Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas162
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan535
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7272
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613292

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Popis stanovništva 2011. PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 90
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 03 Travanj 2011 10:56

P R O G L A S

UPUTE ZA HRVATSKE PRAVOSLAVNE VJERNIKE - KAKO DA SE NA POPISU STANOVNIŠTVA NACIONALNO I VJERSKI IMENUJU?

Hrvatski državni popis   stanovništva     , s tim u svezi   obraćamo se svim državljanima  RH - u prvom redu   pravoslavnim kršćanima, a koji koji sebe Hrvatima smatraju, da se slobodno mogu nacionalno i vjerski  izjasniti onako kako osjećaju, a ne kako su im donedavno tutori iz   Srbije sugerirali. Radi se, naime, o etničkim  Hrvatima,  kršćanima bizantskog obreda - Hrvatima pravoslavcima  koje su Srpska pravoslavna crkva   i srbijanske vlasti od 1922. godine (država SHS, Kraljevina Jugoslavija i SFRJ )  bez njihova znanja , u svim dokumentima  popisali da  su pripadnici srbskog naroda tako postupno ostvarivali  projekt velike Srbije  po Garašaninovim "NAČERTANIJAMA".
Dokaze o tom vidi u knjizi; Krunoslav Stjepan  Draganović, masovni prijelaz katolika na srpsko pravoslavlje hrvatskog govornog teritorija u vrijeme vladavine Turaka - Roma 1937. MOstar, 1991.

Video zapis

Prema  ANKETI, koju smo proveli u nekoliko mjesta   RH sa većinskim pravoslavnim stanovništvom, utvrdili  smo da se preko  90 %, izjašnjavaju kao etnički  Hrvati, kršćani bizantskog obreda  tj. pravoslavni kršćani. Ostali su se izjasnili; 8% pravoslavni kršćani  Bugarske, Makedonske , Ruske pravoslavne crkve. Crnogorske pravoslavne crkve  i drugih, pripadnika pravoslavlja bilo je samo 2%
Na prošlom popisu stanovništva RH 2001.g., 11.400 hrvatskih  pravoslavnih kršćana  izjasnilo se da su etnički Hrvati.

Hrvatsko pravoslavlje važan je činbenik hrvatske kulture.


Imajući  sve ove činjenice u vidu,  zajednica Hrvatskih pravoslavnih kršćana  pokrenula je inicijativu za obnovu Hrvatske pravoslavne crkve. Držeći se strogo Zakona o vjerskim zajednicama Inicijativni je odbor  koncem prošle  2010. g.  utemeljio Udrugu Hrvatskih vjernika – potom  slijedi registracija   Hrvatske Pravoslavne Crkve. Bez obzira na još formalno neregistriranu HPC, pravoslavni   kršćani mogu svoje vjerske potrebe obavljati preko Hrvatskih pravoslavnih svećenika. Za sada su to svećenici  koji idu u mjesta gdje ih vjernici pozovu (vjenčanja, krštenje,  i dr.)


Naputak kako se na popisnom listiću izjasniti:

Ustavne   odredbe  RH su nedvosmislene -  (pročitaj  Čl. 14. , Čl. 40. , Čl. 41. st.1. Ustava RH). Prema tome,a sukladno   Ustavu i Zakonskim odredbama RH , pozivamo sve pravoslavne kršćane  a i druge vjernike kao  i  ateiste  da se slobodno po vlastitoj volji izjasne na popisnom listiću i to:

U rubriku 19 upisuje nacionalnost, a u rubriku 21 vjerska pripadnost.


Naprimjer, ako ste upisali u rubriku 19 da ste po nacionalnosti Hrvat, a u rubriku 21 da ste pravoslavac, bit će to dovoljno da se točno utvrdi u Statističkom uredu koliko u Hrvatskoj ima Hrvata-pravoslavaca, Hrvata –katolika, Hrvata –muslimana , Hrvata protestanata (evangelika) itd….

I ne zaboravite, popisne liste su tajna, kao što je tajna i Pristupnica u članstvo Udruge Hrvatskih pravoslavaca. 

Ivo Matanović predsjednik Udruge HPV i

Dr. sc. Stjepan Murgić, generalni tajnik udruge

http://blip.tv/file/get/Im2-PopisStanovnitva2011156.mp4

Я вызвал "Скачать мод повелитель зоны для сталкера тень чернобыля"их, когда услышал щелчок.

Через "Скачать плагин лазерные мины"час он снова чуть не сломал дверной "Игры на андроид 2 3 3 скачать"молоток, вытащил папу из "Скачать детскии видео"постели и сказал, что "Скачать музыки для медитации"извиняется за доставленное беспокойство.

Она нахмурилась и закусила "Глаза человека крупным планом"губу.

Рука сразу же повернулась и понеслась "Алешковский юз скачать"за Одилом, "Скачать shot обними меня"раздвинув и согнув пальцы.

Затем я повертел эти "Анимационные обой на рабочий стол скачать"камни в руках, внимательно осматривая их "Шаблон visio скачать"со всех сторон.

Замок вылетел, дверь открылась.

Komentari (10)
 • Stevo  - popis
  Ja sam se upiso ko i prošli put, Hrvat pravoslavne vjere, i sve je bilo kao i prošli put, u redu. Tako će biti i dalje.
 • Global  - Srbi sa 20,5 spali na 4,5 procenata!
  Popis iz 2001 - 201.631 Srbin (4,5 %)
  Popis iz 1991 - 581.663 Srba (12,2 %) i oko 100.000 Jugoslovena (smatra se da su većina bili Srbi)
  Popis iz 1981 - 531.502 (11,5 %)
  Popis iz 1971 - 626.789 (14,2 %)
  Popis iz 1961 - 624.985 (15,0 %)
  Popis iz 1953 - 588.411 (15,0 %)
  Popis iz 1948 - 543.795 (14,5 %)
  Popis iz 1941 - 633.000 (16,7 %)
  Popis iz 1931 - 704.000 (20,5 %)
 • Stojan Mileusnić  - Popis
  Nema vas Srba niti 1,5%. Otprilike očekuje se da će vas biti na ovom popisu toliko. Zapravo nije vas nikada bilo niti toliko, jer što vi smatrate Srbima, to su bili Hrvatski pravoslavci koji su se zvali još i vlasima. Ove godine očekujemo u Donjem Lapcu da će nas se izjasniti Hrvatima-pravoslavcima preko 50%
  Globalu ne trabunjaj više po ovoj stranici...ne služi ti to na čast.
 • Anoniman
  E moj Stojane bivsi Srbine Stojan je cesto ime u hrvata i vlaha kao i Domagoj u srba! Prodao si vjeru za veceru? Nitko ti ne brani voljeti domovinu Hrvatsku, ali budi ono sto jesi a ne ono sto ne postoji niti ce ikada postojati jado moj jadni!
 • hrvatismo  - eee
  tako je stojane! do 2 % izjasnjeni srba je u hrvatskoi danas! takozvanih srba vukovaca koji se nazalost dizu na svoju krvnu bracu danas sta je jako zalosno! samo napried za hrvatskom pravoslavnom zajednicom imate punu podrsku od mene i meni prisutnih!
  _______________________________________________

  HVALA
  "hrvatismo", kad si već to što jesi onda bi bilo dobro da se i pravim imenom potpišeš. Biti član Hrvatske pravoslavne zajednice, ne znači biti ilegalac. Slobodno se izjašnjavaj, a od konca ove godine moćeš se i ispovijedati kod našeg svećenika. Dobili smo novog svecenika protojereja iz Bugarske. Smješten je u Zadru, a po želji vjernika može doći i u kućnu posjetu bilo gdje da ste u Hrvatskoj.
  Bog i Hrvati!
  Akademik Ivo Matanović
 • observer
  Niko za vas ne kaze da ste Srbi, boze sacuvaj da imam nesto zajednicko sa vama. Pre ce biti da zapravo ne znate ko ste i sta ste, pa identitet trazite po deponijama proslosti, odnosno zgaristima zlocinackih i gencidnih ideologija i drzavnih tvorevina. Jasno je na kojoj deponiji vi trazite materijal za svoje konstrukcije.
 • Anoniman  - HRVATSKI PRAVOSLAVCI SA NESTRPLJENJEM OČEKUJEMO OB
  Konačno je došlo vrijeme da se hrvatski pravoslavni Patrijarh Germogen i drugi hrvatski pravoslavni mučenici dostojno sahrane, neka im je vječna slava. Sa dubokom vjerom u Boga i naš žalostan pravoslavni dio hrvatskog naroda sa nestrpljenjem očekujemo obnovu hrvatske pravoslavne crkve. Teško nam je više slušati srpske pravoslavne popove koji su nas skoro uništili svojim zmijskim jezicima.
  ________________________________________________
  Budući je u tijeku DESRBIZACIJA Balkana, ponadajmo se će se smanjiti njihov broj, jer oni ustvari nikada i nisu bili Srbi, već ponmoću Načrtanija posebljeni Vlasi, Makedonci, Crnogorci, Bugari, Rumuni i naravno velikim dijelom Hrvati.
  Akademik Ivo Matanović
 • Nikola Grabić  - MI SMO HRVATI i priznajemo jedino HRVATSKU PRAVOSL
  Prije svega da odam počast ocu Germogenu i drugim hrvatskim pravoslavnim mučenicima, neka im je vječna slava.

  Moja porodica i ja bili smo neko vrijeme u izbjeglištvu u jednom srbijanskom sabirnom centru u okolini Beograda. Tamo smo završili kad nas je potjerala srpska okupatorska vojska za vrijeme povlačenja. Sjećam se dobro kako je sve to počelo devedesete i kako su dolazili srbijanski šovinisti i sa srpskim popom i domaćim izdajicama huškali pravoslavni narod protiv katoličke braće, pokušali smo ih otjerati ali ubiše nam ti četnici predsjednika općine tadašnji Vrginmost, sada Gvozd. U ratu su zloglasni martićevci po sili tjerali ljude na front protiv svoje volje, ko nebi htjeo da ide toga su uhapsili i zatvorili, a oni koji su otjerani nisu htjeli pucati na svoju hrvatsku braću, bilo je dosta i onih koji su otrovani srpskom mržnjom postali krvoločni izdajice. Ja sam sretan što imam ravna stopala pa me niko nije tjero u vojsku. Kad su nas otjerali u Srbiju bilo nam je gore nego da su nas streljali, tamo su mi više puta srbijanski mangupi prebili sina u školi samo zato što priča hrvatski jezik. Kad sam sa drugom htjeo intervenirati u školi rekla na direktorka da se mi Hrvatine sjetimo ko sam i odakle potičemo. Iživljavali su se ti srbijančine ne samo nad nama nego i nad mnogim drugim našim ljudima a znali su dobro da su baš oni i njihovi četnički dobrovoljci zajedno sa domaćim izdajicama krivi zašto smo se našli ondje u izbjeglištvu. Tako smo se potajno sakupili mi pravoslavni Hrvati i odlučili da se vratimo kući, gdje je naša domovina Hrvatska a oni koji su se ogrješili o hrvatski narod bilo katoličke ili pravoslavne vjere bolje im je da ih nema jer znaju što ih čeka kod nas. Mi smo pravoslavni Hrvati bili su to i naši preci koji su postali pravoslavni za vrijeme turske okupacije ovih krajeva kad smo u nekadašnjem Zlatu, sada je to Slavsko Polje ostali bez katoličke crkve, od tada smo postali pravoslavni. Među nama nemaju što tražiti nikakvi srbi ni njihovi srpski sotonski popovi.

  Poručujem svima da se zna, MI GRABIĆI SMO HRVATI i priznajemo jedino HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU !
 • Anoniman
  ko se stidi svog porekla, vazda rđa doveka
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg