Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas128
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2325
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9062
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615082

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Vatikan je preuzeo kontrolu nad Crkvom u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 06 Kolovoz 2011 23:28

Piše: Darko Pavičić

Vatikan je preuzeo kontrolu nad

Crkvom u Hrvatskoj

Među mnoge biskupe i svećenike uvukao se strah. Nitko više ništa ne smije poduzimati, komentirati ili izjavljivati o slučaju Dajla, jer će biti kažnjen najstrožim crkvenim kaznama, doznajemo iz naših izvora. Porečko-pulskom biskupu mons. Ivanu Milovanu zabranjena je bilo kakva komunikacija i pozvan je na poslušnost, kao i njegovu kancelaru vlč. Ivanu Jakovljeviću, koji je posljednjih dana javnost obavještavao o svim događajima u Istri.

Unutarcrkveno pitanje

- Ništa više ne mogu komentirati - kratko nam je odgovorio velečasni Jakovljević i na taj način prekinuo sve odnose s Porečko-pulskom biskupijom.

Hrvatska biskupska konferencija u ovome trenutku, praktički, nema više nikakvu autonomiju i ovlasti samostalnog odlučivanja, već je to preuzela Sveta Stolica preko papinskog nuncija mons. Roberta Casarija, koji je svim biskupima odredio maksimalnu suzdržanost i da se ne miješaju u posljednja zbivanja u Istri, sve dok Vatikan ne riješi taj slučaj.

>>Obitelji koje žive izvan samostana strahuju za svoju budućnost

Za Vatikan je to i dalje unutarcrkveno pitanje i budući da su istarski svećenici na svom susretu u Pazinu najavili da će zemljište u Dajli vratiti državi, Sveta Stolica sada kreće u inicijativu da se povuku sve žalbe koje su s hrvatske strane uložene u slučaj Dajla, kako bi cijeli slučaj i formalno-pravno ostao samo u crkvenim okvirima, a tako isključivo u vatikanskoj ingerenciji. To praktički znači da se Vatikan želi staviti iznad hrvatskih zakona i da ne poštuje hrvatski pravni sustav. Stoga je i Stalno vijeće HBK inzistiralo na činjenici da se radi o “unutarcrkvenom pitanju”, kao što je priopćio i Tiskovni ured Svete Stolice.

Katolička crkva u svojoj novijoj povijesti nikada nije bila u ovakvoj situaciji, pa nitko ne može predvidjeti kako će cijeli slučaj završiti. Niži kler u zemlji i katoličkim misijama u svijetu revoltiran je držanjem kardinala Josipa Bozanića i izjavom Stalnoga vijeća HBK te ponašanjem Svete Stolice koja je, kako nam kažu neki svećenici, odlučila cijeli problem riješiti “batinom”, a ne razgovorom i dijalogom.

Bez predviđanja

Cjelokupna situacija u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj u ovome trenutku mogla bi se nazvati “izvanrednim stanjem” i trenutačno prvi čovjek Crkve u Hrvata ne sjedi ni na zagrebačkom Kaptolu, ni u Đakovu, ni u Splitu, nego u apostolskoj nuncijaturi na zagrebačkom Ksaveru.

От Диаса "Василь быков произведения"вполне можно ожидать такого поступка; что же касается Хосе, то уже не в первый раз у нее есть основания подозревать его в вероломстве.

Особенно задело его упоминание о поручике Лукаше, которого по каким-то неизвестным причинам, не в пример ему, Сагнеру, всюду обходили.

Судебное разбирательство длится не "Скачать ильин андрей книги"больше десяти минут, но присяжные уже составили свое мнение.

Все это наблюдательный охотник обнаружил еще прежде, чем Вискарра вторично подошел к парапету и сообщил ему о своем намерении послать солдат.

А я мог только одобрить его молчание и, со своей стороны, не сказал никому ни слова о случившемся никому, кроме своего "Артур конан дойл произведения"друга.

Но, всматриваясь в темноту под тенью сосен, мы никого не увидели около пруда.

Меня толкнул "краткое содержание два капитана по главам" какой-то парень, и моя сумка порвалась.

только предположим, что он "звезды и судьбы книга" еще жив.

Тебя ничем, мой юный "фильмы джет ли скачать фильмы" жизнерадостный нахал.

И только через десять минут "скачать все серии легенды об искателя" после того, как Марк скрылся, он "скачать песню наутилуса крылья" рискнул закрыть дверь и заняться панелью "аск фм ответы" управления.

И усики щеточкой у нас носят "альбом линда скачать" все.

Чиун стянул японца "игровые автоматы играть бесплатно регистрация" на землю, затем одна из его "На восток от солнца, на запад от луны. Норвежские сказки" сандалий мелькнула в воздухе, и Шерил почти что ощутила "бесплатные курсовые по психологии скачать" хруст разлетающегося на части черепа.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg