Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas175
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2372
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9109
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615129

Trenutno na stranici: 8
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
HRVATSKI SVJETSKI SABOR TRAŽI OD DRŽAVE HRVATSKE FINANCIJSKU POMOĆ ZA HPC PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 03 Lipanj 2011 12:05

Broj: 01-11-50/2011.

Poreč, 1. lipnja 2011. godine. 

REPUBLIKA HRVATSKA

- Predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor 

- Saboru RH

Predmet:  Hrvatska pravoslavna crkva.

Molimo Vladu i Sabor Republike Hrvatske da sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za Srpsku pravoslavnu crkvu usmjere i dodjele Hrvatskoj Pravoslavnoj crkvi.

Obrazloženje:

HRVATI PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI SKUPA SA SVOJIM SVEĆENSTVOM SU 1945. GODINE U HRVATSKOJ, ODNOSNO JUGOSLAVIJI, DOŽIVJELI TRAGEDIJU KRIKOM DO NEBA

Samo zato jer su u Hrvatskoj živjeli kao Hrvati i slavili Oca Stvoritelja i Isusa Krista sina njegova, svjedoče kao silne nevine žrtve što i danas odzvanja ... na prostorima Hrvatske. 

Zaslužena milost od Boga ponovno hrvatske pravoslavce ujedinjuje i daje im snagu na hrvatskim prostorima. Odolijevaju kušnjama dok se dižu iz pepela, obnavljaju hrvatsku pravoslavnu crkvu.

HRVATI KATOLICI I HRVATI PRAVOSLAVCI PORUČUJU

Hrvatski pravoslavci učvršćuju hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu i normama EU koja govore o pravima čovjeka (članak 17., 18. i 19. Lisabonskog sporazuma). U tome im treba pomoći Vlada i Sabor RH.

Hrvatski teritorij Srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja  "svoju" materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj,  da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske. Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkulira s vremenom te pokušava ignorirati stvarnost.

MOLIMO POPOVE  PRAVOSLAVNE CRKVE U HRVATSKOJ DA SE BORE I IZBORE ZA AUTOKEFALNOST HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE PO UZORU NA  DRUEG EZMLJE SVIEJTA, Kao što je Makedonska pravoslavna crkva, Crnogorska pravoslavna crkava, Finska pravoslavna crkva i dr . Ujedno postavljamo pitanje: “Kome smeta Hrvatska Pravoslavna crkva, sada kada je Hrvatska postala samostalna država?”

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA JE DUHOVNA POTREBA

našeg pravoslavnog življa, koje ne može zadovoljiti Srpska pravoslavna crkva. Srpska  pravoslavna crkva u hrvatskoj  se ne pridržava osnovnih načela duhovnosti (samo politiziraju i ”srbuju”) a niti načela pravoslavlja u svijetu. Hrvati su to zadnjih 150 godina debelo osjetili  na vlastitim leđima - kulminacijom velikosrpskog terora  od 1918. Do 1941. godine, potom od 1945. do 1990. godine, uključujući i rat koji su Srbi vodili od 1990. do 1995. godine, opet na hrvatskom teritoriju

Danas, kao i prije 100 godina, nitko ne zamjera Srbima što ne žele biti pod Grčkom ili Bugarskom pravoslavnom crkvom. Još od nastanka Bizanta pravoslavne crkve se uvijek vežu

- 2 -

uz vlastitu državu, a ne kao katolici koji se vežu uz duhovni centar Vatikan, bez obzira o kojoj je državi riječ.

Treba postaviti pitanje tko je i za čiji račun 1945. godine pobio ukupno svećenstvo Hrvatske pravoslavne crkve i katoličkog svećenstva koliko su stigli, i to na hrvatskom teritoriju koji su ponovo okupirali Srbi do 1990. godine.

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ZBOG OBNOVE I DALJNJEG FUNKCIONIRANJA U HRVATSKOJ, NAKON SILNIH PRITISAKA, TRAŽI ZAŠTITU I POMOĆ OD HRVATSKE VLADE

Hrvatska vlast i vlasti uopće su po preuzetim dužnostima odgovorne, kao i pojedinci, kada naprave nedjelo protiv općeg dobra. Dakle Hrvatska, tj. hrvatska vlast, odnosno pojedinci koji su u funkciji institucija države, dužni su zastupati hrvatski narod, a po preuzetim dužnostima su i odgovorni. U ovom slučaju je riječ o hrvatskim pravoslavcima, odnosno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi koja se do sada tendenciozno i zlonamjerno zapostavlja, kako se to činilo naročito od 1918. - 1941. godine i od 1945. - 1990. Istina je da je zadaća Hrvatske pravoslavne crkve prije svega poticati  duhovnost Hrvata pravoslavne vjeroispovjedi.

Hrvatsku pravoslavnu crkva je starija  od Srpske pravoslavne crkve te Vas molimo da je kao takvu prihvatite i pomognete  pravoslavcima u hrvatskoj da imaju svoju Hrvatsku pravoslavnu crkvu. Pravoslavna crkva svake države, veže se uz svoju državu, tj. svjetovnu vlast, što znači da se u stranoj državi ne može ponašati kao produžena ruka, druge države. Dakle, kao i ostale u svijetu pravoslavne crkve, u ovom slučaju Hrvatska pravoslavna crkva, direktno je vezana uz Hrvatsku, Zagreb, koju je kao takvu logistički dužna pomagati Hrvatska država.

Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti u Hrvatskoj nisu manjina već sastavni dio korpusa hrvatskog bića, kako smo pojasnili bez miješanja kruška i jabuka. Hrvatski pravoslavci su sastavni dio hrvatskog korpusa.

Stoga, Hrvatska pravoslavna crkva bezrezervno zaslužuje pomoć svih institucija države Hrvatske, kao sastavni dio hrvatskog bića.

Molimo Vladu i Sabor RH da prihvati naš prijedlog i tako osigura Hrvatima pravoslavne vjere u Hrvatskoj ravnopravnost koja im po Ustavu RH pripada.

S štovanjem !

Predsejdnik:

Prof. Niko Šoljak


Komentari (5)
 • Strogi
  S mnogim rimokatoličke religije (kojoj i ja pripadam) razgovarao sam po pitanju obnove HPC i još nisam naišao niti na jednu osobu da se protivi. Svaka odmah kaže da to trebo OBAVEZNO podržati: Nekoji tumače da u Hrvatskoj nebi bilo rata da nema srpske pravoslavne crkve. Budite uporni jer bez borbe nitko nije pobijedio. Pozdrav.
 • pravoslavac  - Hvala strogi na podršci
  Hvala strogi na podršci. Bez obzira što si katolik, ti nam se možeš pridružiti u članstvo, kao potporni član. Sa lijeve strane na naslovnici imaš PRISTUPNICU. Klikom na nju, dobićeš povećanu pristupnicu formata A/4 koju možes ispuniti i faksom poslati na našu adresu.
  BUdi pozdravljen i Bog te blagoslovio!
  Urednik
 • observer
  Da strogi, mozes ti i pravoslavac da budes....hrvatski pravoslavac, dodje ti isto kao katolik, samo sto onda moras svima da dokazujes da nisi Srbin, inace nema vajde ;)
 • Strogi
  observeru,normalnim Srbima netreba ništo dokazivati po pitanju religije i što kome pripada, nego je potrebno dokazivati političarima i ostalim koji boluju od srpskog sindroma.
 • CARICA MILICA
  ha, ha, sad je pravi trenutak za vas, jaca se izgleda navukla na jeftine droge ong šiptara tacija, neki dan ju umalo potgo pas tragač za droge
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg