Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas166
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan166
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9611
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586723

Trenutno na stranici: 10
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
RATNI ZLOČINAC DRAŽA MIHAJLOVIĆ DANAS JE REHABILITIRAN - OD DANAS JE NACIONALNI JUNAK SRBIJE PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 23 Ožujak 2012 11:27

"BOŽE PRAVDE"...

Svaki daljnji komentar je suvišan. Ovim činom Srbi su konačno dokazali tko su i što su. U svakom slučaju treba im "čestitati na hrabrosti" i dobro otvoriti oči na njihove granice. Dakako da i Hrvati ovo shvate kao idealnu prigodu da prenesu u Domovinu  posmrtne ostatke hrvatskoga junaka, iz tog vremena, Dr. Ante Pavelića. Za njega ne treba tražiti rehabilitaciju, jer nije pred hrvatskim sudovima bio nikada niti osuđivan.

Urednik

"KRAJ NEPRAVDE DUGE 66 GODINA GENERAL

JUGOSLOVENSKE VOJSKE U OTADŽBINI

DRAŽA MIHAILOVIĆ BIĆE REHABILITOVAN

23. MARTA

Vreme za istinu o đeneralu

Put ka životu: Njegova rehabilitacija ima mnogostruka značenja. Posle rehabilitacije kneza Pavla, ova đeneralova znači da je Srbija izabrala put ka istini, put ka životu, kaže istoričar Miodrag Janković.

Viši sud u Beogradu doneo odluku o rehabilitaciji

Violeta Nedeljković

Beograd, 12.03.2012.

General Dragoljub Draža Mihailović biće konačno rehabilitovan u postupku koji je zakazan za 23. mart u 10 časova u Višem sudu u Beogradu, saznaje Press.

Nakon rehabilitacije generala Jugoslovenske vojske u otadžbini Draže Mihailovića, koji je streljan 17. jula 1946. jer ga je vojni sud proglasio krivim za izdaju i ratne zločine, u Srbiji više ništa neće biti isto, slažu se sagovornici Pressa.

Istoričar Miodrag Janković kaže za Press da rehabilitacija Mihailovića ima ogroman značaj za srpski narod i da pokazuje da je Srbija izabrala put ka istini.

Tragična ličnost


- Junak bez groba, najtragičnija ličnost novije srpske istorije, đeneral Dragoljub Mihailović predstavlja i oličenje naše srpske nesreće. Njegova rehabilitacija ima mnogostruka značenja. Posle rehabilitacije kneza Pavla, ova đeneralova znači da je Srbija izabrala put ka istini, put ka životu. Nošen najplemenitijom ljubavlju za Srbiju, đeneral je sebe prineo na oltar otadžbine. I kao što su Srbiju izdali tobožnji saveznici i jugoslovenska vlada izbegla u London, tako su i njega izdale te političke primadone, da bi ga napokon izdao i njegov kralj, pozvavši ga da se priključi Josipu Brozu. Osuđen je u političkom procesu, pravoj lakrdiji sudstva, ubijen i posle godinama satanizovan, između ostalog izjednačavan sa Pavelićem! Sudili su mu i preko njega sudili srpskom narodu, tome malome nacionu koji još uvek rađa svetitelje. Grob junaka je u srcu živih, tako će sad đeneral biti u našim srcima, gde nema laži, izdaje, sramote...

Istoričar i književnik Predrag Ostojić kaže za Press da će rehabilitacijom Draže Mihailovića biti ispravljena velika istorijska i ljudska nepravda.

- Dražina rehabilitacija trebalo je da usledi mnogo ranije. General Mihailović je za ceo svet bio simbol otpora protiv okupatora. Ono što su komunisti uradili nastojeći da ga prikažu u sasvim drugačijem svetlu nije moglo da poništi njegovo delo koje je srpski narod nosio u srcima. Dan kada Draža Mihailović bude rehabilitovan biće dan kada se Srbija konačno vratila svojim korenima. Takođe, taj dan će predstavljati značajan korak ka pomirenju među Srbima - smatra Ostojić.

Istoričar Jovan Pejin smatra da je rehabilitacija Draže Mihailovića posle priznanja statusa boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini još jedan značajan korak ka novoj državnoj politici Srbije.

Srpska državna ideja

- To znači da političke partije treba da promene programe i usklade ih sa dugo odbacivanom i jugoslovenstvom potiskivanom srpskom državnom idejom. Da održe mini kongrese i donesu mere radi odbacivanja nametnutih kroatokomunističkih rešenja jer je to važno za opstanak srpskog naroda u celini, a ne samo u Srbiji. Takođe, rehabilitacija Draže Mihajlovića znači preuzimanje koraka da se podele koje nam je nametnuo taj isti kroatokomunistički vrh i koje još postoje konačno ponište - ističe Pejin.

Mada se tačan broj žrtava političkog i ideološkog progona za vreme i posle Drugog svetskog rata još utvrđuje, u srpskim sudovima trenutno ima oko 1.000 zahteva za rehabilitaciju. Većinu su potpisali naslednici. Ipak, ima i onih postupaka u kojima sudije pažljivo mere svaku reč zbog uloga koje su znamenite ličnosti čija se rehabilitacija traži imale na našoj istorijskoj sceni.

Istoričar Veljko Đurić Mišina kaže da je o Draži Mihailoviću za proteklih 66 godina napisano dovoljno naučnoistraživačkih radova na srpskom, nemačkom i engleskom jeziku.

- Za onog ko je pročitao makar deo ti radova nema velikih tajni o Mihailovićevoj biografiji. Doduše, ima još nekoliko događaja koji su nedovoljno razrešeni odnosno rekonstruisani, kao što su uloga Britanaca u njegovom hapšenju i gde mu je grob. Svoju tragiku i sudbinu pokreta Mihailović je objasnio pri kraju odbrane na suđenju rečima da se nije snašao u svetskom vrtlogu u kome su posebno mesto imale obaveštajne igre oko njega. Mihailović je, gledajući sa istorijske distance, tragični gubitnik koji se nije snašao u teškim vremenima. A mi Srbi volimo gubitnike i tragičare - smatra naš sagovornik.

Rehabilitovani:

- Knez Pavle

- Dragiša Cvetković

- Slobodan Jovanović

- Momčilo Ninčić

- Žanka Stokić

- Borislav Pekić

- Dragoslav Mihailović

Još čekaju rehabilitaciju:

- General Draža Mihailović

- Milan Nedić

- Milan Antić

- Milovan Đilas

Vuk: Rehabilitacija istorijske istine

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže za Press da bi rehabilitacija generala Draže Mihailovića značila rehabilitaciju istorijske istine:

- A istorijska istina glasi - da Srbija u Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini nije imala saradnika okupatora, već prvog antifašističkog gerilca u Evropi.

KORENI

Dan kada Draža Mihailović bude rehabilitovan biće dan kada se Srbija konačno vratila svojim korenima.

Predrag Ostojić, istoričar

IMPRESSUM: PRESS

www.pressonline.rs

Очень "скачать песню алфавит английский" скоро он зашевелился, "рефераты логистике" потом пошел.

На другом "скачать слушать и песню" конце была полусфера, сделанная "Азбука родительской любви. Набор психологических открыток для родителей" из другого "Учим дроби и доли: для начальной школы" металла.

Но я уже "поиграть в бесплатные флеш игры" одет, а сиделки все "играть игровой автомат емеля" еще нет.

Не "скачать вормикс 3d" знаю, как поступила бы "патчи для фифы 11 скачать" на моем "песни александра розенбаум скачать" месте Мона Лиза.

Хотя, конечно, иногда немного встряхнуться не вредно.

Сейчас все управляется электроникой.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg