Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
OBILJEŽAVAJMO NAŠE NADGROBNE SPOMENIKE SA HRVATSKIM GRBOM PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Četvrtak, 03 Studeni 2011 11:43

From: Cro Travel [mailto: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .au]
Sent: Wednesday, 2 November 2011 10:14 AM
To: 'Damir Borovcak'
Subject: FW: Istina zivota

S ove adrese

naš član Hrvatske pravoslavne  zajednice i nadasve veliki hrvatski domoljub gospodin JOZO ĆUK iz Melburna – Australije  poslao nam je pismo vrlo vrijeddnog spomena, pa ga stoga i mi na ovom podrtalu u cijelosti objavljujemo pod naslovom:

OBILJEŽAVAJMO NAŠE NADGROBNE

SPOMENIKE SA HRVATSKIM GRBOM

Postovani hrvatski rodoljubi,

Molim procitajte ove moje pogleda, poslate na uglednog hrvatskog katolickog novinara, o potrebi isticanja Hrvatskog grba gdje je to god moguce.


!Postovani gospodine Borovcak,

Dobivski od Vas privitak potaklo me je da Vam se opet javim u odnosu na pitanje: Zasto se u mnogim slucajevima izbjegava uz spomenik kriza, Hrvatima katolicima, krscanima, podignuti i znak hrvatstva, Hrvatski grb?

Prije sam Vas molio da mi ako je ikako moguce, objasnite zasto se Hrvatima koji su dali svoje zivote za slobodu svoga hrvatskoga naroda i za uspostsvu hrvatske drzave, u mnogim slucajevima na spomenicima dizu samo krizevi i zasto se uz krizeve ne ugrade i hrvatski grbovi. Na to mi niste odgovorili.

Hrvati su narod koji ima svoja narodna obiljezja. Najsvetiji i najjasniji znak Hrvatskog naroda jest hrvtski grb. Buduci da smo mi Hrvati  u velikom broju katolici naravno je da imamo i nasa vjerska, krscanska, katolicka obiljezja. Nikako nije poželjno, niti opravdano da se izbjegava zasluznima Hrvatima i Hrvaticama, uz vjerski znak kriza, obiljeziti i hrvatski narodni znak - hrvatski grb.

Podizanjem kriza ne cini se samo radi onih koji su umrli ili su ubijeni, nego se podize znak kriza da bih nasljednici te umrle osobe, oni koji dolaze posjetiti te grobove, vidjeli da je ta osoba pripadala Kristovoj katolickoj, krscanskoj vjeri. Tako isto vrijedi i za potrebu podizanja uz kriz i znak hrvatstva - hrvatskli grb, a da bih oni koji dolaze na groblja ili na spomenike ubijenih i umrlih, da bih i povijest, mogla reci: tu pociva Bozije stvorenje, koje je pripadalo katolickoj vjeri i hrvatskome narodu.

Zar povijestnicari ne traze u porusenim grobljima, crkvama i raznim drugim rusevinama, a i u zapisima, knjigama, neki dokaz gdje se moze dokazati da su tu postojali Hrvati kao narod? Izvrstan prmjer tome je Bascanska ploca koja  izricito ukazuje da je tada postojao hrvatski narod. Na toj ploci pise da se sveti otac Papa zahvaljuje hrvatskome vladaru knezu Branimiru; zahvaljujem se vladaru hrvatskoga naroda, sto se je vratio u krilo svete katolicke crkve. Da se nije nasao ovaj povijestni dokaz, nitko ne bih nicime mogao potvriti da je hrvatski vladar - knez Branimir uopce postojao, a onda se ne bi nicim moglo dokazati da je tada i hrvatski narod postojao, svakako ako nije bilo i drugih dokaza.

Kad trazim da se na spomenicima poubijanih ili umrlih Hrvata uklese ili ugradi znak hrvatske narodnosti, hrvatski grb, znak koji ce reci bez i jedne rijeci, ovdje pociva u miru Bozijem, Hrvat, Hrvatica, Uklesavanje Hrvatskog grba uz kriz, znak krscanstva, nikome time ne oduzimamo pravo da se istice da je ta osoba i krascanin. Ali oni koji su protiv ugradjivanja hrvatskoga grba na spomenicima Hrvatima i Hrvaticama, htjeli ili ne htjeli oni to priznati, unistavaju, osporavaju ostaviti dokaze buducim hrvatskim narastajima da su tu zivjeli Hrvati, osporavaju Hrvatima pravo na njihov opstanak kao narod.

Bilo bih mi neizmjerno drago kad bih  Vi kao ugledni i vrlo uspjesi katolicki novimar a u isto vrijeme vrli hrvatski rodoljub, pokrenuli, u jednim od Vasih nastupa na krugovalnoj postaji - raspravu o ovom gorucem pitanju.

Sve za Hrvatsku Hrvatsku ni za sto!  

Srdacno vas pozdravljamo i zelimo vam sve najbolje,  

Vaš Jozo Cuk 

CRO TRAVEL WORLD 

10 Pacific Place 

Taylors Lakes, Vic., 3038 

Australia 

Broj brzoglasa +61 3 9449 4200 

Pokretni brzoglas 0414 364 888 

E- posta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

невежливо, "Технический план на квартиру"с полным ртом, спросил "Скачать кориолан торрента"Ильин.

Может быть, не стоит, нерешительно возразил "Как выглядит красная книга россии"я.

Все это снайдерсовское изобилие "Скачать программу для видеомонтажа на русском языке"венчал огромный судак, бело-розовое "Екатерина вильмонт электронные книги"брюхо которого "Скачать книгу рассвет 2 часть"не обмануло своими размерами "Ключи от бездны сериал"даже в свете коптящего ребяческого фонарика.

Я "Psp e1008 1d прошивка"только пыхтел "Скачать драйвер dku 5"и глотал соленый пот, стекавший мне "Русский секс крупным планом"в рот.

Пускай поест в свое удовольствие.

Учетверим ее, если вам угодно, сударь.

Я "Песня медведицы скачать"бросился к нему, вскочил на край и глянул вниз.

Одил, "Голодные игры фильм скачать в хорошем качестве"поднявший бутылку, чтобы сделать еще один "Скачать словарь паролей для брута"глоток, опустил ее, и глаза его расширились.

Я "Злотников роман книги скачать бесплатно"думаю, трех нам будет достаточно, "Скачать the sims 2 переезд в квартиру ?"уверенно проговорил Бронзини.

Только тем, "Трофимов скачать песню"что не будешь больше вмешиваться.

Я многокра-тно увеличил наше богатство.

Когда "Скачать фрэнк синатра"он отвернулся, я мысленно "Игры квесты винкс"последовал за его взглядом в направлении легких кресел, "Феи миф или реальность книга"расположенных в нише северо-восточной части зала, "Скачать труп невесты"рядом с телистрой.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg