Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas86
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan872
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7609
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613629

Trenutno na stranici: 10
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
DRUGI O NAMA: Predstavljanje Hrvatske UDRUGE PRAVOSLAVNIH VJERNIKA (2) PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 13
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 10:30

 

15.12.2010. | 15:03

 zvonar Crkve Sv. Ilije izgubio živcePrvo javno predstavljanje novoregistrirane Udruge hrvatskih pravoslavnih vjernika (UHPV), koja najavljuje obnovu i uspostavljanje Hrvatske pravoslavne crkve i njezinu autokefalnost, završilo je u hotelu „Kolovare“ incidentom, a zamalo i dolaskom policije - na predstavljanje je došao Aleksa Bogunović, zvonar pravoslavne crkve Svetog Ilije u Zadru, koji je na kraju „izgubio živce“ i vikao da nova Udruga „samo sije mržnju i laže o broju Srba koji dolaze u crkvu“.

- Vi ne radite na obnovi crkve, nego na raskolu! Mi smo Slaveni, kršćani, po svemu smo isti! Uništili su nas nesretni ratovi, a sve je to bilo zahvaljujući pobunama takvih kao što ste vi. Ovaj put nećete uspjeti! - uzrujao se zvonar Svetog Ilije.

Istodobno, Zadranin koji je došao sa Bogunovićem i koji se nije htio predstaviti, prišao je predavačima - tajniku Udruge dr. Stjepanu Murgiću i predsjedniku Ivi Matanoviću - i rekao im da su đubrad.

- Vi ste đubrad, sram vas bilo - ponavljao je obojici, na što je Matanović predložio dr. Murgiću da pozovu policiju. Kako su svi počeli napuštati prostoriju, policija nije pozvana, no zvonar Bogunović je i ispred hotela nastavio uzbuđeno govoriti.
- Kamo sreće da Ćiril i Metod 1054. godine nisu rastavili vjeru. Zajedništvo kršćana je moguće, ali baš ovakvi kao ova Udruga, točno takvi unose razdor, namjerno ga stvaraju. Ne trebaju dirati u svetinje - zaključio je zvonar Aleksa.

Incidentnoj situaciji prethodilo je izlaganje tajnika Udruge dr. Murgića, koji je naglasio da će Udruga napraviti sve da zaštiti hrvatske pravoslavne vjernike.
- Nema tu politizacije, radi se o ljudskim pravima i pravima manjinske skupine. Time što činimo dajemo obol razvoju demokracije hrvatskog društva. Hrvatski pravoslavni vjernici su specifična manjinska skupina i stat ćemo u njihovu zaštitu, jer su vrlo značajni za hrvatski identitet - rekao je dr. Murgić.

- Poljska, Češka, Finska, te države imaju pravoslavne autokefalne crkve, zašto je ne bi imala i Hrvatska? Ne vidim razlog - istaknuo je dr. Murgić.

Podatak da su Hrvati došli na ovo područje u 7. stoljeću nazvao je „nametnutom poluistinom J.J.Strossmayera, kojoj se usprotivio i Krleža. Naveo je niz dokaza o tome da su Hrvati najstariji kršćani u Evropi i da egzistiraju posvuda još od apostolskih vremena. Svakako najzanimljiviji primjer dr. Murgića o prisustvu Hrvata je „uklesana glagoljica na stijeni planinskog masiva u Paragvaju, koja je datirana u šesto stoljeće“.

Lada Kalmeta
FOTO: VLAIMIR IVANOV / CROPIX

Римо пригнулся, так "История российской монархии" как дым "Цветаева Лирика Избранное" шел повер-ху, и быстро огляделся.

8 "Мужчина ее мечты" Они поджидали меня, "Полная история России с древнейших времен до наших дней" чтобы что-то сказать или "Древо возможного и другие истории" что-то сделать.

Флик нежно взъерошила ему "Иероглиф Любовь" волосы.

Никакой приказ главнокомандующего не "Любовь на Итурупе" мог быть изложен "Шпаргалка по маркетингу" четче.

Следующий день был вариацией на "Книга потерянных вещей" ту же тему.

Я "Поток. Психология оптимального переживания. 2-е издание" думал, вы улетаете, сказал клерк у стойки проката автомобилей.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg