Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas167
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan167
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9612
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586724

Trenutno na stranici: 11
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
P R O G L A S -Upute za državni popis hrvatskih kršćana PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 55
LošeOdlično 
HPZ - O nama
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 21 Veljača 2011 12:11


P  R   O  G  L    A  S


UPUTE HRVATSKIM PRAVOSLAVNIM KRŠĆANIMA

KAKO DA SE NA POPISU STANOVNIŠTVA NACIONALNO I VJERSKI IMENUJU?

Hrvatski državni popis  stanovništva  bit  će  u travnju  mjesecu  2011. godine. S tim u svezi  obraćamo se svim državljanima  RH - u prvom redu  pravoslavnim kršćanima , koji sebe Hrvatima smatraju, da se slobodno mogu nacionalno i vjerski  izjasniti onako kako osjećaju, a ne kako su im donedavno tutori iz  Srbije sugerirali. Radi se, naime, o etničkim  Hrvatima , kršćanima bizantskog obreda –pravoslavcima  koje su SPC (Srpska pravoslavna crkva)  i Srbijanske vlasti  od 1922. godine ( država SHS, Kraljevina Jugoslavija i SFRJ  )  bez njihova  znanja  , u svim dokumentima  pisali da  su pripadnici srbskog naroda tako postupno ostvarivali  projekt Velike Srbije  po Garašaninovim NAČERTANIJAMA.
Dokaze o tom vidi u knjizi; Krunoslav Stjepan  Draganović, MASOVNI PRIJELAZI KATOLIKA NA PRAVOSLAVLJE  HRVATSKOG  GOVORNOG  PODRUČJA U VRIJEME  VLADAVINE TURAKA-, Roma  1937. ,Mostar 1991.

Prema  ANKETI, koju smo proveli u nekoliko mjesta  RH sa većinskim pravoslavnim stanovništvom, utvrdili  smo da se preko  90 %, izjašnjavaju  kao etnički  Hrvati, kršćani bizantskog obreda  tj.pravoslavni kršćani.Ostali su se izjasnili ; 8% pravoslavni kršćani  Bugarske,  Makedonske ,  Ruske,

Crnogorske pravoslavne crkve  i drugih ,bilo je samo  2%  pripadnika  Srpske pravoslavne crkve.
Na prošlom popisu stanovništva RH, 2001.god.,11.400 hrvatskih  pravoslavnih kršćana  izjasnilo se da su etnički Hrvati. Hrvatsko pravoslavlje važan je činbenik hrvatske kulture.
Imajući  sve ove činjenice u vidu,  zajednica Hrvatskih pravoslavnih kršćana  pokrenula je inicijativu za obnovu Hrvatske pravoslavne crkve. Držeći se strogo Zakona o vjerskim zajednicama Inicijativni  je
odbor  koncem prošle  2010. godine,  utemeljio Udrugu Hrvatskih vjernika – potom  slijedi registracija  i HPC. Bez obzira na još formalno neregistriranu HPC, pravoslavni   kršćani mogu svoje vjerske potrebe obavljati preko Hrvatskih pravoslavnih svećenika. Za sada su to svećenici  koji idu u mjesta gdje ih vjernici pozovu (vjenčanja, krštenje,  i dr.)
Naputak kako se na popisnom listiću izjasniti:

Ustavne   odredbe  RH su nedvosmislene-  pročitaj  Čl. 14, , Čl. 40. , Čl. 41. st.1. Ustava RH. Prema tome, sukladno   Ustavu i Zakonskim odredbama RH  ,pozivamo sve pravoslavne  kršćane  a i druge vjernike i  ateiste  da se slobodno po vlastitoj volji izjasne na popisnom listiću i to:

U rubriku 19 upisuje nacionalnost, a u rubriku 21 vjersku pripadnost.
Naprimjer, ako ste upisali u rubriku 19 da ste po nacionalnosti  Hrvat, a u rubriku 21 da ste pravoslavac, bit će to dovoljno da se točno utvrdi u Statističkom uredu koliko u Hrvatskoj ima Hrvata-pravoslavaca, Hrvata –katolika, Hrvata –muslimana , Hrvata protestanata (evangelika) itd….

I ne zaboravite, popisne liste su tajna, kao što je tajna i Pristupnica u članstvo Udruge Hrvatskih pravoslavaca.

Держись, Снежок, ни "Характеристика деятельности СХПК 'Ореховский'"одного удара веслом "Характеристика діяльності сільськогосподарського підприємства 'Золота нива'"зря!

Среди гостей возникло некоторое волнение, чему "Характеристика зеленого корма пастбищ и его рациональное использование"в немалой степени способствовали тяжелые "Характеристика кабана"удары по полу, сопровождавшиеся треском.

Карлос "Характеристика и качественная оценка почвенного покрова"недолго оставался со своими друзьями-индейцами.

Сынок, я "Характеристика кормов животного происхождения. Характеристика комбинированных кормов"тебя не знаю, но если "Характеристика ландшафтов и их животного мира"ты не отпустишь "Характеристика некоторых полевых культур"мои руки, я тебя впечатаю в стену.

И "Характеристика некоторых почвенных членистоногих: мертвоеды, карапузики и водолюбы, пауки"снова на том конце трансатлантической линии "Характеристика организационно-правовой и хозяйственной деятельности ОАО 'Липецкое' в животноводческой отрасли"раздался смех.

Мы обязаны поддержать наших сорниканских братьев!

Komentari (3)
  • Radovan  - Kako da se upišem u Donjem Lapcu
    Živim u Donjem Lapcu. Ovdje ima dosta ljudi koji bi se učlanili u Hrvatsku pravoslavnu crkvu, ali te crkve u Lapcu nema. Osim toga popisivači će biti svi iz Lapca i pretežno svi Srbi. Meni je nezgodno da se ja pred njima izjasnim kao Hrvat, kad će on poslije po selu razglasiti da sam izdajica?
  • popisivač  - izjašnjavanje
    Poznata nam je situacija u Donjem Lapcu. Znamo što se događalo sa ljudima iz mjesta kad je Martić poslao svoju miliciju na njih nakon što su plebiscitom odbili priključiti se agresoru. Ne će biti nikakvih problema.
  • Ivo Jolic
    STRAH OD POPISIVACA SE MORA SAVLADATI.popisivaci ce i sami napisati sto hoce pa makar izazvali novi rat.Tu bolest moraju preboliti svi koji zele biti sa svojim susjedima u miru.Kako bi bilo da se izjasne ruskim pravoslavcima?Zar bi to bilo bolje?Svi oni koji jos drze slike srpskih lidera na zidu sami sebi lazu,jer vecina takovih nikada nije bila u Srbiji.!
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg