Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas294
mod_vvisit_counterJučer388
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan294
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9573
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602610

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
UTEMELJITI HRVATSKU MATICU USELJENIKA ,A UGASITI HMI PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 03 Veljača 2012 22:23

Trajne hrvatske aktualnosti

prikazane na jednostavan način

Stranka na vlasti je predizborno najavljivala plan razvoja!
Za plan razvoja potrebno je zapošljavati ljude i stvarati svestrano bolje uvjete rada i zaradu.
Sada vidimo da su nas Kukurikavci posve prevarili: Njihov plan razvoja se temelji na odpuštanju radnika, za zatvaranju radnih mjesta, na povećanju PDV-a i na smanjivanju plaća i mirovina.
Takove metode ne vode u jačanje hrvatskog gospodarstva, nego obratno u njegovo slabljenje.

Za svaku stranku ili stranke u Hrvatskoj osnovna briga treba biti čovjek
Bez obzira na to, koje stranke u Hrvatskoj vladaju, gorući problemi su podići hrvatsko gospodarstvo i početi vraćati inozemni dug. Nažalost te radosti nisu na vidiku, nego obratno.

Hrvatski izvoz mora biti veći nego uvoz
Zahvaljujući turizmu, Hrvatska ima izvozno tržište na svome prostoru i moru. Taj oblik omogućuje Hrvatskoj najpovoljniji oblik izvoza. Nažalost, turisti na Hrvatskome Jadranu jedu uvozno voće i povrće, piju uvozana vina i druga pića, mlijeko i mliječne proizvode, čak i uvoznu vodu. Tu spada i uvozno meso, a naši seljaci u Slavoniji moraju ukidati svoje farme.
Kako će Hrvatska izvoziti (ako uopće ima što izvoziti) na visokokonkurentno europsko tržište, kad nije konkurentna s vlastitim proizvodima na vlastitom bezcarinskom turističkom tržištu.

Proizvodnja mora rasti, a time i zaposlenost
Za gospodarski i opći hrvatski napredak proizvodnja svih roba mora zadovoljiti domeće i strano tržište.
Tu se podrazumijeva, da izvoz  mora biti znatno veći od uvoza, privatizaciju dovesti u red, osigurati rad i zaposlenost, demografski napredak, zarade, mirovine i stanovanje moraju biti na razini ljudskog dostojanstva.

Stara poslovica nas uči: Pruži se koliko se možeš pokriti!
K ovim temeljnicama valja razvijati ljudsku svijest i savjest, da se ne živi iznad realnih mogućnosti. Ne mora svaki Hrvat voziti skupi automobil; bicikl je jeftiniji, zdraviji i ekološki podobniji jer vozi na energiju vozača (-čice), a ne na skupi benzin ili druga zagadjujuća goriva. Hrvatska ima golemo izvozno tržište u svojim turističkim krajevima, što znači, da pred svakim takmacem u izvozu roba ima „vanjsko“- tržišnu prednost, koju treba za sebe koristiti.
Uz gospodarski i novčarski preporod, koji mora u Hrvatskoj nastupiti odmah, bez odgadjanja postoje još dvije skupine problema, koji traže, da ih Hrvatska razborito riješi. To je a) pitanje ozdravljenja pravosudja na svima područjima, uključujući procesuiranje svih ratnih zločinaca iz obadva zadnja rata i poraća - „lustracija“ i b) Hrvati u dijaspori  i Hrvati starosjeditelji u susjednim državama. Hrvati u BiH nisu dijaspora, nego Hrvati na svome tlu.
Ova dva kompleksna pitanja su medjusobno povezana, utoliko više što im je tinjajuće žarište u protuhrvatskom djelovanju komunista i njihovih sljedbenika. Naime, uvjetovano komunizmom na ovaj ili onaj način - silom ili „milom“ više od milijun Hrvata je od Drugog svjetskog rata do Domovinsko Obranbenog Rata napustilo Hrvatsku. Pribroji li se ovom broju one Hrvate, koji su napustili Hrvatsku za vrijeme zloglasnog velikosrpskog režima Kraljevine Jugoslavije i potomke od obadvije skupine emigracije, broj Hrvata u dijaspori, koji se još takvima osjeća kreće se oko tri milijuna. Nažalost i danas Hrvati napuštaju Hrvatsku! Zašto?!
Hrvatska danas bilježi negativno demografsko kretanje. Jedina narodnosna skupina u Hrvatskoj s pozitivnim demografskim trendom su Romi.

Republika Hrvatska, ako hoće da Hrvatska obstane i da se razvija mora pojačati svoje demografske potencijale. To je jedino i realno moguće kroz organizirani i beneficirani povratak Hrvata iz dijaspore u Hrvatsku. Ovdje moram biti „zločest“ pa ipak bez srdžbe i mržnje postaviti sljedeće pitanje: Ako Republika Hrvatska obnavlja i izgradjuje kuće Srbima, koji su u Domovinskom Obranbenome Ratu ubijali i progonili Hrvate, razarali Hrvatsku i posijali je s ubitačnim minama, što znači da još uvijek Srpski genocidni rat protiv Hrvatske i Hrvata nije okončan, ta ista Hrvatska bi trebala Hrvatima - povratnicima iz dijaspore dati barem gradilišta i stvoriti im mogućnosti za sudjelovanje u gospodarskom razvoju Hrvatske.

Hrvati povratnici iz dijaspore će svestrano koristiti Hrvatskoj
Naime, svaki hrvatski povratnik iz dijaspore će donijeti u Hrvatsku sve kapitalne vrijednosti, koje Hrvatska treba:
a) živote i zdrave demografske potencijale,
b) novčani i drugi kapital za svoje uzdržavanje i za investicije u nova radna mjesta;
c) razna stručna znanja, nove tehnologije i uzorne radne navike;
d) znanja stranih jezika potrebnih Hrvatskoj za svaki napredak i usmjerenje;
e) oživljavanje pustih predjela Hrvatske...

Matica hrvatskih useljenika - MHU
Imamo Hrvatsku maticu iseljenika. Za najvišu pohvalu je djelovanje HMI, ali ime podsjeća na instituciju za iseljavanje.
Upravo zato trebamo osnovati Maticu hrvatskih useljenika, koja će se baviti useljavanjem Hrvata iz dijaspore u Hrvatsku

Postavlja se sljedeće pitanje uz naprijed iznešeno o povratnicima Hrvata iz dijaspore:
Je li Hrvatskoj razboritije vratiti svoje ljude iz dijaspore, obogaćene sa svima potrebnim vrjednotama, uključujući i domoljublje, nego uvoziti s Istoka nestručne Albance, Bugare, Makedonce, Rome, Rumunje, Srbe, Turke...

Svjestan sam da će isti oni komunjare, koji nastupaju protivnički i čak neprijateljski prema Hrvatima u dijaspori proglasiti ksenofobom pisatelja ovih redaka pa im evo poslovičnog odgovora:
„Bog je najprije sebi bradu stvorio, a onda svima drugima.“
Kada mi povratimo u Hrvatsku milijun Hrvata iz dijaspore, onda će ovi stvoriti radna mjesta za sebe, zaposlit će domovinske Hrvate i trebat će zasigurno djelatnike s Istoka, a uvezeni djelatnici s Istoka ne će stvoriti Hrvatima radna mjesta i kako nam je to poznato do sada svoj zaradjeni novac će iznositi iz Hrvatske.

Zaključno
Dakle, je li Hrvatskoj bolje uvoziti Hrvate iz dijaspore, koji će jačati sve hrvatske potencijale, nego uvoziti privremenu radnu snagu s Istoka, koja će iznositi novac iz Hrvatske, a nažalost medju poštenima i marljivim djelatnicima naći će se i onih, koji će Hrvatsku koristiti kao narko-tržište. Nota bene!
Mr.sci. Dragan Hazler

Basel, 3. veljače 2012.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg