Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas173
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2370
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9107
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615127

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
KOMENTARI IZ VEČERNJAKA I NOVOG LISTA- Ne baš dobri, pa ipak? PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 24 Siječanj 2010 00:59

KOMENTARI IZ VEČERNJAKA I NOVOG LISTA

Petak, 22.1.2010.
Večernja škola pravoslavlja
Ima tome mjesec dana kako je skupina dokonih filoustaša pripuštena u medije da izreklamira svoju novu udrugu koja se pod imenom Hrvatske pravoslavne zajednice zalaže za osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve. Vidjelo se odmah o kakvoj se družini radi, ali je njihova inicijativa – na veselje hrvatskih i na zluradost srpskih nacionalista – umjesto primjerenog medicinskog dobila neprimjeren medijski tretman, pa se u nekim novinama tim povodom ozbiljno anketarilo na budalastu temu podržavljenja pravoslavlja u Hrvatskoj. Hrvatski su pravoslavni zajedničari iskoristili taj propust zdravstvenih službi i popust dobiven u medijima za daljnje nesebično razbacivanje svojom medicinskom dokumentacijom koje, evo, traje i u tekućem tjednu kada Večernji list u pismima čitatelja objavljuje sastavak Srećka Radovića pod naslovom "Sabor treba utemeljiti Hrvatsku pravoslavnu crkvu". Rečeni Radović je živa legenda fool-contact rubrika po hrvatskim fašističkim zabavnicima, gdje već godinama prosipa svoja domoljubna i znanstvena promišljanja poput onog da su "hrvatskim jezikom govorili svi Europljani davno prije negoli su u Europu došli Akadi-Feničani, stari Grci i Latini". Stoga nije čudno što se stručnjak baš takvog profila Večernjakovim urednicima učinio bogomdanim da protumači kako bi država morala zadovoljiti "potrebe pravoslavaca koji po narodnosti nisu Srbi". Ne spominje Radović pritom pravoslavne Makedonce i Crnogorce, jer valjda misli kako oni jedva čekaju da se autokefalno pohrvate. Baš kao što i brojni etnički Hrvati žude za formiranjem HPC-a, kako bi napokon ostvarili državotvorni san svih snova: da i u pravoslavnoj crkvi većina bude hrvatska i katolička. Uredništvo Večernjaka tvrdi kako ne dijeli mišljenja iznesena u pismima čitatelja. Što, kako vidimo, ne znači da ne dijeli i gluposti.

Subota, 23.1.2010.

Ima li života bez genocida?

Evo nama opet genocida, evo nama razbibrige naše, srpske i hrvatske... Puna ga usta Srbima, puna ga i Hrvatima, pa ga slasno premeću po svojim jezicima, kao da drugih riječi i nemaju. Možete im dirnuti u svaku svetinju, psovati im očeve, majke, žene, sestre, križ, krst, grobove predaka, djecu rođenu i nerođenu, šajkaču, kravatu, samo im u genocid ne dirajte. Ne znaju Srbi, ne znaju ni Hrvati, što ta riječ doista znači, ali im ona tako dobro zvuči da nikakvog značenja ne mora ni imati. Kao što ga zapravo i nema, jer na svakom od ta dva međusobno nerazumljiva jezika riječ genocid ne znači ništa.
Izjavljuje ovih dana Ivo Josipović, hrvatski pravni ekspert i budući državnik, da bi se hrvatske i srpske tužbe za genocid "možda mogle i povući, ako se trend dobre suradnje nastavi i pojača". Izjavljuje i Ivo Šimonović, ministar pravosuđa hrvatski, da bi Pravna Naša "trebala povući tužbu za genocid, ako Srbija osudi agresiju na Hrvatsku i sve zločince". Budući da su i Ivo 1 i Ivo 2 sudjelovali u sricanju hrvatske tužbe protiv Srbije za zločin genocida, netko bi naivan mogao pomisliti da barem oni znaju o čemu govore. Ali zašto bi oni išta znali? Zašto bi oni znali je li genocid uistinu počinjen? Ako je genocida bilo, s kojim pravom itko smije povući tužbu? A ako genocida bilo nije, kojoj je budali palo na pamet da tu tužbu podiže?
Jesu li hrvatska i srpska tužakanja izraz žalosti što se uzajamni genocidi nisu dogodili? Ili se mogu čitati kao poziv Hrvatima i Srbima da te genocide napokon počine, pa da pravna forma dobije odgovarajući sadržaj? Misle li pravnici i državnici da Hrvati i Srbi još nisu dovoljno sluđeni kolokvijalnim genocidalijama, pa da ih na to treba i sudski poticati? Ili vjeruju da bez genocida ni Srbima ni Hrvatima nema života?
Vuku li ta gospoda Hrvate i Srbe za nos ili za nož?
*Tekstovi su preuzeti iz Novog lista uz dozvolu urednika i autora

Вы "Бесплатные редакторы скачать"будете работать по заданиям нашего ателье.

Потом я приехал "Скачать книгу по психологии отношения между мужчиной и женщиной"преподавать сюда.

Вместе с носильщиком он оказался в центре водоворота и "Schokk скачать альбом скачать"теперь гнался за своими чемоданами, как "Скачать полосатый рейс"терьер за кроликом.

Многие примитивные народы пили кровь своего скота.

Не позволяй "Радиоприемник скачать"ему переносить кого-нибудь или что-нибудь сюда или отсюда.

Наши друзья из Пхеньяна хотят послужить нам.

Он корейца от "С первой леди так не поступают" японца не "Основы композиции и художественной фотосъемки" отличит.

Одни разгневались, другие изумились.

Наконец "Королева красоты" я оказался в старом театре "Бизнес по правилам и против них 225 бизнес-идей..." и стал спускаться вниз.

Он поджигает "Серебряный Плавник" церкви, вызывает "Большая книга ужасов 39. Любовь мертвеца. Проклятие чернокнижника. Месть ведьмы. Сердце зла" свертывание молока у кормящих "Неумышленное ограбление" матерей и выкидыш у рожениц.

Затем "Энергетическая клизма" я встал и "Тесты для детей 3 лет" поплелся к тому месту, куда "Укрощенное сердце" бросил свою поклажу.

Они собрались в подвальном помещении замка.

Komentari (11)
 • Sjeverac
  Zalosno je sto se jedna dobra inicijativa koja vodi k miru i zajednickom suzivotu stalno povezuje s ustavstvom!Pojedini novinari dirigirani iz nekih centara moci stalno potpiruju i nudu svoja rjesenja koja ne vode nigdje i nicemu!Dozvolite narodu na terenu da uz pomoc dobrih inicijativa rijesi svoje probleme! Gospodo iz Novog Lista: Pravoslavci u Hrvatskoj su zloupotrebljeni od strane Srbije vise puta tokom nekoliko stoljeca i zbog toga je doslo do genocida i sa jedne i sa drge strane!I sto onda ako su oni odlucili u miru zivjeti s bracom katolicima? Zar da mi to ne prihvatimo!
 • Rafael Boban
  Većina Srba je u duši šovinistička i ne priznaje vjeru i naciju(bar ne u ravnopravnom obliku) drugih naroda i narodnosti u svom okruženju.
 • Sjeverac
  U pravu ste sto se tice Srba!Oni ne priznaju nikoga na ovoj kugli zemaljskoj! Ali vecina pravoslavaca u Hrvatskoj nisu podrijetlom Srbi nego pravodslavni Hrvati ili Vlasi! Njima moramo pomoci da se oslobode ideje o V.Srbiji koja nikome nista nije dobra donijela!Naprotiv donijela je mnogo zla i njima i nama! Zato pozdravimo osnivanje Hrvatske Pravoslavne Crkve!
 • Rafael Boban
  Slažem se sa vašom izjavom da vecina pravoslavaca u Hrvatskoj nisu podrijetlom Srbi nego pravoslavni Hrvati ili Vlasi. Zato sam i napisao da prvo što ne priznaju(od drugih)je VJERA. Ne priznaju ni makedonsku,crnogorsku, pa nije čudo da se ovako odnose prema HPC. Srbi sebe smatraju toliko važnima u pravoslavlju da se ne bi čudio da među nekima od njih vlada ideja da je sam Isus bio srbin!?!?!
 • Sjeverac
  Rafaele!
  Neznam tocno koji je srpski knjizevnik to napisao ali mislim da se radi o Petru Kocicu!Ali ide nekako ovako:
  Srpsko je nebo plavo,
  Na njemu sjedi Srbin Bog,
  Sluze ga andjeli Srbi,
  Srbina Boga svog!
  Neki idu cak toliko daleko pa SPC. Nazivaju Srpska Vasionska Crkva! A svi znademo sto >Vasiona
 • Sjeverac
  Rafaele!
  Neznam tocno koji je srpski knjizevni to napisao ali mislim da se radi o Petru Kocicu!Ali ide nekako ovako:
  Srpsko je nebo plavo,
  Na njemu sjedi Srbin Bog,
  Sluze ga andjeli Srbi,
  Srbina Boga svog!
  Neki idu cak toliko daleko pa SPC. Nazivaju Srpska Vasionska Crkva! A svi znademo sto >Vasiona
 • Sjeverac
  < u hrvatskom prijevodu znaci!Pa te pitam dali je to primitivizam ili mitologija! Po meni i jedno i drugo!Bog Rafaele!
 • Dejan  - Prvi HR kosmonauti
  Majko rodjena kakve vas dvojica gluposti pisete. Pogledajte malo na sebe koliko ste primitivni! Nasilna asimilacija Srba vam nece proci kao sto nije prosla 41 u NDH kao sto nije prosla ni u ovim ratovima '90. Vazila vam je ista Paveliceva krilatica trecinu pobiti, trecinu pokatoliciti, trecinu proterati. Najvise ste uspeli u onom zadnjemu niste ih proterali trecinu nego skoro sve! A vas dvojicu bi doista trebalo lansirati u vasionu jer za bolje i niste!
 • Sjeverac  - Dejan! Nema mjesta za nas u Vasioni(Svemir)
  U Vasioni(Hrv.Svemir)nema mjesta za nikoga sa ove kugle zemaljske osim za Srbe i Kineze! Naime SPC. se vec proglasila Svetom Vasionskom Crkvom i zauzela dobar dio slobodnih mjesta gore! Cujem iz srpskih krugova da postoje ljudi na drugim planetama koji govore Srpskim jezikom i da se osjecaju Srbima! Pa vam od srca zelim da gore stvorite Veliku Srbiju! Nama Hrvatskim katolicima i pravoslavcima netreba nista nego dobro uredjena domovina,zajednicki Isus i Raj nebeski!Jedini vam je problem je u tome sto su i Kineski astronauti gore osnovali svemirsku Kom.Partiju Kine! Pa ce jos do malo biti zanimljivo gledati uzivo borbu Srpskih i Kineskih satelita za prevlast u Svemiru(Vasioni)!
 • Sjeverac  - Dejan=Velika Srbija!
  Nema tu nikakve nasilne asimilacije(postivajmo slobodnu volju gradjana)!Nego jednostavnu ni oni niti mi ne! mozemo vise dozvoliti da nas netko gura u katastrofu!Ako oni kazu da nisu Srbi i sta ti imas s time!Zasto SPC. ne priznaje MPC.i CGPC. Tko vam je dao to pravo da sve svojatate sebi!Koliko se sjecam da je Makedonska Pravoslavna Crkva bila pod juridikcijom Carigradskog Patrijarhata!
  SPC ju je jako zeljela pod svoju juridikciju pa ju je kupila za tisucu i nesto ondasnjih dolara! Od tada je pocelo posrbljavanje Makedonskog naroda i oni postase silom "Juzni Srbi"sto normalno nisu nikad prihvatili! i Ti mi ides djeliti lekcije o nekakvoj prisilnoj asimilaciji!
 • Sjeverac  - Dejan-Velika Srbija!
  Ajme ca ce bit lipo u litnje dane navecer lezat na travi isprid kuce i gledat bljeskove u Vasioni! Gustat cu! A nac ce se i koja boca dalmatinskog vina!Navijat cu za tebe jer oni tamo Kinezi su mi nikako daleko i viruj mi ne poznan ji dobro!Dok tebe poznan dobro! Ali kako si ti silan nije me straj!Moglo bi lako i nebo past a ne samo ti bidni kinezi!
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg