Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas91
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan877
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7614
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613634

Trenutno na stranici: 14
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
OTVORENO PISMO hRVATSKOJ - RADIOTELEVIZIJI -OBUSTAVA PLAĆANJA PRETPLATE PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 25 Srpanj 2012 08:13

 

Otvoreno pismo Hrvatskoj – radioteleviziji (HRT)

 

 

KOLIKO BI GLEDATELJA SAMI PLAĆALI MJESEČNU HRT PRISTOJBU ZA SIROMAŠAN I JADAN PROGRAM GDJE SU „ZVIJEZDE“ ONI KOJI „MLATE PRAZNU SLAMU“?

 

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je i zaprepaštena činjenicom da Hrvatska radiotelevizija (HRT) masovno šalje Opomene onima koji nisu na vrijeme platili mjesečnu RTV pretplatu, i to na način da ih „ucjenjuje“ da ukoliko ne namire uplatu u roku od 15 dana da će trošak naplatiti ovršnim putem, na što na žalost i zakonom imaju pravo. Tako u dostavljenoj Opomeni, primjera radi, za dug od 240,00 kuna prijete da ukoliko se ne plati u određenom roku da će dužnika koštati nekoliko puta više, najmanje 920,00 kuna! Uz Opomenu oni svakom dužniku ponaosob dostavljaju i pismeno upozorenje da će ih taj neplaćeni dug možebitno koštati još trošak sastava ovršnog prijedloga u iznosu od najmanje 312,00 kuna, trošak pribave pravomoćnosti također toliko, trošak sastava prijedloga radi dostave rješenja FINA-i 156,25 kuna, te trošak javnog bilježnika, nagrade i klauzule pravomoćnosti 137,50 kuna, ili ukupno 918,75 kuna. I to kažu nije sve. Platit ćete naknadu za prisilnu naplatu, trošak poštarine, te zatezne kamate do dana naplate. Na taj način plaše građane da prije svega trebaju i moraju, prvo platiti RTV pretplatu, a potom sve ostale životne i ine troškove! To nije ništa drugo nego obična ucjena, poglavito danas kad mnogi nemaju ni za kruh a kamoli za velikim dijelom siromašan, loš, nekvalitetan i osrednji  program koji nam osobito nudi Hrvatska televizija tijekom ljeta  na svoja dva kanala. Kad bi i od najgoreg lihvara uzeli kredit od 250,00 kuna i ne bi ga na vrijeme vratili ne bi platili  takvu kamatu, niti bi imali ni približno takve troškove!

Činjenica je da se RTV pristojba mora plaćati, bez obzira jel gledate ili ne televiziju ili slušate radio, već ste dužni plaćati mjesečnu pristojbu samo ako posjedujete televizor ili radio-prijemnik. S obzirom da je pretplata 80,00 kuna mjesečno na taj način HRT zarađuje ogromne novce (milijarde), a svojim gledateljima uopće nije dužna niti to čini polagati račune, prije svega za kvalitetu programa. Kao da se radi o privatnoj televiziji!!!! Tako su primjera radi hrvatski branitelji iznimno ogorčeni programom i emisijama koje u svezi Domovinskog rata (ne) prikazuje Hrvatska televizija, baš kao i raznim serijama tzv. “sapunicama“, koje su manje-više dno dna. Vi se nemate kome žaliti na program. Istina, postoji neka „Služba za gledatelje“, ali od pojedinih ljudi na televiziji smo saznali da ona više služi za „razbibrigu“ pojedinim urednicima i da ih to što gledatelji protestiraju u vezi nekih emisija, programa uopće ne zanima, niti oni (urednici i voditelji) na koje se odnose primjedbe ne snose baš nikakve  posljedice. Dakle, možete vi protestirati i nazivati „službu gledatelja“ koliko god hoćete, ali HRT novinarstvo je „slobodno“ i na njihove neke nazovi urednike i voditelje ne smije se vršiti „pritisak“, jer to onda nije sloboda informiranja! A oni vam mogu i  dovode u goste svaki tjedan (!) jedne te iste osobe, koje mlate praznu slamu. Ako vam se to ne dopada, onda imate druge, nezavisne programe, pa gledajte njih-besplatni su za razliku od HRT!

Tražimo od Hrvatske televizije (HRT) da napokon snimi i prikaže barem jedan dobar i kvalitetan film o hrvatskom Domovinskome ratu, (kao što povremeno prikazuju američke i ne dobre ratne filmove), da prikazuju emisije o hrvatskim braniteljima (može i iza pola noći, pa sve do jutra, jer ionako većina stradalnika u to vrijeme ne spava!), te da iz programa izbace emisije u kojima neprestano gledamo manje-više isključivo one koji su trenutačno na vlasti ili oko nje, tim više što mjesečnu pristojbu ne plaćaju samo oni koji su glasovali  u ovom slučaju za „kukuriku koaliciju“, a u prošlom za HDZ-e ili HSS! Neka se na toj tzv. hrvatskoj televiziji ponekad čuje i druga strana, a ne da sve bude zavijeno u celofan, da nam neprestano prodaju  „muda pod bubrege“!

Plaćanje RTV pristojbe za takav program kakav nam godinama nudi HRT je najveća prevara i ucjena, kakvu je uopće teško i zamisliti. Koliko bi gledatelja plaćalo njihov program da ne moraju?

Ako želite „utjecati“ na HRT program zovite „Službu gledatelja“, pa ćete se i sami uvjeriti da niste ništa drugo napravili nego ste još i na tim i takvim telefonskim pozivima izgubili pokoju kunu!

A razni „Stankovići“ i slični i dalje će zvati u goste one koji baš i ne vole hrvatsku državu, a još manje hrvatske ratnike, a mi ih, da bude apsurd veći, debelo plaćamo za taj i takav njihov „posao“!

No, ako niste zadovoljni i ako možebitno iz protesta i nemoći, pa čak i zbog nemogućnosti ne možete i ne želite platiti mjesečnu pristojbu stići će vas OVRHA, koja će nekima financijski biti i takva kao da su sami snimili i prikazali neku emisiju!

 

Zar smo se za to borili?

 

 

 

 

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica

Domovinskog rata Podravke (UBIUDR),

tel/fax:048-651-573, 099-6651-562

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg