Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas161
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan534
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7271
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613291

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Arhirejski Sinod Ruske Istino Pravne Pravoslavne crkve Priznao svetost patrijarha Germogena i drugih PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 17
LošeOdlično 
HPZ - Duhovnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 20 Travanj 2011 18:41

Vrlo važna obavijest......

koja nam je stigla  ovih dana iz Ruske Istino Pravne Pravoslavne crkve u Odesi o konačnom statusu-priznavanju mučenicima svih poginulih Hrvatskih pravoslavnih svećenika na čelu sa patrijarhom  Germogenom - Maksimovim, koje su komunističko-partizanski dželati na svirep način pogubili 29/30 lipnja 1945.g. u Zagrebu. Ovim činom Arhirejskog Sinoda Ruske Istino Pravne crkve otklonjene su sve dileme oko proglašenja svetim - pogubljenih  Hrvatskih Pravoslavnih svećenika, a time  pokopane i sve nade srpske pravoslavne crkve oko zaustavljanja beatifikacije - kanonizacije spomenitih mučenika.

U to ime Hrvatska Pravoslavna Crkva odaje veliku zahvalnost, prije svega, Svevišnjemu Bogu koji je obdario svojom milošću visoke dostojanstvenike RIPC da sa visokog trona Sinoda donese odluku o proglašenju mučenicima Hrvatskih pravoslavnih svećenika.

Arhirejski Sinod Ruske Istino Pravne Pravoslavne crkve


Na jesenskoj konferenciji i zasjedanju Arhirejskog Sinoda RIPC, održane  6/19 -12/25 Listopada 2010. godine u gradu ODESI, o razmatranju materijala koji su dani u sinodalnu Komisiju za kanonizaciji grupe MIRJAN (Мирян) Ruske Izvanmatične Crkve, s prebivalištem u Kanadi, bilo je primljeno riješenje o upisu u Zbor Novomučenika i Ispovijedenika Ruskih arhibiskupa Germogena (Maksimova), prot. Serafima Kupčevskog, prot. Alekseja Borisova i sa njima drugih stradalih pravoslavnih svećenika. Ti ruski mučenici su  strijeljani od strane Jugoslavskih komunista u Hrvatskoj 1945. godine.

Kad su vidjeli da Nacionalistička hrvatska vlada želi osnovati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, kako bi spasili preostali dio  srpskog pravoslavnog stanovništva  i kada je zato i Njemačka vlada dala podršku toj Hrvatskoj, po utemeljenju Hrvatske pravoslavne crke u Hrvatskoj prestalo je progonstvo. Germogen je sa ostalim  svojim suradnicima pristao  pristupiti osnovanju HPC. I zaista, nakon utemeljenja Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj prestalo je daljnje progonstvo  srpskog pravoslavnog stanovništva, a vjerski život se nastavio normalno odvijati. Dakako u uvjetima kako su to ratne (ne)prilike dozvoljavale.

Arhivni dokumenti potvrđuju, da je Germogen donio riješenje o osnivanju Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj,  shvačajući realnost prijetnje budućih žestokih posljedica  Srbima. U poruci njemačkog veleposlanstva u Zagrebu od 26.6.1942 g. kaže se: „Njemu su dali do znanja da će pravoslavnim biti loše, ako on ne preuzme odgovornost“. A u drugom pismu veleposlanstva 28.6. je bilo podcrtano, zašto je Germogen dao suglasnost -  samo da bi, ako je ikako moguće, izbavio pravoslavno stanovništvo od daljnjeg žestokog proganjanja.

I zaista, nakon toga što se arhibiskup Germogen odlučio na ovaj korak, službena Hrvatska vlada je zaustavila genocid nad Srbima. Bilo je pojedinačnih slučajeva divljaštva od strane pojedinaca, ali oni nisu nosili masovni karakter.

Nije bila narušena strana pravoslavnog vjeroučenja kao i njena čistina. Germogen se nadao otvorenom i slobodnom pravoslavnom Saboru, sa sudjelovanjem arhirejev Srbske Crkve i Ruske Istino Pravoslavne Vanmatične Crkve, na koje je bio spreman donijeti izvještaj o svojim djelovanjima. I nije njegova krivica u tome, što je Srpska Patriarhija, umjesto otvorene i istinske rasprave o tragediji srbskog naroda u „nezavisnoj državi Hrvatskoj“, otišla u suradnju sa komunističkom vladom i zapečatila njihova imena kao „vojnih i političkih kriminalaca“, što oni u stvarnosti nisu nikako bili.


2-15 Prosinca 2010g.
Pror. Avvakuma

+Arhiepiskop Tihon / Архиепископ Тихон
Omski i Sibirski, / Омский и Сибирский

Predstavnik Arhirejskog Sinoda / Председатель Архирейског Синода
Ruske Istino Pravoslavne Crkve / Русской Истинно Православной Церкви

+Arhiepiskop Veniamin / Архиепископ Вениамин
Crnomorski i Kubanski / Черноморский и Кубанский,

Zamjenik Predstavnika Sinoda / Заместитель Председателя Синода
Rusko Isitno Pravoslavne Crkve / Русской Истино Православной Церкви

+Episkop Germogen / Епископ Гермоген
Cernigovski i Gomeljski / Черниговский и Гомельский

Итак, эти три газеты считали, что "Скачать картинки учихи саске"чешская страна не "Скачать русский рэп новое альбомы"могла дать более благородного гражданина.

Антонио, низко пригнувшись, отправился в сторону долины, а Карлос, вскочив в седло, поскакал к хмурым утесам Льяно Эстакадо.

Но охотник знал, что молодой ирландец обычно носил мексиканское сомбреро "Симуляторы троллейбуса скачать"головной убор совершенно другого типа.

При свете "Скачать музыку на компьютер из одноклассников"дня враг не сможет подойти к нему незаметно разумеется, если не спать и быть начеку.

Сидите себе спокойно, если раздумали вешаться, и ждите дальнейших "Краткое содержание кладовая солнца м.м.пришвин"событий.

Это говорило об их решимости начать войну по-настоящему.

Этот "Дневник"факт был уже доказан, так что ничего другого им "Санкт-Петербург в акварелях, гравюрах и литографиях XVIII-XIX вв. из собрания Гос. Эрмитажа"и не оставалось делать.

Я знаю уже человек пять, "Математика. 2 класс. Учебник. В 2-х частях. Часть 1. ФГОС"которые будут добиваться ее, и все они чертовски богаты.

Взоры "Болезнь к смерти"всех устремились на него.

Колхаун начинает запинаться, видя, что невольно "CorelDRAW X5. Официальное руководство"сорвавшаяся фраза произвела странное впечатление на окружающих; да и "Полное собрание рассказов в одном томе"ему самому становится не "Ulysses"по себе.

Итак, им удалось запастись по меньшей мере "Демоны без ангелов"двенадцатью галлонами питьевой воды, и хранилась она в "Братья Карамазовы. В 4-х частях. Части 3, 4"надежной таре, полностью удовлетворявшей Бена.

И это после всего, "История одинокой жизни: Чайковский. Бородин"что мы говорили и cделали для уничтожения рабства!

Она не "скачать руки вверх он тебя целует"просила мадонну помиловать его.

К счастью, не все мужчины идиоты, "цвет черёмухи скачать"заметил Номович, "скачать тесты по немецкому языку"недоумевая, почему Анна Чутесова усмехнулась, покидая его кабинет.

Не "хадис аль бухари скачать"ожидал, брат, я, что "скачать дороги рима"ты от меня захочешь отделаться; свиделись "скачать игру шутер"мы с тобой после стольких лет, "скачать образ игры для xbox 360"да еще при таких обстоятельствах.

Самое лучшее,-продолжал "скачать поцелуй вампира"старший писарь Ванек,-махнуть на все рукой.

Ребята "сибирский цирюльник скачать"твердят, что не могут нам поверить.

Чем "виндовс офис скачать"же оно должно было закончиться, как не дружбой!

Komentari (8)
 • Anoniman
  Alo ujko gdje su ti komentari? Pa što sve pobrisa ..(izbrisan nastavak komentara)!
 • pravoslavac  - Komentari
  Već sam ranije upozorio da neću tolerirati neuljudbene komentare pa makar se radilo o bilo komu. Isto tako ne ću tolerirati ni komentare na stranim jezicima, jer onaj tko piše takve komentare, siguran sam da zna hrvatski jezik, jer čitava stranica je samo na hrvatskome jeziku. Isto tako neću tolerirati niti ćirilicu.
  urednik
 • JUNG
  Kazes "neuljudbene" a ko postujemo rodnu ravnopravnost moras dodati i 'NEUZENDBENE" komentare tako da nam se onih dvije hrvatice pravoslavne vjere ne zale u strazbur zbog rodne diskriminacije...
 • Anoniman
  Evo da ti odgovorim:
  1. Komentar objavljen ćirilicom (obrisamn) je objavljen na tvoj tekst preuzet sa sajta SPC Mitropolije Australijsko-Novozelandske
  2. Taj ćirilični tekst ti još uvjek stoji u djelu najnovije na stranici
  3. Komentirano ti je na ruskom jeziku (obrisano također)jer kao što vidiš ti ga i u ovom tekstu o priznanju djelomice koristiš kao i u nekim prijašnjim člancima

  Pa uredniče moj vrli onda uradi i autocenzuru jer ono što ti koristiš u svojim tekstovima mogu koristit i posjetioci portala.

  ZAKLJUČAK:
  Općenito je moguće zaključiti nedemokratičnost vašeg portala. Vi se bojite negativnih kritika jer one su općenito izraženije u većem broju od onih pozitivnih, pa ih zato i odmah brišete!

  I POKUŠAJ BIT DEMOKRATIČAN! OBJAVI BAR NEKI KOMENTAR! IMAŠ BRDO ČLANAKA, BRDO POSJETA I NITI JEDNOG KOMENTARA NA VEĆINI TEKSTOVA!
 • CARICA MILICA
  vi bi svašta pisali, ne može "pravoslavac" to da podnese. a na ćirilici ko zna šta bi trabunjali, možda bi vređali jer je poznato da su ćirilično pismeni vrlo neugodni ljudi..jel tako, pravoslavac
 • voskresenni  - Poveznica
  Ima li koja poveznica na internetske stranice Ruske istino - pravoslavne Crkve koja govori o tome?
 • Sale  - dokument
  Ovaj dokument su nam poslali. Nalazi se i na njihovim stranicama, na ruskom i na kirilici, pa ga je teško naći. Jednom sam ga našao, ali sad više nemam živaca tražiti ga.
 • pravoslavac  - dokument
  Ovaj dokument su nam poslali. Nalazi se i na njihovim stranicama, na ruskom i na kirilici, pa ga je teško naći. Jednom sam ga našao, ali sad više nemam živaca tražiti ga.
  ______________________________________________
  SALE Molim vas ipak se potrudite pa ga pronađite, meni je to još teže. Ja sam starac od 83 g. i slabo vidim. Bit ću vam jako zahvalan, jer vi ste i do sada u svojim komentarima bili korektni.
  Bog
  Urednik
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg