Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Prenosimo dokument: Vrlo važna obavijest za Hrvatsku pravoslavnu crkvu PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 19 Listopad 2012 14:52

Prenosimo dokument: Vrlo važna obavijest za Hrvatsku pravoslavnu crkvu

 

Arhirejski Sinod Ruske Istino Pravne Pravoslavne crkve Priznao svetost patrijarha Germogena i drugih koja nam je stigla  ovih dana iz Ruske Istino Pravne Pravoslavne crkve u Odesi o konačnom statusu-priznavanju mučenicima svih poginulih Hrvatskih pravoslavnih svećenika na čelu sa patrijarhom  Germogenom - Maksimovim, koje su komunističko-partizanski dželati na svirep način pogubili 29/30 lipnja 1945.g. u Zagrebu.

 

 

 

 

 

 

Ovim činom Arhirejskog Sinoda Ruske Istino Pravne crkve otklonjene su sve dileme oko proglašenja svetim - pogubljenih  Hrvatskih Pravoslavnih svećenika, a time  pokopane i sve nade srpske pravoslavne crkve oko zaustavljanja beatifikacije - kanonizacije spomenitih mučenika.

U to ime Hrvatska Pravoslavna Crkva odaje veliku zahvalnost, prije svega, Svevišnjemu Bogu koji je obdario svojom milošću visoke dostojanstvenike RIPC da sa visokog trona Sinoda donese odluku o proglašenju mučenicima Hrvatskih pravoslavnih svećenika.

Arhijerejski Sinod Ruske Istino Pravne Pravoslavne crkve

Na jesenskoj konferenciji i zasjedanju Arhirejskog Sinoda RIPC, održane  6/19 -12/25 Listopada 2010. godine u gradu ODESI, o razmatranju materijala koji su dani u sinodalnu Komisiju za kanonizaciji grupe MIRJAN (Мирян) Ruske Izvanmatične Crkve, s prebivalištem u Kanadi, bilo je primljeno riješenje o upisu u Zbor Novomučenika i Ispovijedenika Ruskih arhibiskupa Germogena (Maksimova), prot. Serafima Kupčevskog, prot. Alekseja Borisova i sa njima drugih stradalih pravoslavnih svećenika. Ti ruski mučenici su  strijeljani od strane Jugoslavskih komunista u Hrvatskoj 1945. godine.

Počast hrvatskim pravoslavnim žrtvama uz blagoslov arhiepiskopa Tihona

Počast hrvatskim pravoslavnim žrtvama uz blagoslov arhiepiskopa Tihona

Kad su vidjeli da Nacionalistička hrvatska vlada želi osnovati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, kako bi spasili preostali dio  srpskog pravoslavnog stanovništva  i kada je zato i Njemačka vlada dala podršku toj Hrvatskoj, po utemeljenju Hrvatske pravoslavne crke u Hrvatskoj prestalo je progonstvo. Germogen je sa ostalim  svojim suradnicima pristao  pristupiti osnovanju HPC. I zaista, nakon utemeljenja Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj prestalo je daljnje progonstvo  srpskog pravoslavnog stanovništva, a vjerski život se nastavio normalno odvijati. Dakako u uvjetima kako su to ratne (ne)prilike dozvoljavale.

Arhivni dokumenti potvrđuju, da je Germogen donio riješenje o osnivanju Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj,  shvačajući realnost prijetnje budućih žestokih posljedica  Srbima. U poruci njemačkog veleposlanstva u Zagrebu od 26.6.1942 g. kaže se: „Njemu su dali do znanja da će pravoslavnim biti loše, ako on ne preuzme odgovornost“. A u drugom pismu veleposlanstva 28.6. je bilo podcrtano, zašto je Germogen dao suglasnost -  samo da bi, ako je ikako moguće, izbavio pravoslavno stanovništvo od daljnjeg žestokog proganjanja.

I zaista, nakon toga što se arhibiskup Germogen odlučio na ovaj korak, službena Hrvatska vlada je zaustavila genocid nad Srbima. Bilo je pojedinačnih slučajeva divljaštva od strane pojedinaca, ali oni nisu nosili masovni karakter.

Nije bila narušena strana pravoslavnog vjeroučenja kao i njena čistina. Germogen se nadao otvorenom i slobodnom pravoslavnom Saboru, sa sudjelovanjem arhirejev Srbske Crkve i Ruske Istino Pravoslavne Vanmatične Crkve, na koje je bio spreman donijeti izvještaj o svojim djelovanjima. I nije njegova krivica u tome, što je Srpska Patriarhija, umjesto otvorene i istinske rasprave o tragediji srbskog naroda u „Nezavisnoj državi Hrvatskoj“, otišla u suradnju sa komunističkom vladom i zapečatila njihova imena kao „vojnih i političkih kriminalaca“, što oni u stvarnosti nisu nikako bili.

2-15 Prosinca 2010g.
Pror. Avvakuma


+Arhiepiskop Tihon / Архиепископ Тихон
Omski i Sibirski, / Омский и Сибирский
Predstavnik Arhirejskog Sinoda / Председатель Архирейског Синода
Ruske Istino Pravoslavne Crkve / Русской Истинно Православной Церкви

+Arhiepiskop Veniamin / Архиепископ Вениамин
Crnomorski i Kubanski / Черноморский и Кубанский,
Zamjenik Predstavnika Sinoda / Заместитель Председателя Синода
Rusko Isitno Pravoslavne Crkve / Русской Истино Православной Церкви

+Episkop Germogen / Епископ Гермоген
Cernigovski i Gomeljski / Черниговский и Гомельский

В правом "Технология кормления и содержания жеребят"верхнем углу Римо увидел "Технология машинного доения"эмблему коммунистической партии.

А Эрисон наверняка внутри погляди, "Технология мясного скотоводства"с каким удовольствием лезут они в "Технология механизированных работ возделывания и уборки овса"эту безобразную драку.

Значит, люди "Технология организации проведения козления"разбрелись по дому.

Так и вышло, "Технология оптимизации выбора пестицидов при защите яровой пшеницы от вредных организмов в условиях Альшеевского района"он смешал свинец "Технология основных полевых работ"с другими компонентами, только на "Технология откорма свиней на свинокомплексе АОЗТ 'Свинокомплекс'"самом деле добавил туда и настоящего золота того, "Технология переработки дикорастущих грибов, семейства сыроежковые, род млечник (Lactarius)"каким расплачивался с ним испанский "Технология подсочки деревьев хвойных и лиственных пород, заготовки и переработки недревесной продукции леса"король.

Пожалуйста, только из коридора.

СОДЕРЖИТ СЕКРЕТНЫЙ МАТЕРИАЛ ЧРЕЗВЫЧАЙНОЙ ВАЖНОСТИ.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg