Štovani Ivo, čast Vam svaka. Tako bi svatko trebao činiti kad vidi da je nevina osoba napadnuta - iako je ona zbog nekih drugih djela zaskužila kaznu. Živio Akademik Ivo Matanović.
____________________________________________

Hvala gospodine "strogi". Bilo bi mi draže da si se potpisao pravim imenom i prezimenom (barem na mail pošto).
U svakom slučaju mi Hrvatski pravoslavci, ili ti, tzv. bivši Srbi trebamo o sebi otvoreno progovoriti. Odbaciti sve Kazamestanske mitove, koje su o nama ili čak i za nas napisali neki drugi, pa da bi nas poslije gurnuli u ratove i samoubistvo.
Shvatimo jednom, da mi bivši tzv. Srbi u Hrvatskoj i BiH više nećemo biti topovsko meso za bilo čiji račun. To što smo pravoslavci nitko nas ne može svojatati da smo i druge nacije. Mi smo ovdje na oviom terenima postojani HRVATI od pamtivjeka, dakle nismo od nikuda došli, pa prema tome nitko nas više ne može ni prisvajati. I još jedan zanimljiv podatak. Hrvati katolici od kada su pod jurisdikcijom Rimoikatoličke crkve nisu imali 888 godina svoju državnost. Raskolom kršćanstva na dvije crkve - istočnu pravoslavnu i zapadnu katoličku, veći dio hrvatskog žiteljstva postaju žrtve Rima, a drugi pak dio..pravoslavaca postaju žrtve Srpske pravoslavne crkve.
Recimo jednom jedan drugome istinu o našoj tragičnoj povjesti i počnimo bratski živjeti.
Bog i Hrvati i Bog Vas blagoslovio!
Akademik Ivo Matanović.