Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas40
mod_vvisit_counterJučer388
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan40
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9319
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602356

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Predsjednik RH Ivo Josipović podanaik je RS i Srba uopće PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2012 15:18

Jeli predsjednik RH Ivo Josipović

naivan ili pokvaren?!

Umjesto uvoda "Cvebice" iz Večernjaka (Zoran Bajt)
"Odnosi Hrvatske i Srbije ne trebaju se temeljiti na rivalstvu nego na partnerstvu. Više treba govoriti o partnerstvu, tako radimo i Tadić i ja. Stvaramo dobru pozadinu – izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostujući na kraju svoga prvog službenog posjeta Srbiji u emisiji RTS/PTC “Svedok” koja se emitira u najgledanijem terminu.
Suradnja s J. Kosor
Govoreći o iskrenosti u odnosima Srbije i Hrvatske posljednjih godina, Josipović je kazao da je uvjeren u iskrenost Borisa Tadića te da i on želi da ti odnosi budu najbolji mogući.
– Nezamislivo je da netko želi dobro svojoj državi bez dobrih odnosa sa susjedima. Ima konkretnih pomaka i to je važno – izjavio je Josipović. Na pitanje kako komentira kritike da se “zaglavio u regiji i da bi više trebalo gledati preko oceana”, Josipović je kazao da te kritike često dolaze iz krugova koji nisu izašli iz prošlosti, ali da je i to dio demokracije. Komentirajući odnose srbijanske i hrvatske vlade, kao i mišljenje hrvatske premijerke Jadranke Kosor o povlačenju hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid, Josipović je rekao da “su uz različit celofan oni ipak na istim pozicijama te da je Vlada Jadranke Kosor i njegova Vlada”.
U Zagrebu je pak J. Kosor bila upozorila: – O tužbi za genocid odlučuje Vlada, a Vlada to pitanje nikad nije razmatrala. A Josipović, na pitanje koja je to formula savezništva koja bi mogla ujediniti Srbiju i Hrvatsku, kao što je recimo Zajednica za ugljen i čelik bila nit spajanja Francuske i Njemačke poslije II. svjetskog rata, naglasio je da “možda ne moramo tražiti neku takvu točku zajedništva, ali da odnosi mogu biti bolji i kroz suradnju nevladina sektora, zatim u gospodarstvu i znanosti”.

Najkreći eho na gornje izjave Ive Josipovića
Bio Ivo naivan ili pokvaren, u obadvije uloge trebalo bi mu zabraniti njegvo obnavljanje bratstva i jedinstva sa Srbijom i ujedinjenja. Samo naivčina i mentalno poremećeni um mogu vjerovati u iskrenost Srbije i Borisa Tadića prema Hrvatskoj jer bi to značilo spontano odustajanje od Velikosrbske ideologije.
Najstrašniji, najpogubniji i najgori dio svoje povijesti, Hrvatska je propatila u zagrljaju "bratstva i jedinstva" sa Srbijom od 1918. do 1991.
Spasi nas Bože, ako postojiš od obnove "bratstva i jedinstva" s najgorom državom u Europi, sa Srbijom, koja je izazvala Prvi svjetski rat, iz kojega je rođen fašizam i komunizam, dva najveća zla u ljudskoj povijesti. Srbija bi se trebala ispričavati svima europskim pa i svjetskim državama radi zala komunizma i fašizma, koji su svima ljudima i narodima nanijeli nepojmljivo strašna zla. Počelo tih zala je u Srbiji, u Sarajevskom atentatu.
Obostrana gospodarska poslovnost da, ali bez bratskih zagrljaja i ljubavi.

U Tadićevoj Srbiji, uz njegov blagoslov grade se spomenici, Srbija  rehabilitira i glorificira ovih dana fašističko-četničkoga vođu Dražu Mihailovića, koji je uz komunističkog vođu Josipa Broza Tita najveći zločinac prema Hrvatskom narodu.
Ivo Josipović je malo zakasnio na glavne svečanosti fašistu Draži Mihailoviću, a zaboravio je i na malne svakotjedno paljenje hrvatskih zastava u Beogradu.
Kod drugog posjeta Beogradu, položit će Ivo Josipović vijenac pred spomenik fašističko-četničkom vođi Draži Mihailoviću i ispričat će se Tadiću i Srbiji radi toga, što ga je vitez Jure Francetić nemilosrdno gonio i pobjeđivao.

Ivu Josipovića nismo vidjeli među hrvatskim braniteljima!
Ivo Josipović se nije borio za obranu Hrvatske niti je kao glazbenik skladao bar jednu pjesmu u znak hrvatske patnje ili hrvatskih pobjeda. Zato Ivo Josipović olako oprašta i zaboravlja zločine Miloševićeve Srbije i srbske JNA kao na primjer: Aljmaš, Dalj, Erdut, Sarvaš, Vukovar, Škabrnja, Slunj, Saborsko, Široka Kula, Gospić, Karlovac, Osijek... Pola milijuna Hrvata živjelo je u progonstvu, koje je počelo upravo ovih dana 1991. u Aljmaću, Dalju, Erdutu i Sarvašu...Tko zaboravlja prošlost mogla bi mu se osvetiti budućnost.

Predsjednik RH Ivo Josipović nije pristupio rješavanju nijednog ključnog pitanja sa srbskim predsjednikom Borisom Tadićem, nego su tračili vrijeme, bez spomena vrijednih djela. Evo u daljnjem osvrta na neke propuste Ive Josipovića.

Prvo pitanje je službeno poništenje velikosrbske ideologije
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nije u Beogradu postavio ključno pitanje za uspostavu dobrosusjedskih odnosa Srbije i Hrvatske, a to je službeno poništenje vjekovne ideje Srbije i Srbske pravoslavne crkve o stvaranju Velike Srbije na prostoru Hrvatske i drugih susjednih država.

Ta velikosrbska ideologija harači po povijesnim i suvremenim hrvatskim zemljama od 16. stoljeća (pećki parijarh Makarije), preko Čarnojevićevaca, Dositejevaca, Vukovaca, Garašaninovaca, Belo-crnorukaša, srbske hajdučije i četništva, SANU-memoranduma, Miloševićevih ratovanja pod krstom SPC-a do međe Karlobag - Karlovac - Virovitica. U toj Miloševićevoj velikosrbskoj ludomaniji zdušno su ga pomagali u ratovanju i spletkarenju Karadžić, Šešelj, Mladić, Plavšić, Babić, Martić, Džakula, Dodik, Pupovac, Drašković, Koštunica...znanstvenici SANU-e,  patrijarsi i popovi SPC-a, a i Boris Tadić nije bio reakcija...

Nema uspostave dobrosusjedskih odnosa Hrvatske sa Srbijom, dok se Srbija ne odrekne Velikosrbske osvajačke i genocidne ideologije, kojoj je cilj ubijanje i progon Hrvata i proširenje Srbije na prostor Hrvatske.

Stav Borisa Tadića nije primjeren, nego drzak
Srbija je odgovorna za sve ratove počev od Balkanskih i ranijih, zatim za Prvi svjetski rat, iz kojeg su rođena obadva najveća zla u ljudskoj povijesti (komunizam i fašizam), preko četničkih genocidnih ratova fašističkog vožda Draže Mihailovića do ratova Slobodana Miloševića.  
Gospodin Boris Tadić je predsjednik te i takove Srbije, koja se nije ništa promijenila. "Vuk dlaku mijenja, ali ćudi nikada!"  
Boris Tadić diktira termin svoje posjete Vukovaru, umjesto da skromno i zamolbeno pita, dali on smije i kada smije posjetiti Vukovar, kojega su njegovi Srbi - zločinci pretvorili u Hrvatsku Hirošimu.
Sa Srbijom se drugčije razgovara, nego to čini ponizni Ivo Josipović.

Srbija se ne ispričava za ratne zločine
Nijedno dosadašnje srbsko "izvinjenje" u BiH i u Hrvatskoj ne vrijedi ništa! To je onako uzputno "In Einrede!" nešto rečeno sa skrivenim subjektom, nejasnim objektom i predikatom i to na primjer u HTV-1 emisiji NU od Aleksandra Stankovića... Pri srbskom "izvinjnjenju" uvijek su obadvije strane jednako krive. "Ko nas bre zavadi?!"

Ispričnica Borisa Tadića bi trebala biti po uzoru Willy-a Brandta
Prava ispričnica Predsjednika Borisa Tadića u ime Srbije za počinjene žrtve na Hrvatima u Hrvatskoj, za mučenje i progone Hrvata, za pljačku hrvatske imovine i sva razaralaštva, uključujući sijanje ubitačnih mina po Hrvatskoj mora biti jasna izgovorenim i pisanim tekstom i gestom pokajničkog klanjanja žrtvama kao što je to učinio Poljacima Willy Brandt.

Pitanje granica Hrvatske sa Srbijom
Kakvo to pitanje granica postavlja srbski predsjednik Boris Tadić, a malne pola današnje Srbije se nalazi na uzurpiranome hrvatskom prostoru (Srijem), na hrvatsko-ugarskom prostoru: Podunavlje i Potisje, koje su Srbi prozvali Vojvodina i na prostoru Bosanskog Sandžaka.

U zadnjem velikosrbskom okupacijskom i genocidnom ratu uzrpirali su Srbi oko 1000 km/2 Hrvatskog Podunavlja, što bi Srbija trebala vratiti bez ijedne riječi intervencije  od Hrvatske i duboko se izpričati Hrvatskoj.

Hrvatska bi trebala postaviti pitanje povratka Srijema, Podunavlja i Potisja Hrvatima i Mađarima analogno Brandt-ovog odricanja prostora oko Odre i Niese u korist Poljske.

Ivo Josipović nema pravo povlačiti Hrvatsku tužbu protiv Srbije!
Predsjednik RH Ivo Josipović se je dao izmanipulirati od predsjednika Srbije Borisa Tadića na razgovor o povlačenju Hrvatske tužbe protiv Srbije za agresiju, genocid, mučenje i progon Hrvata, pljačku hrvatske imovine i vandalizam.
Ivo Josipović nema ovlasti niti pravo povlačiti hrvatsku Tužbu protiv agresorske Srbije upućene Međunarodnome sudu u Den Haagu za ratne zločine pred 11 godina i usvojenu od Suda prije dvije godine.
Tu Tužbu nema pravo nitko u Hrvatskoj povući, ni Hrvatski sabor niti Hrvatska vlada,  nego samo Hrvatski narod Referendumom s dvotrećinskom odlukom. Dakako, kad Srbija izravna sve račune Hrvatskoj, povratak svevrstne pljačkovine... i odricanja od Velikosrbske ideologije.

Predsjednik RH Ivo Josipović preuzima ulogu  Tadićevog slugana
Predsjednik RH Ivo Josipović se stavlja Borisu Tadiću u ulogu slugana transportera. Prenosi ikonu Bogorodice SPC, koja je bila na restauraciji u Beogradu i Ivo Josipović je "dobiva na dar", da bi je dopremio na odredište u Dalj i uštedio Srbima troškove transporta.  
Jeli taj Ivo Josipović pri zdravoj pameti ili je naivan, a možda i pokvaren?! Kud god se kreće ponižava se i ostavlja poraze za Hrvatsku!
Ako je dobio na dar Ikonu srbske Bogorodice, onda ona treba završiti u riznici predsjednika Republike Hrvatske, a ne u Dalju.

Gdje su prava autoktonih Hrvata u Podunavlju zvanom Vojvodina?
Srbska nacionalna manjina u Hrvatskoj nastala najvećim dijelom posrbljivanjem Vlaha grkoistočne vjere i srbskih dotepenaca ima sva ljudska i nacionalna prava (nadprava), a Hrvati starosjeditelji na svome vjekovnom prostoru, uzurpiranom od Srbije žive u strahu i ne smiju se izjasniti da su Hrvati. Tadićeva Srbija ih dijeli na Bunjevce i Hrvate.
Što je za njih učinio predsjednik RH Ivo Josipović? Ništa! Tadić je izmucao, da u Srbiji ima mnogo nacionalnih manjina pa to nije isto kao u Hrvatskoj...
Zašto se sva prava Hrvata u Podunavlju i u Srbiji ne svedu na istu uzajamnu razinu s pravima Srbske nacionalne manjine u Hrvatskoj. "Koliko ti meni, toliko ja tebi!"

Hrvatska se razbacuje davanjem prava i nadprava srbskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj i malne nema strukture niti razine vlasti bez hrvatskih Srba u njoj. Srbska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima čak posebna prava veća od drugih nacionalnih manjina.
Za razliku od Srbske nacionalne manjine u Hrvatskoj, hrvatska nacionalna manjina u "Vojvodini" i u Srbiji strahuje od predstavljanja u svome identitetu i nema nijednog predstavnika u srbskim vlasima ni u Beogradu niti u Novome Sadu.
To je po novome bratstvu i jedinstvu, kojega stvara Ivo Josipović i Boris Tadić.

Ivo Josipović ne postavlja pitanje povratka Hrvata u "Vojvodinu"

Srbi iz Hrvatske su pobjegli radi straha za zločine, koje su radili u Hrvatskoj. Nisu zločinci samo oni hrvatski Srbi, koji su u četničkim odorama ubijali, mučili i progonili Hrvate. Zločinci su i oni hrvatski Srbi iz "Civilne zaštite", koja je po svojoj ulozi pljačkala imovinu prognanih Hrvata, palila crkve i kuće i obavljala sve druge infrastrukturne radove za četničke zločince u Hrvatskoj. Dakle "Civilna zaštita" je participirala u srbskim zločinstvima prema Hrvatima i hrvatskoj imovini.

Ivo Josipović poziva na povratak Srbe, ali ne i Hrvate!
Ivo Josipović poziva sve hrvatske Srbe na povratak u Hrvatsku. Ovima Srbima, što su obavljali infrastrukturne radove za četničke zločince u Hrvatkoj (pljačka, vandalizam, raznašanje pošte, rad u kuhinji, popravak cesta, pokapanje ubijenih Hrvata...) ne će se ništa dogoditi jer ih je prvi hrvatski predsjednik Dr. Franjo Tuđman amnestirao i abolirao.  One druge hrvatske Srbe, koji su se borili oružjem protiv Hrvatske i pritom ubijali, mučili i progonili Hrvate s njihovih ognjišta čeka klupa Hrvatskog pravosuđa i rezervirana zatvorska mjesta, koja su zaslužili.

Ovdje se postavlja najvažnije pitanje: Zašto predsjednik Srbije Boris Tadić ne poziva na povratak prognane Hrvate iz "Vojvodine" i Srijema. Ove Hrvate su Srbi prognali i prisvojili njihovu imovinu.
Prognani nedužni Hrvati i pobjegli  hrvatski Srbi su dvije različite, a ipak sudbinski slične kategorije.
Zašto se prognane Hrvate zaboravlja pozivati na povratak, a poziva se na sve načine hrvatske Srbe:
Gdje je tu jednakost u novom "bratstvu i jedinstvu", kojega stvaraju Ivo Josipović i Boris Tadić?
Za danas dosta. Ovo šaljem na stotinjak adresa i molim one primatelje, koji imaju E-mail od predsjednika RH Ive Josipovića, da mu pošalju ovaj raspravni prilog. Hvala!

Uz najljepše hrvatske pozdrave i zov: Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku nizašto (F. Tuđman)

Dragan Hazler, domobranski sanitetski častnik u pričuvi

Basel, 21. srpnja, na obljetnički dan srbskog zločina u Aljmašu, Dalju, Sarvašu... 1991.

Komentari (4)
 • katolik  - anti-hrvatstvo
  Odličan članak i slažem se sa svime što je napisano. U potpunosti podržajem HPZ, a najviše zbog domoljublja. Želja mi je da napišete nešto o jednom od najvećih, ako ne i najvećem antihrvatu današnjice. Njegovo ime je Ivo Goldstein.
  Pozdrav Draganu Hazleru!
 • Tajništvo udruge  - Podrška katolika na članak
  Zahvaljujemo se na podršci gospodinu, potpisanom kao katolik. Bilo bi nam još draže da se je potpisao sa svojim pravim imenom i prezimenom. Ipak se nadamo da će spomenuti gospodin javiti se nam mailom i brzoglasom, a vjerojatno postati i našim članom. Činom učlanjenja rečeni gospodin
  ne gubi status katolika.
  Bog i Hrvati
  Tajništvo udruge
 • Ivan
  Vjekovna ognjista su zanimljiv pojam. Srbi se ne odvajaju od Kosova kao svojeg. Nasa su ognjista i Knin, pa tako i navedeni dio- Vojvodina. Ali ipak, migracije stanovnistva se dodadjaju te time i politicke granice koje svoje promjene dozivljavaju uglavnom ratovima. Razlika po mom skromnom misljenju izmedju Srba i Hrvata je sto su Hrvati odustali od krajeva gdje zive Hrvati i odlucili se na granice priznate nam 45-ete u Jugi ,dok u Srbima (pravoslavnim Vlasima) uvijek tinja ideja svi Srbi u jednoj drzavi. Nadam se ce buducnost donijeti vise razuma na ovim prostorima.
 • pravoslavac  - Svi Srbi u jednoj državi
  Sintagma o svim Srbima u jednoj državi pomalo se ostvaruje. Procesom desrbizacije Balkana Srbi se pomalo ali sigurno vraćaju u svoju povjesnu državu - U povjesnu Srbiju. Ostaje još problem pripojenje Srijema Hrvatskoj i Južne Srbije Bugarskoj - koje su Srbi 1912.g. okupirali u Balkanskom ratu. Dakako i nešto malo Istočne Srbije gdje žive Rumunski vlasi, a također balkanskim ratom okupiranim teritorijem od strane Srba.
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg