Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas91
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan877
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7614
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613634

Trenutno na stranici: 14
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Priopćenje za javnost-HRVATSKA KRALJEVSKA AKADEMIJA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 23 Ožujak 2012 13:43

HRVATSKA KRALJEVSKA AKADEMIJA 

ZNANOSTI I UMJETNOSTI „KRALJ TOMISLAV“

ZAGREB, Vlaška 62

Priopćenje za javnost

Danas 19. ožujka 2012. održana je u Zagrebu Osnivačka skupština Hrvatske kraljevske akademije znanosti i umjetnosti „Kralj Tomislav“, te izabran predsjednik i predsjedništvo Akademije. Statutom Akademije utvrđeni su njezini ciljevi, svrha i način njihova ostvarenja. Akademija ima šest razreda među kojima su i poseban razred za dijasporu i razred za poduzetništvo što Akademiju čini suvremenom znanstvenom institucijom. Iako će se cijela udruga baviti pitanjima Hrvata izvan Republike Hrvatske, u Statutu smo predvidjeli posebni razred  koji će se produbljeno baviti tim pitanjem i objedinjavati sve poslove u svezi s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Isto tako, Akademiju smo nastojali osuvremeniti pa smo predvidjeli poseban razred za poduzetništvo. Jer, osim klasičnim pitanjima znanosti, umjetnosti i književnosti Akademija će se baviti i egzistencijalnim pitanjima kako Hrvata izvan Republike Hrvatske tako i onih u Republici Hrvatskoj. Akademija želi stvoriti ne samo jedinstvo Hrvata u Republici Hrvatskoj i onih izvan Republike Hrvatske, nego i ukinuti otuđenost znanstvenih, umjetničkih i drugih hrvatskih  elita od naroda, stvoriti stanje stvaralačkog dijaloga  i sinergije između znanosti i umjetnosti i naroda. Osim toga na simboličnoj razini izrazili smo Akademiju kao znanstvenu nazvavši jedno njezino vijeće po svjetski priznatom hrvatskom znanstveniku Ruđeru Boškoviću, a vijeće za umjetnost i književnost po tvorcu hrvatske moderne književnosti Marku Maruliću. Ta tri imena – kralj Tomislav, Ruđer Bošković i Marko Marulić simboli su naše državne suverenosti i nacionalne samobitnosti, što oni na najbolji način izražavaju; oni su naša hrvatska povijesna, državotvorna, znanstvena, umjetnička i književna vertikala.

Na koncu, Akademija poziva sve rodoljubne hrvatske intelektualce u Republici Hrvatskoj i one izvan Republike Hrvatske, da nam se u ovoj mukotrpnoj, ali domoljubno i nacionalno iznad svega važnoj i korisnoj zadaći pridruže.

U Zagrebu 19. ožujka 2012. 

                                                     Predsjednik

dr. sc. Petar Vučić

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg