Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas168
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan168
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9613
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586725

Trenutno na stranici: 11
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Okupatori SPC u Crnoj Gori neprestaju s terorom nad CPC PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 19:58
PORUKA CRNOGORCIMA.....

Braćo po Kristu nemojte se puno uzbuđivati na reakcije SPC u Crnoj Gori, jer kobila koja je na izdisaju najviše  se rita. I mi u Hrvatskoj imamo isti problem sa Srbima,(a tko ih nema na Balkanu) ali im mi odoljevamo. Nama su najveći neprijatelji u Hrvatskoj hrvatski komunisti, a čini nam se da je to slučaj i u Crnoj Gori. Čuo sam neki dan od jednoga ozbiljnog crnogorca koji na pitanje odgovara: " a što si ti Radovane po vjerskom i nacionalnom uvjereneju - ko' iz topa odgovara -"Ja sam čoče Crnogorac-Srbin a također i pravoslavac pod istim imenom". Pitam dalje, pa što ste se onda vjerski dijelite. Opet ko' iz topa: Da se čoče znade koje komu dinastiju stvorio i vjeru podario, dodajem, misliš valjda na dinastiju Nemanjića?. dakako, čoče.E, pa, onda ste i jedni i drugi kršteni u Rimu i po toj logici  vi pripadate Hrvatskim pravoslavcima.Nakon ove moje primjedbe moj Radovan se malo zamisli i promrmlja...pa možda si ti u pravu - ako će trebati se spajati onda vi Hrvati možete računati i na nas, jer vi ste nam u povijesti donijeli zapadnu kulturu, a bogme, preko vašeg Rima, i vjeru podarili.
I na kraju, vjerovali ili ne, Crnogorac Radovan platio mi je  piće. Sve se ovo dogodilo neki dan  u Splitu.
Bog i Hrvati i svako dobro za zdravicu Crnogorca - vidimo se idući put u Boki Kotorskoj.
Urednik

**********************************************

CPC reagovala na Amfilohijevo pismo

premijeru Lukšiću: Stati na put teroru i

falsifikatima

PODGORICA – Iz Crnogorske pravoslavne crkve poručili su da je krajnje vrijeme da se jednom stane na put Amfilohijevom „verbalnom teroru, klevetama i falsifikatima“, objavljeno je na sajtu te vjerske organizacije.

- Davno je sazrelo vrijeme da se njegovo sijanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje dovede pod institut pravne države. Uporedo pred institutima crnogorske države i legalne i legitimne državne vlasti je da prizna crnogorsko državno, nacionalno i crkveno dostojanstvo i očuva ga od devastatorske imperijalne agresije SPC i njenog militantnog mitropolita Amfilohija – ocijenili su iz CPC reagujući na prekjuče objavljeno pismo mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija (Radovića) upućeno predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću.

- Amfilohije najnovijim obraćanjem Lukšiću ponovio je vlastite, više puta do sada ponavljane, neistine o Crnoj Gori, Crnogorcima i CPC prikazujući je kao srpsku – kaže se u reagovanju CPC.

Amfilohije, kako su naveli, stalnim ponavljanjem neistina, neprekidno vodi rat sa sobom.

- Pošto ne može da izađe iz sopstvenog protivurječja, ranije mu nije odgovarao i vrijedio Zakon o vjerskim zajednicama iz 1977, a sada se čvrsto drži za njega – saopšteno je iz CPC.

Amfilohije, kako su saopštili, uporno negira takve apsolutne istine koje se ne dokazuju, „jer su vidljive i neporecive kao postojanje Lovćena“.

- A to su istine da su Crnogorci samonikli, autohtoni, istorijski narod koji je nastao i razvijao se u vlastitoj milenijumskoj etnogenezi i istoriogenezi, da bi na svojim temeljnim počecima stvorio i u borbi za slobodu i ostvarenoj slobodi konstituisao i očuvao svoju državu Duklju – Zetu – Crnu Goru koja traje evo duže od 12 vjekova – dodaje se u saopštenju.

Tu državu, navode iz CPC, nije stvorila Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori, jer je crnogorska država, dodaje se, starija i od srpske države i crkve, a dukljansko-crnogorski vladar Mihailo Vojisavljević je sa svojom državom međunarodno priznat i krunisan 140 godine prije prvog srpskog vladara Stevana Prvovjenčanog.

- Od Crnojevića na ovamo nije SPC stvarala i gradila crnogorsku državu, već je ta uloga pripadala isključivo istorijskoj, svetoj, državotvornoj, slobodarskoj i autokefalnoj CPC, koja je vjekovima sudbinski neraskidivo vezana za svoj crnogorski narod i svoje državno biće – stoji u saopštenju.

SPC, saopšteno je, ne samo da nije gradila Crnu Goru, već joj je nametnuta kao „okupator nakon likvidacije Crnogoraca, Crne Gore i CPC, kao posljedicama versajskog diktata i podgoričke skupštine“.

Korpusu Amfilohijevih neistinitih konstrukcija, kako se dodaje, pripada i njegovo zalaganje za Pravoslavnu crkvu „koja je čas to, a čas SPC u Crnoj Gori“.

- Neistinama pripada i Amfilohijeva konstrukcija da njegovih pola miliona traže prava kao 12-člana zajednica, jer Crna Gora nema toliko punoljetnih građana, pa ni vjernika kod svih svojih nacija i vjera – zaključuje se u saopštenju CPC.

M. H.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg