Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas160
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan533
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7270
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613290

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
BLIŽI SE KRAJ POLITIČKIM SRBIMA U RH PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 17 Kolovoz 2012 18:45

POVIJESNI DAN ZA NAS HRVATSKE

 PRAVOSLAVCE..

Konačno je pukla tikva između prijateljstva predsjednika Republike Josipovića i četničkog lidera srpske manjine u RH. Zaslugom Ive Sanadera, najvećeg izdajnika svih vremena u Hrvata srbi su, jedinstven slučaj u svijetu, dobili status POLITIČKIH SRBA te slijedom tog statusa i 3 zastupnička mandata.

Kako sada stvari stoje, status  političkih srba preimenuje se i status političkih Hrvata, na čijem će čelu, po svoj prilici, biti novo pečeni Josipovićev prijatelj Veljka DŽakula. A kako doznajemo iz povjerljivih izvora bliski DŽakuli, sam Džakula će se učlaniti i u Hrvatsku pravoslavnu zajednicu. Tim činom Džakula će još više utvrditi svoj status političkog Hrvata. Čujemo također da je Veljko DŽakula prekinio sve sveze sa Beogradom,  jer ga tamo smatraju izdajicom srpskog naroda. Našto Džakula odgovara, ja nikada i nisam pripadao srpskom narodu, već hrvatskom - skupa sa svim mojim sumještanima iz Pakraca a i šire.

Strpimo se još malo, jer pored Džakule uskoro će i popis stanovništva pokazati koliko u stvari ima Srba i RH.

Uredništvo

__________________________________________________________________________________________

Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije

bilo ni 90-ih, to nije radio ni Tuđman

 

  • Zagreb, 17.08.2012., 17:34
  • Autor: M.B./M.D.C.
  • 53 komentara

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milorad Pupovac oštro je odgovorio predsjedniku republike Ivi Josipoviću.

'Napad jedinstven u povijesti parlamentarnih demokracija'

'Pismo predsjednika Josipovića i napad na mene i organizaciju u kojoj djelujem, Srpskoj demokratskoj stranci i Srpskom narodom vijeću je jedinstveno u povijesti parlamentarne demokracije. Nije bilo svojstveno ni za vrijeme teških razdoblja kao što su bile '90-e. Za tako nečim nije posezao ni predsjednik Tuđman, ni predsjednik Mesić', rekao je Pupovac.

'Ne znam je li posezao ijedan predsjednik ijedne države, jer, ovdje je riječ legitimnim pitanjima koje su postavile novine. Riječ je o legitimnim političkih razlikama koje mogu postojati između nas. Ja nisam palio zastavu ove države, ja nisam pozivao na secesionizam jer sam se protiv toga borio 22 godine', dodao je.

'A predsjednik govori jezikom koji je potpuno neprimjeren i služi se sredstvima koja su netipična za predsjednika države. Koliko god izgledalo da ću ja imati štete od ovog, od ovoga će štete imati institucija predsjednika, koga smo mi podržavali, za koga smo mi vodili kampanju. Jako mi je žao što danas moram konstatirati da se od toga predsjednika moram braniti i što staje na čelo optužbi koje izriču ljudi koji nisu zavrijedili povjerenje srpske zajednice, a predsjednik im naknadno želi dati svoje povjerenje', tvrdi Pupovac. 

>> Josipović kakvog nikad nismo vidjeli: 'Politika g. Pupovca odavno se pretvorila u etnobiznis'

'Meni je žao što je predsjednik odlučio da naše političko prijateljstvo i partnerstvo koje je bilo uspješno proteklih godina zanemari u odnosu na svoja poslovna prijateljstva i poslovna bivša partnerstva zbog kojih je predsjednik krenuo u obračun sa mnom, jer su o tome pisali i novinari Novosti. Predsjednik umjesto da novinarima dokazuje što jest, a što nije, odlučio je da mene pretvori u političku metu i da svoj problem pretvori u moj problem', zaključio je.

Ivo Josipović i Milorad Pupovac (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

'Predsjednik opet govori jezikom naših političkih oponenata, a ne jezikom predsjednika države. Oponenata koji su nas posljednjih nekoliko godina jedino time napadali, neki od njih poduzimali radnje prema nadležnim državnim tijelima, a nadležna državna tijela su u skladu sa zakonom provela nadzor i dala mišljenje. Pa upućujemo predsjednika republike da ne koristi kampanju drugih protiv nas, to nije posao predsjednika države', tvrdi Pupovac.

'To je uvreda ne samo za mene nego za sve one koji znaju čemu sam posvetio svoj politički život u 22 godine. Onaj na prostoru Hrvatske, onaj na prostoru bivše Jugoslavije i onaj u međunarodnoj zajednici. Ako sam ičemu posvećen, onda sam posvećen hrvatsko - srpskim odnosima, dobrim odnosima među narodima na prostoru bivše YU, Ako i zbog čega djelujem u politici, onda djelujem zbog toga. Zato to smatram uvredom i za činjenice i uvredu za ono što činim i radim, ali i uvredu za svaku zdravu pamet na ovom prostoru', dodao je. 

'Predsjednik govori kao naši politički oponenti, kao oni koje smo više puta poražavali na izborima. Koji nemaju ni organizacije ni utjecaja među Srbima. Ako je predsjednik odlučio da postane novi lider Srba u Hrvatskoj i da se bavi srpskih pitanjima, mi nemamo ništa protiv toga, dobro je došao, ali to ne može raditi kao predsjednik republike. To mu ne dopuštaju njegove ovlasti, zato bi morao podnijeti ostavku i krenuti u političku borbu', kaže Pupovac.

'Moj stranka je već nekoliko izbornih mandata najjača srpska stranka u Hrvatskoj, kao što je SDP najjača hrvatska socijaldemokratska stranka, a HDZ najveća i najjača demokršćanska stranka, kao što je  HNS najjača liberalna stranka. Ne razumijemo i ne vidimo zašto predsjedniku republike smeta što smo mi najjača politička stranka i proglašava nas monopolistima, a to ne radi ni za jednu drugu političku stranku. Pred time daje do znanja da bi se htio uključiti u politički život, što nisu njegove ovlasti. To su ovlasti stranaka i ovlasti građana opisane zakonom', zaključio je Milorad Pupovac.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg