Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas173
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2370
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9107
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615127

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
PISMO BISKUPU IVANU MILOVANU - ODVOJITI CRKVU OD VATIKANA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 10 Kolovoz 2011 11:31

 

ODVOJITI CRKVU OD VATIKANA

POREČKO – PULSKA BISKUPIJA

/Na ruke biskupa Ivana Milovana/

Jurja Dobrile 3

P O R E Č

 

PREDMET: Pismo dobre namjere

 

Poštovani biskupe Ivane!

Pratimo ovih dana sva događanja oko Vaše biskupije i ne možemo se oteti dojmu da Vas je stigla takova kazna i to od nikoga drugoga nego od Sv. Oca iz Rima. Nismo mogli razbistriti da li je Papa prema Vašoj osobi i Vašoj biskupiji postupio u ime države Vatikan ili u ime Rimokatoličke crkve čiji je on poglavar?

Nu, bilo kako bilo, njegov postupak je državno-pravno neutemeljen, a još manje je neutemeljen ako se je pozvao i na kanonski Zakon. Nismo baš sigurni da je on to snagom svoga autoriteta napravio. Duboko smo uvjereni da se radi o podmetanju iz redova kurije gdje još uvijek prevladavaju kardinali talijanske narodnosti koji podržavaju Talijansku iridentu. Stoga  mi iz Udruge Hrvatskih pravoslavnih vjernika RH, nakon što smo temeljito proučili povijest Rimokatoličke crkve i njen odnos prema malim narodima, poglavito prema katolicima iz redova hrvatskoga naroda, utvrdili smo da su Hrvati izgubili svoju državu otprilike onda kada se je svekoliko kršćanstvo razdvojilo (1054) na dva poglavarstva – Carigrad i Rim. Od tada pa sve do konca prošlog stoljeća Hrvati nisu imali svoj suverenitet, a to je punih 888 godina.

Povodeći se ovom činjenicom, te i činjenicom da su Hrvati  svoju državu, nakon što su je i vlastitom krvlju dobro zalili,  ipak utemeljili. U tom kontekstu i Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti, a radi se mahom o tzv. bivšim Srbima, pokrenuli su postupak za obnovu Hrvatske pravoslavne autokefalne crkve, koja neće biti podčinjena ni Rimu ni Moskvi i ne daj Bože Beogradu.

Da smo bili u pravu govori nam upravo ovaj svježi primjer Rima - koji ponovno juriša na suverenitet RH. Sada je to samostan Dajla, a uskoro će uslijediti i sve dalmatinsko priobalje, poglavito nadbiskupija Zadar nad kojom Vatikan ima jurisdikciju.

Zato, draga braćo u Kristu i u rodu, iskoristite ovu ne razboritost rimske kurije i okrenite se k sebi i svome matičnom hrvatskom narodu pa se odvojite i obnovite već postojeću Hrvatsku katoličku crkvu. Postoji mogućnost da proglasite cijelu Porečko-Pulsku biskupiju samostalnom – odvojenu od Rima i Vatikana. Utvrdili smo da 99% istarskih žitelja tako razmišlja, a i šire – cijela Dalmacija.

Imate i drugu mogućnost, da se pridružite braći Hrvatskim pravoslavcima, a Vi, kao već okrunjeni
biskup postanete i Patrijarh- Mitropolita Hrvatske pravoslavne crkve, koja će se ionako uskoro ujediniti sa katolicima i ostalim razjedinjenim kršćanima.

Dragi brate biskupe, upućujemo Vas na našu web stranicu: www.hravtskipravoslavci.com   iz koje ćete, kad barem djelomično iščitate, vidjeti  rad naše udruge, a nadamo se i odgovoriti.

S Bogom u zajedništvu mi Vas srdačno pozdravljamo!

Zadar, 10. Kolovoza 2011.g.

 

Generalni tajnik:                                                  Predsjednik:

Dr. sc. Stjepan Murgić                                      Ivo Matanović

Komentari (2)
  • carica milica
    sad ste se i na papu okomili...ostavte se vi bunike i pređite na apaurin...u vašim godinama??'joj,joj
  • anonimac
    krasan članak. samo razdvajajte ionako razjedinjeno kršćanstvo. baš ono što bi Isus htio.
    _______________________________________________
    Slušaj anonimac, mi ne razdvajamo narod nego ga odvajamo od drugog naroda. Hrvati trebaju biti jedinstveni, a ne univerzalni. Vatikanska država je ustrojena 1929.g. pod fašističkom tvorevinom. Hrvatska ujedinjena sa Rimom nema svoju samostalnu državu punih 888 godina. Mi nemamo ništa protiv Pape, ali imamo protiv države Vatikan koja pretendira na hrvatske teritorije. Zašto ne bi Hrvati bili Hrvatski katolici, a ne Rimokatolici? Mi priznajemo Papu, ali mu nedamo našu imovinu da ju dijeli nekim talijanskim institucijkama.....Poljaci imaju svoju Poljsku katoličku crkvu sa 40 biskupa i priznati su i od Pape. Baš zato pozivamo Hrvate da se opamete i ustroje svoju samostalnu crkvu - bilo katoličku ili pravoslavnu nebitno je.....
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg