Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas128
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2325
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9062
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615082

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
ZAPISNIK o inspekcijskom nadzoru nad udrugom - Hrvatskih pravoslavnih vjernika PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Četvrtak, 11 Kolovoz 2011 08:37

NEUSPIO POKUŠAJ  SPC –

Eparhija Šibenik tražila je  od Državne uprave

RH da  zabrani rad Udruge  Hrvatskih

pravoslavnih vjernika, pa je na njihov zahtjev

Ured državne uprave Ministarstva proslijedio

njihov zahtjev Uredu državne uprave -

Županije Šibenik da izvrši nadzor nad radom

udruge kao i nadzor na vođenju portala

udruge. Nakon provjere, Državni ured iz

Šibenika izvšio je provjeru te donio  

 Rješenje kojim se osporava prijavak SPC –

Eparhije Šibenik.

 

Rješenje glasi:

„Ciljevi i djelatnosti kojima se ostvaruju

ciljevi Udruge sukladni su sa odredbama

Zakona o udrugama.“

 

 

Ovim rješenjem stavljena je točka na „i“, a

popovima SPC preostalo je još samo, da i dalje

mogu nesmetano  igrati svoje „žikino kolo" po

hrvatskoj teritoriji -  dokle još, nismo utvrdili,

ali svakim danom sa sve manje svojih

vjernika - Morat će ih uvoziti, skupa sa

pevaljkama iz Srbije i tzv. rs.

Uostalom, to već rade i kada su izbori i kad

trebaju primiti socijalnu pomoć od države u

kojoj ne obitavaju niti imaju stalno mjesto

prijavka.

*****************************************


 

 

 

 

     

DUHOVNA SRPSKA OKUPACIJA

REBUBLIKE HRVATSKE

VEZANO  za gornji tekst i Zapisnik Ureda državne uprave u Šibeniku prenosimo i tekst gospodje Diane Majhen objavljen na FORUMU.hr prije godinu dana, pod naslovom :"KOME SMETA HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA". Pod ovim naslovom forum je u više navrata dopustio čitateljima da se očituju o ideji obnove HPC Skoro 99% objavljenih komentara pozitivno se izrazilo o obnavljanju HPC, a kako ovaj pritisak javnosti na mjerodavne nije rodio plodom, mjerodavno Ministarstvo državne uprave izdalo je nalog svom uredu u Šibeniku da izvrši inspekciju nad Udrugom HPV. Dakako, nadležni ured u Šibeniku postupio je po zapovijesti svojih nadređenih i preispitao rad udruge. Kako nije ništa našao što se kosi za Zakonom, donio je pozitivno rješenje da Udruga može nesmetano i dalje djelovati.

Što je slijedeći korak nadležni u Ministarstvu?

Najvjerojatnije, u suardnji sa braćom episkopima, će organizirati neki veći sastanak najviših državnih tijela za vjerska pitanja, pa ako i ovaj sastanak ne uspije, ići će, preko Beograda i Sinoda SPC, i u Štasburg.

Tako vam je to, kada se Hrvati još uvijek nisu oslobodili i duhovne srpske okupacije. Ovaj vid okupacije ići će puno teže od one OLUJNE fizičke. Najvjerojatnije da će neoslobođeni Hrvati morati tražiti veće Božanstvene silnice, jer je riječ o duhovnoj okupaciji.

Za tu prigodu predlažemo Sv. Iliju Gromovnika ili pak Sv. Jurja. Obojica su zajednički sveci obiju crkava - SPC i HPC.  Naravno da ni jedan od navedenih neće ići u osobni sukob, ali obojica će nadahnuti hrvatske vitezove da obnove "OLUJU-2" iz 1995.g.

 

 

 

  #441 

Kome smeta Hrvatska pravoslavna crkva?Bura koja se posljednjih dana digla na sam spomen osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve u najmanju je ruku zanimljiva za promatranje. Evo je i episkop (što god to bilo) dalmatinski Fotije zatražio pomoć ni manje ni više nego od predsjednika Josipovića, kako bi ovaj spriječio osnivanje takve Crkve.Sad, ne znaš što je smješnije. To što se taj Fotije obraća čovjeku koji se javno izjasnio kao agnostik i od jednog agnostika traži da se upliće u crkvena i vjerska zbivanja, ili to što episkop smatra da bi Hrvatska pravoslavna crkva bila proustaška i militantna.

Shvaća li uopće taj Fotije da se nalazi u Hrvatskoj, koja jamči slobodu vjerskih opredjeljenja, te da nigdje ne stoji kako Srpska pravoslavna crkva mora ostati jedna i jedina.Prema postojećem zakonu, svatko ima pravo registrirati vjersku zajednicu ukoliko ona broji 500 članova, a nigdje ne piše da je episkop Fotije nadležan za davanje tih odobrenja, niti da se njega mora pitati za mišljenje pri osnivanju istih.Iako spomenuti episkop smatra kako bi formiranje Hrvatske pravoslavne crkve dovelo do novih vjerskih i rasnih netrpeljivosti, to je samo njegovo mišljenje na koje svakako ima pravo, ali mi se čini da se tu nazire strah od nečeg drugog, a ne od nekih povampirenih ustaša koji bi valjda u dobi od 90 godina poveli neki novi rat protiv Srpske pravoslavne crkve.

Meni osobno ovo izgleda kao da je već započeta neka bitka za vjernike, a da episkop ni najmanje nije sklon tome ostati bez dobrog djela svojih vjernika, kao da zaboravlja da je to isključivo slobodan izbor svakog čovjeka.Što je u biti loše u ideji Hrvatske pravoslavne crkve, izuzev to što se ne svidja Srpskoj pravoslavnoj Crkvi, Miloradu Pupovcu i još nekima?

Pa u Hrvatskoj ima veliki broj Srba koji tu žive već generacijama, koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom iako su zadržali svoju pravoslavnu vjeru. Nije li čak i poželjno da se takvim ljudima da izbor izmedju Srpske i Hrvatske pravoslavne crkve? A odluka je isključivo njihova, sigurno nitko neće hodati okolo i tjerati bičem ljude da posjećuju HPC.Ako je tome tako, a jeste, da se u biti sve svodi čisto na odluku svakog čovjeka, čemu sva ova histerija i traženje pomoći Ive Josipovića (ne mogu a da se ne smijem na ovo) koji bi valjda trebao zabraniti osnivanje HPC i time vjerske slobode baciti jedno sto godina unazad?

A argumenti tipa da je u NDH 1942. godine formirana HPC, te da iz tih razloga ona danas ne može biti formirana, jednaki su „argumentima“ kako se u NDH disalo, ženilo ili jelo, pa shodno tome, danas se to ne bi smjelo raditi, kako se povijest ne bi ponavljala.

Doista su zanimljivi ovakvi stavovi.Kada se radi o četničkim zločinima u Domovinskom ratu, onda nam poručuju kako trebamo jedni drugima pružiti ruke, zaboraviti prošlost i živjeti dalje sretno i zadovoljno.

Al pokušaj uraditi nešto što im nije po volji, bez obzira što se time nitko ne povredjuje, odjednom više ni govora o nekom zaboravu, vade se zločini od prije 70 godina, dok bi mi trebali zaboraviti ove njihove unazad zadnjih 20.Bilo bi dobro da se oni, koji tako postupaju, konačno zapitaju da li im je u interesu suživot, ili vadjenje prošlosti? Jer, ne možeš prošlost vaditi selektivno, samo one dijelove koji ti pašu, a za ostalo se praviti kao da se nije ni dogodilo. Ne mogu nas mlatiti po glavi ustašama, NDH i Jasenovcem, a očekivati da se ne spominju srbočetničke horde koje su po našoj zemlji ubijale i palile, te stvarale koncentracione logore u kojima su žrtve bile Hrvati.

Možda to jednom shvati čak i episkop Fotije.Diana Majhen

 

Как только подумаю, что я "Чертеж детского стульчика" мог так долго жить "скачать слава новые песни" рядом с таким идиотом.

Временами косой луч, прорезавший камеру, пропадал, и в камере становилось темно "скачать ну погоди все серии все серии" что-то снаружи заслоняло амбразуру.

И в "манга скачать клуб свиданий старшей школы оран" этом голосе не слышалось жалобы, "скачать книгу виктории токаревой" он был просто немного грустный.

Как только на обоих плотах оправились после первого потрясения, все увидели, что от Легро осталось только полчеловека-с "Алкоголь с ключом скачать" подмышек до макушки; нижняя половина туловища застряла "часы скачать программу" между досками, не дававшими французу целиком погрузиться в море.

Сначала я подумал, что "Скачать рабочий чит для css" он говорит всерьез и что в толпе действительно стоит судья.

Истощенный организм настоятельно требовал отдыха.

Сначала ему "Трансерфинг реальности Ступень 3-5" попался лежащий на "Деньги Кредит Банки" дороге человек.

Он остановил меня, "Энциклопедия крейсеров 1860-1910" взмахнув рукой.

Мы выйдем из "Чудо-дерево" пещеры, расположенной у подножия "Цигун на каждый день" с восточной стороны это "Тайная миссия Иуды Откровение Иоанна Богослова" вот здесь.

Противник вздрогнул и упал, "Песнь Сюзанны" стукнувшись головой о каменный пол, "Змееборец" его ноги разжались.

Я "Новый план потери дюймов Комплексная программа диеты…" же сказал, в "Логопедическая азбука" переводе что-то теряется.

Приходилось быть очень краткими.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg