Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Ugroženi׳ Zagrepčanin Nikola Plećaš: Devedesetih je planiralo da se Srbi izbrišu iz Hrvatske! PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 8
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 08 Travanj 2012 19:05

AKO JE I OD PLEĆAŠA - PREVIŠE JE?׳

Kako to da od 100 tisuća ugroženih Srba, koliko ih je po Plećaševu, bilo 1991.g u Zagrebu, nije niti jedan prijavio u obranu svoje domovine od srpske agresije?

Dok su drugi krvarili po bojišnicama, gospodin Plećaš je uživao sve blagodati mira u centru zagreba (ako je uopće istina da je za vrijeme rata bio u Zagrebu). I njemu, kao i drugima odgovaram isto: Srba u Hrvatskoj uopće nema. Ima ih vrlo mali zanemariv broj, a svi ostali pravoslavci su - Hrvati pravoslavne vjere, a ne Srbi. Očito gospodinu Plećašu nije jasno da je došlo vrijeme preobrazbe na Balkanu i da je na djelu Desrbizacija Balkana. Događaju se proročanstva braće Tarabića, koji su prije 120 godina predvidjeli što će se sve Srbima dogoditi na ovim terenima. Sve ukradeno od drugih susjednih naroda Srbi će moratri povratiti, inače im prijeti nestanak. Ovo se odnosi i na prisilno posrbljavanje drugih naroda na Balkanu putem Ilije Garašanovih "NAČRTANIJA".

Pojavom Hrvatske pravoslavnme crkve na teritoriju povjesne Hrvatske, ponadajmo se, uskoro će se tzv. Srbi u Hrvatskoj povratiti svojim korjenima, a gospodin Plećaš će i dalje se čudiiti, kako to "bre" Srbi propadaju. Nu, šalu na stranu. Srbi neće nikamo propasti niti otići, već će se samo preobraziiti i nacionalno postati ono što su im pretci bili.

Uredništvo.

*************************************************************

Ugroženi׳ Zagrepčanin Nikola Plećaš:

Devedesetih je planiralo da se Srbi

izbrišu iz Hrvatske!

 

Nikola Plećaš, nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac, sedamdesetih godina prošlog stoljeća košarkaška ikona zagrebačke Lokomotive i Cibone, danas živi u Zagrebu i uposlen je kao referent za obrazovanje i sport u zagrebačkoj Gradskoj upravi. Međutim, i unatoč tome uključio se u najnoviju velikosrpsku kampanju čiji je temeljni cilj, kroz proces izjednačavanja agresora i žrtvu, krivotvoriti najnoviju hrvatsku povijest. U tom kontekstu Plećaš je otvorio "dušu", te ukazao na navodnu ugroženost Srba u Hrvatskoj, temeljenu na ciljevima srbijanskog Memoranduma 2.

- "Živim u gradu gdje nemam nikakva prava. Nažalost, nisam jedini kome se Zagreb na takav način odužio, jer bi na ovu temu mogli puno kazati i Rade Šerbedžija, Mira Furlan, Pero Kvrgić i mnogi drugi. Vidite, od početka devedesetih u ovoj državi ništa nije valjalo što nije bilo hrvatsko. Na scenu je tada stupio jedan ksenofobičan pokret, koji je i danas prisutan, a njegove žrtve su pored nas „drugačijih“ bili i časni Hrvati", rekao je Plećaš za „Frankfurtske vijsti“, prenosi portal Alo.rs.

O tome kako su Srbi navodno stradali u Zagrebu, gdje ih je čitavo vrijeme rata živjelo stotinjak tisuća, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, Plećaš kaže:

- "Stradali smo mi u gradovima, kao i oni što su se pobunili, a nisu se pobunili iz hira ili nacionalizma, kako im se to uobičajeno prišiva. Nitko ne ulazi u razloge zašto je do pobune došlo. Vidite, danas u Hrvatskoj nitko ne želi čuti istinu o tome kako se planiralo da se Srbi isele i proteraju, izbrišu iz Hrvatske. Danas su ostali samo starci, a za nekoliko godina ni njih neće biti. Mladi Srbi su raseljeni, a naša djeca u hrvatskim gradovima bježe od svog identiteta, jer je stvoren ambijent gde je hendikep ako ste srpske nacionalnosti. Onda si obilježen i nema šanse da uspiješ. Hrvatska je, nažalost, „bolećiva“ na ustaštvo i zato mladi na sportskim tribinama skandiraju „Ubij, ubij Srbina“. A ne znaju da smo mi odavno ubijeni", zaključio je  Nikola Plećaš, referent za obrazovanje i sport u zagrebačkoj Gradskoj upravi za šport.

R. Horvat
Komentari (3)
 • Ivan  - svijest
  Volio bih kad bi se povjesničari ovih prostora malo vise trudili oko istraživanje nase povijesti i da se pokusaju usuglasiti tko su Hrvati , tko su Srbi , ali i izbaciti argumentirano na površinu jednom za svagda sve prljavštine. Nema nam kruha ako nove generacije budu učile različitu povijest odnosno istoriju. Svaki zločin samo moze kreirati novi zločin. Kako ustaški, cetnicki ili partizanski.

  Moje je mišljenje da smo ipak mi Slaveni koji su kroz povijest od dva slicna naroda/plemena dosli do danas. Bilo bi dobro za nasu buducnost da prevladamo okove proslosti i probamo se okrenuti buducnosti.

  Hrvat katolik rodjen 1982
 • pravoslavac  - Povijest ili istorija
  Povjesničari su svoje rekli. Nema više dileme da Hrvati nisu od nikuda došli, oni su ovdje postojani od Adame i Eve. Srbi su jedno od plemena Hrvata koji su govorili sličan jezik, odnosno isti. Za njihovo ime se zna tek od Nemanjića i nema nikakvog pisanog traga od kuda su došli na Balkan. Za Bijele tzv. Hrvate znaju najbolje ruski povjesničari. Takav jedan tekst već postoji na ovom portalu, pa ga pokušajte pronaći preko tražilice. Prije 6 mjeseci stavljen je na portal. Kada ga dobro iščitate bit će vam sve jasno. Viste mlad čovjek i dobro je da se zanimate za hrvatsku povijest.Sve to možete pronaći i preko tražilice Google. Ukucajte samo pojam "bijeli Hrvati" ili samo "postojbina bijelih Hrvata"..
  Bog i Hrvati!
  Urednik
 • Ivan
  Na samom webu se moze pronaci podosta razlicitih teorija od podrijetlu, ali ipak nije mi to bio cilj vec usuglasavanje povijesti od nazad 20-50-100-500 godina. Jer ocito da Hrvati pisu svoju povijest, a Srbi svoju istoriju. Cinjenice trebaju biti iznesene i utvrdjene, ali ipak da se koliko toliko podudaraju. Meni je u cilju da imam sto jaceg susjeda s kim mogu suradjivat, a ne da se navlacimo sa razno raznim primitivnim idejama jos iducih 500 godina, te da nas takve iskoristavaju ostali narodi..

  Moje skromno misljenje mi nadalje nalaze da vjerska zajednica ne bi trebala imati prefiks nacionalna(hrvatska/srpska).

  Svidjelo mi se iznosenje cinjenica o Vlasima.
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg