Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas37
mod_vvisit_counterJučer388
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan37
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9316
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602353

Trenutno na stranici: 3
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
U Srbiji utemeljene dvije parohije CPC PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 13
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 13 Veljača 2011 09:10
RASPAD VASKOLIKOG

SVETOSLAVLJA U SRBIJI

Već smo o tome pisali i na ovom sajtu, a za sada, usput    postavljamo  i ovaj tekst o širenju Crnogorske pravoslavne crkve na teritoriju Republike Srbije. Dakle, Srbi dozvoljavaju širenje pravoslavlja drugih država na svome teritoriju,  a žestoko se protive obnovi Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj državi - tamo gdje oni ne pripadaji i gdje su vrlo mala nacionalna manjina. I na ovom primjeru razvidno je da se Kremanska proročanstva braće Tarabića događaju upravo onako kako su oni predvidjeli prije 140 godina. "Oteto-prokleto" je na djelu. "Načertanije" se Srbima vraćaju kao bumerang. Mi se u Hrvatskoj nadamo da će i naši bivši tzv. Srbi uvidjeti da su bili u zabludi, kada su toliko godina služiti tuđincu kao topovsko meso, neznajući ni tko su ni što su. Sad im je šansa da se na ovom državnom popisu stanovništva u RH svrstaju nacionalno i vjerski tamo gdje pripadaju. Dakle HRVATI - PRAVOSLAVCI.
Uredništvo

Аутор: J.Pejović
Постављено: 12. 02. 2011.

U Srbiji utemeljene dvije parohije CPC

Poštovani Crnogorci i Crnogorke!

Obavještavamo vas da su rukopoloženjem svještenika Crnogorske pravoslavne crkve za Republiku Srbiju, protojereja Vojislava D. Miljanića, formirane dvije parohije: Lovćenac i Novi Sad, i da je sve spremno za formiranje novih crkvenih odbora i opština na teritoriji Republike Srbije, tamo gdje se za to ukaže potreba.

Stoga pozivamo sve Crnogorce da priđu u okrilje Crnogorske pravoslavne crkve, jer je ista izvan svake politike i baviće se isključivo vjerskih pitanjima i potrebama svojih vjernika, rukovođena svojim Ustavom.

Svojim osnivanjem u Republici Srbiji, CPC nije uperena protiv nijedne vjerske ili nacionalne zajednice, te tako ni protiv srpskog naroda, ni protiv Srpske pravoslavne crkve, niti će svojim djelovanjem štetiti Ustavno-pravnom poretku Republike Srbije. Osnivanje je nastalo kao neminovnost i alternativa za sve vjernike u Srbiji koji se osjećaju pripadnicima crnogorske zajednice, i koji žele da svoja vjerska osjećanja ispoljavaju pod okriljem Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorska pravoslavna crkva jeste samostalna i autokefalna pravoslavna crkva sa dostojanstvom Mitropolije. Njena uloga u državi Crnoj Gori, a naročito u dijaspori je očuvanje nacionalnog i vjerskog identiteta njenih pripadnika.

Zahvaljujemo Udruženju Crnogoraca «Krstaš» koje je pružilo nemjerljiv doprinos u promociji Crnogorske pravoslavne crkve u Srbiji ali i cijeloj crnogorskoj dijaspori širom svijeta. Dugogodišnja principijelna, hrabra i dostojanstvena borba Krstaša je i omogućila da danas imamo aktivne parohije u Srbiji.

Takođe zahvaljujemo i Crnogorskoj partiji, jedinoj političkoj stranci koja se statutarno odredila da se bori za slobodno djelovanje Crnogorske pravoslavcne crkve u Srbiji.

Obavještavamo javnost da će se uskoro početi sa izgradnjom hrama posvećenom Sv. Ivanu Crnojeviću u parohiji Lovćenac. Stoga pozivamo sve vjernike i poštovaoce Crnogorske pravoslavne crkve da se pridruže i pomognu da se ovaj sveti hram što prije izgradi i postane stožer vjerskog i nacionalnog bića crnogorske zajednice kako u Republici Srbiji, tako i u cijeloj dijaspori", navodi se u saopštenju koje je potpisao protojerej Vojislav D. Miljanić

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg