Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas40
mod_vvisit_counterJučer388
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan40
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9319
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602356

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
HAZUD - PRIOPĆENJE ZA ČLANOVE HAZUDA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 18 Rujan 2012 18:50

Datum: Sat, 15 Sep 2012 14:03:26 +0200

Von: "Emilija Herceg" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >

An: "\'Dragan Hazler\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >

CC: "\'Petar Vucic\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >, "\'Nada Landeka\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >, "\'Sre Sladoljev\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >, "\'Ilija Sikic\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >, "\'Ante Lauc\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >, "\'Petar Vulić\'" < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >

Betreff: HAZUD D HR

 

Poštovani svi!!!!

 

Nakon dugog promatranja i analize učinkovitosti smatram kako bi sljedeće riješenje bilo najprikladnije u interesu HAZUD-a.

 

1. Registraciju  preuzimam ja zajedno s gdjom Nadom Landeka 27. Ili 28. rujna u Zagrebu. Registracija će ići kao registracija podružnice strane udruge u Hrvatskoj.

2. Adresa HAZUD D će biti adresa tajnika

3. predlažem sljedeće osobe - Hrv. akad.:

            Predsjednik Petar Vučić  < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >

            Dopredsjednik Srećko Sladoljev  < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >

            Tajnik Nada Landeka  < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >

 

Upravnom odboru pripadaju i povjerenik za Dalmaciju Petar Vulić, povjerenik za Slavoniju Ante Lauc.

Netko treba biti iz Basela, moj prijedlog je Dragan Hazler, kao i netko iz Mostara, moj prijedlog je Ante Lauc( on je član Upravnog odbora Basel i Mostar). Otvoreno je pitanje za dogovor Mostara i Osijeka o još jednome povjereniku.

 

Očekujem vaša razmišljanja i prijedloge do kraja dana 18. rujna. Molim vas sve za iskrenu komunikaciju bez tabu tema. Sve što je neizrečeno i ostane negdje u nama isplivat će u budućnosti i spriječiti našu učinkovitost.

 

Ovo je moj prijedlog poslije zaista dubokog razmišljanja i analize situacije. Odmah, prije nego li mi netko predloži samozvane božje proroke koji se tako predstavljaju i ruše ugled HAZUD D-a , dozvoljavajući sebi prava koja nemaju veze s biblijskim učenjem ne će naići na moje odobrenje.

Spremna sam zastupati i svima argumentirati moje stavove u toj situaciji. Očekujem od svih članova HAZUD-a i HAZU Mostar svoju sliku jednog plana rada za sljedeću godinu koja može biti izražena u nekoliko ideja.

 

Hvala unaprijed. Znam kako je vremenski gledano zaista nepravedno ali druge mogućnosti su povezane s dodatnim teškoćama. Do sada je izgubljeno toliko dragocjenog vremena i ja nisam spremna više nikoga čekati.

Srdačni hrvatski pozdrav

Emilija Herceg - dopredsjednica HAZUD-a

 

Basel, 15. rujna 2012.

===================================================================

 

Reflex na opisne prijedloge gdje dopredsjednice HAZUD-a Emilije Herceg

 

Prijedlozi u gornjem pismu-proglasu su dobri i prihvatljivi. Nakon predstavljanja HAZUD-a kao djelatne akademije i predstavljanja dvije vrlo iztaknute akademije, koje su sinteza institucije zaslužnika i djelatnika, iznijet će se okvirno  područja djelatnosti HAZUD-a i primjerice pojedini projekti.

 

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori HAZUD sa sjedištem u  Baselu, ubuduće HAZU-DD (Domovine i Dijaspore) je Akademija dragovoljnih djelatnika (znanstvenika, stručnjaka svih struka, umjetnika i teologa, a ne plaćenih zaslužnika i plaćenih djelatnika kao što je to na primjer pariška Francuzka akademija i HAZU ex JAZU.

Akademija je osnovana 25. ožujka 1978. u Baselu temeljem Švicarskog građanskog  zakonika - ZGB, Prvi dio, odlomak 2 i 3, Članak 60-89, a po uzoru na Akademije Hrvata u dijaspori tijekom povijesti od 15. stoljeća do naših dana.

 

Hrvati su imali Akademije u dijaspori prije brojnih europskih naroda.Prvi osnivači ili i suosnivači su  bili: Ivan Vitez od Sredne u Budimu (15, stoljeće), Andrija Jamometić (Udine i Firenza (15. stoljeće), Bartol Kašić u Rimu (16. stoljeće).  Za usporedbu, Francuska akademija je osnovana u Parisu  (1666)...

 

Temeljna djelatnost Hrvatske akademije u dijaspori je briga o Hrvatima u dijaspori kroz organiziranje škola i srodnih obrazovnih institucija za učenje stranih jezika, za njegu hrvatskih narodnih običaja, njegovanje svih odnosa s domovinom Hrvata i s narodom države domaćina.

 

Hrvatske akademije u dijaspori su reprezentanti svoje iskonske domovine - države Hrvatske  pred drugim narodima, s kojima žive.

 

U temeljne djelatnosti Akademije spada pronalaženje i proučavanje (uz mogućnost reprinta!) sačuvanih djela hrvatske kulturne, umjetničke i druge baštine  u državama gdje žive Hrvati u dijaspori.

 

Suradnja s odgovarajućim institucijama države domaćina i s hrvatskim domovinskim institucijama.

 

Članice i članovi HAZUD-a, ubuduće HAZU-DD su ponosni na uzornu Francusku akademiju znanosti i na domovinsku HAZU ex JAZU i otvoreni su za svaku moguću suradnju s njom - njegu znanstvenih, prijateljskih i domoljubnih odnosa.

Detaljnije o djelovanju Akademije (HAZUD) zapisano je u Statutu i Pravilniku rada.

Francuzka akademija znanosti (Académie des sciences), osnovano 1666. godine od strane Luja XIV, na prijedlog Jean-Baptiste Colberta, kako bi se poticao i zaštitio duh francuskih znanstvenih istraživanja. Ova akademija je prednjačila u znanstvano-istraživačkom  razvoju u Europi 17. i 18. vijeka.

Danas je akademija jedna od pet takvih, koje čine Francuski institut. Njeni članovi su izabrani doživotno. Trenutno ima 150 punopravnih članova, 300 članova suradnika i 120 inozemnih saradnika. Podijeljeni su na dvije znanstvene grupe: matematičku i fizičku te njihove podjele za kemiji, biologiju, geologiju i medicnu.

 

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - HAZU (u daljem tekstu: Akademija) najviša je znanstvena i umjetnička ustanova u Republici Hrvatskoj.

Akademija nastavlja rad i pravni je sljednik Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti osnovane 1866. kao najviša znanstvena ustanova svih južnoslavenskih naroda, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 1941-1945, a od 1947. do 1991. ponovno Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti. Osnivači su Josip Juraj Strossmayer i Franjo Rački.

Akademija razvija i promiče znanstvenu djelatnost i umjetničko stvaralaštvo.

Akademija je od osobite nacionalne važnosti.

Pravo uporabe riječi "Hrvatska akademija" u svom nazivu ima samo Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.  Naša pripomena: Ovo vrijedi samo za Republiku Hrvatsku i trebalo bi Zakon tako dopuniti! D.H.

Iznimno od odredbe stavka 5. ovoga članka, pravo uporabe riječi "Hrvatska akademija" imaju i pravne osobe koje se bave znanstvenom djelatnosti, ako dobiju suglasnost Sabora Republike Hrvatske."

Sjedište Akademije je u Zagrebu.

Akademija potiče i organizira znanstveni rad i zalaže se za primjenu postignutih rezultata, razvija umjetničku i kulturnu djelatnost i brine o hrvatskoj kulturnoj baštini i njezinoj afirmaciji u svijetu;

Objavljuje rezultate znanstvenih istraživanja i umjetničkog stvaralaštva;

Daje prijedloge i mišljenja za unapređivanje znanosti i umjetnosti na područjima koja su od osobite važnosti za Republiku Hrvatsku.

Znanstveni i umjetnički rad Akademije organizira se u njezinim razredima, te znanstvenim i umjetničkim jedinicama.

Akademija surađuje s drugim akademijama znanosti i umjetnosti, sveučilištima, znanstvenim ustanovama, državnim tijelima, kulturnim i drugim ustanovama, te znanstvenicima i umjetnicima iz zemlje i inozemstva.

 

Članice i članovi HAZUD-a imaju naziv Hrvatski akademik - Hrv. akad.

Hrvatski akademici HAZU-DD su legalni članovi ove Institucije po Švicarskom Civilnom Zakoniku ZGB, Abschn. I&II, Artickel 62... i obvezni su poštivati STATUT stvoren temeljem navedenog Zakonika.

Djelovanje članova - Hrv. akad. je podređeno okolnostima i namijenjeno potrebama - individualno ili skupno, koordinirano elektroničkim načinima i drugim dogovorima.

 

Temeljem STATUTA mogu se osnivati Sustavnice HAZU-DD u svima državama svijeta, gdje postoji Hrvatska dijaspora i volja hrvatskih znanstvenika, umjetnika i vrlih stručnjaka da osnuju Sustavnicu HAZU-DD.

Sva ostala pitanja objašnjava STATUT HAZUD, koji će biti dopunjen i slovit će kao STATUT HAZU-DD.

 

Nekoliko prijedloga za aktualno, učestalo i trajno djelovanje HAZU-DD

Kroz HAZU-DD osnivati sustavnice u Domovini Hrvata i u Dijaspori

HAZUD se zalaže i zalagat će se na relaciji DD (Dijaspora - Domovina!) pokretati ovo:

Hrvatski sabor za dijasporu sa zastupnicima iz dijaspore, koje će plaćati dijaspora;

Hrvatsku dijasporsku banku u Zagrebu;

Obnoviti aktivnost Hrvatskog Radiše;

Pokrenuti hrvatsku sveučilišnu nastavu -hrvatske fakultete u dijaspori.

Obnoviti Hrvatskun zakladu za borbu protiv raka u domovini...

Obnoviti djelovanje Ogranka Matice hrvatske u Baselu, kao Razreda HAZU-DD.

Pokrenuti osnivanje HKD Napredak, suradnjom s Hrvatskim katoličkim misijama u CH.

Hrvatsko ministarstvo za dijaporu, s glavnom ulogom useljavanja Hrvata iz dijaspore u RH; Hrvatsku žensku stranku Domovine i Dijaspore...

Suradjivati s Hrvatskim portalima o akltualnostima u Hrvatskoj i od značaja za RH i BiH...

Obljetnice iz svih dijelova hrvatske povijesti...

Program HTV-a za Hrvate u dijaspori, analogno s drugim dijasporskim narodima...

Hrvatske zaklade za stipendiranje učenika i studenata u Domovini (RH, BiH i Okruženju)...

Pokretati izgradnju švedskih hidoelektrana i srodnih izvornika obnovljive energije.

Pokretanje hidromelioracije u Slavoniji i vodoplovni sustav Vukovar - Šamac.

Staračke domove u Hrvatskoj za umirovljenike iz dijaspore...

Spremno prihvatiti svaku aktualnu djelatnost na relaciji Dijaspora - Domovina Hrvata...

 

Nastavlja se! Prijedlozi se skupljaju i bit će predstavljeni kao novi Plan rada HAZU-DD i po potrebi razrađen za pojedine projekte.

 

Ovim se ujedno pozivaju svi Hrv. akad. na slanje prijedloga, koje ćemo uvrštavati u Plan rada i shodno našim mogućnostima realizirati ih.

 

Važna pripomena:

Hrvatski akademici HAZU-DD su zaposleni u raznim znanstvenim institucijama, za koje profesionalno djeluju. Njihova djela pripadaju napredku cijelog svijeta i služe na čast HAZU-DD, u kojoj su učlanjeni i čitavom Hrvatskom narodu, za kojega postoji i djeluje HAZU-DD.

 

Priredio Dragan Hazler  - hrvatski djelatnik, u ulozi za HAZUD

 

Basel, 18. rujna 2012.

Na obljetnički dan dvojice hrvatskih velikana: Ive Tijardovića i Vlade Gotovca

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg