratu u Hristu”. Kako je to moguće kada ste Nas, s jedne strane, svrstali u raskolnike i jeretike, a s druge strane Nas kažnjavate bez suda i osude? Ako Nas, i pored toga, radi administracije i nekakvog protokola, predstavljate još uvek i po nuždi, kao ”brata u Hristu”, samo svedočite svoju nedoslednost uvodeći sofizam u Crkvu Božiju.

Nije li time administracija, zaodenuta hipokrizijom, izdignuta iznad duše, Crkve, Boga? Srbija Srpska pravoslavna crkva SPC Vladika Artemije Manastir Crna reka Sinod SPC Svetosavska crkva Manastir Šišatovac Raško-prizrenska eparhija Povezane vesti:

Я, "Сборник музыки хорошей скачать"господин поручик, вообще не придаю никакого значения тому, что говорил в дивизионном суде ваш Швейк или этот сапер.

Но я по-прежнему сомневаюсь в том, что это когда-нибудь произойдет.

Колдун схватил его за руку, острая боль волной прокатилась по ней.

К тому ж вы еще и опоздали, укорил холодный голос.

Хотя трудно быть до "Скачать si игры"конца уверенным в подобного рода вещах, знания бессильны в таких ситуациях, они не подчиняются законам.

Полет в Бостон на реактивном самолете Диаса был инее чем приятным.

Даже если это было "Самые знаменитые заповедные места мира" так, он мог уцепиться за ветви и выбраться на сушу.

Он сказал, что она стоит на берегу реки, не дальше чем в полумиле от ее "В мире растений" устья.

В то время "Веселые зверьки Кн. с волшебной доской и чудо-маркером" как здесь короля били тузом, далеко на фронте короли били друг друга своими подданными.

Тот весь изнервничался, напрасно "Дочь некроманта" пытаясь остановить какое-нибудь полицейское помело.

Получив ответ, что она занята с каким-то подпоручиком, капитан стал ругаться еще непристойнее.

А кто "Пословицы русского народа. Даль" взбунтуется, того швырнем в одиночку, а там переломаем ему ребра,-пусть валяется, пока не сдохнет.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg