Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas179
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1443
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8180
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614200

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
HRVATSKIM BRANITELJIMA PRAVOSLAVNE VJEROISPOVIJESTI - SRBI ZABRANJUJU POKOP U SVOJIM GROBLJIMA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 4
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 13 Travanj 2012 19:44
1 od 326Starije ›
Ispiši razgovor Ispis Otvori razgovor u novom prozoru Novi prozor

SAMO SRBIMA SLIČNO...

Za tekst koji slijedi ne treba nikakav komentar. Dovoljan je sam za sebe. Ovo nije usamljen slučaj, to je praksa u SPC koja je pored crkava uzurpirala i zemljišta hrvatskih državljana te na njima ( u grobljima) i nad mrtvima provode nacionalnu diskriminaciju.Osim u Hrvatskoj i BiH, u svijetu ovakovi nacionalistički slučajevi nisu zabilježeni. Čudi nas da još službena vlast nije reagirala, a trebala je, jer ovo graniči sa  napadom na Ustav RH koji svojim odrednicama o vjerskim slobodama i ravnopravnosti svim svojim državljanima, daje ista prava, a onima koji ga ne poštiovaju prijeti i odgovarajućim sankcijama. Međutim, kad su u pitanju Srbi, ta odredba ne vrijedi.

Kako ovo u Dalmaciji nije prvi slučaj, a ima ih još i u drugim krajevima RH, molimo sve državljane koji se osjećaju Hrvatima da za svoje crkvene vjerske  obrede zatraže pomoć od drugih kršćanskih crkava, poglavito katolika da im omoguće slobodno ispovjedanje svoje vjere u njihovim objektima, a uskoroj budućnosti i u objektima Hrvatske pravoslavne crkve koja je još u formiranju.

Budući u RH, prema zadnjem popisu, ima preko 30 tisuća Hrvata pravoslavaca, ranije tzv. Srba, vrijeme je da ti ljudi se javno deklariraju te u svojim mjestima gdje žive potraže pomoć kod braće katolika, Grkokatolika i drugih kršćanskih konfesija, poglavito da se obraćaju udrugama Hrvatskih pravoslavnih vjernika.

Za ovaj. upravo minuli slučaj sa pokojnim Goranom Dragovićem u Bratiškovcima, Udruga će se pobrinuti da to i sudski bude sankcionirano.

POSEBNO NAPOMINJEMO, da s obzirom na popis stanovništva i velikom nacionalnom breobražaju bivših tzv. Srba SPC će još više poštriti svoja gledišta prema svojim  "odmetnicima", dužnost  i obveza nam je da te ljude duhovno i materijalno zaštitimo. U prvom redu to moramo mi sami -  Hrvati pravoslavci   uraditi.

Urednik.

***************************************************************************************

HRVATSKIM BRANITELJIMA PRAVOSLAVNE

VJEROISPOVIJESTI - SRBI ZABRANJUJU

POKOP U SVOJIM GROBLJIMA

Sramotan incident SPC-Mučna i
ponosna sahrana Hrvatskog
branitelja pravoslavne
vjeroispovijesti

Mučna i ponosna sahrana Hrvatskog branitelja pravoslavne vjeroispovijestiSkradin/Bratiškovci 13.04.2012. Danas je sahranjen Hrvatski branitelj pravoslavne vjeroispovijesti Goran Dragović ratni pripadnik 113. šibenske brigade, na pravoslavnom groblju u Bratiškovcima kod Skradina.

Obzirom da je Goran kao dragovoljac Domovinskog rata čovjek koji je stao na branik Hrvatske domovine, pravoslavne vjeroispovijesti, ponovno je kao i prije par godina došlo do mučne situacije prilikom sahrane, jer je stav srpske pravoslavne crkve, kako je rekao pravoslavni svećenik Milorad Đurđević da se na pravoslavnom groblju iako je bio Hrvatski branitelj Goran ne može sahraniti uz odavanje vojnih počasti prilikom sahrane.
Naime, najuža obitelj, majka i rodbina pokojnog Gorana zatražila je od Ureda za obranu grada Šibenika da se Goran Dragović sahrani uz sve vojne i pripadajuće počasti kako to i priliči Hrvatskom branitelju.
Predstavnik Udruge 113. brigade, također je na zahtjev obitelji zatražio od pravoslavnog svećenika da se njihov suborac sahrani uz sve pripadajuće počasti. Međutim pravoslavni pop Milorad Đurđević postavio je uvjet i rekao: Ukoliko na pokopu bude počasni vod, a na lijesu Hrvatski stijeg, da on tu sahranu neće kao pravoslavni svećenik voditi.
Predsjednik Udruge Hrvatskih branitelja 113. brigade Mile Vitić za Braniteljski portal je rekao:
„Mi ne razlikujemo ljude po nacionalnosti. Naš Goran je bio Hrvatski branitelj, i mi se sa njim ponosimo. Tužni smo što srpska pravoslavna crkva i ovakve stvari želi ispolitizirati, ali smo ponosni na pokojnog Gorana, kao pravoslavca koji se zajedno sa nama od prvih dana borio protiv srbočetničkog agresora. Žao nam je što srpska pravoslavna crkva na ovako perfidan način ignorira ne samo želju najuže obitelji pokojnoga, već i važeće zakone o pokopu Hrvatskih branitelja. Nadamo se da se to ubuduće neće događati.“

Također je reagirao i dogradonačelnik grada Skradina rođak i suborac pokojnog Gorana, i inzistirao na tom da Goran bude pokopan na način kako to i priliči Hrvatskom branitelju.
Međutim i na njegovu reakciju pravoslavni svećenik se oglušio i ostao pri svom da na crkvenom groblju ne može ući lijes sa Hrvatskom zastavom preko njega, a da na grobu ne mogu biti pripadnici počasnog voda, već da mogu biti izvan groblja.

Dogradonačelnik Skradina Branko Dragović za Braniteljski portal naglasio je:
„Ja i pokojni Goran branili smo svoju Domovinu Hrvatsku, i sa velikim žaljenjem konstatiram da ovakav stav SPC-e u najmanju ruku ne pridonosi boljem suživotu, već samo podiže tenzije. Osobno ću se angažirati na tom i pokušati razgovarati sa najvišim predstavnicima pravoslavne crkve te ću dati sve od sebe da se promijeni stav srpske pravoslavne crkve prilikom sahrane Hrvatskih branitelja pravoslavne vjeroispovijesti, te da im se omogući ukoliko je to volja i želja obitelji, dostojanstvena sahrana uz zasluženo odavanje svih pripadajućih počasti.“

Pripadnici Udruge 113. brigade i pripadnici navijačke skupine „Funcuti“ kojoj je i Goran pripadao i kao takav bio omiljen među navijačima „Funcuta“ dostojanstveno su ali sa velikim ogorčenjem progutali uvjete koje im je postavio pravoslavni svećenik. Pripadnici navijačke skupine „Funcuti“ su nosili pokojnog Gorana kako u crkvu tako i do posljednjeg prebivališta, sa suzama u očima, i dostojanstveno se oprostili od svog prijatelja i suborca Gorana Dragovića.

Srpska pravoslavna crkva u ovom slučaju nije ispoštivala želju i volju obitelji, zbog navodnih pravila SPC da s u njihovu crkvu ne može unijeti lijes pokojnog na kojemu je Hrvatska zastava. Pitamo se i tražimo odgovor od srpske pravoslavne crkve da li je to službeni stav SPC, ili je to isključivi stav pojedinih svećenika srpske pravoslavne crkve.

Već se prije dvije godine dogodio slučaj, gdje srpska pravoslavna crkva prilikom sahrane Hrvatskog branitelja pravoslavne vjeroispovijesti, postupila na isti način, kao i danas prilikom sahrane Hrvatskog branitelja Gorana Dragovića, o čemu smo Vas tada izvijestili.

Pitanje je, koliko još Hrvatskih branitelja pravoslavne vjeroispovijesti mora biti izvrgnuto čak i nakon smrti, ovakvim poniženjima od strane srpske pravoslavne crkve…

BP


Objavljeno na Braniteljski portal (http://www.braniteljski-portal.hr)
By beba
Kreirano 13.04.2012 - 17:33

Он наденет кимоно не синее с вышитым на груди оранжевым тигром, а серое шелковое.

Потом было множество мелких работ, ничем себя не скомпрометировал.

Вроде освободить всех заключенных или выдать им десять миллионов долларов или еще что.

Я почти ощущаю физическую ненависть, которую питал к нему Фил все, от "Скачать русификатор для фрапс"его бледно-синих пяток с шестью пальцами до алой повязки на лбу, красноречиво свидетельствует о его принадлежности к верховной касте.

Все, что "Скачать торрент фильм заклинательница акул"для этого требуется связаться с Центром через метеорологическую станцию.

Глаза глядели из "Скачать игру дурак на раздевание через торрент"зеркала тупо и бессмысленно, словно рассматривали психически ненормального близнеца.

Она была "Контрольно-измерительные материалы. Всеобщая история. История Средних веков. 6 класс. ФГОС" напротив северной стены за гигантским выступом.

Когда солнце стало медленно "скачать фильм вспомнить все в хорошем качестве" клониться к западу, Моурби "учебник английского языка 3 класса" снова навестил нас, приведя с собой "роды без боли книга" целый конвой куретов с мечами.

Все они носили "скачать песни игоря растеряева" молитвенные повязки.

возможно найдешь развлечение, продолжал его голос, "Пока я жива" звучащий теперь в "Док" телефонной трубке, в здании на другом конце этой долины.

Мне "Высокое искусство" было двадцать "скачать the sims 2 переезд в квартиру ?" шесть лет, шел 1991 год.

Устранив противника, он поднял "краткое содержание чудесный доктор куприн" мешок и пошел к сарайчику искать оброненное письмо.

Komentari (2)
 • Vjekoslav
  Nadam se kako je jasno iz sveg ovog kako je hrvatska pravoslavna crkva morala napraviti korak ka rijesnju ove vrst problema.Vi znate za ove probleme i vjerojatno ste vec trebali ponudit rijesenje !
  _________________________________________________
  Mišljenja smo da bi za sada privremeno rješenje bilo da se svi vjernici Hrvati pravoslavci već za života odluče kamo se žele pokopati., odnosno njihovi najbliži u obitelji koji pokopavaju mrtvoga. Mi u HPC još nemamo svojih groblja niti crkava, pa se za takove prigode obraćamo mjesnim vlastima i katoličkim svećenicima..
 • pravoslavac  - Tužno, ružno i žalosno
  Ovaj slučaj sa pokopom pk. Gorana Dragovića treba biti putokaz svim HRVATIMA PRAVOSLAVCIMA da u buduće više nemaju što tražiti kod SPC, a još manje moliti njihove popove da vrše vjerski ukopni obred. Ponadajmo se da će s Božjom providnošću doći neka druga "OLUJA" i pomesti ostatke četnika sa hrvatskih terena, a do tog vremena će zaživjeti i HPC koja će imati svoje bogomolje i svoje svećenike. Budimo strpljivi, sve će doći na svoje mjesto...
  Bog Vas blagoslovio!
  Uredništvo
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg