Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas414
mod_vvisit_counterJučer708
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1122
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec10567
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2587679

Trenutno na stranici: 8
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Laži i progoni nastavljaju se i danas protiv Hrvata islamske vjere PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 31
LošeOdlično 
HPZ - Povijest
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 29 Studeni 2010 09:36

 

Laži i progoni kroz povijest,

nastavljaju se i danas protiv Hrvata

islamske vjere

Tema članka spada među jedne od najzahtjevnijih s kojima se danas jedan hrvatski domoljub mora kad tada uhvatiti u koštac. U početku ti u glavu ulaze misli koje su vješto plasirane iz medija. Pumpanje lažima i umjetno stvorenim činjenicama, sve to doprinosi donošenju koje kakvih teorija zataškavanje realnog stanja. Društvo lako zaboravlja i prelazi preko mnogih stvari koje su se dogodile u nedavnom Domovinskom ratu, pa ne treba čuditi ni zaborav koji je učinjen prema Hrvatima islamske vjere. Zato sam odlučio osvjetliti taj dragocjeni biser našega naroda, koji je često bio umrljan krvlju i okaljan lažima, samo da se iščupa iz srca Hrvatskog domoljublja.

Tko su ti Hrvati, gdje su oni danas, ima li ih još uopće? Jesu li oni samo junaci iz davnih priča, i tema koju samo povijesničari mogu obrađivati? Ne, oni žive među nama i doprinose jednako društvu kao i svi ostali Hrvati. Najveći problem je krenuti ispočetka, nebi odlazio u tako daleku povijest Bosne prije dolaska Otomanskih osvajača, nego odlazim u 19. stoljeće. To je stoljeće veoma važno za nas, jer se tu formira najjače Hrvatska nacionalna svijest, u borbi protiv germanizacije i mađarizacije. Dr. Ante Starčević, Otac Domovine i utemeljitelj Stranke Prava, prvi jasno i glasno definira ciljeve Hrvatskog nacionalizma i domoljubnog pokreta. Muslimanima u Bosni poručuje da su najčišće hrvatsko plemstvo. Ako se u 19. stoljeću dok je još bila prisutna jaka Otomanska sila u Bosni, a mi Hrvati bili između dvije vatre Austrijske i Ugarske, dr. Ante Starčević nije odrekao Hrvata islamske vjere, pa nevidim zašto bi sada kada imamo svoju državu (kojoj nedostaje njeno srce BiH) pristali na izdvajanje naše braće.

Tko nam nameće takvo izdvajanje? Nameće nam međunarodna zajednica, koja je stvorila u Bosni protektorat, i kojoj odgovara ova slijepa ulica. Cijelo 20. stoljeće obilježeno je nastojanjem Velike Britanije, Rusije preko njihovog partnera Srbije da ostvare svoj utjecaj u ovoj regiji. Kako najlakše oslabiti nekoga, jednostavno zavadi ga u vlastitoj kući.

Dotaknuti se Ustaškog pokreta i ne spomenuti Hrvate islamske vjere bilo bi izravno pljuvanje po tom pokretu i njegovim osnovnim idejama i ciljevima. Cilj je jasan Hrvatski narod samostalan i suveren u svojoj državi na povijesnim zemljama.

Ostvarenjem Nezavisne Države Hrvatske, taj se san ispunio. Ujedinili su se u jednu državu i Hrvat katolik i Hrvat musliman, Bosna i Hercegovina ponovno je sjedinjena s majkom Hrvatskom. Taj san nažalost nije dugo trajao, i završio je u vrtlogu strašnog rata i poraća, kada je stavljanjem avnojskih granica maršal i krvnik Hrvatskog naroda drug Tito zauvijek želio zapečatiti težnju za ujedinjenjem Hrvata u jednu državu. To je bio samo početak podjele. Ali vratimo se još malo na NDH, iako forumi, facebook grupe, i mnogi domoljubni portali vrve od informacija, nije loše podsjetiti se poznatih Hrvata islamske vjere koji su djelovali javno i istaknuto u njoj. Govori li vam ime dr. Džafer beg Kulenovića nešto? Pa navedimo da je bio jako pozicioniran za vrijeme NDH. Eto, nas Hrvate danas pokušavaju prikazati kao mrzitelje muslimanskog življa, a hrvatski nacionalisti postaviše jednog muslimana kao potpredsjednika. Nisu oni njega postavili da bi se dodvorili nekome, jer su Ustaše tada imale dovoljno vojne snage,niti su  ga postavili da bude marioneta. Dr. Džafer beg Kulenović postavljen je jer se deklarirao, mislio i osjećao Hrvatom. Nije on jedini usamljeni primjer. Ministar vanjskih poslova NDH jedno vrijeme bio je Mehmed Alajbegović, glavni ustaški zapovjednik za Tuzlu bio je Hakija Hadžić, Ademaga Mešić istaknuti i visoko pozicionirani član Ustaškog pokreta, bio je doglavnik NDH. Ustaški zapovjednik za istočnu Hercegovinu također musliman Alija Šuljak,a kako zaboraviti i ne spomenuti Ismeta efendiju Muftića,zagrebačkog muftiju. Djelovao na jačanju svijesti Hrvatstva među muslimanima. Završio je na kraju onako kako su i većina istaknutih Hrvata islamske vjere, ubijen od strane partizana. Samo zato što je stao na pravu stranu i od nje nije odstupio po cijenu života. Poglavnik gradi prekrasnu džamiju u Zagrebu, želeći još više ojačati neraskidive veze Hrvata katolika i muslimana. Džamija je kasnije preuređena u umjetnički paviljon a minareti su srušeni. I da zaključimo temu Hrvata muslimana u NDH, kada su vidjeli da četnički nož hara i kolje sve što nije srpsko u istočnoj Bosni, veliki broj muslimana priključuje se Crnoj Legiji i Ustaškim postrojbama. Spominju se podaci da je Crnu Legiju sačinjavalo 40 posto muslimana.

Od početka i nastanka Hrvata islamske vjere (islamizacija hrv. pučanstva u vrijeme Turske), oko njih se vežu brojne i nezaobilazne rasprave jesu li oni dovoljno Hrvati. Zanima me što je za nekoga biti dovoljno Hrvat? Jesu li danas nekome bolji Hrvati oni iz Hercegovine ili Zagorja od recimo Hrvata iz Istre ili Gorskog kotara (navodim samo puki primjer)?

Spominje se termin “suncokret”, da bilo je muslimana koji su bili u ustašama ili domobranima, pa prešli u partizane, ali braćo moja nebudimo farizeji i licemjeri, koliko je Hrvata katolika također bilo u partizanima, odora se u vrijeme rata mijenjala većinom i zbog sile prilika. Bilo je mnogo slučajeva da dva brata budu u različitim vojskama.

Prikaz fotografija koji svjedoči o utjecaju Hrvata islamske vjere u NDH.

Kraj rata je došao, Jugoslavija nastala, velika većina istaknutih Hrvata islamske vjere završava osuđeno na smrtne kazne, nekolicina njih emigrira. Ono što su započeli srpski četnici u ratu, komunisti u miru to dovršavaju. Drug bravar i maršal Tito udara avnojske granice, i otkida Bosnu i Hercegovinu iz zagrljaja majke Hrvatske. Kada netko spominje zašto više voli Tita i partizane uvijek je nezaobilazno to što su vratili Istru i Dalmaciju od Talijana (iako ih je Poglavnik ranije vratio, al to je sad druga tema), a nitko danas u Hrvatskoj javnosti se ne usudi reći da je oteto i okupirano polovica Hrvatskog povijesnog teritorija, Bosna i Hercegovina plus Zemun i Boka kotorska. I o tome se uredno šuti.Čast domoljubima kojih Bogu hvala još uvijek ima i djeluju da se takva nepravda ne zaboravi. Treba samo pogledati ostale narode koji se nisu nikada mirili sa podjelama i na kraju su postigli ujedinjenje (primjer Njemačka). Sve što je umjetno nije prirodno i kao takvo nije održivo.

Akif Handžić na otvorenju zagrebačke džamije

Zašto je Tito stvorio avnojske granice, pa gledajmo to malo iz njegovog stava: “Pobio sam hrpu ustaša na Bleiburgu i križnim putevima, ostale sam osudio na robije, a dosta ih je i pobjeglo iz zemlje, već imam praktički sve, ali to nije dovoljno hrvatski narod je još uvijek jedinstven, znam gdje ih treba podijeliti. Prvo ću podijeliti Hrvatsku, stvorit ću umjetnu državu, a kasnije ću stvoriti i umjetan narod. Namjerno ću mu dati ime Musliman sa velikim M, bit će to još jača podjela na katolike i muslimane.” Ovo Tito nije rekao ali je ovako uradio i to svi znamo vrlo dobro. Maršal bravar umire, Jugoslavija trune iznutra i narodi hoće svoju samostalnost. Komunizam je u 45 godina svoje vladavine učinio više u iskorjenjivanju hrvatstva u bosanskih muslimana, nego skoro 500 godina Turske okupacije.

Svečanost otvorenja džamije u Zagrebu

"Hrvat" muslimanski godišnjak za 1943 god.

Alija Šiljak na Drini 1991. godine

Devedesetih počinje dugo očekivani raspad Jugoslavije, nastaje rat i krv se pušta na sve strane. U početku braća Hrvati i muslimani surađuju, prvo u Hrvatskoj jer se veliki broj muslimana priključuje ZNG-u i HOS-u. Kasnije u BiH, također u HOS-u i HVO-u sve do nesretnog sukoba koji nastaje zbog mnogih utjecaja stranih službi, srpskog interesa i velikih frakcija u Hrvata i muslimana.

Nisu svi okrenuli oružje jedni protiv drugih, u Bihaću cijeli rat HVO i Armija BiH zajednički djeluju, Bos. Posavina također. Opet dolazim do naših Hrvata islamske vjere. Ime Alija Šiljak člana HSP, i HOS-a… to je ime koje svakome može značiti samo jedno GRANICA NA DRINI.  Nijaz Batlak Daidža jedan od spasitelja Dubrovnika, također sudionik obrane Goražda od JNA i četnika. Suradnja Hrvata katolika i muslimana najjače je bila prisutna u postrojbama HOS-a kojima je zapovijedao general Blaž Kraljević, koji je nastojao ostvariti ideju Oca Domovine o ujedinjenju Hrvatske i BiH.

Svi znamo kako je završio general Blaž Kraljević i njegova pratnja. Od tog događaja sve kreće nizbrdo. Sukobi se rasplamsavaju i kulminiraju Hrvatsko-muslimanskim bratoubilačkim ratom. Događaju se masakri, i na kraju Srebrenica. Mnogo uništenih ljudskih života i tužnih sudbina koji su mogli biti spriječeni da se nije dopustilo trećoj strani da nas podijeli. A tko je ta treća strana? Srbi da, svjetske sile da, i dolazimo do ključne strane Bošnjaci da, da i da!

Zašto takvu teoriju postavljam, pa jednostavno je na nju odgovoriti. Ono što su radili u Jugoslaviji na brisanju nacionalne svijesti i stapanja u novu Jugoslavensku naciju, danas isto nastavljaju da rade Bošnjački intelektulaci, vjerski vođe, njihove stranke (poglavito predvođene SDA i SDP BiH) itd.

To je sada najbolnija točka ovoga članka, nakon avnojskih granica, stvaranja nove nacije Muslimana, na scenu stupa jedno novo ime Bošnjaci. To ime je naravno postojalo i prije, ali je bilo regionalna odrednica Hrvata u Bosni, kao starosjedilačkog naroda. Na kongresu uz pokroviteljstvo Alije Izetbegovića svi muslimani se prestaju izjašnjavati Muslimanima s velikim M, nego Bošnjacima jer je njihova matična zemlja Bosna, a Hrvati i Srbi imaju svoje matične zemlje. U taj projekt je s velikim pokroviteljstvom bila uključena i V. Britanija koja je napokon vidjela tu krajnju točku na i, podjeli Hrvata želeći si omogućiti daljnju protektoratorsku ulogu u BiH.

Prosvjed osamdesetih godina za puštanje Alije Izetbegovića iz zatvora, nakon desetak godina vidimo kako nam se odužio

Kako ja mogu sada iznijeti ovako groznu teoriju o Bošnjacima? Ne da je mogu iznijeti nego ću je i argumentirano obraniti. Ustvrdit ću da se i danas provodi hegemonija novog naroda Bošnjaka nad kako Hrvatima katolicima u Bosni tako i Hrvatima muslimanima. Svaki pokušaj deklariranja Hrvatima se guši u začetku, tvrdeći da su u krivu. Primjer je Hrvatska, ako već tvrde da su Bošnjaci matičan narod u Bosni (što je totalno apsurdno), zašto nameću muslimanima u Hrvatskoj da se tako deklariraju. Pogledajte malo internet stranice SDA Hrvatske, u prvi plan dolazi da se moraju izjasniti kao Bošnjaci. Nedaj Bože da nekome padne napamet da je Hrvat. Donose mnoge teorije kako smo mi Hrvati zapravo nastali od njih, a oni da vuku korijene iz doba Ilira. Luda kuća braćo moja ništa drugo. Hvataju se di god stignu. Prisvajaju naše bosanske kraljeve i kraljice, ljiljani Kotromanićevih, naša kompletna kulturna blaga (primjer Bobovac i ostale utvrde po BiH), Bogumilsku crkvu uzdižu iznad Katoličke, a zaboravljaju da je ona bila samo jedna gnostička sekta kakvih je bilo mnogo u to vrijeme, i da su katolici bili većina u Bosni prije dolaska Turaka.

Slika govori tisuću riječi

Apsurdi idu i dalje. Ako se već Bošnjaci deklarirate kao poseban narod, zašto se vežete toliko uz Tursku. Zbog toga što vam je donijela vjeru? Pa i nama je Italija centar Katoličke crkve, pa nevidim da se Hrvati vežu toliko uz Italiju. Okupator eto što je Turska bila, i donijela je što? OKUPACIJU! Na stotine tisuća djece iz Bosne odvedeno je u Tursku da budu janjičari. Neki su dogurali do istaknutih funkcija, pa je uz mnoge službene jezike u Istanbulu bio i hrvatski. Često u šali znam reći, ali oslanjajući se i na povijesnu zbilju, da u Turskoj ima više potomaka Hrvata, nego u dvije Amerike zajedno. Procjenite sami!

Zašto Bošnjaci koji se toliko silno zalažu za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, multikulturu stanovništva, ne počnu od Federacije BiH. Da, tu vam je prilika pokažite kako ste multikulturalni. Zašto se hrvatski jezik naziva ustaškim na federalnoj televiziji a ustoličava se novi bosanski jezik. Znači za nekoliko godina u Hrvatskoj možemo očekivati pojavu dalmatinskog, istarskog, slavonskog, ličkog ajme pa bit ćemo kao EU. Pozivaju se na temelje u antifašizmu i partizanskom pokretu, a prešućuju tolike žrtve koje su ti isti antifašisti i partizani učinili muslimanima. Ako su svi oni bili u partizanima, pa tko su onda oni ljudi koje sam nabrojio u NDH? Laž, laž i samo laž je prijevarna hrana. Ispočetka se čini ukusnom al kasnije te cijelog zarobi i neznaš više kad govoriš istinu a kada lažeš. Najveći nositelji bošnjakizacije su Turska, sandžački lobij koji je veoma ojačao nakon rata, i pokroviteljstvo međunarodne zajednice.

Hrvatska džamija u Kanadi

Zanimljiv jedan primjer bošnjakizacije Hrvata u Kanadi je i preimenovanje Hrvatske džamije u Bošnjačku džamiju. To je jedina džamija u Kanadi izgrađena u osmanlijskom stilu. Izgradili su je Hrvati pripadnici Ustaškog pokreta i Handžar divizije, koji su bježali od sigurne smrti u Jugoslaviji. Tko je inicijator promjene naziva? 1995. džamiju preuzima islamska zajednica BiH. Inicijativa je potekla od Mustafe Cerića, poglavara islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Čovjeka koji izjavljuje da je Turska majka Bošnjaka. Meni kao Hrvatu i katoliku majka nije ni jedna druga zemlja osim Hrvatske.

Ta džamija je samo jedan od bezbroj primjera kako završavaju one stvari kod bosansko-hercegovačkih muslimana koji misle i dišu hrvatski.

Odužio se ovaj članak a toliko toga ima još za napisati i ukazati javnosti. Oni Bošnjaci koji će čitati ovaj članak možda ga shvate kao jedan poziv na prestanak nametanja svojih ideja drugome. Želite se deklarirati kao Bošnjaci uredu deklarirajte se, ali pustite onih 10 tisuća Hrvata muslimana koliko ih je u popisu iz 2001. da to i ostanu. Nemoguće je procjeniti koliko se danas u Bosni i Hercegovini muslimana osjeća Hrvatima. Neki će se na idućem popisu možda i deklarirati kao Bošnjaci, ali samo u strahu od onih koji ne toleriraju da se javno osjeća drugačije. Neki će se deklarirati kao Hrvati, nadam se barem oni iz Cazinske krajine koji su jako povezani sa Hrvatskom. Za one koji neznaju kćerka Fikreta Abdića se deklarira kao Hrvatica. Prosurfajte malo internetom pa pronađite dr. Asafa Durkovića, pronađite Zlatka Hasanbegovića, pogledajte imama iz Gunje koji svake godine pohodi Bleiburg, nađite popis poginulih u Domovinskom ratu pa vidite koliko ima među njima muslimana. Informirajte se i shvatite oni žive među nama i nedajmo nikom da ih prisvaja. Jer više je stvari što nas spaja, nego što nas razdvaja. Bosna i Hercegovina je to srce koje nas spaja…

Za kraj poruka Hrvatima islamske vjere, javite se, svjedočite svoju pripadnost Hrvatskom narodu, kao što su vaši očevi i djedovi svjedočili.

Autor: Hrvatsko Pero Istine (Semper Magis)

© 2010 copyright by Hrvatsko Pero Istine

Semper Magis & Franjo-Josip Ćehić, sva autorska prava zaštićena.


15 godina nakon terapije zvane Dayton

Luđačka košulja u Bosni od milja zvana Dayton

Luđačka košulja i pacijent u komi samo su neki od termina s kojima se označava današnje stanje susjedne nam Bosne i Hercegovine. Počet ću od tog Daytonskog sporazuma, prije 15 godina potpisanog  s kojim se označio kraj rata u BiH-a.

Sporazum su potpisali tadašnji predsjednici triju zaraćenih strana, Tuđman, Izetbegović i Milošević. Što je taj sporazum osim okončanja rata postigao. Pa postigao je da se Bosna i Hercegovina podjeli na dva entiteta, Republiku Srpsku od 49 posto, i 51 posto na hrvatsko-muslimansku Federaciju BiH. Da, dobro ste pročitali 2 entiteta a 3 naroda, znači logika tu ne dolazi u obzir. Krenimo dalje, tim sporazumom ozakonjena je tvorevina Republike Srpske, iako je bolji naziv šumske, jer većina tog entiteta sada je pustoš i spaljene kuće prognanih Hrvata i Muslimana ( danas Bošnjaka). Dakle ako ste Srbin imate pravo reći po Daytonu moja republika je neupitna. Jer sve dok je tog sporazuma u njemu točno piše podjela Bosne na dva dijela.

Ovo je danas "multikulturalna Bosna i Hercegovina" svatko u svom dvorištu

Daytonski sporazum, zid  koji sprečava svaki napredak Bosne i Hercegovine kao moderne države.

Stav Srba je i više nego jasan, neupitnost RS-a, a ako je bilo što potrebno mijenjati oni predlažu promjenu ustrojstva Federacije BiH. Bošnjaci imaju strah da bi se Srbi ili Hrvati odvojili iz BiH, pa traže Bosnu bez entiteta. To Srbi i Hrvati doživljavaju sa velikim strahom od njihovog pretvaranja u manjine, postupnog stapanja u naciju Bošnjak, prisutan je i strah od islamizacije i sveprisutnog vehabizma tj radikalizma.

A što Hrvati misle i koji su njihovi stavovi. To je pitanje koje vrijedi MILIJUN KUNA. Zato što smo između sebe rascjepkaniji nego cijela BiH zajedno. Dijelimo se na ercegovce, posavljake, srednju bosnu, lijeve, desne, bobanove, hadezeovce,hosovce… Posljednjih 15 godina bilo je mučno gledati silna prepucavanja mnogih stranaka, koji su gledali samo svoj uskogrudni dobitak i profit. Jasnog stava se nije imalo i narod je bivao sve podijeljeniji. 2001. godine Hrvatima je postalo jasno da to više ne vodi ničemu, ali Hrvatska samouprava kratko traje, samo kao jedan znak upozorenja što bi se moglo dogoditi.

Što točno smeta Hrvata u BiH: Smeta ga što nacionalne manjine u svim demokratskim državama imaju sva moguća prava, a on kao konstitutivan narod nema takva prava u svojoj domovini. Kao najmalobrojniji narod podložan je preglasavanju u parlamentu, većina zakona koja se donosi idu na štetu hrvatskoga naroda, koji se s pravom pita: Čekajte ljudi, pa mi vam punimo proračun a dobivamo crkavice… gdje odlaze sve naše financije?

Ako želiš danas 15 godina nakon rata u BiH pričati hrvatskim jezikom, taj se jezik na javnoj državnoj televiziji pljuje i naziva “ustaškim”. Kažeš li možda da si Hrvat katolik, ili Bosanski Hrvat odmah si svrstan u one protiv Bosne i Hercegovine i nisi patriota. Termin Herceg Bosna veže se isključivo uz fašizam i separatizam, a zaboravlja se da je sam Musa Ćazim Ćatić pjevao o Herceg Bosni i njenim ljepotama.

Dobro tko je tu Bosnu koja je većim dijelom okružena teritorijalno  Republikom Hrvatskom pomagao, tko joj je priskakao u pomoć, primao tisuće izbjeglica, slao oružje, obučavao pripadnike Armije BiH, deblokirao Bihać (povijesno argumentirana činjenica), primjera mogu nabrajati u nedogled. Nažalost druga strana će uporno tvrditi svoje. Naravno nisu svi muslimani takvi, Bogu hvala i znam ih dosta koji Hrvatsku doživljavaju kao svoju domovinu a sebe smatraju Hrvatima.

Sve samo ne Hrvat, Željko Komšić

Kap koja je prelila čašu Hrvatima, bio je izbor Željka Komšića za njihovog predstavnika. Drugi put zaredom, čovjek koji se ne deklarira javno kao Hrvat postaje njihov predstavnik, i to što je tragično glasovima Bošnjaka. To je sramotna privilegija koju si nesmije uzeti niti jedan narod. Statistike govore da bi po onome koliko je dobio Željko Komšić i koliko su dobile hrvatske stranke, broj Hrvata u BiH premašio debelo 500 tisuća. Stanje je zapravo posve drugačije. Što imamo 15 godina nakon rata, koliki je točno broj Hrvata u Bosni i Hercegovini?

Procjene se kreću između 450 i 465 tisuća Hrvata katolika. (izvor su najčešće biskupijske statistike) Postoji i pitanje ima li danas u Bosni i Hercegovini onih koji se deklariraju kao Hrvati islamske vjere. Vjerujem da ih ima, ali su u ogromnoj manjini i strahu od većine. Ne želim vrijeđati nikoga ali bošnjakizacija koja se pred našim očima sustavno provodi od devedesetih na ovamo, stvara kompletno jedno novo društvo, sa svojom poviješću, kulturom i jezikom. To je nastavak jugoslavenstva i ničega drugoga. Po njihovim povjesničarima svi kraljevi Bosne bili su Bošnjaci, i da su oni najstariji narod u Bosni, a mi Hrvati pridošlice ili zapravo dio njih samo što smo nacionalno neosviješteni

O tome ću u sljedećim člancima pisati. Znam da sam ovom izjavom o Bošnjacima možda razljutio neke pravaše i domoljube,a i same Bošnjake no moj stav je takav.

Grb Hrvata Bosne i Hercegovine

Jeli treći entitet rješenje, iskreno neznam. Ali jeli poziv za pomoć i spas onoga što je preživjelo u BiH kao Hrvati, to mogu sigurno reći da je tako. Jer treći entitet nije nužno  samo teritorijalno većinske hrvatske županije, nego se predlažu i regije. Cilj nije razbijanje Bosne i Hercegovine, nego njeno jačanje kao funkcionalne države što ona sada sa 2 entiteta nije.Hrvati žele ravnopravnost i pravo na svoje predstavnike izabrane svojim, a ne tuđim glasovima.

Dodik naravno jedva čeka ovakav rasplet, ne laje pas zbog sela nego zbog sebe. Podržava novo teritorijalno uređenje Federacije, ali naravno bez govora o uređenju RS-a i vraćanju Posavine.

Kada nam Srbi mogu postavljati ultimatume, zna se da je voda do grla došla. Najveća greška hrvatske politike 20. stoljeća bila je što je Srbija prešla Drinu, i stvorila paradržavu u njenom srcu. Sve pod pokrićem međunarodne zajednice, koja je osmislila tu paradržavu i prije Daytona. Podsjetite se tko je spriječio njen pad 1995. kada smo bili na par kilometara od Banja Luke.

Hrvatsko pero istine (Semper magis)


Pravda za Hrvatsku?

Pravda nije za sve ista

Evo bliži se polako godina dana kako je Ivo  Josipović izabran za predsjednika Republike Hrvatske. Ponosni član SKH (Saveza komunista Hrvatske), nikada nije skrivao, a ni javno se odricao svoga komunističkog i jugonostalgičnog naslijeđa. U svojoj kampanji isticao je moto “Pravda za Hrvatsku”. Da, slažem se pravda za Hrvatsku, samo pitanje koje mi se nameće je, kakva pravda i jeli ona jednaka za sve u toj Hrvatskoj?

Petokraka mu je tako mila...

Ako pogledamo samo njegovo dosadašnje djelovanje za svoga mandata, jednom strancu bi bilo potpuno jasno da tu nema pravde, ni jednakosti, ni Hrvatske. Zar bi jedan čovjek koji je za pravednost i jednakost, javno podržavao samo jednu stranu, a drugu prozivao da je na strani zla i tame.

Dva "predsjednika" mentor i učenik. Dobro je rekao dr. Zdravko Tomac: Josipović je napravio više štete u 100 dana nego Mesić u 10 godina.

Ništa novo u našoj prekrasnoj domovini Hrvatskoj. Već viđeni scenarij od njegovog prethodnika Mesića, koji je izmjenio sve režime i sve stranke. Od jednog predsjednika predsjedništva SFRJ-a, do člana HDZ-a ( jer je očito vidio da se klima mjenja i da je dobro promijeniti stranu), nakon razilaženja sa pokojnim predsjednikom dr. Tuđmanom, osniva svoju stranku HND, koja poslije prelazi u Hrvatsku narodnu stranku (HNS). Kao drugi hrvatski predsjednik Mesić počinje ukidati sve što je ostavština njegovog predhodnika. Ukida “Predsjedničku gardu”, lentu, odaje Haškom sudu povjerljive dokumente, i svjedoči kao svjedok na suđenju. Javno govori o podjeli Bosne, u kojoj jednaku krivicu pripisuje predsjedniku Tuđmanu, smijenjuje hrvatske generale koji su protiv omalovažavanja Domovinskog rata i njegovih vrijednosti. Minimalizira ulogu Crne Gore u agresiji na Republiku Hrvatsku, gdje god stigne sve neistomišljenike i Hrvate koji su domoljubno opredjeljeni okarakterizira ustašama, fašistima, osobama sklonima zločinu. Smeta mu križ kao znak slobode, istine i pravde, smeta mu snažno mjesto Crkve u našemu narodu i uloga vjere koja je sačuvala naš povijesni identitet i opstojnost.

Pokraj slike voljenog mu vođe

Za Stjepana Mesića neosporno je da zločin nije zločin, ako ga počini antifašist partizan pod petokrakom. Jasenovac, rasni zakoni i bezbrojne ostale demagogije i uveličavanja koja su kroz cijelo vrijeme Jugoslavije bili kamen za vratom Hrvatima, ponovno mu se stavljaju na teret. Bleiburg je bio opravdan jer tamo su samo bili ustaše, kvislinzi tj domaći okupatori i izdajnici. To me podsjetilo na izjavu rektora zagrebačkog sveučilišta, prije izvršenja smrtne presude. Odgovorio je partizanima na upit jeli surađivao s okupatorima? “I krave su davale mlijeko okupatorima, jesu li i one bile suradnici i kvislinzi?”

Bez cenzure, Hrvatski list je rekao ono što je svima nama već jasno

Vratimo se sada na našega sadašnjeg predsjednika, koji će nas u narednih nekoliko godina pljuvati, javno obezvrjeđivati, ali sve u rukavicama, kao pravi sveučilišni profesor. U ovom kratkom vremenu što je prošlo već je napravio nekoliko stvari za koje bi mu u ostalim zemljama već prijetila optužba za veleizdaju nacionalnih interesa.

Ivo Josipović se postavio kao da je novi “mesija”, želeći stvoriti sliku o sebi kao o Gandiju, osoba koja je za pomirbu, isprike, i suživot. Krenimo redom; Odlazeći u susjednu nam BiH, odlazi u Bosansku Posavinu. Područje koje je skoro cijelo etnički očišćeno od Hrvata. Prije rata u njoj je živjelo 130 tisuća Hrvata, a danas čine svega 40 tisuća u dva odvojena džepa Posavske županije. Osim Hrvata u njoj su stradali i Muslimani (Bošnjaci), sakralni objekti (katolički i muslimanski) potpuno devastirani i uništeni, kuće popaljene i opljačkane, a narod pobijen ili protjeran.

Ovako se u Srbu zahvaljuju velikanima koji rade za njihove interese

I onda se pojavljuje Ivo Josipović pruža ruku Dodiku, i odlazi u mjesto Sijekovac, te se poklanja žrtvama zločina “hrvatsko- muslimanskih paravojnih formacija”. A neznajući ili bolje reći ne želeći znati da je na tom popisu žrtava i danas živa polovica, da je to mjesto bilo jedno od četničkih uporišta… Zar je slučajno zaboravio otići u Derventu, gdje je od prijeratnih 22 tisuće Hrvata, danas ostalo samo 300.

Duga je lista njegovih propusta i gafova, koji nisu nimalo slučajni nego pomno planirani. Isprika za politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, opravdavajući izjave Vesne Pusić da je Hrvatska izvršila agresiju. Zar je slanje oružja Armiji BiH, deblokada Bihaća, primanje izbjeglica po Hrvatskoj agresija? Zar je obrana vlastitog naroda agresija?

Partizani i četnici zajedno u rušenju svega što je hrvatsko

Skup u Srbu, čisti manifest mržnje prema svemu što je hrvatsko. Taj isti Srb bio je mjesto četničkog ustanka protiv Hrvatske vlasti prije skoro sedamdesetak godina, a sada je ponovno mjesto ustanka. Kao i onda izmjenjuju se kokarde i petokrake. Pupovac, Stanimirović kliču od radosti, ponovno se može slaviti ustanak njihovih đedova protiv ustaša. Slaviti pokolje i masakre ne pada na pamet nikome normalnom i pravednom, zar ne? Pa zar netko normalan može slaviti Hirošimu, ili genocid nad Armencima? Srbi se sve više učvršćuju u vlasti zahvaljujući labilnoj i definitivno ne domoljubno orjentiranoj HDZovoj vladi. SDSS uvjetuje, zahtjeva… pa zar smo to mogli sanjati 91., 92.? Stanimirović ide korak dalje i tvrdi da Srbi nisu prvi počeli sukobe u Vukovaru. Zar se može ići u veću krajnost od ove?

Traži se autonomija srpskih općina istočna Slavonija, i gle slučajnosti baš dolazi u Vukovar predsjednik Srbije Boris Tadić. Predlaže Josipoviću povlačenje hrvatske optužbe za genocid. Njegove isprike i izjave ne znače ništa majkama koje su svoje sinove izgubili na Ovčari, Vukovarcima koji su 3 mjeseca sjedili u podrumima i prošli kroz ratni pakao.

Dolazim do kraja ovog članka i pitam se, gdje je gospodine predsjedniče ta vaša PRAVDA ZA HRVATSKU, PRAVDA ZA SVE???

Hrvatsko pero istine (Semper magis)

В затянувшемся молчании он не мог думать о предстоящем нападении.

Не обязательно, у нас есть время, не скажу сколько, но есть.

Нет сомнения, "Скачать альбома боба марли"завтра он разошлет агентов расспросить иоаннитов.

Поэтому после третьей чашки я расплатился с тучным усатым хозяином и вышел на "Vista test crack exe скачать"улицу.

Через пару секунд оно взорвется, и сила взрыва будет направлена вглубь поверхности.

Разговор "Скачать песни турецкого"удачно свернул в то самое русло, куда хотел направить его лорд Аффенхем.

Еще "песня мурат тхагалегов казанова скачать"один всадник скачет неподалеку; у него тоже белая кожа-правда, не совсем "Скачать игру через торрент противостояние"белая.

Они, мол, поймали попугая, "наруто игры рс скачать бесплатно на компьютер"вырвали у него из хвоста все "Игры шрек 5 играть"перья и разукрасились ими, словно полицейские.

Сам Больян об этом так никогда "скачать nokia pc suite 7"и не узнал.

В "фильм фауст скачать"последний день сам капитан понял, что что-то не так и самолично "скачать карты смоленска"взошел на мостик.

Каждый избегал встречаться "скачать фильм бабуся"глазами с каждым.

Римо был карающей "книга о горячем сексе скачать"рукой организации, ее палачом, и именно благодаря его деятельности "скачать песни касты сочиняй мечты"два незадачливых компьютерщика закончили свое существование.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg