Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas411
mod_vvisit_counterJučer708
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1119
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec10564
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2587676

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Pupovcu je dopušteno cipelarenje Hrvatske jer Vladu drži u šaci PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 4
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 08 Svibanj 2011 20:00

Iza zavjese

Pupovcu je dopušteno cipelarenje Hrvatske

jer Vladu drži u šaci


Danas kada gledamo kako Vlada ekspresno ispunjava srpske želje, vidimo što im je Sanader sve obećao

Tagovi

Milorad Pupovac, Jadranka Kosor

Tko je pravi gazda u Banskim dvorima? Jadranka Kosor? Ili prije Milorad Pupovac? Naime, to kako SDSS na čelu s Pupovcem prkosi Kosorici, to kako uspijeva iz nje izvući sve beneficije koje poželi, to kako vješto ucjenjuje i ishodi sve što želi bez obzira radilo se o spomeniku četničko-partizanskom divljanju po Boričevcu ili o povratku stanarskih prava, što je odbijao čak i kleptoman iz Salzburga, to sve skupa fascinira. Pupovac je neobično vješt tehnolog vlasti, no ustupcima koje traži i koje je dobio, pomirenje izvodi po modelu “krivog srastanja”. Nitko se nije usudio staviti 1945. u vladu dva rashodovana ministra NDH, Pupovac je pak legalizirao i Stanimirovića i Gajicu! I ta povijesna greška Sanadera, odvela je kola u krivom smjeru: pomirenje se nije radilo sa Srbima koji su branili ovu zemlju, s onih 6 posto Srba što su bili u Vukovaru na pravoj strani, već s rashodovanim martićevcima. Tek danas, kad gledamo kako Vlada ekspresno ispunjava srpske želje, vidimo što im je sve Sanader obećao, ali kleptomana iz Salzburga Pupovac nije ponižavao.

Na državnoj TV nakon haaških presuda reći da je u Hrvatskoj bilo etničkog čišćenja kao što je to Pupovac napravio to može izgledati kao da cipelari poniženu zemlju, to bi mnogi mogli shvatiti kao da je pljunuo u lice istom HDZ-u koji mu je zadnjih godina ostvario sve snove. Povrat stanarskih prava, politički list koji iz broja u broj vrijeđa hrvatske svetinje, zajednica općina u istočnoj Slavoniji koja sada ima i pravnu osobnost, budžeti u tom području za neke srpske općine i sela veći od hrvatskih, ustavom garantiran položaj, mnogi tvrde baš za svoju stranku, jer po ustavnom zakonu na tri zastupnika ima pravo samo ona stranka čiji predstavnici dobiju većinu u svim izbornim jedinicama, a tu šansu od srpskih stranaka ima realno samo SDSS, povrat imovine izbjeglim Srbima, ne recipročno i vojvođanskim Hrvatima. Mirovine i zdravstveno osiguranje te pravo glasovanja ishodio je čak i izbjeglim Srbima koji ne žive u Hrvatskoj. Sad će osvanuti i srpska banka. Što nije dao Sanader, ishodio je u doba Jadranke Kosor. Kako? Lako: svaki put kad na prvu loptu ona ne bi reagirala, slijedila bi ucjena da će izaći iz Vlade! Realno, Kosorica nema puno manevarskog prostora jer ako ga odbije, nije nemoguće da bi srušio Vladu.

Zar bi mu smetalo da Vlada padne pa da u Uniju idemo sa Srbijom? Meni se čini da blefira jer je previše racionalan da bi nosio križ na kojem bi stajalo da su baš Srbi srušili Vladu i zaustavili ulazak Hrvatske u Uniju. No, Jadranka Kosor nije kockar, ona je u životu možda igrala badminton i šnaps, ali ne i poker i Pupovac je odmah shvatio koga ima ispred sebe.

Danas je Pupovcu jasno da je u uspinjači koja vozi na Gornji grad gužva i da se bez predstave neće u kabini napraviti mjesta za još jednog lidera.

Uzeti sve što se od HDZ-a moglo uzeti, na kraju ga s haaškom presudom u ruci neizravno oglasiti dionikom etničkog čišćenja, to faktički znači krenuti prema Milanovićevom stolu, uzeti stolac u ruke i pitati: “Slobodno?” No, tko hoće biti arhitekt novih hrvatsko-srpskih odnosa, mora naći snage za puni dijalog. Ne možemo graditi dugoročni mir tako da raspravljamo samo o srpskim frustracijama. Ne možemo tražiti krivce za smrt šest stotina Srba u Oluji, ali ne i za smrt osam tisuća Hrvata u srpskoj agresiji. I ne možemo se praviti da od 1945. do 1990. nije bilo ničega.

Neki dan je Đuro Brodarac u emisiji o Hrvatskom proljeću naveo da je 1971. od 42 direktora u Željezari Sisak 41 bio hrvatski Srbin a jedan Musliman! Kad sam se sredinom 80-ih počeo baviti novinarstvom, urednik najjačeg političkog tjednika bio je Srbin, kao i glavni urednik omladinskog lista, naravno i direktor jedine TV, pa direktor najtiražnijih dnevnih novina, čak je za ideološkog kontrolora u Radio 101 doveden kadar iz Srbije! Tomac u knjizi “Iza zatvorenih vrata” navodi da su do ‘90. 70 posto kadrova državne sigurnosti i policije u Hrvatskoj bili Srbi, da je Predsjedništvo CK SKH, dakle vrh vrha vlasti, sve do 1989. bilo sastavljeno po modelu: trećina Srba, trećina Jugoslavena, tek trećina Hrvata. Višestranačjem se sva ta vlast gubi, zato su balvani letjeli! U Hrvatskoj su 60 posto društvenih stanova dobili Jugoslaveni, 38 posto Srbi, a samo 24 posto Hrvati.

A stanovi su se gradili tako da su svi zaposleni izdvajali 3 posto od plaće. I sad se grade srušeni društveni stanovi i vraćaju stanarska prava uglavnom po istoj statistici. Prebrojavanje? Nemam ništa protiv da se prebroje Hrvati u vlasti bilo koje druge zemlje bilo kada. Ni onda ni danas. Ima li Pupovčeva elita snage otvoriti tu temu? Mislite da je prošlost zaboravljena?

Это значит, что они не вернулись домой ни в тот день, ни на следующий.

Ах, мистер Янси, посмотрите, какие красивые рыбки в реке!

Здесь-то и произошел комический эпизод, о котором я упомянул выше.

Я ищу оружие, генерал, заметил Земятин.

И убедился, что у них шел ожесточенный спор.

Все это можно было заметить с первого взгляда.

Чиун остался в "История русской живописи" комнате с Консуэло, адвокатом и подозреваемым.

Шестеро погибли, девять ранено.

Гибельный костер необходимая часть нашего дела.

Вдалеке, в левом конце коридора, маячил "взять кредит наличными в кургане" огонек.

Да, однажды он сказал мне нечто подобное.

Теперь оно светилось иронией, наложенной поверх прежней маски безразличия.

Komentari (7)
 • JUNG
  Uzmite ga slobodno on vam je najpogodniji za ovaj umobolni projekat...cuj ...hrvatski pravoslavac...jebovam pas mater vama i pupovcu isti ste..
 • JUNG
  Cipelarenje kazes umobolnice, pa valjda se ispravno kaze postolarenje....
 • Hrvat-pravoslavac  - Cipelarenje-postolarenje
  Jung, upravu si. Ipak smo ovo cipelarenje trebali staviti pod navodnik. Međutim, kako se radi o grubim glagolskim sintagmama primjerenim Srbima i drugim rudimentalnim narodima, odlučili smo, da se poslužimo srpskom terminologijom, jer je njima u glavnome i namjenjena.
 • Srbin
  Pa imate iste metode kao i Srbi ,to znaci samo jedno ,isti steeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
 • Anoniman
  Izraz CIPELARENJE NE POSTOJI u srpskom jeziku o rudimentalnosti možemo diskutirati, o terminologiji u srpskom jeziku također. O pomanjkanju tvoje pismenosti također, i ovo je isključivo TEBI NEPISMENOME namjenjeno. Poradi malo na svojoj naobrazbi, elokvenciji, uljudbi pa onda komentiraj! Tebi komentirati o nečemu što nimalo ne poznaješ je doista smješno. JADAN SI!
 • Srbin
  I kakave veze Pupavac i politika sa "hrvatskim pravoslavljem" molim lipo???
  Gdje su vjerske teme iz pravoslavlja ??? Smireneje,spas duse ,obitelj ????
 • Nebojša  - Vjersske teme nisu obavezne
  Srbine, u pravu si. Zaista ne dostaje ovom sajtu duhovnih tema. U prvo redu onih svakodnevnih, kao što su liturgije, parastosi, krštenja, vjenčanja, pomazanja, blagosivljanje imanja, i dr.......
  Na tomu se radi i nadamo se uskoro da će na sajtu biti više duhovnosti, a dotle molimo za strpljenje...
  Nebojša Mileusnić, član gl. odobora HPZ
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg