Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas185
mod_vvisit_counterJučer1018
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan4418
mod_vvisit_counterProšli Tjedan3430
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8847
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2585959

Trenutno na stranici: 10
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
SANDŽAKLIJE PODRŽAVAJU OSNIVAN JE HPZ I traže zabranu djelovanja SPC U Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 10
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 24 Siječanj 2010 19:56


To:  Hrvatskom narodu

PETICIJA ZA ZABRANU DJELOVANJA SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI U HRVATSKOJ I


OSNIVANJE HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE


Poštovani,
vrijeme je da Hrvatski narod pokrene inicijativu za zabranu djelovanja Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj, te započne osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve.

Svećenstvo Srpske pravoslavne crkve često po Hrvatskoj slavi velikosrpstvo


i umjesto da poziva Srbe na mir i dostojanstvo, ponovno ih poziva na bunt i neku vrstu ustanka!


SRBI PONOVNO PRIJETE RATOM HRVATSKOJ, A PREDVODI IH SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA


Kako nas izvještava današnji tisak (09.03.2008.)(SD), protonamjesnik SPC-a u Zagrebu Milenko Popović upozorava da Hrvatska u slučaju da prizna Kosovo, ne bi ostala u AVNOJ- skim granicama. Oni Hrvatsku čak upozoravaju da ne prizna Kosovo „barem ne prije nego što to učini Srbija!“ Istim četničkim ucjenama se pridružuje i M. Pupovac koji čak najavljuje i istupanje iz koalicije ako Hrvatska brzo prizna Kosovo. Nešto slično prije njega je također sugerirao i drugi Srbin u Vladi RH g. Uzelac. (dr. Franjo Jurjević)Srpska pravoslavna crkva je od 1991. godine otvoreno podupirala Miloševićev rat u Hrvatskoj, a zatim i bosanske zločince Mladića i Karadžića.


SPC je osnovala u »oslobođenoj« istočnoj Slavoniji novu episkopiju sa sjedištem u Dalju, poprištu okrutnog četničkog pokolja nad hrvatskim stanovništvom. A iste te godine srpski episkop Danilo optužuje u Ženevi Papu za križarski pohod protiv Srba. Odnos SPC-a prema četnicima i njihovim zločinima isti je danas kao i prije 50 godina.


Srpska pravoslavna crkva širi MRŽNJU i nacionalnu netrpeljivost.


Hrvatska pravoslavna crkva potrebna je za spriječavanje daljnjeg djelovanja produžene četničke ruke u Hrvatskoj, te kako bi se spriječilo huškanje Srba od popova SPC na Hrvate koje je OPET započelo.


Svi oni koji se slažu sa gore navedenim i žele ukidanje SPC i osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve neka potpišu ovu peticiju koja će biti dostavljena hrvatskim parlamentarnim strankama i drugim institucijama.

Zajednica sandžačke dijaspore

 

KO  POD DRUGIM JAMU  KOPA ........


Srbijanska štampa ovih dana punu je pažnju posvjetila ideji, koja se od skora pojavila kod Srba koji žive u Hrvatskoj, o osnivanju Hrvatske pravoslavne crkve. Kako je ova vijest dočekana u Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi najbolje govore naslovi u srbijanskoj štampi poput "Hrvatski pravoslavci: Nismo Srbi", "Hrvatski pravoslavci sećaju na NDH", "Pravoslavci po receptu NDH", "Ustaša osniva "pravoslavnu crkvu", "Novo pokrštavanje Srba"....

I srbijanskim intelektualcima ovih dana usta su puna priče o pogubnosti ove ideje i negativnim posljedicama koje mogu proizaći iz nje, ukoliko se ona pretoči u stvarnost. A kako sada stvari stoje od toga dana i nismo daleko.

Prema pisanju hrvatskog "Jutarnjeg lista" u Hrvatskoj živi veliki broj pravoslavaca koji ne žele da ih poistovjećuju sa Srbima. Deklarišu se kao Hrvati, ima ih i drugih nacionalnosti, i traže da se nešto preduzme da budu odvojeni od Srba pravoslavne vjeroispovjesti. Njihova djeca u školama ne pohađaju nastavu vjeronauke za učenike pravoslavne vjeroispovesti, jer ih u školi automatski smatraju Srbima – riječi su grupe ljudi iz Ogulina, odakle je i krenula inicijativa za osnivanje Hrvatske pravoslavne zajednice, prenosi hrvatski "Jutarnji list". Da sve ovo nije prazna priča svjedoči činjenica da su oni napravili veb stranicu www.hrvatskipravoslavci.com, što je službena stranica Hrvatske pravoslavne zajednice, koja je u osnivanju.

Srbijanski historičar Veljko Đurić za "Press" kaže da su Miraš Dedaić, jedan od glavnih zagovornika ideje o osnivanju HPZ, kao i oni koji su ušestvovali u osnivanju Crnogorske i Makedonske pravoslavne crkve, učenici onih koji su u vrijeme Pavelića po njegovom naređenju osnovali Hrvatsku pravoslavnu crkvu u NDH.
Kao i tadašnjeg drugog partrijarha HPC Mifku i Miraša Dedaića srbijanski intelekt optužuje za nečasne seksualne radnje.

Đurić ovu ideju upoređuje sa "sjemenom zla" koja se javlja u vremenu kada "broj Srba, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Hrvatskoj, jačanje u svakom pogledu" predstavlja "opasnost za hrvatsku priču o onome što su uradili 1995".

Sociolog religije Mirko Đorđević u izjavi za "Vesti online" ističe da "da najava osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve Srbe podseća na ono što imaju u kolektivnom pamćenju - na ustaški teror u NDH i progon i ubistva Srba, Jevreja, ali i Hrvata".

On također ocjenjuje da "najava formiranja Hrvatske pravoslavne crkve dolazi u nezgodnom trenutku kada Srbi i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj imaju regulisan status, postoji mitropolija zagrebačko-ljubljanska i episkopije u Dalmaciji i Slavoniji".

I nevladine organizacije Srba u Hrvatskoj i Srbiji dale su svoju riječ o ideji osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve, koja i ne odskače puno od onoga što se može pročitati u srpskoj štampi, ili se čuti od srpskih intelektualaca.
Koalicija udruženja izbjeglica u Srbiji, koju čini 48 izbjegličkih udruženja, podsjeća "da ideja o "Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi" nije nova i da je nastala u krilu frankovačke ideologije koju je kasnije preuzela Pavelićeva nacistička NDH kao dio genocidnog uništavanja Srba u Hrvatskoj i BiH."
"Danas, kad su države i narodi bivše SFR Jugoslavije na pragu integracije u EU i kad je zahtjev vremena da normalizuju odnose i uspostave saradnju, inicijativa o pravljenju Hrvatske pravoslavne crkve nije ništa drugo nego opstrukcija tog neminovnog procesa",
dodaje se u saopštenju.

Zaista teške optužbe od strane srpskog intelekta, štampe i nevladinih organizacija, koje su, ma koliko žestoke bile, moramo priznati, produkt osjećanja koja se javljaju u insanu kada mu neko dirne u otadžbinu, djedovinu, vjeru i sve ono što se prenosilo generacijama kao obilježje jednog naroda.

Već viđeno


Ono kroz šta ovih dana prolaze Srbi u Hrvatskoj, srpski intelektualci, a prije svih Srpska pravoslavna crkva, mi Bošnjaci Sandžaka i Mešihat islamske zajednice u Srbiji, kao naša legalna vjerska organizacija, prošli smo prije samo nekoliko godina.

Sada već prekaljeni, mi Bošnjaci Sandžaka možemo razumjeti naše komšije, jer kod nas je sve to već viđeno.

I naša štampa, nije ogromna kao srpska, ali je imamo i naša je, bila je puna sličnih naslova i tekstova, koja je isto kao i srbijanska ovih dana, upozoravala na pogubnost ideja duhovnog razdvajanja jednog naroda od njegove matice.
I naša ulema i naši intelektualci, nema ih koliko ih ima SANU, ali ih ima, postoje, upozoravala je na "sjeme mržnje", koje se tada nije sijalo u Hrvatskoj, već u Srbiji.

Ali tada su govor naše uleme i pisanje naše štampe bili, po vama, gospodo srpski intelektualci, puni ekstremizma, koji je punio u Sandžaku "bure baruta" koje je moglo eksplodirati i izazvati "krvavi epilog" među Bošnjacima. Da li se sjećate svojih rječi, gospodo srpski intelektualci?

Gospodo srpskii intelektualci, nemojte gledati ka Hrvatskoj, jer bojim se nećete je vidjeti od gomile nepravde koja je nikla iz "sjemena mržnje" koje ste vi, i niko drugi, sijali po Sandžaku.

Da ovo što se sada dešava vama u Hrvatskoj, možda nije Božija opomena za ono što ste vi činili drugima van Hrvatske?!

Otvorite oči, nemojte žmirkati na jedno oko, gospodo srpski intelektualci, i gledati samo na jednu stranu.

Da li se tvoja izjava g-dine Đuriću, kada govoriš o ideji stvaranja HPC kao "sjemenu zla" koja se javlja u vremenu kada "broj Srba, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Hrvatskoj, jačanje u svakom pogledu" predstavlja "opasnost za hrvatsku priču o onome što su uradili 1995." može formulisati ovako:

"Stvaranje ideje o IZ Srbije, na čelu sa Ademom Zilkićem, je sjeme zla koja se javlja u vremenu kada "broj Bošnjaka, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Srbiji, jačanje u svakom pogledu" predstavlja "opasnost za srpsku priču o onome što su uradili 1992-'95."?
Da li se istinitost tvoje izjave promijenila nakon što su "uloge" zamjenjene?

Tačno je to g-dine Mirko Đorđeviću, sociologu religije, da je Ante Pavelić 1942. godine osnovao Hrvatsku pravoslavnu crkvu, u svojoj fašističkoj NDH, odvojivši tako duhovno Srbe iz Hrvatske od SPC i Beograda. I tačno je da je tada lično Pavelić birao episkope i partrijarha te crkve.

A da li znaš da je tačno da je desetak godina prije toga, tačnije 1930. godine, nešto slično uradio kralj Aleksandar Karađorđević, Srbin, sa IZ Bošnjaka. Tada je reisu-l-ulema Džemaludin Čaušević bio primoran da se povuče sa funkcije resu-l-uleme, jer nije pristao da se centar IZ premjesti iz Sarajeva u Beograd, što je kralj, protivno volji Bošnjaka, i učinio? I da li znaš da je kralj tada svojim ukazom lično birao reisu-l-ulemu, sve muftije i članove medžlisa, kao što je Pavelić kasnije birao episkope u NDH?

I da li nakon ovog kratkog podsjećanja tvoja izjava, g-dine Đorđeviću da "najava osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve Srbe podsjeća na ono što imaju u kolektivnom pamćenju - na ustaški teror u NDH i progon i ubistva Srba, Jevreja, ali i Hrvata., i da "najava formiranja Hrvatske pravoslavne crkve dolazi u nezgodnom trenutku kada Srbi i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj imaju regulisan status, postoji mitropolija zagrebačko-ljubljanska i episkopije u Dalmaciji i Slavoniji.", može da bude i ovakva:
"Osnivanje IZ Sbije, sa centrom u Beogradu, Bošnjake podsjeća na ono što imaju u kolektivnom pamćenju – na negiranje nacionalnog identiteta, oduzimanje imovine, progon i ubistva Bošnjaka i drugih u Kraljevini Jugoslaviji, ili malo prije Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.", i da "formiranje tzv. Islamske zajednice Srbije dolazi u nezgodnom trenutku kada Bošnjaci i Islamska Zajednica u Srbiji imaju regulisan status, postoji Mešihat IZ u Srbiji kao sastavni dio IZ Bosne i Hercegovine."?

I mi Bošnjaci iz Sandžaka imamo nevladinih organizacija. I naše su nevladine organizacije, među kojima i Zajednica sandžačke dijaspore i Matica Bošnjaka, kao i vaše, gospodo srpski intelektualci, apelovale na vlasti i izlazile u javnost sa saopštenjima povodom registracije paratvorevine u Srbiji koja za sebe tvrdi da zastupa interese muslimana u toj državi. Saopćenja naših nevladinih organizacija ni malo se ne razlikuju od saopćenja vaših. Vaše nevladine organizacije kažu "da ideja o "Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi" nije nova i da je nastala u krilu frankovačke ideologije koju je kasnije preuzela Pavelićeva nacistička NDH kao dio genocidnog uništavanja Srba u Hrvatskoj i BiH."
"Danas, kad su države i narodi bivše SFR Jugoslavije na pragu integracije u EU i kad je zahtjev vremena da normalizuju odnose i uspostave saradnju, inicijativa o pravljenju Hrvatske pravoslavne crkve nije ništa drugo nego opstrukcija tog neminovnog procesa".

I naše nevladine organizacije su govorile da "ideja o registraciji tzv. "Islamske zajednice Srbije" nije nova i da je nastala u krilu "velikosrpske ideologije" koju su kasnije preuzeli Kraljevina SHS i tzv. RS kao dio genocidnog uništavanja Bošnjaka u Srbiji i BiH. Danas, kad su države i narodi bivše SFR Jugoslavije na pragu integracije u EU i kad je zahtjev vremena da normalizuju odnose i uspostave saradnju, inicijativa o pravljenju tzv. "Islamske zajednice Srbije" nije ništa drugo nego opstrukcija tog neminovnog procesa".

Pisma predsjednicima


Srpska pravoslavna crkva u povodu najava o osnivanju Hrvatske pravoslavne zajednice (HPZ) namjerava poslati pismo hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću i predsjednici hrvatske vlade Jadranki Kosor.
U pismu će, prema riječima episkopa dalmatinskog Fotija, biti zatraženo da takva organizacija ne bude registrovana.

"Ne možemo još otkrivati detalje pisma, ali će ono biti veoma jasno i sa snažnom argumentacijom." – riječi su episkopa dalmatinskog.

Ako ćemo prema ličnom iskustvu, onda su i SPC-u za džabu ta pisma. I IZ u Srbiji, kao i njeni najviši funkcioneri slali su pisma predsjedniku Srbije Borisu Tadiću i predstavnicima srbijanske vlade, u kojima se tražilo poništavanje protivzakonite registracije Zilkićeve paratvorevine. Ali su predsjednik i vlada, iako su ta pisma, kako reče Fotije, "bila veoma jasna i sa snažnom argumentacijom", odbili sve zahtjeve IZ u Srbiji pravdajući se kako se "ne žele miješati u unutrašnje" vjerske probleme Bošnjaka u Sandžaku.

Kako to da registracija Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj bude "nedemokratski potez" i "protiv kanonski" kako to tvrdi SPC, a da u isto vrijeme čin registracije Zilkićeve paratvorevine u Srbiji za Srbijanske vlasti bude "demokratski potez" i "u skladu sa aktuelnom političkom situacijom u kojoj svaka nezavisna država može da ima svoju nezavisnu crkvu." - kako to reče sociolog Đorđević.

Čini mi se da SPC, prije nego objasni hrvatskom predsjedniku Mesiću i hrvatskoj vladi šta je to "nedemokratski" kada su u pitanju prava vjerskih zajednica manjina u jednoj državi, trebala bi prvo objasniti predsjedniku i vladi Srbije istu stvar, jer su oni po svemu sudeći prekršili "kanon" i demokratsko pravo vjerskih zajednica manjina u svojoj državi.

Ne zaboravite, gospodo srpski intelektualci, i vi predstavnici SPC, a i vi iz vlasti da je historija učiteljica života i da se nerijetko ponavlja. Ne zaboravite šta se desilo SPC-u 1942. u Hrvatskoj, a nakon onoga što je kralj Aleksandar 1930.uradio IZ svih Bošnjaka sa sjedištem u Sarajevu.

I u vašim narodnim izrekama postoji ona stara: "Ko drugom jamu kopa, sam u nju upada". Nadamo se da zamku koju ste pripremali IZ u Srbiji niste do kraja iskopali. Inače, da se ne ponavljamo "ko drugome jamu....

Autor: Adnan Nišić
Zajednica sandžačke dijaspore

Komentari

Dodaj Novi

Pretraga

RSS

 

 

 

 

 

IRFAN

 

 

 

Я в некотором роде "Одиннадцатый легион. Логово врага" франко-ирландского происхождения.

Она "Сладкая боль" прождала появления леди Агаты целых двадцать "Островский Гроза" пять минут, и ей это "Время и место" надоело.

С извинениями мистер Уильямс ответил, что "Кредитная система Опыт Новые явления..." не может позволить им "Жизнь и судьба" сделать этого.

Звонит Робертс, дворецкий "Амстердам Путеводитель" мистера Парадена, сэр.

Бесчисленные отражения, заполнявшие "Новые стансы к Августе" бассейн, вдруг искривились и сами собой начали сворачиваться.

Я "Бастард Сын короля Ричарда" подумал, что сумею разок-другой "Читаем по английски The Ugly Duckling" соврать, если поднапрягусь.

Komentari (67)
 • Sjeverac
  Ukoliko netko poziva na bunt i ustanak vrijeme je da se s njime pozabavi pravna drzava! Hrvatska drzava nemoze zabraniti netkome da se izjasni sto je on i kojoj vjeri pripada!Pa tako nemoze zabraniti niti SPC.niti osnivanje autokefalne HPC. Ja dajem prednost narodu na terenu a sve u interesu mira i zajednickog suzivota da odluci sam o dobrovoljnom prelasku u HPC!Zato nam je potrebna i dobra volja hrvatskog naroda i na tome treba raditi!Sa zabranama necemo nista postici! Ali sam zato da se svim zagovornicima V.Srbije zabrani rad u Hrvatskoj!
 • Sjeverac
  Pravoslavci u hrvatskoj a tako i oni koji su izbjegli iz nje sada mogu otvoreno vidjeti dokle ih je dovela politika velikosrpstva!Beograd ih je nekoliko puta sa svojom velikostpskom politikom ubacio u katastrofu koja je svaki puta zavrsila katastrofalno i za nas i za njih a Beograd se lijepo kao lisica podvijena repa povukao i ostavio ih na cjedilu!Logika mu je bila najprije prouzroci genocid pa onda okrivi drugoga za to!
 • Sjeverac
  Interesi velesila za nase podrucje su se promjenili i to u korist hrvatske!Ulazak Hrvatske u NATO i skori ulazak u EU. daju pravo svima u hrvatskoj na miran suzivot! Dakako da to nikako velikosrbima ne odgovara! Predsjednik Srbije Tadic zbog jedne neformalne izjave Stipe Mesica ide na UN kaako bi ga odtuzio za ratohuskastvo! A sto je tamo dobio(nista) i tko ga je tamo saslusao (nitko)? Srbija je u svijetu procitana i njezina politika ne vrijedi vise ni pisljiva boba!Pravoslavni narode u hrvatskoj nedaj se vise zazvati i zloupotrebiti!Daj svoj obol Slobodnoj i Neovisnoj Hrvatskoj! Zajedno cemo daleko stici!
 • Dejan  - Neformalno od Predsednika?!
  Nije Mesic sibicar sa zeleznicke stanice ni Saban sa stajge nego PREDSEDNIK Republike Hrvatske (bar je to bio u momentu sporne izjave)! Kod predsednika nema neformalnih izjava po pitanju politike, pogotovo pred novinarima. Svaka njegova rec ima svoju tezinu jer on je reprezent drzave i naroda ciji je predsednik znaci Hrvatske. A kad predsednik kaze da bi poslao vojsku sta to znaci - RAT! A da li ga je neko saslusao u UN JESTE veruj !
 • Rafael Boban
  Saslušala ga je(ozbiljno)ona baba u WC-u, jer predsjednika Srbije(zvao se on bilo kako)više nitko ne uzima za ozbiljno zbog politike njegove genocidno-šovinističke države zadnjih 50 godina.
 • Dejan  - saslusao ga je ko je trebao
  Saslusala ga je skupstina UN, kao i savet bezbednosti UN, sasvim dovoljno! A za babu u WC cu ti pozajmiti da se ne uneredjujes po sajtu, nego tamo gde treba!
 • Rafael Boban
  hahaha, dovoljno za što???Za koga??? Saslušali bebu kako jadno plače, jer nema više nikakvih argumenata, jer je mala, jadna.......E, Dejane, Dejane u kojem mraku živi ta tvoja Srbija nisi na žalost ni svjestan. Takve laži i gluposti sa online site-ova(pogotovo Politike), pa to nema nigdje na svijetu. Čitam gluposti poput: "Slovenija u Austriju", gdje tvoji "inteligentni" sunarodnjaci pljuju po slovenskom gospodarstvu i "propasti"(jer im je tako objašnjeno), te ih pozivaju nazad u Jugoslaviju(kao bit će im bolje) ili im govore:"ko vas ...,htjeli ste da se odvojite, sad patite";) :D :D I SRBI PUŠE TE FORE :D :D Jadan ste vi narod
 • Dejan
  Po potpisu si ti se vidi da ti je kosulja crna a idol Ante. I niko vise nikad nece uci u tu Jugoslaviju. Mnogo je Srbija propatila zbog te govnarske ideje o Jugoslaviji. Mada vidim da i vama "dobro" ide kad ste poceli da lepite bilborde sirom Srbije da vam dodjemo na letovanje. Pa su vam sada Srbi i pare iz Srbije dobre. Mi smo lako mogli kao Juga u EU. Ali se digao k..rac i Tudjmanu i Milosevicu i Aliji da vladaju i nakradu se. Sada su sva trojica pod zemljom svoje su obezbedili, a ovce su uvek bile za sisanje - zamisli se da nisi slucajno jedna od njih sa tom svojom crnom kosuljom! Ili kako rece Bora Corba "Za ideale ginu budale!"
 • Sjeverac  - Za Dejana!
  Ako bi se RS.odvojila od BiH. i prikljucila Srbiji medjunarodna zajednica bi odobrila vojnu intervenciju ili svojih snaga ili Hrvatske vojske!Vi ste vec davno procitani!Svi vasi planovi su vec su odavno procitani i znade se sve sto zelite i kakve su vam namjere!Svijet to vise nece trpjeti!Znakovita je izjava bivseg predsjednika NATO-pakta koja glasi ovako: Lagali su nam i zato ce platiti! I uslijedilo je bombardiranje!A da niste kapitulirali uslijedio bi i ulazak medjunarodnih snaga u Beograd!Cijeli svijet znade tko je predsjedniku Tadicu otac!
 • Dejan  - Kako ste se vi odvojili?!
  Naravno referendumom! Rat je posledica neunosenja Srba u ustav Hrvatske kao konstitutivnog naroda, a Srbi u Hrvatskoj su taj ustav SFRJ iz 1974 tumacili isto kao i vi pravo na samoopredeljenje do odcepljenja pa su i oni hteli da se odcepe od Hrvatske, jer im niste garantovali osnovna ljudska prava (kao sto ni danas ne radite vec evo i preko ovog sajta pokusavate nasilnu asimilaciju)! Referendum u Republici Srpskoj ne znaci odmah i pripajanje iste Srbiji. Srpska pravi referendum na osnovu Dejtonskog sporazuma 1995 i nece da ubauje svoje pare u bure bez dna BiH! Jer koliko i sam verovatno znas da je MH odnosno veci deo BiH pred bankrotom. Ocit primer za to su ti dve albanske drzave Albanija i jedna koju zvanicna Srbija ne priznaje -Kosovo. Obe su skoro etnicki ciste, narod isti, jezik isti pa se ne ujedinjuju!
 • Sjeverac  - DEjan i Hrvatski ustav!
  Ustav Hrvatske je ustav svih njenih gradjana pa prema tome i Srba! Srbi su dobili pravo na svoju kulturnu i politicku autonomiju! Dobili sy pravo na upotrebu cirilice 24 ure na dan!Pravo konstitutivnog naroda nisu mogli dobiti jer su jos od Miloseviceva puca u Beogradu 1986 godine i njegove parole >Svi srbi u jednoj drzavi< otpoceli napadi na tamosnje hrvate! Bilo je i ubojstava! Ubojstvo Katolickog svecenika u Slunju! Ubojstvo hrvatskog djecaka u Polaci! Akademici SANU odrzavaju mitinge svuda po kraini gdje otvoreno urlicu kako se s pravom moze ubiti svakoga kao kera tko stane na put velike srbije!
 • Sjeverac  - Nastavak!
  Pa sad tko da dade konstitutivnost Srbima kad su oni vec debelo krenuli k Milosevicevoj Velikoj Srbiji odvajajuci svoja sela od hrvatskih opcina i tako formirali vecinska srpska podrucja kako bi nastalo vecinsko srpsko podrucje tzv. SAO-Kraina a da su stog podrucja protjerali gotovo sve hrvate! S time su odbacili postojeci ustav SRHrvatske!Svi putevi su vodili prema Milosevicu! Stoga je bilo logicno da Hrvatska promjeni ustav i svede srbe na nacionalnu manjinu kako bi zastitila teritorijalni integritet a i integritet svih svojih gradjana!Prema tome ne bleji i drzi te svoje otrcane fraze za sebe! U ostalom Milosevic je jednim jedinim aktom promjenio ustav srbije i stavio ga iznad saveznog ustava i time razbio Jugoslaviju!Pa nije bilo vise razloga da se ostane u toj i takvoj jugoslaviji(Velikoj Srbiji)!
 • Dejan
  Ustav Hrvatske je postao ustav svih njenih gradjana posle Dejtona 1995, a rat je do tada trajao! I jesmo to poceli da se vredjamo? Blejanje cu da ostavim tebi, jer jedino to i umes da ponavljas Velika Srbija pa Velika Srbija. Niko ti nije kriv sto si patoloski poremecena licnost i ne umes da saslusas drugu stranu. Nivo svog skromnog znanja - da ne kazem gluposti si pokazao u svim svojim komentarima i odgovorima meni, pa je administrator brze bolje brisao cele kolumne zbog tvoje gluposti. Da ti kazem malo na Hrvatskome: Daj si malo po naobrazbi, iz uljudbe pogotovo! Pa onda dodji i komentiraj argumentirano!!!!
 • Sjeverac
  Odgovor Dejanu!
  hrvatski ustav nema nikakve veze s Dejtonom jer je donesen (ustvari izmjenjen)jos 1990 godine!Naime Savezni Ustav (kao krovni)je imao ispod sebe 6 republickih ustava koji su mu bili podlozni! Sto cini Srpsko Rukovodtvo? Ono donosi novi ustav i stavlja ga iznad Saveznog ustava tako da savezni zakoni u Srbiji vise nista nisu znacili!Cilj je bio jedan jedini:Svi srbi u jednoj drzavi(Velika Srbija) Pa nije vise nitko bio lud da ostane u toj i takvoj zajednici! Hrvatsko rukovodstvo nudi bezbroj rjesenja kako da se izbjegne tragedija i dodje do mirnog rjesenja ali druga strana ne prihvaca(zasto bi prihvatila kad ima na svojoj strani ogromnu vojnu silu i dobro naoruzan srpski narod u Hrvatskoj)!Misleci da ce to naoruzanje samo posebi donijeti "Nasu Stvar"od Virovitica-Karlovac-Karlobag! Zaboravivsi pritom da: BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUZJE,VEC BOJ BIJE SRCE U JUNAKA!
 • Sjeverac  - Dejan-Nastavak!
  Ako je netko patoloski bolestan to si ti koji jos uvijek sanjas o nekakvoj zajednici! Proslo je vrijeme kad su samo
  Srbi mogli govoriti a drgi samo potvrdjivati(ako se nisu slagali onda u zatvor a cesto i u smrt)! Kako ti znades da smo mi sve Srbe protjerali kad cijeli svijet znade da je rukovodstvo SAO-Kraine skupa s Episkopom Longinom naredilo narodu da se iseli! Oni su vec ranije pobjegli i time pokazali narodu kojim putem doci do >Svi srbi u jednoj drzavi
 • Sjeverac  - Nastavak!
  Znam vrlo dobro zasto je urednik skinuo onu kolumnu! Da sam razlog ja jednostavno bi skidao moje komentare a ne kolumne ili bi me obavjestio da ne pisem ono sto pisem! Imam pravo da branim sebe i svoju domovinu i ljudska prava svih njezinih gradjana svim raspolozivim sredstvima pa tako i ovim! Zato mi nije potrebno tutorstvo iz Beograda!
 • Dejan  - Pa sto obrisa tvoje?
  Imas pravo braniti i svoju domovinu i ljudska prava niko ti to ne spori. Ali isto tako onaj Srbin u Hrvatskoj ima pravo da se izjasni kao SRBIN sa Hrvatskim drzavljanstvom, i da ide ako hoce i tebi mrsku SPC a da ne bude sikaniran od takvih kao ti, otpustan sa posla, zlostavljan pa i ubijan. Pravo nacionanalnog izjasnjavanja i pravo vere su slobodan izbor pojedinca. Ti mozes da me mrzis sto sam ja Srbin i vernik SPC ali ti ne daje pravo da zbog toga mene ugnjetavas ili vrsis prisilu da se ja izjasnim drugacije. Kada to budes shvatio ( u sto ja iskreno sumnjam) mozda i podignemo nasu komunikaciju na visi nivo. U vasem domovinskom ratu '90-tih je primenjen Bugarski model iz sredine '70-tih kada su proterali 300.000 Turaka u Tursku i postali jednonacionalna drzava.
 • Dejan  - Pa sto obrisa tvoje 2
  Nije bilo pitanja Turcin sa bugarskim drzavljanstvom, nego ili si Bugarin ili za tebe u Bugarskoj mesta nema. Zalajao svet i UN 2-3 dana ali su tada Bugari bili pod sapom SSSR-a i varsavskog pakta pa niko nije smeo pisnuti! Vama je to bilo jos lakse jel ste bili pod patronatom "demokratskog" NATO sveta, pa koga je bolela ona stvar za cetvrtinu populacije u Hrvatskoj koja se izjasnjavala kao Srbi! nek idu u Srbiju ili po onoj vasoj cuvenoj omiljenoj "Srbe na vrbe!"
 • Dejan  - Znas li ti latinicno pismo?!
  Ako si ikad procitao kako valja ijedan moj komentar video bi da sam ja PROTIV bilo kakve zajednice, a pogotovo one sa vama. I predstavnistva sto ste pootvarali po Srbiji sva bih vam rado zatvorio dok ne dodje do reciprociteta (koliko nasih u HR toliko vasih u SRB). Ta tvoja patoloska bulaznjenja o Velikoj Srbiji mi idu vec na onu stvar. Nemoj ponavljati sebe kao papagaj. Svijetlo oruzije i logistiku (Satelitska osmatranja i Norad su vam bili na usluzi)i generale ste dobili iz NATO-a i plus svu mogucu NATO avijaciju koja je tukla taj jadan narod tamo. Dokle god ste sami nesto pokusavali dotle su se obe krajne i kako tako drzale, tako da mi nemoj drzati predavanja o srcu u junaka. Sramota je da ti uzimas usta Njegosa! Vi pokusavate izvrsiti prisilnu asimilaciju Srba i to je nepobitna cinjenica!!!!!
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu!
  Imao sam prilike vidjeti etnicku kartu Hrvatske i BiH.koju su upotrebljavale medjunarodne mirovne snage u Hrvatskoj i BiH!Tamo lijepo stoje sva sela i gradovi i postotak stanovnistva u njima po nacionalnostima 1990 godine!Medjunarodna zajednica je pomno proucila sto se tamo dogadja i prema tome i postupila! Po tim kartama sam znao dace se Hrvatsko podunavlje rijesiti mirnim putem!A kako se nije nadziralo mirno rjesenje na drugim podrucjima to je medjunarodna zajednica odlucila rijesiti silom!
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu br 2
  Pa nisam vam ja kriv sto ste procitani pa dobili po glavi! Zao mi je civila koji su ni krivi ni duzni nastradali! Nazalost ali tako je u svim ratovima!Ja ne mrzim SPC i njene vjernike pa tako ni tebe! Ali mrzim ideju osvajanja tudjih teriorija! Vjernik ne ratuje nego pregovara i moli se Bogu da do rata ne dodje! Bolje je sto godina pregovarati nego jedan dan ratovati!Kad bi se SPC u Hrvatskoj odrekla velikosrpske ideje ja bih to pozdravio! Ako bi se proglasila Autokefalnom ja bi i to pozdravio! Nitko Srbima u Hrvatskoj ne brani da se zovu Srbi samo moraju biti oslobodjeni mitoloskih ideja kao sto je V.S. HPC nema nikakve veze s nacionalnosti! U nju mogu ici i I Hrvati i Srbi i ostali!Tu nema nikakve prisilne asimilacije!
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu br 3
  Kako god Katolicanstvo nije Hrvatsko vlasnistvo tako ni Pravoslavlje nije Srpsko!
 • Dejan  - Vracamo se na pocetak!
  Evo znaci vracamo se na pocetak (onoga sto sam pisao i administrator naravno obrisao). Neka HPZ podnese zahtev Vaseljenskom Patrijahu molbu-zahtev za dobijanje autokefalnosti pa ako se otale pravoslavne crkve sloze (zna se kakvi se zahtevi po ovom pitanju moraju ispuniti da ne pisem preobimno je) i HPC postane autokefalna onda je na samim ljudima da odaberu gde ce se bogu moliti - tj kako se osecaju, ali opet ces imati nekoga ko ce se izjasniti kao Srbin i on ce hteti da se moli u SPC to je ono sto ti ja pisem!!! I kako to SPC siri velikosrpske ideje? Znas li ti da je recimo vladika australijsko-novozelandski Irinej Dobrijevic rodjeni Amerikanac drzavljanin USA pa mu to ne smeta da kaze ja jesam Amerikanac ali sam Srbin u srcu. Kako to da je svuda u dijaspori SPC jako dobro prihvacena od strana drzava domacina, pa cak i od onih koji su nas bombardovali, samo kod vas ne?
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu
  Istina da HPC. Nemoze ocekivati da je SPC prizna kao sto nije priznala ni Makedonsku i Crnogorsku! Za SPC su i jedni i drugi su Srbi! Po kojem pravilu pitam ja tebe! Po kojem pravilu SPC proglasava pravoslavne Hrvate i Vlahe Srbima!Sto ako oni to nece da se vise zovu Srbi! Oni koji su pravi srbi neka to i ostanu ali takvih je u Hrvatskoj vrlo malo! znam da ces reci>protjerali ste ih
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu!
  Ali nismo ih protjerali nego su upravo pobjegli po nagovoru vodstva tzv. SAO-Krajine i Dalmatinskog Episkopa Longina koji je rekao Engleskom zapovjedniku Snaga UN-a dace narediti iseljavanje stanovnistva ako dodje do bilo kakve reintegracije u Hrvatski Ustavno pravni poredak! Longin je otvoreno zagovarao Veliku Srbiju! Kad je Hrvatska vojska ulazila u ta sela i gradove padali su kao kula od karata jer tamo nikoga nije bilo! Tu je i Episkop Lukijan koji je otvoreno zagovarao Veliku Srbiju!Pa Anfilohije Radovic! Dio pravoslavnog svecenstva otvoreno i uz kamere blagosiva Arkana i Kapetana Dragana i njihove koljace na tzv. zapadnim srpskim granicama!

 • Sjeverac  - Od govor Dejanu!
  Pa sto je to ako nije otvorena podrska Velikoj Srbiji! Jugovojska (Vec tada Srpska)granatira Karlovac!Nase snage ga jos tada nemogu adekvatno braniti zbog slabog naoruzanja pa pozivaju Katolickog Svecenika ciji zupni stan je bio uz stan Gornjo Karlovackog Episkopa da se povuce!Svecenik odbija povlacenje rekavsi da je on na sigurom dok gori svjetlo u Episkopovu stanu!Kad on ode otici cu i ja! Kad je doslo vrijeme da jugovojska bombardira i taj dio grada!Episkop u doslugu s vojskom napusti stan dva dana ranije a da nije dojavio svom susjedu s kojim je prije rata i kavu pio pa i neki put i objedovao!Kad vise nije bilo svjetla kod Episkopa i ovaj je napustio svoj stan i otisao! Dan kasnije Jugovojska granatira taj dio grada a jedna od meta je bio i Zupni stan naseg svecenika!Takvih primjera je na stotone ali o tom drugom prilikom!
 • Dejan  - Odgovor Severcu 2
  Sadasnja CPC je cista politicka provokacija Djukanovica i pokusaj uticaja na siromasni sever Crne Gore u kome on nije toliko popularan. Slicna prica ti je i sa MPC, mada evo i dva njihova visoka svestenika su bila na sahrani Patrijarha Pavla pa su razgovori u tom smeru i otpoceli.
 • Dejan  - Odgovor Severcu
  Oni su stitili nejac i bolje je bilo sto su otisli nego da su cekali ustaske koljace da ih povedu na klanicu kao 41. To Srbi nisu sebi hteli da dozvole makar krenuli i u masovni egzodus i otisli iz Hrvatske pa je tako i bilo. Nemoj mi pisati samo kako ste vi jadni stradali od Srba jer ako bih ja poceo navoditi listu vasih zverstava malo bi mi bilo i 1000 ovakvih sajtova. Ruke su vase natopljene srpskom krvlju i preko lakata. Amfilohije Radovic ne dozvoljava otimanje imovine SPC od strane nepriznate CPC sto je raspop Dedejic vise puta pokusavao. Na severu Crne Gore je padala i krv zbog toga jer ti ljudi ne zele i ne priznaju CPC kao takvu. Oni jesu pre svega Crnogorci ali kao vernici vole postuju i neguju svoje verske obicaje u okviru SPC (Ja sam poreklom sa tih prostora). Nema tu politike ljudi se tako osecaju i idu u tu crkvu bez bilo kakvog zavodjenja. Svestenstvo je lokalno sve su to mahom Crnogorci.
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu!
  Zasto onda nisu prihvatili medjunarodnu pomoc o mirnoj reintegraciji koja se dogodila u Hrvatskom Podunavlju gdje su srbi ostali zivjeti kod svoje kuce bez ikakvog straha od "Ustasa" kako ti nazivas cjelokupni hrvatski narod! Ustasa vise nema! Pa zasto smo pozvali UN-da pomogne u reintegraciji nego da se izbjegnu daljnji zlocini koje ste vi vec bili pocinili izgnavsi 700000 hrvata s okupiranih podrucja!Bilo je i masovnih ubojstava,silovanja da bi se ne samo hrvate natjeralo na bijeg!
 • Sjeverac  - Odgovor 2!
  Sto cini Hrvatsko rkovodstvo? Da cini poteze da medjunarodna zajednica pomogne kako bi se prestalo s daljnim zvjerstvima i predje pregovorima za mirno rjesenje!UN prihvaca nase zahtjeve i jos 1992 godine salje mirovne snage na okupirana podrucja!UN odmah pokusava s posredovanjem jos 1992 ali Rukovodstvo tzv SAO-Kraine i SPC daju izjavu Da ako dodje do bilo kakve reintegracije da ce narediti srpskom narodu da se iseli! I to je lijepo zapisano u Newjorku! A pismenu izjavu je dao Engleski zapovjednik UMPROFORA (ne sjecam se vise imena)!Da smo htjeli da te ljude pobijemo nebi pet godina cekali pristanak na pregovore!
  Normalno je da smo u medjuvremenu ojacali svoju vojsku i kad su bile iscrpljene sve mogucnosti za mirno rjesenje A u UN dozvolio krenuli smo u akciju!I sada smo za razgovore o mirnom povratku ali bez tutorstva iz srbije!
 • Sjeverac  - Odgovor 3!
  Nego ti si dejane zadojen mrznjom prema svemu sto je hrvatsko i katolicko! U nasoj crkvi nema udruga gradjana kao kod vas! Kod nas je Isus Krist jedini osnivac koji je crkvu na zemlji povjerio Svetom Petru i Apostolima! Rekavsi ovako: Petre ti si stjena i na toj stjeni sagradit cu crkvu i vrata pakla je nece razoriti!Nama nisu potrebne zajednice i udruge gradjana jer zivemo u jednoj velikoj zajednici a to je katolicka crkva koja ne poznaje drzavne granice i ne prioada nikakvoj nacionalnoj zajednici!Dok je to kod vas drugacije! Pa kad vec SPC ima pravo rada zasto se CPC i MPC i HPC negira to pravo! I na tvoje znanje da je za vrijeme jugoslavije CPC bila zabranjena a Patrijarh je zivio u Sofiji1 Eto tu je ta tvoja sloboda!Sad ti nije problem nesto saznati o katolickoj crkvi!Podji kod svecenika Nincevica (gore na vrhu stranice)on ti moze puno pomoci!
 • Dejan  - Majka mi je katolkinja!!!
  Da bi ti Severac stvari bile jasnije meni je majka katolkinja tako da o nekoj mojoj mrznji prema katolicima i Hrvatima nema mesta niti sam ja sve Hrvate nazvao ustasama! To je pod jedan. CPC i MPC nisu zabranjene ali moraju proci proces sticanja autokefalnosti a to ti ne ide na silu. Tacno je da svaka crkva ima svog patrijarha, ali isto tako su se iz katolicke izdvojile Anglikanska, Luteranska, Evandjeoska crkva koje obrede obavljaju na isti nacin kao i katolicka crkva samo sto svestenici mogu da im se zene. Sto se tice crkve moja je samo jedna SPC, jer uprkos svemu ja sam Srbin svidjalo se to nekom ili ne. Sto se Nicevica tice taj tekst ti je preuzet iz Ilustrovane Politike. njegova pomoc mi zaista nije potrebna. On je covek sebe nasao u katolickoj veri u sluzbi bogu kroz katolicanstvo i ja to pozdravljam to je njegov izbor
 • Sjeverac
  Lijepo je to sto si ti srbin i sto vjerujes u Krista preko svoje SPC! Vjeru u krista ili Hristosa kako ga vi zovete uvazavam i postivam! Ali neke stvari kojima se sluzi SPC ne mogu prihvatiti! Nepostivanje prularizma i nametanje svoje volje drugima! Kazes da priznavanje drugih PC. Treba proci odredjenu proceduru! A svi znademo da SPC na Saboru sprijecava priznavanje CPC i MPC ista stvar ce sutra biti i sa HPC! Takva procedura moze trajati tisucu godina i nikad tu nece doci do priznanja!Na Kristovu slavu svi imamo pravo i neka ga svatko u svojoj kuci slavi onako kako on zeli! Neka bira svoje Patrijarhe i Hierarhiju! Kod nas Katolika je nesto drugacije! Mi smo univerzalna crkva i ne poznajemo drzavne granice! Kod nas Papa imenuje Biskupe iz svih naroda u kojima katolicka crkva djeluje!Dugo sam zivio u zapadnoj Evropi i meni nije tamo bio Biskup iz Hrvatske nego domaci Biskup zemlje u kojoj sam zivio!
 • Sjeverac
  Svecenici su nekad bili Nizozemci nekad Poljaci!Vjernici su bili sa cjele kugle zemaljske! Da nabrojim samo neke: Poljaci,Vjetnamci,Njemci,Madjari,Amerikanci,Africki crnci,Hrvati i mnogi drugi!Svi na misi u jednoj crkvi i na jeziku zemlje koja nas je prihvatila! Tako je i u Hrvatskoj! Katolicki Slovenci idu u nase crkve a Hrvati u njihove!A da nitko nikome ne smeta i netreba od nikoga traziti Autokefalnost!Pa zar to nije dar Boziji! Po meni je! Caru dajemo ono sto je Carevo a Bogu ono sto je Bozije!Dobri smo sa svima i postujemo razlicitosti!Ali ako netko tu nasu dobrotu zloupotrebljava e onda? Znades isam sto Slijedi?
 • Dejan
  Vidi kaknonska uredjenja pavoslavnih crkava nisam ja niti stvarao niti pisao. Tako je odkako postoji pravoslavlje i tako ce biti. Potpuno isto je i sa katolickom. Ti i ja mozemo misliti "po tebi i po meni" ali to je nase licno misljenje a ne misljenie i izraz nasih crkava (tvoje katolicke ili moje SPC). Kao pravi vernici mi moramo slediti kanone svojih crkava, drugacije idemo u jeres. Kao sto sam ti ranije pisao nisu svi svestenici SPC Srbi iz Srbije. Ima ih i iz CG i Bih i HR i USA i Australije ali se oni u dusi i svojim bicem izjasnjavaju kao Srbi. I to je njihovo pravo
 • Dejan  - Kako nema?
  Pa jel na ovom blogu mapa NDH ili ja imam amneziju? O kojoj ti reintegraciji pricas kad ste isterali cetvrtinu svoje populacije. A 700000 fizicki ne bi moglo da vas stane da stojite jedan pored drugog na kako ti kazes okupiranim podrucijma. A ko je ostao stari i nemocni koji vas ugroziti ne mogu, pa i njih ste pola pobili. Koliko god da su srpske ruke krvave toliko isto su i vase. Vi ste hteli nasilnu asimilaciju, Vi ste Srbe vasim ustavom proglasili gradjanima drugog reda, pa otuda i bunt i kao sto sam ranije rekao i za njih je njima vazio ustav iz '74 da se odcepe od Hrvatske. Na vreme ste lobirali stare saveznike Nemce koji su vas i prvi priznali a oni su kasnije sve odradili za vas (imace to naravno svoju cenu - malo je Danke Deuchland!) i jedva docekali da ee svete i kounistima i Srbiji za ono sto su prosli ratujuci puskom po Balkanu u 2 sv.rata.
 • Sjeverac
  Mapa je odgovor na sve mape Velike Srbije koje mozes naci na tisuce samo na internetu a milijune u srcima Srba!Protjerali ste 700000 hrvata a i drugih nacionalnosti koliko je tamo zivjelo na okupiranim podrucjima!Medjunarodnoj zajednici je trebalo vremena da sve prouci!Kad je uvidjela zastrasujuce planove koji su vec bili na djelu reagirala po meni malo prekasno! Ali bolje ikad nego nikad! Posolila vas je naj prije u BiH! A kad to nije bilo dovoljno onda i po cjeloj Srbiji!Njemacka je nama pomogla samo humanitarno i nikako drugacije! Htjela je ali nije mogla jer nije clanica Vijeca Sigurnosti UN-a.Samo vjece sigurnosti odluciva o vojnoj pomoci!Taj tvoj "jadni narod" i njegova SPC ne ucinise nista da pomognu hrvatima 1991 godine!A kao krscani imali su tu obavezu! Cast i veliko hvala rijetkim izuzecima koji su barem koliko toliko oprali obraz srpskog naroda! Medju slucajevima za koje znadem nema niti jednog Episkopa SPC-e u hrvatskoj! A za odlazak Srba je je svak znao pa im je cak ostavljen koridor za prolaz!A mi smo u mom kraju stitili Srbe i 1941-1945 i 1991-1995! nikomu nije pala ni dlaka s glave!
 • Sjeverac  - nastavak!
  omogucen i koridor da sto bezbriznije odu! U mom rodnom kraju smo mi stitili Srbe i 1941-1945 i 1991-1995! Nikomu nije falila dlaka s glave!
 • Dejan  - "Bezbedni" Koridor!!
  Kako su prosli koridorom mozes i danas naci na Youtube snimke. "Ubij ga pizda mu materina cetnicka" Izdvajanje muskaraca iz kolone i njihovog streljanja bez suda, osude i dokaza! Da bog da da ste ih stitili i ako jeste ja to pozdravljam od sveg srca! Mada danas jos uvek Thompson propoveda ustastvo u RH bez nekih problema iako su ustastvo i svi njegovi simboli zabranjeni zakonom u RH!!! Pa evo malo interesantnih linkova za pogledati http://www.youtube.com/watch?v=rc70-cLhdW0&feature=related ili recimo ovaj http://www.youtube.com/watch?v=mCb-AYSLfKg&feature=related ili ovaj koji promovise nove generacije ustasa http://www.youtube.com/watch?v=LF4I8-aLJFs&feature=related
 • Sjeverac
  Da bilo je nazalost i takvih slucajeva koje nitko nije mogao kontrolirati!Ali sta ces kad je jedan dio hrvatskih civila cetri godine lezao po podrumima i raznim sklonistima pa je reakcija takvim povicima bila moguca!gdje god se moglo takvi su izgrednici bili kaznjavani!Nije se lako nekomu kontrolirat ko je izgubio nekog od svojih najmilijih ako ne i sve svoje! Da spasili smo Srbe i 1941 - 45 i 1991 - 1995! Zivi su svi i uredno sudjeluju u hrvatskom drustvu! Kako nama tako i njima! Crkve su m sacuvane Svecenik dolazi mislim jednom mjesecno!Nisu zadojeni Velikom Srbijom i nema s njima nikakvih problema! Nemogu ti reci koliko ih ima ali ima ih preko 500!Razdjeljeni na vise sela i zaseoka!1941 Smo ih zastitili rekavsi Ustasama da je svaki pucanj u jednog Srbina pucanj u Hrvatsku i da cemo ih bude li potrebno svojim tjelima braniti!1991 se nisu odazvali SAO-Krajini i to je za nas bilo dovoljno! Niko i nije digao ruku na njih!Eto
 • Sjeverac  - Nastavak!
  Eto to je taj tvoj "hrvatski ustasoidni narod" koji je gdje je got mogao stitio pravoslavne srbe!Nije zajednistvo i prularizam tamo gdje ce Srbin dirigirati svima a ostali samo slusat i radit sto on kaze!Srbi moraju shvatiti da i drugi imaju ista prava i mogucnosti pa i oni moraju ponekad bit poslusni!
 • Dejan
  Pa sto ceo Maksimir (40.000 gledalaca) klice "Za dom - Spremni!" (link sam ti dao).To mi ne lici ni na pojedince ni na zajednistvo ni na pluralizam!
 • Sjeverac
  Dejan Za dom spreman?
  Tvoj dom je Srbija! Pa zar i ti nisi spreman braniti svoj dom!Ako nisi onda si Nistarija!Tu nema nista Ustasko-Fasistickog!Kad jedan brani svoj dom brani svoju kucu i obitelj!Kad nas je 100 branimo cijelo selo,Kad nas je 100000 branimo cjelo podrucje! Kad nas je 5000000 branimo cjelu domovinu! I to vazi i za hrvate,srbe i sve ostale na ovom svijetu! To je samo Ustasko-Cetnicko-Komunisticka propaganda taj lijepi hrvatski poklik ucinila negativnim! Trazila se i zabrana ali zabranom bi se dobio suprotan ucinak pa do nje nije doslo! sada to vise nitko i ne vice!
 • Sjeverac  - Dejan za dom spreman!
  Otkud znades da su ti koji su vikali svi Hrvati!Ne zive u hrvatskoj samo Hrvati nego i Srbi, Slovenci, Madjari i mnogi drugi!Ukupno 21 nacionalna manjina!10000 Srba bilo je u Hrvatskoj vojsci! Moga brata sinu zapovjednik se zvao Jovo! Mi hrvati izuzetno cjenimo te ljude! I ko bi njima nesto zla napravio napravio je i nama!Srbin Hrvatski branitelj vrijedi nesto vise za nas!
 • Dejan  - Zna se kako se crkva priznaje!
  Zna se kako se stice autokefalnost jedne crkve samo na vaseljenskom saboru. Kako mozes da ocekujes da neko prizna CPC kada je registrovana ne kao crkva vec kao udruzenje gradjana u policijskoj stanici na Cetinju - i onda ti to nazivas crkvom. Vidis ta vasa HPZ je krenula dobrim putem. Prvo zajednica, pa okupljanje vernika, pa prvi hram, pa hramovi pa onda priznanje na saboru. Ne moze preko reda ni bozijeg ni ljudskog. Pa ko hoce u HPC vrata ce mu biti sirom otvorena, a ko hoce u SPC isto tako.
 • Sjeverac  - Dejan = Velika Srbija
  Registrirana je ona kao crkva jos za vrijeme Kralja Nikole ali ste joj vi ponistili registraciju okupacijom CGore 1918 godine! Prema tome Budite posteni vratite oteto! ponovna registracija nije potrebna!
 • CARICA MILICA
  dečko, nije nas crkva takvim proglasila već mi sami...
 • Sjeverac
  Bilo bi mi draze da je rekao: Ja sam Srbin ali sam Amerikanac u srcu!To bi bilo bolje i za Srbe u Americi i za samu Ameriku! Znas li ti da je Klinton i raspalio po Srbiji zbog Srpske suradnje sa Sadamom Huseinom!
 • Dejan  - Zaboravio si Bin Ladena
  Ma da i zbog saradnje sa Al Kaidom i Iranom itd itd.
 • Sjeverac  - Dejan za dom spreman!
  To nisam rekao! Ali suradnje sa Sadamom je bilo! Sto cak pokazuju satelitske slike! Netko je nazalost(vasu)prije vas dosao u Vasionu pa drzi kakav takav red na zemlji!A da ste vi gore? Kataklizma!Nedaj Boze ni pomisliti na to! I nemoj mi slucajno ici u vanjski (spoljni)zahod jer te vidu odozgar! Moglo bi se svasta dogodit! Vidis da sam dobar kad sam te opomenija!
 • Dejan  - Da pojasnimo!
  Prvo Srbija nema nikakvu saradnju sa Irakom. Irak kupuje od SDPR-a rezervne delove za svoje avione tipa MiG 21 i 23 koji se po licenci rade u pojedinim fabrikama i Srbiji i BiH (pa cak i u Mostaru koji nije u srpskom delu BiH). u vecem obmu su gume avionskih tockova i neki delovi hidraulike. Takodje u kooperaciji sa HR Djurom Djakovicem se izvoze pojedini delovi za tenkove T84 koje smo jos kao SFRJ izvezli u Kuvajt pa ih Sadam u okupaciji zaplenio i implementirao u Iracku armiju. A SRB i HR po tom pitanju dele kolac jer je projekat tenka Vihor bio zajednicki a proizvodile su ga fabrike iz HR i SRB (Djuro Djakovic i Prva Petoletka) Tako da je tu umesana cela bivsa Juga, samo sto su stvari isle preko srpskog SDPR-a
 • Dejan  - Koje to ideje Velike Srbije siri SPC?
  I navedi cinjenice! Hiljadu puta sam te zamolio! Niti jednom to nisi uradio! Reci kojim gestom je SPC sirila te ideje? Kada? Koji svestenik je tako nesto izjavljivao? Naravno nijedan. Nemaju Srbi mitoloske ideje (ti koji su ih imali eno ih u Haagu) nego samo im treba pravo da se izjasne kao Srbi a da za to ne stradaju. Procitaj dole ispod odmah komentar ovog crnokosuljasa Rafael Bobana (znamo i ti i ja ko je to bio u NDH) koji svima odredjuje Hrvatsku pravoslavnu crkvu! To je stvarno stanje u RH - nasilna asimilacija, nista drugo!!!!!!
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu!
  Gore sam ti naveo Cinjenice a cini mi se da ce ih biti i jos ako mi urednik rubrike dozvoli!Rafael nije nikakav Crnokosuljas (Talijanska poluvojna policija koja je pomagala cetnicima Popa Djuica da kolje i pali po dalmaciji)jer takvih u NDH nije bilo!On ispravno govori! PA ZAR JE ZLOCIN GOVORITI DA SE VOLI SVOJA DOMOVINA?
 • Sjeverac  - Odgovor Dejanu!
  Bombardiranje NATO-a bilo je koordinirano sa postrojbama H.Vojske i Armije BiH! NATO je bombardirao iskljucivo vojne ciljeve kako bi se iskljucilo stradanje velikog broja civilnog stanovnistva!Medjunarodna zajednica nije imala svoje kopnene snage pa je u tu svrhu upotrijebila HV i Armiju BiH! I tu nema nista spornog! Smatrali smo da je bolje tako nego da nepotrebno nastradaju nevini ljudi!
 • Rafael Boban
  Svi pravoslavci u Hrvatskoj neka istinski vole svoju domovinu HRVATSKU, neka poštuju njene običaje i svoju HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU i bit će im lijepo
 • Sjeverac  - Bravo Rafaele!
  Tako je!Svi Hrvatski pravoslavci ima ju pravo na Hrvatsku! Samo je moraju postivati kao svoju domovinu! Mi Hrvatski Katolici moramo im omoguciti da se sto prije pronadju i oslobode Velikosrpstva koje im je servirano prko SPC,Prosvete i nekih drugih Velikosrpskih institucija!
 • Sjeverac  - Gdje si Dejane!
  ;)) Gdje si mi se sakrio Dejane? Nisu te valjda pronasli u spoljnom zahodu? A reka sam ti da ne ides tamo Amerikanci sve vide odozgor! Ili si se sakrio u nekakvo bunjiste iza Durmitora! Tamo se i Radovan Karadzic skrivao! Ma sta ja pisem kad ti to bolje znades od mene! Pa komsije ste! Znas oba Srbi iz Crne Core! A brat bratu treba da pomogne! I taj Milo! Kud se on bas sad pojavio i rascepio glavu na dva dela!Pa sad gleda i slusa samo Crnu Goru!A vas Srbe ne vidi a jos manje cuje! A i ta CPC ti zagorcava zivot! Dodji ti k nama Dejane i pridruzi nam se! Ako ti nedaju mi cemo ti pomoci! Videt ces kako H.Pravoslavci lepo zive! I pridruzi se HPZ! I znas onaj policajac sto sam ti pisao o njemu bio je Crnogorac? Pre nego je umro pozvao je katolickog secenika a mogao je i pravoslavnog iz SPC! Znas nije hteo! A CPC-Svecenika nije bilo! Ovaj ga je lepo opremio!I Bog dao pokoj njegovoj dusi!
 • Dejan  - Jel se to mi vredjamo?
  Prvo da te pitam imas li ti imalo kucnog vaspitanja (odgoja)? Kultura (uljudba) ti izgleda nije jaca strana, a i sa obrazovanjem (naobrazbom)si prilicno tanak. Ako umes nesto pametno reci (u sta sve vise pocinjem da sumnjam) reci ako ne bolje cuti, pametniji si kad cutis! Ja moju crkvu imam, ostale postujem, ali mi druga zaista ne treba. Ponosan sam sto sam Srbin i kao Srbin cu i umreti!
 • Sjeverac  - Dejan se javio!
  ;)) Ne vredjamo se!Zato bi se vredjali! Ja sam se samo malo nasalio na tvoj racun! A kako i nebi kad ti meni tupis svoju istinu a ja sam covjek sa terena i i po cijoj kuci se pucalo! Zabrana gorenja svjetla bila je svako vece i morali su se prozori i vrata zatvorit da se ne vidi svetlo! Lokalni Srbi drzali su svetlo prozore i vrata sirom otvorena i po cjelu noc kako bi se iz zraka vidjelo da je tu naselje! Pa treba gadjati malo podalje! Svatko normalan bi ih protjerao a mi nismo!Znas po onomu: Boze oprosti im ne znadu sto cine! Mogli su nas barem obavjestiti da ce bit bombardiranja ali nisu!A ti mi pises o nekakvom jadnom narodu koji je cuvao svoju nejac! A nije ga bilo briga za hrvatskom nejaci!Pa mi je bilo nekako drago da i ti osjetis malo onoga sto sam i ja i moj narod! Mislim moglo bi nas to zbliziti!A to vidim nece biti moguce! Tebi je Milosevicevsko-Velikosrpska propaganda popila pamet!Nitko tebi ne brani da umres kao Srbin ali barem umri kao posten Srbin koji prihvaca razlicitosti i prava ostalih u okruzenju!
 • Sjeverac  - nastavak!
  :D i prava ostalih u okruzenju! Sve teme smo obradili a nigdje se nismo nasli! Ja covjek s terena gdje se sve dogadjalo a ti covjek ispod Durmitora gdje se nije nista dogadjalo! Jedino sto se tamo skrivao R.Karadzic!Ja ocevidac dogadjaja a ti dobivao vjesti preko propagande koja je u 90% slucajeva bila laz! Pa neznam kako da nastavimo daljni dijalog!
 • Dejan  - Odgovor
  Prvo Da bi se tako salio na neciji racun treba dovljno dobro da ga poznajes! Da li se ti i ja poznajemo odnekud? Kako ti to znas da ja nisam posten Srbin? Odakle ti taj zakljucak? Zato sto je moje misljenje drugacije od tvoga! Da li sam mozda ja kriv za to sto ti se dogadjalo? Osetio sam i ja NATO bombardovanje koje mi je srusilo kucu u koju sam ulozio silu rada i truda gastarbajterskog da bih ziveo kao covek, pa ne placem kao ti! Imam rodjaka koji je oboleo i koga pomazem da se zaleci (jer izleciti se sigurno nece) gledajuci vase grozote koje ste radili u vasem domovinskom ratu. Usao u je kucu u Srpskom selu u kojoj je bio postavljen sto, a na zidu krvlju napisano "DOBAR TEK GOSPODO SRBI" a u pecnici pronasli zaklano peceno dete ne starije od 2 godine. Toje ostalo posle vaseg povlacenja, tako ste vi Srbe "stitili".I ti mi pricas nesto o vasem postenju, o svetlima i ostalim sranjima. Srbe ste uvek mrzeli i zveri ste bili, sada ste takvi i ostacete takvi za vjeki vjekov! Neka vam je bogom prosto jer vam samo on moze oprostiti i niko vise!
 • Sjeverac  - Dejan odgovor!
  :angry-red: Nitko nije rekao da ti nisi posten Srbin!Ali trebas postivati i to da netko moze imati i razlicito misljenje od tvoga!Drago mi je sto se brines za rodjaka! To je lijepo og tebe!Sigurno boluje od PTSP-a! Ja takve zlocine naj ostrije osudjujem pa ma tko ih pocinio!Takvih zlocina je bilo i po hrvatskim selima!Ako cemo o zlocinima nigdje necemo stici(jednoj hrvatskoj obitelji iz like ubijeno je jos 1991 godine 8-clanova obitelji. Nikomu nije bilo dozvoljeno da dodje i da ih pokopa)! Jer zlocin donosi zlocin! Meni su dva rodijaka poginula! Momci 20 godina! Jedan 1991 na Korculi drugi u obrani dubrovnika! Pa doklen cemo tako! Sto je tvoj rodijak radio tamo! Dali je tamo isao dobrovoljno ili prisilno! Ako je isa dobrovoljno onda nije dobro! Poznajem mnoge Srbe koji su pobjegli u inozemstvo ne htijuci se odazvati Milosevicu ili nekakvoj drugoj para vojsci!
 • Sjeverac
  :angry-red: Pa jesili razmislio o tome sto je bolje? Miran suzivot uz medjusobno uvazavanje ili nastavak >proslosti< u buducnosti! Ja trazim buducnost za nas Hrvatske gradjane!Kao Hrvat Katolik mogu samo sugerirati na neka rjesenja a nikako nametati drugim hrvatskim gradjanima sto ce tko biti!Na kraju!Ni moje mjesto pa tako ni moju kucu nije bombardirao NATO nego tvoja J.Armija i to jos 1991 godine!Priznaj da ste poceli prvi pa cemo naci nekakvo rjesenje! Ja ga nazirem a ti kako vidim jos ne!
 • Sjeverac
  :angry-red: Nisu to nikakva sranja nego gola istina! Srpska svjetla su gorjela a vrata i prozori bili sirom otvoreni! Bio je to znak da se moze granatirati i bombardirati oko tih kuca! To se dogadjalo jos 1991 godine! I nikoga nije bilo briga sto se dogadja sa hrvatskom djecom!Dejane ne mozemo na ovaj nacin razgovatat! Prepusti to nama gradjanima Hrvatske da to sami rjesimo! I ne mjesaj se u unutrasnje stvari druge zemlje!
 • Dejan  - SVE SI SAM REKAO!!!
  [Kao Hrvat Katolik mogu samo sugerirati na neka rjesenja a nikako nametati drugim hrvatskim gradjanima sto ce tko biti!

  Ovom svojom recenicom si sam sebi dao PRAVI odgovor, na ono sto sam ti nekolicinu puta pisao i ovo je ono sto sam ja sve vreme pokusavao da ti objasnim. Nista ne ide silom, pa ni asimilacija nehrvata u Hrvatskoj. • Sjeverac  - Nema nikakve sile!
  :love: Pa sto ti ja cjelo vrijeme govorim! Nema nikakve nasilne ASIMILACIJE!To ste vi jednom napravili poslije 1918 godne i raznim DEKRETIMA sve pravoslavne Hrvate i Hrvatske Vlahe prisilno pretvorili u Srbe!Onaj tko se osjeca Hrvatom ima pravo da bira dali ce ici u SPC ili ce osnovati svoju HPC!
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg